Singlereizen.nl

Singlereis Winterzon Bonaire

Kijk eens om je heen: honderden felgekleurde vissen! Boven je zwemt een Caretta Caretta. Eén ding is zeker: morgen weer ‘n nieuwe duikstek. Terug aan wal geniet je nog even na. Wat is dit gaaf! Eerst maar even uitpuffen op het strand met een cocktail. Die heb je wel verdiend. Dat is Bonaire: actief én laid back. Bon Biní!

Een subtropisch stukje Nederland. Nee, we hebben het niet over de camping op Schiermonnikoog. Bonaire is officieel nog steeds onderdeel van Nederland, dus je kunt gewoon Nederlands praten met de lokale bevolking. Maar dan op een paradijselijk eiland waar het altijd mooi weer is. Weg van het koude kikkerland klimaat!

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Hier vind je oud-Hollandse koloniale gebouwen, leuke winkeltjes en fijne restaurantjes. Bonaire is een ideale plek voor een luie strandvakantie. Maar de avonturier in jou komt hier ook aan zijn trekken. Altijd al eens willen windsurfen of kitesurfen? Dit is je kans! Lac Bay heeft de perfecte surfplek voor je in huis. Of pak de kajak en ga op ontdekkingstocht door de mangrovebossen. Misschien spot je wel een groep dolfijnen! 

Bonaire staat natuurlijk bekend om haar prachtige duiklocaties met levendige koraalriffen. Uniek voor dit eiland is het ‘kantduiken’. Hierbij loop je in je scuba-outfit vanaf het strand linea recta het ondiepe water in. Ideaal voor de beginnende duiker! Natuurlijk kun je ook bootduiken. Neem één van de boten naar Klein Bonaire. Hier droom je weg in de onderwaterwereld met kleurrijke vissen, zeepaardjes en schildpadden. De zee rondom Bonaire is een beschermd natuurreservaat. Maar geen zorgen: de ‘Nature Fee’ voor watersporters regelen wij alvast voor je!

Goed om te weten
Deze reis duurt 9 dagen. Elke dag is ontbijt inbegrepen, maar voel je vrij om een keer je eigen plan te trekken. Op het vliegveld van Bonaire wordt je opgewacht door de reisbegeleider die jouw vakantie onvergetelijk gaat maken. 

Singlereis Winterzon Bonaire
Singlereis Winterzon Bonaire

Activiteiten

Wat je gaat doen
Bonaire is de perfecte plek voor een relaxte strandvakantie. Maar jij ziet genoeg redenen om van je luie badhanddoek af te komen. Daarom hebben we de volgende activiteiten alvast voor je bij de prijs inbegrepen:

Boottocht en snorkelen op Klein Bonaire
Snorkelen rond Klein Bonaire is nóg mooier dan het water rond het hoofdeiland. Het eilandje wordt namelijk volledig omringd door koraalrif. Je komt er alleen per boot, maar we hebben mazzel! Deze vertrekt direct vanaf ons hotel. Zo stap je de deur uit en kun je direct een heerlijk dagje snorkelen en relaxen. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten. Klein Bonaire heeft een bijzonder mooi en divers koraalrif met grote sponzen en veel vissoorten. Ook kun je zomaar schildpadden en enorme reuzenmanta’s spotten. Boven de zeespiegel zie je elegante flamingo’s flaneren in één van de zoutwatermeertjes. Zet wel alvast waterschoenen, flippers en zonnecrème op je inpaklijst: deze zijn onmisbaar op deze trip!

Chillen op Sorobon Beach
Even de tijd vergeten op een hagelwit strand met wuivende palmbomen en een felblauwe zee aan je voeten? Op Sorobon Beach leef je de palmdroom. Het is niet voor niets het mooiste strand van Bonaire. Sorobon Beach ligt aan de oostkant van het eiland, bij Lac Bay. Normaalgesproken is de zee aan deze kant van het eiland iets ruwer, maar daar merk jij niks van! De golven worden verderop al gebroken door de vorm van de baai. Het water is tot navelhoogte diep en opgewarmd door de zwoele Caribische zon. Heerlijk ongestoord dobberen dus. Liever even iets actievers ondernemen? Vlakbij kun je geweldig kitesurfen en windsurfen (niet bij de prijs inbegrepen).

Kun je écht niet stilzitten?
Of wil je nog wat meer van de omgeving zien? Dan zijn er nog verschillende programma onderdelen die je bij kunt boeken. Dit hebben we in petto voor de echte diehards:

Je eerste duik
Hoor jij de avontuurlijke roep van het diepe blauw? Dan wordt het tijd om de (proef)duik op de som te nemen. In een halve middag ga je voor het eerst op ontdekkingstocht samen met een duikexpert. Je volgt een korte introductie en stapt daarna de zee in. Meteen aanschouw je de levendige riffen met haar kleurrijke inwoners. Kom je ooit nog over deze kick heen? Waarschijnlijk niet. Sorry als we je verslaafd gemaakt hebben.
Vanaf €85,-

Je duik in het diepe: PADI Open Water
Heb je de smaak te pakken? Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Diver-cursus! Tijdens de populairste duikcursus ter wereld ga je drie tot vier dagen de schoolbanken in. Maar dan onder water. Je leert je uitrusting kennen en de spijkert de basisprincipes van het duiken bij. Bonaire is hiervoor de ideale locatie: de langzaam aflopende zeebodem, de overvloed aan schitterende koraalriffen en de heerlijke watertemperatuur zorgen dat je niets anders meer wilt!
Ca. € 350,-

Al een gevorderd avonturier?
Heb jij je duikbrevet al? Cool. Dan kun je verschillende boot- of kantduikpakketten ter plaatse bijboeken.
Vanaf € 25,- per dag.

Bedwing de golven bij Kite Beach
Durf jij hangend aan een vlieger over de golven heen te stuiteren? Bonaire heeft verschillende kitesurfscholen langs de toffe surfspots, zoals Kite Beach. De perfecte passaatwind en het heerlijke temperatuurtje van de zee maakt dit zelfs één van de beste plekken ter wereld. Of je nu een gevorderde surferbabe/dude bent of nog nooit een plank hebt aangeraakt. Je bent in ieder geval een ontzettend vette ervaring rijker.
Vanaf € 225,-

Roadtrip naar Washington Slagbaai National Park
Huur een auto of een scooter en bepaal je eigen eilandavontuur. Onderweg ontdek je het ruige binnenland van Bonaire. Je rijdt op ongeasfalteerde wegen langs kleine boerderijen, zoutwinningsvelden en de woeste oostkust. In Washington Slagbaai trotseer je cactuswouden, imponerende rotsformaties en kalksteengrotten. Tijdens het hiken spot je misschien wel een aantal van de unieke inheemse plant- en diersoorten. Houd je camera in de aanslag!
Vanaf € 35,- per dag.

Kanoën door de mangrovebossen
Pak een kano en ga op expeditie in de unieke mangrovebossen van Lac Bay. Je peddelt samen met een gids door de prachtige natuur. Natuurlijk mag je hem het hemd van het lijf mag vragen over de planten en dieren die er leven. Even een kijkje onder water? Zet je duikbril op en je kunt alle visjes van dichtbij bewonderen. Man, groovy!
Vanaf € 27,- p.p.

Het reilen en (vooral) zeilen van Bonaire
I’m on a boat! Je kiest het ruime sop en brengt een dag door op een zeilschip. Niets moet, alles mag: lekker snorkelen bij één van de prachtige riffen, een heerlijk hapje eten of vooral lekker ontspannen met Caribische muziek op de achtergrond. Het leven kan zo mooi zijn.
Vanaf € 65,-

Singlereis Winterzon Bonaire
Singlereis Winterzon Bonaire

Verblijf

Verblijf Hotel Eden Beach

Beschrijving

Rol je bed uit de zee in
Het Eden Beach Resort ligt aan de westkust van Bonaire. Vanuit het hotel maak je drie koprollen en je ligt op het strand. Vanaf hier zie je Klein Bonaire al liggen. Dit onbewoonde eilandje is beschermd natuurgebied en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een fantastische plek om te duiken, snorkelen of gewoon lekker te zwemmen en relaxen op het mooie strand. Vlakbij het hotel vertrekken regelmatig bootjes naar het eiland.

Waarom we in Eden Beach Resort verblijven
4-sterrenhotel Eden Beach Resort ligt direct aan het zandstrand. Een ligbedje is dus snel gevonden! Het Resort ligt op ongeveer 3 kilometer van de hoofdstad Kralendijk. Er is een hippe beachbar, waar jij je in de late uurtjes prima kunt vermaken. Een heerlijke thuisbasis op vakantie, al zeggen we het zelf.

Jouw kamer
Jouw kamer ligt op de eerste of tweede verdieping. Je hebt je eigen badkamer met douche en toilet. En er is gratis airconditioning, televisie en wifi! Liever een kamer delen met een reisgenoot? Kan ook! Je krijgt dan altijd twee aparte eenpersoonsbedden in de kamer. Gezellig én voordelig. Aan jou de keuze!

Wat wordt er voor je geregeld?
Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. We hebben ook alvast vier diners voor je bij de prijs inbegrepen. We eten elke keer in een ander restaurant. Zo proef je de keuken van Bonaire: van gastronomisch verantwoorde restaurants tot een lekkere snelle daghap bij ‘n strandbar. Bij veel restaurantjes krijg je een prachtig uitzicht over zee voorgeschoteld. De ondergaande zon neem je er natuurlijk als toetje bij!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Eden Beach
Hotel Eden Beach

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Winterzon Bonaire
Singlereis Winterzon Bonaire

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer