Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) Chalets Sapinieres

De ski-weken in Les Menuires staan vooral bekend om het lekkere eten, het natafelen, de leuke feestjes en vooral... het heerlijke 600 km. grote skigebied Les Trois Vallees.

Het fijne van deze week is niet alleen dat je heerlijk in de watten wordt gelegd door hele goede cateraars, maar ook nog eens dat alles bij de prijs is inbegrepen.
Het enige waar je je druk om hoeft te maken, is of je 's ochtends een roerbak-ei of een zachtgekookt eitje wilt.
De chalet-appartementen waarin we verblijven (Hameau de Sapinieres) liggen direct aan de piste, het is ski-in, ski-out. 

De hele week is 'vrijheid-blijheid', maar wat iedereen zo fijn vindt is dat je altijd kunt aansluiten bij een begeleide skitocht van jouw niveau. Dat is van niveau blauw (zeer relaxed, regelmatig stoppen voor een cappuccino-pauze) tot zwart. Met name bij zwart zitten absoluut goede skiërs, daar is iedereen elke keer weer verbaasd over.
De rode groep zit er een beetje tussenin. Meestal maken we nog een groep lichtrood en donkerrood, zodat je helemaal zeker weet dat je lekker met mensen kunt skiën die op jouw niveau skiën.

Wat iedereen vooral fijn vindt deze week? Dat ze helemaal NIETS hoeven regelen. Van ontbijt (aanschuiven en alleen maar zeggen hoe je je omelet gebakken wilt hebben) tot ski/snowboard-safari: je kunt gewoon volgen.
Je kunt elke dag beslissen bij welk chalet je wilt dineren. De ene keer doe je dat met je ski-clubje van die dag, de andere dag met een groepje waar je het extra goed mee kunt vinden. Soms spelen de speciale kwaliteiten van de kok ook een rol bij de keuze.

Na het skiën ga je lekker eerst even naar je eigen chalet om op te frissen, of je gaat de apres-ski in. Soms zullen we gaan apres-skiën in Val Thorens, dan weer in Les Menuires.
In Val Thorens gaat het dak er flink af, in Les Menuires is het wat rustiger. Gezelligheid is super belangrijk deze weken, maar als je voor Oostenrijkse apres-ski-taferelen komt, dan moet je deze week niet boeken. Verwacht hier 2 à 3 keer per week een goede apres-ski. De rest van de week zal het meer gezelligheid in de vele chalets zijn. Borrels hier zijn niet minder gezellig, alleen anders dan in de kroeg. 

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) Chalets Sapinieres
Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) Chalets Sapinieres

Activiteiten

Begeleide skitochten (bij prijs inbegrepen)
De hele week kun je lekker je eigen tempo bepalen. Bijna iedereen doet mee aan de skisafari's. Vooral omdat het leuk is om met een groep te gaan skiën die precies zo skiet of boardt als jij. De meeste van onze gasten krijgen/kregen dit bij hun eigen vriendenkring niet voor elkaar.

De begeleide skitochten zijn de nr. 1 reden waarom deelnemers ons vragen om deze reizen ook te organiseren voor niet singles. Je hoeft niet over de routes na te denken en skiets lekker gelijk op met de anderen.

Pubquiz
Het is een niet meer weg te denken hoogtepunt van deze skiweken: de Grote Pubquiz. 's Avonds na een heerlijk diner komen we bij elkaar om de groep vervolgens op te delen in kleinere groepjes.

Hier wordt fel gestreden om de winst. Van welk tv-programma was die ene tune ook alweer? En wat was nu ook alweer de hoofdstad van Venezuela? 

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) Chalets Sapinieres
Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) Chalets Sapinieres

Ski-info

SKIGEBIED Les Trois Vallees

Les Trois Vallées staat ook wel bekend als het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. In totaal vind je hier meer dan 600 kilometer aan pistes dus vervelen zul je je hier niet. Je kunt hier eindeloos kiezen uit pistes.

Het skigebied is uitgestrekt over drie dalen. De meest toegankelijke kant is die van Courchevel en Meribel, de pistes trekken hier door tot in het bos. Richting Val Thorens en Les Menuires wordt het landschap steeds ruiger, waardoor je hier ook de uitdagendste pistes van het gebied treft. In het skigebied kun je overal komen met relatief eenvoudige pistes, waardoor het gebied ook geschikt is voor beginners. 

Dankzij de ideale verdeling van de kleuren pistes, is Les Trois Vallées voor iedereen toegankelijk, of je nu een beginner bent of al vergevorderd. De freestylers onder ons zullen zich prima vermaken in een van de Funparks en naast de pistes kun je hier ook onbeperkt kiezen uit off-piste routes. Wil je graag lange tochten maken? Dan zit je hier helemaal op je plek. Er zijn namelijk lange tochten mogelijk in elke moeilijkheidsgradatie.

Dankzij de hoge ligging van het gebied en de aanwezige gletsjer is het hier zeer sneeuwzeker en kun je van november tot half mei terecht voor een fantastische wintersportvakantie waar je gegarandeerd genoeg kilometers kunt maken!

Verblijf

Verblijf Le Hameau des Marmottes

Beschrijving

Appartementencomplex Hameau des Marmottes in Les Menuires is een mooi chalet park, ingeklemd tussen twee blauwe pistes.

Ligging
De stoeltjesliften van Tortellet en Le Bettex bevinden zich in de directe omgeving van de chalets en zijn skiënd bereikbaar over de blauwe piste. Het centrum van Les Menuires is ook gemakkelijk bereikbaar met de Preyerand personenlift, deze draait ook ’s avonds. Verder rijdt er ook een skibus gratis naar het centrum de hele dag door.

Faciliteiten
Het park bestaat uit 22 chalets en drie in chaletstijl gebouwde appartementgebouwen met elk ca. 12 luxe appartementen. Alle verblijven zijn gebouwd in de stijl van de Savoie, waarbij veel gebruik is gemaakt van hout. De appartementen hebben een sfeervolle, luxe inrichting en beschikken over een Wi-Fi aansluiting (gratis). Bij voldoende sneeuw is terugskiën tot aan het appartement mogelijk. In ieder appartementengebouw bevindt zich een skiberging. Er is de mogelijkheid tot het gebruik maken van de hammam en sauna in de Spa op de tweede verdieping.

Kamertype 
Het appartement beschikt over een woonkamer met zithoek met een slaapbank, televisie, dvd-speler en eethoek. Ook is er een keuken met keramische kookplaten, een oven, koelkast, vaatwasser en koffiezetapparaat. Ook is er een balkon aanwezig.

In het appartement zijn er vier slaapkamers aanwezig waarvan twee met twee eenpersoonsbedden en één met een tweepersoonsbed. Daarnaast zijn er twee badkamers waarvan één met bad en één met douche en toilet. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Le Hameau des Marmottes
Le Hameau des Marmottes

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) Chalets Sapinieres
Singlereis Wintersport vakantie (HBO-WO) Chalets Sapinieres

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer