Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) in Saalbach

Wintersporten in Saalbach-Hinterglemm blijft iets magisch houden voor de doorgewinterde wintersporter. Het komt door de onweerstaanbare combinatie van een geweldig skigebied en een dorp dat bijna uit zijn voegen barst van de gezellgheid. 

Geniet jij straks van dit prachtige skigebied met 270 kilometer piste en après-ski met klinkende namen als Goastall en Tanzhimmel?

Tijdens jouw week in Saalbach verblijf je in een heerlijk hotel met alleen maar hoger opgeleide singles. We hebben het gehele hotel afgehuurd, zodat we de week precies zo kunnen inrichten als we willen. 

De heerlijke wellness is een super fijne plek om even op adem te komen van alle indrukken die je deze week gaat hebben. De kamers zijn lekker ruim en het eten is verrukkelijk. 

Zien we jou in Saalbach?

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) in Saalbach
Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) in Saalbach

Activiteiten

Ski-safari's op jouw niveau
Bijna elke dag organiseren wij ski-safari’s. Mooie tochten om samen het gebied te verkennen. Haak aan als je zin hebt, het zit bij de prijs inbegrepen.

Skiles
Ben je nog niet zo handig op de ski’s of snowboard? Geen probleem. Deze wintersportvakantie is namelijk geschikt voor zowel ervaren fanatiekelingen als absolute beginners. Samen op les blijkt elk jaar weer super gezellig. Kun je al aardig skiën of snowboarden maar wil je jouw techniek verbeteren? Ook dat kan.
  • Bij aankomst gaat iedereen die wil lessen met een reisleider naar de skischool.
  • Hier maken we groepjes met mensen van jouw niveau.
  • Zijn er minder dan 4 mensen van jouw niveau, dan wordt er aangevuld met ‘derden’ (andere wintersporters die les willen).
  • Betalen voor de lessen doe je ter plekke bij de ski-school.

Après ski
Na een dag vol mooie afdalingen is het tijd voor de après-ski. Elk jaar is het weer super gezellig met zo’n leuke groep.

We zullen ook regelmatig in Hinterglemm te vinden zijn om te gaan après-skiën. Onze favorieten zijn de wereldberoemde 'Goasstal' en 'de Schwarzacher'. Er rijden de hele dag taxi’s af en aan van Hinterglemm naar Saalbach. Voor ongeveer 2,50 p.p. word je voor de deur van ons hotel afgezet, zonder lang te hoeven wachten.

Pubquiz
Altijd weer een van de hoogtepunten van de reis. Je wordt ingedeeld in groepjes en strijdt fanatiek om de hoofdprijs. Welk groepje weet de meeste punten te scoren? De vragen lijden tot frustratie en triomf. Van welk televisieprogramma was nu ook alweer die tune? En wat was verdorie ook alweer de hoofdstad van Venezuela? 

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) in Saalbach
Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) in Saalbach

Ski-info

SKIGEBIED Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

De welbekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 ook Fieberbrunn vormen dit skigebied met zo'n 300 kilometer aan pistes. Fieberbrunn is aan het skigebied verbonden met de nieuwe gondellift TirolS. Je vindt in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geweldige skimogelijkheden, een waanzinnige après-ski en veel Nederlanders.

Het grootste gedeelte van de pistes zijn blauw en rood, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor de beginnende skiërs. De brede oefenpistes zijn er heel fijn en met een beetje oefenen, kun je hier al snel tochten door het hele gebied maken. Ook voor de gevorderde skiërs zijn hier mooie pistes te vinden. Dankzij de verbinding met Fieberbrunn zijn er nieuwe uitdagende afdalingen toegevoegd aan dit skigebied. Ook zorgt deze verbinding ervoor dat je prachtige lange tochten kunt maken. Saalbach - Hinterglemm heeft al flink wat off-piste mogelijkheden, maar in het gebied Fieberbrunn is er voor de liefhebbers meer uitdaging te vinden.

Het dal begint op 1.003 meter en het hoogste punt is gelegen op 2.100 meter. Er zijn ruim 270 km aan pistes in Saalbach - Hinterglemm - Leogang en Fieberbrunn. Deze bestaan van lichte hellingen tot aan WK afdalingen, er zijn funparks, race afdalingen en "Buckelpistes". Het gehele winterseizoen is gegarandeerd sneeuwzeker, mede door de ruim 400 sneeuwkanonnen die het gebied rijk is.

Er zijn 28 gondelliften, 22 stoeltjesliften en 20 sleepliften, ze zijn hypermodern en zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt bij elk weertype.
In het gehele skigebied zijn er ruim 40 berghutten waar je heerlijk kunt lunchen van een snelle snack tot aan een gezellig uitgebreide lunch.

In de avond kun je gebruik maken van 2 verlichte afdalingen voor de skiers en wil je liever rodelen, dan kun je kiezen tussen 5 verschillende verlichte rodelbanen in het gebied.

Verblijf

Verblijf Hotel Mulk

Beschrijving

Goed 3-sterren hotel. Tegen 4-sterren aan. Het hotel ligt net buiten Saalbach, met een skibushalte voor de deur.

Wij hebben dit hotel gedurende onze wintersport hier helemaal afgehuurd. Met alle bijkomende voordelen. 
Zo hebben we op de wisseldagen genoeg opslagruimte voor onze koffers en kunnen we douchen in de wellness. 

Verder hebben we hier kunnen regelen dat we pas om 20.00 uur eten, zodat we dagelijks naar de après-ski in Saalbach of Hinterglemm kunnen gaan. 

Het hotel biedt overigens alles wat je als wintersporter graag wilt. Het hotel heeft 27 kamers met twee of drie gescheiden bedden op elke kamer. Goede bedden uiteraard en fijne badkamers op elke kamer. Verder voldoende opslagruimte voor ski's en verwarmde rekken voor de skischoenen. 
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Mulk
Hotel Mulk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) in Saalbach
Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) in Saalbach

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer