Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Flachau

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Met een ligging middenin het Oostenrijkse Salzburg maakt Flachau onderdeel uit van het grootste skigebied van Oostenrijk, Ski Amadé. Naast de vele kilometers aan pistes is Flachau tevens één van de populairste après-ski bestemmingen in Oostenrijk. 

We verblijven tijdens deze reis met de gehele groep in één chalet. Chalet Auhof is gelegen aan de rand van Flachau, op 700 meter van de skilift. De skibus stopt bij het chalet en brengt je in slechts 5 minuten bij de skilift. Het gezellige centrum bevindt zich op 900 meter van het chalet, na een dag op de piste is de bruisende après-ski om de hoek. Hier heb je, samen met reisgenoten, gegarandeerd een top vakanie!

Chalet Auhof is een ruim en vrijstaand chalet. Het is een voormalige boerenwoning die geheel is gerenoveerd in 2012. Het is een unieke verschijning door de ligging, de grootte en voorzieningen. Tijdens het verblijf in dit knusse chalet geniet je van een heerlijke cateringservice. Alles wordt voor je geregeld; het ontbijt, de afternoon tea en dagelijks een 3-gangen diner. En geen verkeerde bijkomstigheid, geen gedoe met boodschappen én de afwas!

Wat kun je verwachten:

Deze accommodatie is helaas niet geschikt voor mindervaliden.
Singlereis Wintersport in Flachau
Singlereis Wintersport in Flachau

Activiteiten

Vrijdag
Vrijdag vertrekken we aan het einde van de middag of begin van de avond met de bus vanuit Nederland. Zodra we compleet zijn rijden we in de nacht naar Oostenrijk. Op deze manier komen we ’s ochtends uitgerust aan in de besneeuwde Alpen.

Zaterdag
Na aankomst worden de liftpassen uitgedeeld en kun je samen met de reisbegeleiding je lessen en/of je huurmateriaal regelen. Vandaag is er voldoende tijd om het dorp te verkennen of om alvast een bezoek te brengen aan de plaatselijke après-ski. Heb je een 8- daagse liftpas aangeschaft? Dan kun je direct, nadat je je liftpas ontvangen hebt, de piste op. Rond 15:00u kunnen we het chalet in.

Zondag tot en met vrijdag
Heb je een 7-daagse liftpas bijgeboekt? Dan gaat die vandaag in en begint de vakantie écht! Zeven dagen lang gaan we genieten van de fantastische pistes. We maken samen mooie tochten, drinken’s avonds een drankje in de après-ski of gaan lekker relaxen in het chalet.

Zaterdag
De zaterdag van vertrek is de laatste piste-dag van de vakantie. Vandaag moeten we het chalet al vroeg verlaten voor de volgende gasten. Uiteraard kun je je bagage achterlaten in een depot en is er gelegenheid om je nog even om te kleden voordat we de bus in stappen. Na een hapje buiten de deur stappen we na het eten weer in de bus richting huis.

Zondag
In de loop van de ochtend rijden we Nederland weer binnen. 
 

Wijzigingen
Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.

Singlereis Wintersport in Flachau
Singlereis Wintersport in Flachau

Ski-info

SKIGEBIED Ski Amadé

Wintersport Ski Amadé
Met 5 skigebieden, een hoogte van 2.700 meter en meer dan 760 goed besneeuwde pistekilometers is Ski Amadé een van de grootste skiregio’s in de Alpen. Met slechts één skipas kun je gebruik maken van ruim 270 liften in alle 5 de skigebieden. Deze vijf gebieden zijn niet op elkaar aangesloten, maar zijn per auto en bus goed te bereiken.

Tot Ski Amadé behoren Salzburger Sportwelt, Hochkönig, Gastein, Grossarltal en het populaire en meest afwisselende skigebied Schladming-Dachstein. Hier vind je ook gezellige après-ski en regelmatig goed georganiseerde evenementen. Deze gebieden behoren tot de absolute wereldtop. De Salzburger Sportwelt biedt veel pisteplezier, maar ook langlaufers en freestylers kunnen hier goed uit de voeten.

Ski Amadé is sneeuwzeker. Sneeuwkanonnen staan klaar om tot wel 88% van de pistes te voorzien van een mooie witte laag. Door de aanwezigheid van de Dachsteingletsjer kan er vaak tot ver in april worden geskied. Ook de digitale wintersporter zit hier goed. Het aantal Wi-Fi hotspots in de vele dal- en bergstations en in een aantal skihutten en bergrestaurants ligt nu al op ruim 300. Met de skipas Ski Amadé kun je gaan skiën in alle vijf de skigebieden.

Verblijf

Verblijf Chalet Auhof

Beschrijving

Deze week in Flachau verblijven we in een het ruime, vrijstaande Chalet Auhof. Dit is een voormalige boerenwoning die in 2012 geheel is gerenoveerd.

De ligging
Het chalet ligt aan de rand van Flachau, op ongeveer 700m van de skilift. Ook stopt er een skibus bij het chalet, die jullie in 5 minuten naar de skilift brengt. Het gezellige dorpscentrum bevindt zich op 900m van het chalet. Hier vind je diverse winkels, restaurants en vele après-skigelegenheden. De supermarkt (MPREIS) is ongeveer 8 minuten lopen vanaf het chalet.

De indelingen
Ons onderkomen is verdeeld over 3 verdiepingen. De woonkamer beschikt over een televisie, DVD-speler en zelfs een WII-spelcomputer. In de grote, gezamenlijke eetkamer met professionele keuken worden jullie dagelijks verwend met lekker eten. Ook is er een verwarmde skiberging en WiFi. Verder is er een tuin met vrij uitzicht over het omliggende berglandschap, een gedeeltelijk overdekt zonneterras en een houtgestookte Finse sauna. Deze is één keer per week gratis te gebruiken, extra gebruik kost € 40 voor 2 uur.

Slaapkamer en sanitair
Het chalet beschikt in totaal over 12 slaapkamers, elke kamer beschikt over een wastafel. Er zijn in totaal 8 badkamers, 6 met ieder een douche en toilet, één met één douche en één met twee douches. Er zijn 6 aparte toiletten aanwezig. We verblijven in een gezamenlijk chalet met maximaal 24 gasten. In het chalet zijn een aantal stapelbedden, wij verzekeren je dat er niemand in het bovenste bed wordt ingedeeld.  Je deelt de kamer met iemand uit de groep van hetzelfde geslacht en zo veel mogelijk dezelfde leeftijd. Op aanvraag en tegen een meerprijs is een eenpersoonskamer ook mogelijk.

Verzorging
Tijdens het verblijf in chalet Auhof geniet je van een heerlijke cateringservice. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt klaar, in de middag een lekkere snack en in de avond een uitgebreid driegangendiner (exclusief 1 dag midden in de week en vertrekdag). Drankjes en lunch zijn niet inbegrepen.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Chalet Auhof
Chalet Auhof

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Groepssamenstelling
Gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Verzekeringen
Het is bij deze reis mogelijk om een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Annulering
Indien een reis onvoldoende aanmeldingen heeft, zullen wij je hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren. 

Wijzigingen
Ons reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.  

Boekingsbevestiging & factuur
Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen een defintieve boekingsbevestiging. Dit is tevens de factuur van jouw geboekte reis. Wij vragen je om een directe aanbetaling, het restant dient uiterlijk zes weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. Let op: je ontvangt hiervoor geen tweede factuur. 

Reisinfo & tickets
De laatste reisinformatie ontvang je ca. 14 dagen voor vertrek. Hierin vind je alle informatie over jouw reis, opstapplaatsen en tijden en je verblijf. Eventuele vliegtickets ontvang je gelijk met de laatste reisinformatie. 

Last-minutes
Boek je last-minute? Dan vragen wij je om een directe betaling van de gehele reissom, samen met een betalingsbewijs. 

Reizen op aanvraag
Is jouw reis op aanvraag? Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om de reis te bevestigen of te annuleren/omboeken.  

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie!Wordt de reis geannuleerd door Corona maatregelen? Dan ontvang je de volledige reissom retour!

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Flachau
Singlereis Wintersport in Flachau

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer