Singlereizen.nl

Groepsreis Wintersport Lapland in winters Scandinavië

Deze reis is een echte bucketlist reis! Tijdens deze reis naar Zweeds Lapland halen wij alles eruit wat erin zit. Alle spectaculaire excursies die je in een winters landschap kunt doen, gaan we doen. We gaan op sneeuwscootersafari, maken een sneeuwschoenwandeling, gaan ijsvissen en wat natuurlijk niet mag ontbreken is een gave huskytocht.

Ook een bezoek aan een sauna mag uiteraard niet ontbreken om te ontspannen na een actieve dag in de sneeuw!
En als we geluk hebben kunnen we genieten van het schitterende Noorderlicht.
Om te zorgen dat we ons niet vervelen zullen we ook een dag gaan skiën of snowboarden.
Wacht niet te lang met boeken en geniet van de winter in het land van de Sami; Välkommen till Lappland!

Groepsreis Wintersport Lapland in winters Scandinavië
Groepsreis Wintersport Lapland in winters Scandinavië

Activiteiten

Dag 1 - Als dromen werkelijkheid worden...
Yes! Het is zo ver, het avontuur in het hoge noorden kan eindelijk beginnen. Als je iets bijzonders mee wilt maken, zul je alleen wel een stukje moeten vliegen: we vliegen van Amsterdam naar Stockholm of Helsinki en pakken vervolgens een volgende vlucht naar Umeå of Skellefteå. Bij aankomst is de wereld volmaakt wit en aangenaam leeg. Het is slechts een klein uurtje rijden naar onze heerlijke accommodatie voor de komende week. Wow, wat is de wereld hier mooi! Bij aankomst staat er een typisch Zweedse lekkernij voor je klaar in het lokale café. We worden welkom geheten door de Nederlandse eigenaren, die je uiteraard ook voorzien van een kop thee of koffie. Een warm begin van deze winter groepsreis in Lapland!

Dag 2 - Een klassieker: ijsvissen
Geduld is een schone zaak. Dé slogan van vandaag, want je geduld wordt aardig op de proef gesteld. We gaan namelijk ijsvissen op één van de meren in de omgeving. Gaat het je lukken om, na het boren in het ijs, ook daadwerkelijk iets te vangen? Een vers visje op het menu vanavond zou wel lekker zijn! Er wordt een heerlijke outdoorlunch op houtvuur voor ons klaargemaakt, smullen! In de middag heeft iedereen de tijd om rustig een boekje te lezen, het stadje in te gaan of om iets anders te ondernemen. Bij terugkomst staat ons een lekker diner te wachten en kunnen we weer wat opwarmen. Wie weet spotten we vanavond met een beetje geluk het noorderlicht.

Dag 3 - Skiën of snowboarden in Bygdsiljum
Vandaag gooien we het over een heel andere boeg en binden de skilatten of het snowboard onder. Op nog geen 20 minuten rijden, bevindt zich een typisch Zweeds skigebied. Er zijn verschillende pistes, dus er is voor ieder wat wils. Van boven op de berg heb je een schitterend uitzicht op de besneeuwde omgeving en de bevroren meren. Dit is écht wel even iets anders dan skiën in de Alpen! De reisbegeleider helpt de beginners op weg, terwijl de reizigers met meer ervaring alvast genieten van de afdalingen. Vanavond schuiven we weer aan voor een heerlijk, vers bereid diner!

Dag 4 - Gave huskytocht
Na een heerlijk ontbijt pakken we onze spullen en vertrekken richting de huskyfarm waar we de dag mogen doorbrengen! Je bent de auto nog niet uit of je hoort het janken van de honden al: ze kunnen niet wachten om te mogen rennen, daar zijn ze dol op! Na een kennismaking met de dolenthousiaste husky’s gaan we van start! We maken een lange tocht met 2 personen per slee, zodat je allebei kunt sturen. Toch best wel intensief dit! Halverwege de tocht genieten we van warm eten, bereid op een houtvuurtje. Zodra we verzadigd zijn, vervolgen we onze tocht. Geweldig dit, een onvergetelijke tocht door de Zweedse natuur! Uiteraard staat er vanavond weer een heerlijk diner voor ons klaar; proost op weer een geslaagde dag!

Dag 5 - Sneeuwschoenwandelen, duik in het ijskoude water & relaxen in de sauna
Na alle activiteiten die we de afgelopen dagen hebben ondernomen, is het vandaag tijd voor een relaxdag. Genieten van de mooie vergezichten over het meer of lekker met een boekje op de bank, het kan allemaal! Vandaag is de dag naar eigen wens in te vullen. De actievelingen doen mee met een sneeuwschoenwandeltocht. Wat een uitdaging is dat! Je geniet van de rust en leegte. Het is hier dat je beseft dat ons kleine landje best vol is. Vanmiddag nemen we voor de liefhebbers eerst een duik in het ijswater en daarna ontspannen we heerlijk in de sauna. Rollend afkoelen in de sneeuw hoort daar natuurlijk ook bij! Na deze ontspannende dag houden we de weergoden goed in de gaten, want je weet maar nooit wanneer het noorderlicht zichtbaar is.

Dag 6 - 
Op avontuur met de sneeuwscooter
Vandaag wordt wederom een hele gave dag! We maken een sneeuwscootertocht, dwars door de prachtige natuur. Na het ontbijt pakken we onze spullen en gaan we, samen met de reisbegeleider, op weg naar het startpunt van onze tocht. Bereid je voor, het is wel een eindje rijden, maar des te langer genieten we van het uitzicht, toch? Je krijgt extra warme kleding aan voor vandaag, zodat je het onderweg niet koud krijgt. Tijdens de tocht rijden we over meren en moerassen en gaan we tegelijkertijd op elandenspeurtocht. Spot jij wild tijdens deze “moosetracking”? We volgen de sporen in de sneeuw, de takken die ze hebben gebroken en uiteraard letten we op de uitwerpselen van deze bijzondere dieren. Na een indrukwekkende dag, kletsen we lekker bij in het café van de accommodatie en schuiven we vanavond weer aan voor een lekkere maaltijd.

Dag 7 - Nordic sports dag
We beginnen de dag vandaag wederom met een vers verzorgd ontbijt, waar we ook gelijk ons lunchpakketje maken. We kunnen vandaag gaan schaatsen op de nabij gelegen natuur ijsbaan of gaan cross country skiën. We genieten 's middags van ons welverdiende lunchpakketje en vertrekken naar de Curling hal in Skellefteå, want we gaan curlen! Met speciale schoenen en niet te vergeten een helm, proberen we er wat van te bakken. Geinig gezicht dit, en toch nog best moeilijk! Vanavond kunnen we in het café bij de accommodatie voor de laatste keer genieten van het diner. Proost op een fantastische groepsreis in Zweeds Lapland: Skål! Leuk weetje, in de maanden december en januari is het een groter gedeelte van de dag donker.

Dag 8 - Terug naar Nederland
Helaas is er vandaag alweer een einde gekomen aan deze winterse groepsreis naar Lapland. Met een rugzak vol ervaringen kijken we terug op een super gave week.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Het programma kan ter plekke worden aangepast als gevolg van weersomstandigheden.
Groepsreis Wintersport Lapland in winters Scandinavië
Groepsreis Wintersport Lapland in winters Scandinavië

Ski-info

SKIGEBIED Bygdsiljum

Bygdsiljum is een klein skigebied met in totaal 12 afdalingen. Deze variëren van heel eenvoudig (groen) tot zwaar (zwart). De langste afdaling is 1.350 meter en de hoogste top is 270 meter.
Het gebied leent zich uitstekend om een dagje te gaan skiën of een avondje de pistes onveilig te maken, het beschikt over 2 afdalingen voor nightskiing. De wachttijden zijn hier niet lang.

Ook offpiste zijn er wat mogelijkheden en wil je wat meer uitdaging dan kun je lessen nemen in slalomskiën, telemarken en snowboarden.

Verblijf

Verblijf Kronlund Kursgård

Beschrijving

Je deelt een kamer met één medereiziger.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kronlund Kursgård
Kronlund Kursgård

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Wintersport Lapland in winters Scandinavië
Groepsreis Wintersport Lapland in winters Scandinavië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer