Singlereizen.nl

Singlereis Wintersportvakantie in Konigsleiten

In het kort:

Middenin Königsleiten ligt Gasthof Edelweisshaus. Een comfortabel huis met een zonneterras, een huisbar en alle faciliteiten die je nodig hebt. Je voelt je er snel thuis en het ligt perfect, direct aan de piste en met een panoramisch uitzicht over het besneeuwde Zillertal. 
Königsleiten ligt op 1630 meter hoogte, net voorbij het welbekende Gerlos in het Zillertal en op de grens van Tirol en Salzburgerland. Door de perfecte en hoge ligging is het gebied zeer sneeuwzeker. 

Alle vertrekdata hebben vertrekgarantie, omdat elke week jaarlijks is volgeboekt. Wil je mee, boek dan tijdig om teleurstelling te voorkomen!

Singlereis Wintersportvakantie in Konigsleiten
Singlereis Wintersportvakantie in Konigsleiten

Activiteiten

Vrijdag
Vrijdag ontmoeten we elkaar aan het begin van de avond bij één van de opstapplaatsen in Nederland. Per Royal Class touringcar rijden we rechtstreeks in de nacht naar Oostenrijk. Op deze manier komen we ’s ochtends uitgerust aan in de besneeuwde Alpen.

Zaterdag
Na aankomst worden de liftpassen uitgedeeld en kun je samen met de reisbegeleiding je lessen en/of je huurmateriaal regelen. Heb je een 8-daagse liftpas geboekt, dan kun je direct de piste op. Vandaag is er ook voldoende tijd om het dorp te verkennen of om alvast een bezoek te brengen aan de plaatselijke après-ski.  

Zondag tot en met vrijdag
Vandaag gaat de standaard liftpas in en kun je zeven dagen lang genieten van de fantastische pistes. We maken samen mooie tochten, drinken’s avonds een drankje in de après-ski of gaan lekker relaxen in het Gasthof.

Zaterdag
Vandaag kun je nog de hele dag de piste op want de touringcar vertrekt pas na het diner. Voor het avondeten regelt de reisbegeleiding een gezellig restaurant in het dorp om onze tijd in Königsleiten samen af te sluiten.

Zondag
In de loop van de ochtend rijden we Nederland weer binnen.

Singlereis Wintersportvakantie in Konigsleiten
Singlereis Wintersportvakantie in Konigsleiten

Ski-info

SKIGEBIED Zillertal Arena

Zillertal Arena is misschien wel het bekendste skigbied onder de Nederlandse wintersporters en staat bekend om de perfecte combinatie van goed skiën en spetterende après-ski. Een aantal beroemde dorpen in de Zillertal Arena zijn natuurlijk Gerlos, Zell am Ziller en Königsleiten. 

De hoogstgelegen dorpen zijn Gerlos en Königsleiten. Vanuit Gerlos is het mogelijk om naar een groot glooiend plateau te gaan, waar beginners en lichtgevorderden goed terecht kunnen en hun vaardigheden kunnen verbeteren. Voor de gevorderden is dit stuk misschien niet uitdagend genoeg. Boven Königsleiten is het gebied uitdagender met een paar zwarte, en veel rode pistes. Ook zijn hier de beste off-piste mogelijkheden te vinden. Dit betekent echter niet dat beginners niet terecht kunnen bij Königsleiten, want er zijn ook veel blauwe pistes op de Gerlosplatte en er ligt een oefenweide midden in het dorp.

Er zijn voldoende sneeuwkanonnen in het gehele gebied, die ervoor zorgen dat er een goede onderlaag is opgebouwd en bij minder sneeuwval zorgen deze ervoor dat er toch voldoende geskied kan worden. Aan het eind van de dag kan het bij grote drukte voorkomen dat de kwaliteit van de lagergelegen pistes van mindere kwaliteit zijn, maar dan is er de mogelijkheid om met de lift naar beneden te gaan.

In Zell am Ziller overheersen de rode pistes. Sinds 2015 heeft deze plaats ook een eigen dalafdaling. Mocht je een keertje in een ander skigebied van het Zillertal willen skiën, ben je vanaf Zell am Ziller het snelste in Mayrhofen en Kaltenbach.

Ben je een echte rodelliefhebber? Dan zit je in de Zillertal Arena ook helemaal goed. Vrijwel ieder dorp beschikt over een rodelbaan. Vooral de rodelbaan bij Hainzenberg is bijzonder, dit is namelijk een zeven kilometer lange rodelbaan die verlicht is.

Als je aan de Zillertal Arena denkt, denk je natuurlijk ook aan de uitbundige après-ski. In Gerlos is het meerendeel van de bezoekers Nederlands, dus je zit hier prima op je plek als je van Nederlandse après-ski houdt.

Verblijf

Verblijf Gasthof Edelweisshaus

Beschrijving

Gasthof Edelweisshaus in Königsleiten, Oostenrijk is gelegen op 1630 meter hoogte, direct aan de piste en naast de de Dorfbahn. Deze moderne gondel brengt je in 8 minuten naar de top van het gebied (2300 meter) waar het pisteplezier kan beginnen.

Faciliteiten
Het Gasthof heeft een gezellige huisbar met gratis WiFi. Na een lange dag op de piste kun je onder het genot van een drankje heerlijk relaxen op de loungebanken van het zonneterras (op het zuiden!). Je hebt hier een schitterend panoramisch uitzicht over het dorp en de omgeving. 

Verzorging en kamers
Je verblijft hier op basis van halfpension in 2- of meerpersoonskamers met balkon of toegang tot de tuin. De kamers hebben enkele bedden en een wastafel. Het overige sanitair bevind zich direct op de gang. Wil je liever wat meer privacy? Dan kun je tegen bijbetaling een 1-persoonskamer of comfortkamer boeken. 

Ligging
Met de piste direct langs de deur en de Dorfbahn-gondel op slechts 50 meter afstand is het Gasthof de ideale ski-in en ski-out uitvalsbasis voor je wintersportvakantie.De gondel brengt je naar de top van het gebied waar de afdalingen kunnen beginnen. Ook sta je binnen 5 minuten in één van de gezellige après-ski gelegenheden zoals de Hannes of de Kings.

De Nederlandse reisleiding zal jullie bij aankomst verwelkomen en kan je alles vertellen over de leukste pistes en gezellige après-ski. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gasthof Edelweisshaus
Gasthof Edelweisshaus

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Groepssamenstelling
Gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Verzekeringen
Het is bij deze reis mogelijk om een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Annulering
Indien een reis onvoldoende aanmeldingen heeft, zullen wij je hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren. 

Wijzigingen
Ons reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.  

Boekingsbevestiging & factuur
Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen een defintieve boekingsbevestiging. Dit is tevens de factuur van jouw geboekte reis. Wij vragen je om een directe aanbetaling, het restant dient uiterlijk zes weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. Let op: je ontvangt hiervoor geen tweede factuur. 

Reisinfo & tickets
De laatste reisinformatie ontvang je ca. 14 dagen voor vertrek. Hierin vind je alle informatie over jouw reis, opstapplaatsen en tijden en je verblijf. Eventuele vliegtickets ontvang je gelijk met de laatste reisinformatie. 

Last-minutes
Boek je last-minute? Dan vragen wij je om een directe betaling van de gehele reissom, samen met een betalingsbewijs. 

Reizen op aanvraag
Is jouw reis op aanvraag? Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om de reis te bevestigen of te annuleren/omboeken.  

Eigen vervoer
Natuurlijk is het ook mogelijk om met eigen vervoer naar onze bestemming te reizen. In dat geval is de aankomst- en vertrekdag op zaterdag (tenzij anders aangegeven).

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersportvakantie in Konigsleiten
Singlereis Wintersportvakantie in Konigsleiten

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer