Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport rondreis Canada

Heb jij altijd al een exclusieve, grensverleggende wintersportvakantie én tegelijk een rondreis willen meemaken? Dan is dit jouw kans!

Wat kun je verwachten?

Samen met een ervaren Nederlandse gids en 4 tot 5 enthousiaste wintersporters vertrekken wij deze winter naar de Rocky Mountains in Canada. Wauw! We maken een onvergetelijke wintersportreis langs maar liefst vier verschillende wintersportgebieden. We maken fantastische afdalingen over uitgestrekte hellingen of tussen de bomen. Daarnaast is Canada zeer bekend om het heli-skiën. Ga jij de uitdaging aan? Dit is een unieke kans voor de échte liefhebber van de wintersport. Lees snel verder voor meer informatie.

Sunshine Village Het wintersportgebied van Sunshine Village bestaat uit 107 pistes verdeeld over 3358 hectare. Het gebied ligt op 1660 -2730 meter hoogte. Er zijn hellingen voor beginners (20%), gevorderden (55%) en ver gevorderden (25%).

Lake Louise Het wintersportgebied van Lake Louise bestaat uit 145 pistes verdeeld over 4200 hectare. Het gebied ligt op 1646-2637 meter hoogte. Er zijn hellingen voor beginners (25%), gevorderden (45%) en ver gevorderden (30%).

Kicking Horse Het wintersportgebied van Kicking Horse bestaat uit 120 pistes verdeeld over 2800 hectare. Het gebied ligt op 1190-2450 meter hoogte. Er zijn hellingen voor beginners (20%), gevorderden (20%), ver gevorderden (45%) en experts (15%).

Revelstoke Het wintersportgebied van Revelstoke bestaat uit 65 pistes verdeeld over 1263 hectare. Het gebied ligt op 512-2225 meter hoogte. Er zijn hellingen voor beginners (7%), gevorderden (45,5%) en ver gevorderden (47,5%).

Singlereis Wintersport rondreis Canada
Singlereis Wintersport rondreis Canada

Activiteiten

Wintersport rondreis Canada programma:

Vrijdag vliegen we rond de middag rechtstreeks met KLM naar Calgary International Airport in Canada. Wegens het gunstige tijdsverschil landen we hier nog dezelfde middag. Nadat we de koffers hebben gepakt rijden we met onze huurauto richting Banff. Deze minivan biedt volop ruimte voor onze groep en alle bagage. Vanaf Calgary rijden we via de TransCanada Highway direct richting het westen. De witte toppen van de Rocky Mountains zijn al snel zichtbaar. Het is het ongeveer 150 kilometer rijden naar onze eerste wintersportbestemming Banff. Hier verblijven we de eerste twee nachten in een luxe driesterren lodge. Bij aankomst eten we samen een hapje en kruipen we vroeg in bed zodat we morgen fris de sneeuw in kunnen. De komende zes dagen zullen we onze afdalingen maken in vier verschillende en zeer diverse wintersportgebieden. Jullie reisleider en gids is bekend in alle vier de wintersportresorts.
 
Zaterdag ontdekken we het wintersportgebied van Banff, genaamd Sunshine Village. Dit gebied hoort samen met Lake Louise en Mount Norquay tot de SkiBig3. Het jaarlijkse gemiddelde van de sneeuwval ligt hier op ruim 9 (!) meter poeder. Het dalstation ligt op ruim 1600 meter hoogt en je kunt tot 2700 meter hoogte komen.
 
Zondag gaan we richting het gebied van Lake Louise. Dit gebied is het afgelopen jaar uitgekozen tot het beste wintersportgebied van Canada. Ook hier skiën/boarden we vanaf minimaal 1600 meter hoogte tot ruim 2600 meter.
 
Sunshine Village en Lake Louise liggen in de provincie Alberta. Zaterdagmiddag, na het skiën/boarden rijden we verder en passeren we de grens met British Columbia. Tevens zijn we een tijdzone verder. Onze volgende twee bestemmingen, Golden en Revelstoke liggen namelijk in dit deel van de Rocky Mountains. Hoe dieper we in de Rockies terechtkomen hoe meer ‘wit goud’ we vinden.

Maandag en dinsdag zullen we het gebied Kicking Horse in Golden ontdekken. Denk bij Kicking Horse aan steile afdalingen in de vorm van ‘black diamonds’ en veelal ‘double black diamonds’. Veel poeder en een adembenemend uitzicht op op Navvy en Beaverhead Peak. Het gebied ligt ongeveer tussen de 1100 en 2400 meter hoogte. Uiteraard verblijven we in Golden ook in een driesterren lodge.
 
Woensdag en donderdag rijden we richting Revelstoke. Revelstoke ontvangt jaarlijks de meeste sneeuw van de vier gebieden die we aandoen. Tot wel 14(!) meter verse poeder. Dit gebied is ongekend vanwege de ‘tree runs’, ofwel de bosafdalingen. Daarnaast kun je hier de meeste verticale meters afleggen in één afdaling, ruim 1700 meter.
 
Vrijdag is onze laatste reisdag en rijden we terug naar Calgary. Aan het einde van de middag stappen we hier in het vliegtuig richting Nederland. Een onvergetelijk wintersportavontuur om nog lang op terug te kijken.

Zaterdag landen we, vanwege het tijdsverschil, weer in Nederland.

Wijzigingen Deze rondreis is met zorg samengesteld. Ondanks dat kan het zo zijn dat er eventuele wijzigingen plaatsvinden, bijvoorbeeld komen door de weersomstandigheden. Uiteraard zorgen wij, in overleg met jullie, voor een gelijkwaardig alternatief. Wil je tijdens de reis langer op een plek blijven of reis je liever door naar de volgende bestemming? Aarzel dan niet en meld het aan de gids. In overleg met de groep is veel mogelijk. Het is en blijft jouw roadtrip. 
Singlereis Wintersport rondreis Canada
Singlereis Wintersport rondreis Canada

Ski-info

SKIGEBIED Revelstoke

Revelstoke is het jongste skigebied van Canada en is een droom voor heliskiërs en snowcatskiërs.

Het gebied beschikt over perfect poedersneeuw en trekt daarom al jarenlang liefhebbers van heliskiën en catskiën. Voor de freestylers is er ook een off-piste terrein beschikbaar van maar liefst 200.000 hectare, dus er is keus genoeg! Al sinds 2007 is men druk bezig om het skigebied te ontwikkelen. Daarom kun je hier ook uit 40 ‘gewone’ afdalingen kiezen.


SKIGEBIED Kicking Horse

Kicking Horse is een nieuw skigebied, gelegen op zo’n drie uur rijden van het bekende Banff. Dit is de ideale bestemming voor een skisafari! Dit uitdagende gebied heeft voornamelijk zwarte pistes, waardoor het een fantastisch gebied is voor de experts, maar ook beginners en gevorderden kunnen hier prima terecht.

Er zijn in Kicking Horse 106 afdalingen te vinden en ook zijn er veel off-piste mogelijkheden. Onderaan de berg vind je de Golden Eagle Express, die je in twaalf minuten bovenaan de berg afzet. Hier heb je prachtig uitzicht over het hele skigebied. Vergevorderde skiërs en boarders kunnen hier kiezen uit drie verschillende bowls. In deze bowls komen in totaal 70 zwarte afdalingen uit. De crystal bowl is erg breed en daarom ideaal voor snowboarders. De CPR Ridge heeft een kant met tree skiing, waarbij je je eigen pad naar beneden kunt maken. Vervolgens is er nog de Bowl Over, deze is perfect op een verse poederdag. Onderin de Crystal Bowl bevindt zich de Stairway to Heaven lift die je naar nog meer uitdagende zwarte afdalingen brengt. Vergevorderden kunnen hier hun hart ophalen!

Ook beginners en gevorderden kunnen hier prima hun ding doen. De groene afdalingen zijn vooral in het onderste gedeelte van het skigebied te vinden. Voor de zelfverzekerde gevorderden is er ook nog de mogelijkheid om de lift te pakken richting de It’s a Ten afdaling, om vervolgens tien kilometer naar beneden te skiën.

Onderaan het gebied vind je ook de Plaza, waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld liftpassen, lunch en natuurlijk aprés-ski. Pal aan de piste bevindt zich ook een terras waar je heerlijk in de zon kunt zitten kijken hoe de rest van de groep naar beneden komt. Een handig meetingpoint dus! 


SKIGEBIED Lake Louise

Lake Louise is een van de grootste skigebieden van Canada en heeft meer dan 100 kilometer aan pistes. Voor de beginners zijn hier eenvoudige en brede pistes te vinden, maar voor de ervaren wintersporters zijn er ook genoeg uitdagende afdalingen in de bowls aan de achterzijde van de berg. Freeriders kunnen hier hun hart ophalen, er liggen namelijk eindeloze off-piste afdalingen te wachten.

Behalve dat je hier heerlijk kunt skiën en snowboarden, is het ook mogelijk om te langlaufen, sneeuwschoenwandelingen te maken en een ritje te maken met de Sightseeing Gondel.


SKIGEBIED Sunshine Village

Sunshine Village ligt midden in de prachtige natuur van Banff National Park en ligt op een kwartier rijden van Banff. Per winter valt hier gemiddeld 9 meter sneeuw en dankzij de sneeuwzekerheid is het skigebied geopend van begin november tot eind mei.

Het gebied beschikt over 12 liften die je meenemen naar 107 verschillende afdalingen, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Op de oefenweides is het mogelijk om de basis van het skiën te leren, waarna het echte werk kan beginnen op de eenvoudige en brede pistes.

Voor de liefhebbers van off-piste is er keuze uit tien verschillende powderbowls met veel ongeprepareerde afdalingen. Ben je een echte waaghals? Kies dan voor Delirum Dive; een pittig gedeelte van de berg die enkel toegankelijk is met een lawine uitrusting.

Verblijf

Verblijf Diverse hotels, lodges en guesthouses

Beschrijving

Lodges 
We verblijven deze week in 4 verschillende accommodaties zoals hotels of authentieke Canadese lodges. Je verblijft op een 2- of meerpersoonskamer en het ontbijt is altijd inclusief. ‘s Avonds kunnen we zelf koken of gezellig uit eten met de groep.

Faciliteiten 
Veel accommodaties in deze wintersportgebieden zijn uitgerust met een relax- of wellnessruimte. Hier kun je heerlijk ontspannen na een lange dag in de sneeuw.

Het programma kan gedurende de roadtrip aangepast worden aan jullie wensen en behoeften. Zo kunnen we deze week alle kanten op om van de beste sneeuwcondities te genieten.

Let op 
De foto's zijn sfeerbeelden. Je kunt tijdens de reis soortgelijke accommodaties verwachten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse hotels, lodges en guesthouses
Diverse hotels, lodges en guesthouses

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Groepssamenstelling
Gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Verzekeringen
Het is bij deze reis mogelijk om een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Annulering
Indien een reis onvoldoende aanmeldingen heeft, zullen wij je hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren. 

Wijzigingen
Ons reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.  

Boekingsbevestiging & factuur
Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen een defintieve boekingsbevestiging. Dit is tevens de factuur van jouw geboekte reis. Wij vragen je om een directe aanbetaling, het restant dient uiterlijk zes weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. Let op: je ontvangt hiervoor geen tweede factuur. 

Reisinfo & tickets
De laatste reisinformatie ontvang je ca. 14 dagen voor vertrek. Hierin vind je alle informatie over jouw reis, opstapplaatsen en tijden en je verblijf. Eventuele vliegtickets ontvang je gelijk met de laatste reisinformatie. 

Last-minutes
Boek je last-minute? Dan vragen wij je om een directe betaling van de gehele reissom, samen met een betalingsbewijs. 

Reizen op aanvraag
Is jouw reis op aanvraag? Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om de reis te bevestigen of te annuleren/omboeken.  

Vlucht
Bij deze reis is de vlucht niet inbegrepen. Zodra er een gegarandeerd vertrek is krijg je van ons groen licht voor het boeken van jouw vliegtickets. Wij hanteren een voorkeursvlucht waarop de rondreis is gebaseerd. Uiteraard ben je vrij om je eigen vlucht te kiezen. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport rondreis Canada
Singlereis Wintersport rondreis Canada

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer