Singlereizen.nl

Singlereis Winterzon op Fuerteventura

In de Atlantische Oceaan en op slechts 100 kilometer voor de kust van Marokko ligt het prachtige eiland Fuerteventura. De naam Fuerteventura betekend 'harde wind' en verwijst naar de aanwezigheid van de wind die over het eiland waait. Het eiland met haar parelwitte zandstranden is hierdoor dan ook een paradijs voor zon- en watersportliefhebbers. Fuerteventura is een van de meest gewilde duikbestemmingen van Europa een scuba dive ervaring mag dan ook niet ontbreken tijdens deze singlereis.

Singlereis Winterzon op Fuerteventura
Singlereis Winterzon op Fuerteventura

Activiteiten

Dag 1 - Op naar de winterzon 
Op weg richting het Zuiden... eindelijk is het zo ver, je vertrekt naar Fuerteventura! Vanaf de luchthaven, waar je voor het eerst je mede-avonturiers ontmoet, vlieg je naar El Matorral, niet ver van onze uiteindelijke bestemming Corralejo. We stappen in onze minibus en onderweg zien we de aaneenschakeling van okerkleurige ronde heuvels die worden afgewisseld door kronkelige ravijnen en valleien. Aangekomen bij onze privé villa met eigen zwembad en uitzicht op zee, laden we de bus uit en maken we een kamerindeling. Afhankelijk van hoe laat we arriveren kunnen we eerst nog een wandeling maken en elkaar alvast een beetje leren kennen. Uiteraard kan dat ook bij een heerlijk diner die avond, maar eerst proosten we op een bijzondere week.

Dag 2 - Isla de Lobos 
De wandelschoenen mogen aan, want vandaag varen we in ongeveer 30 minuten richting het onbewoonde eiland Lobos. Het is een prachtig klein eiland ten noorden van Fuerteventura welke is bedekt met duinen, zoutpannen en kleine vulkaankegels. Er groeien verschillende plantensoorten en er scharrelen talloze bijzondere vogels rond. Op het eiland zijn verschillende wandelroutes om ervoor te zorgen dat wat bewaard moet blijven niet wordt verstoord. Na een korte maar stevige klim bereiken we de kraterrand van de vulkaan "La Caldra de Lobos". Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op het naastgelegen eiland Lanzarote. We lunchen op een van de paradijselijke stranden van La Concha Beach en spotten met een beetje geluk nog de zeehonden die van tijd tot tijd op de stranden bivakkeren. Wie waagt zich aan een verfrissende duik? 

Dag 3 - Ontdek de cultuur op Fuerteventura 
Vandaag hebben we tijd om de pittoreske dorpjes of een van de lokale markten te ontdekken. Omdat het eiland in oppervlakte niet zo groot is, kunnen we meerdere prachtige locaties bekijken. De African Market in Costa Calma staat bekend om haar fraaie handgemaakte producten. Maar ook veel lekkernijen zoals geitenkaas, groente, fruit of lekkere Spaanse worst zijn kenmerkend voor de lokale markten. Nemen we wat mee voor op de borrelplank tijdens een bordspel vanavond? De voormalige hoofdstad van Fuerteventura, Betancuria staat bekend om haar herenhuizen, paleizen en een prachtige parochiekerk. Meer zin in een lekker drankje in een leuke bar of gezellig café? Dan ben je in Caleta de Fuste aan het juiste adres. Met tal van winkels, boetiekjes en strandpaviljoens is dit een populaire badplaats. Hier slaag je zeker voor een leuk souvenir! 

Dag 4 - Kayakken langs de prachtige kust 
Na een korte rit in onze bus, komen we aan in La Lajita. Hier wacht ons een geweldige activiteit die natuur en watersport samenbrengt, namelijk kayakken. We beginnen de tocht vanaf het strand van La Lajita en kayakken langs de zuidkust van Fuerteventura die er zo verbazingwekkend anders uitziet vanaf de zee. We komen langs prachtige kliffen en stranden die enkel en alleen vanaf het water te bereiken zijn. Met een watertemperatuur van gemiddeld 21 graden is het water fris, maar zeker geen ramp wanneer je er in valt. Na een geslaagde dag is het heerlijk vertoeven aan de eettafel op het terras bij onze villa, steken we vanavond de barbecue aan? 

Dag 5 - Een duik in de turquoise wateren 
We maken ons klaar voor misschien wel een van de hoogtepunten van deze singlereis, namelijk scuba-diven. Fuerteventura is een van de meest gewilde duikbestemmingen van Europa. Een prachtig onderwaterparadijs van abstracte landschappen, scheuren, grotten en met een fantastische biodiversiteit waaronder; egelhaaien, verschillende soorten roggen, grote pelagische vissen, tandbaarzen en nog veel meer. Onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur, gaan we ons stap voor stap voorbereiden op een echte duik en mogen we de adembenemende onderwaterwerelden van de Atlantische Oceaan dan eindelijk zelf gaan ontdekken. Geweldig! 

Dag 6 - Niets moet alles mag... 
Met een ontspannend boek aan het zwembad bij de villa óf ontdek jij vandaag het prachtige landschap van Fuerteventura in een offroad buggy en beleef jij de natuurplekken die lopend of per bus minder toegankelijk zijn? Vandaag kan het allemaal... Het eiland biedt tal van optionele activiteiten om de prachtige kust, de dorpen, steile rotsen, vulkanen en stranden van het eiland te verkennen. Bewonder de inheemse flora en fauna en geniet van de variatie die het eiland te bieden heeft. Ga je liever voor een verfrissende duik in het turkooisblauwe water van Jandia Bay tijdens een zoektocht naar dolfijnen, walvissen en andere zoogdieren? Met het brede scala aan excursies is er voor een ieder wat wils. 

Dag 7 - Mountainbike tour 
Tijdens onze groepsreis mag de Fuerteventura E-MTB tour niet ontbreken. Vandaag mountainbiken we door bijzondere landschappen, langs prachtige kustlijnen en door pittoreske dorpjes. We starten in het dorpje Carralejo en fietsen richting de Bayuyo vulkaan, vanaf daar vervolgen we onze weg richting Calderon Hondo. Een van de meest iconische kraters van het eiland. We parkeren de mountainbikes en wandelen naar de top. Hier genieten we van adembenemende uitzichten over de duinen, vulkanen en de kustlijn en zien we in de verte de naburige eilanden Isla de Lobos en Lanzarote uit de oceaan oprijzen. We stoppen in een klein surfdorpje en genieten hier van een welverdiend verfrissend drankje in een van de relaxte bars. We fietsen langs de kustlijn terug naar Corralejo en onderweg zien we het beroemde Popcorn strand. Hoe bijzonder? Hier stoppen we uiteraard even voor de mooiste Facebook en Insta foto's. Weer terug aangekomen in onze villa, koelen we af door een duik in het zwembad en proosten we op onze laatste avond op Fuerteventura! 

Dag 8 - Aan alles komt een eind... 
We pakken de bus in en rijden richting de luchthaven El Matorral. Onderweg genieten we nog één keer van het bijzondere landschap. Na de vlucht nemen we afscheid van elkaar en is het tijd voor de verhalen thuis, bij vrienden en familie.
 

Singlereis Winterzon op Fuerteventura
Singlereis Winterzon op Fuerteventura

Verblijf

Verblijf Vakantiehuis Mariposas

Beschrijving

Het vakantiehuis Mariposos vormt onze uitvalsbasis tijdens deze reis. Het vakantiehuis is geschikt voor 12 personen. Je deelt de kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Iedereen krijgt een eigen bed. 

Verzorging
De maaltijden worden tijdens deze reis betaald vanuit de maaltijdenpot. Houd rekening met ongeveer €15 tot €20 per dag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vakantiehuis Mariposas
Vakantiehuis Mariposas

Verblijf Villa Atlantic Ocean View

Beschrijving

De villa Atlantic Ocean View vormt onze uitvalsbasis tijdens deze reis. De villa heeft een privézwembad met uitzicht op zee. Je deelt de kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Iedereen krijgt een eigen bed. 

Verzorging
De maaltijden worden tijdens deze reis betaald vanuit de maaltijdenpot. Houd rekening met ongeveer €15 tot €20 per dag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Villa Atlantic Ocean View
Villa Atlantic Ocean View

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Inreisbeperkingen
Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Toeslagen op de ticketprijs
Wegens populariteit van deze reis kunnen wij de (inbegrepen ticket)prijs garanderen, bij boekingen tot 40 dagen voor vertrek. Boek je later dan deze datum, dan bestaat de mogelijkheid dat de vliegmaatschappij ons een toeslag moet berekenen. Deze zullen wij in dat geval doorberekenen. Voordat wij de boeking definitief bevestigen zullen wij deze toeslag met de reiziger overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Winterzon op Fuerteventura
Singlereis Winterzon op Fuerteventura

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer