Singlereizen.nl

Groepsreis Wintersport Lapland Zweden

Deze reis is een echte bucketlist reis! Tijdens deze naar Zweeds Lapland halen wij alles eruit wat erin zit. Alle spectaculaire excursies die je in een winters landschap kunt doen, gaan we doen. We gaan op sneeuwscootersafari, maken een sneeuwschoenwandeling, gaan ijsvissen en wat natuurlijk niet mag ontbreken is een gave huskytocht. Ook een sauna mag uiteraard niet ontbreken om te ontspannen na een actieve dag in de sneeuw!
En zouden wij geluk hebben? Hopelijk wel, want dan gaan wij genieten van het schitterende Noorderlicht. 
Als we dan toch omringd zijn door sneeuw, kan een dagje skiën of snowboarden natuurlijk niet ontbreken.
Sta jij al klaar om mee te gaan op deze unieke winterreis? 


Verzorging:
Alle 7 overnachtingen zijn inclusief ontbijt, lunch en diner met koffie, thee en water. 


Groepsreis Wintersport Lapland Zweden
Groepsreis Wintersport Lapland Zweden

Activiteiten

Dag 1- Als dromen werkelijkheid worden...
Yes! Het is zo ver, het avontuur in het hoge noorden kan eindelijk beginnen. Als je iets bijzonders mee wilt maken, zul je alleen wel een stukje moeten vliegen: we vliegen van Amsterdam naar Stockholm of Helsinki en pakken vervolgens een volgende vlucht naar Umeå of Skellefteå. Bij aankomst is de wereld volmaakt wit en aangenaam leeg. Het is slechts een klein uurtje rijden naar onze heerlijke accommodatie voor de komende week. Wow, wat is de wereld hier mooi! Bij aankomst staat er een typisch Zweedse lekkernij voor je klaar in het lokale café. We worden welkom geheten door de Nederlandse eigenaren, die je uiteraard ook voorzien van een kop thee of koffie. Een warm begin van deze winter groepsreis in Lapland!

Dag 2 - Een klassieker: ijsvissen
Geduld is een schone zaak. Dé slogan van vandaag, want je geduld wordt aardig op de proef gesteld. We gaan namelijk ijsvissen op één van de meren in de omgeving. Gaat het je lukken om, na het boren in het ijs, ook daadwerkelijk iets te vangen? Een vers visje op het menu vanavond zou wel lekker zijn! In de middag heeft iedereen de tijd om rustig een boekje te lezen, het stadje in te gaan of om iets anders te ondernemen. Bij terugkomst staat ons een lekker diner te wachten en kunnen we weer wat opwarmen.

Dag 3 - Skiën of snowboarden in Bygdsiljum
Vandaag gooien we het over een heel andere boeg en binden de skilatten of het snowboard onder. Op nog geen 20 minuten rijden, bevindt zich een typisch Zweeds skigebied. Er zijn verschillende pistes, dus er is voor ieder wat wils. Van boven op de berg heb je een schitterend uitzicht op de besneeuwde omgeving en de bevroren meren. Dit is écht wel even iets anders dan skiën in de Alpen! De reisbegeleider helpt de beginners op weg, terwijl de reizigers met meer ervaring alvast genieten van de afdalingen. Vanavond schuiven we weer aan voor een heerlijk, vers bereid diner!

Dag 4 - Gave huskytocht
Na een heerlijk ontbijt pakken we onze spullen en vertrekken richting de huskyfarm! Je bent de auto nog niet uit of je hoort het janken van de honden al: ze kunnen niet wachten om te mogen rennen, daar zijn ze dol op! Na een kennismaking met de dolenthousiaste husky’s gaan we van start! We maken een lange tocht met 2 personen per slee, zodat je allebei kunt sturen. Toch best wel intensief dit! Halverwege de tocht genieten we van warm eten, bereid op een houtvuurtje. Zodra we verzadigd zijn, vervolgen we onze tocht. Geweldig dit, een onvergetelijke tocht door de Zweedse natuur! Uiteraard staat er vanavond weer een heerlijk diner voor ons klaar; proost op weer een geslaagde dag!

Dag 5 - Sneeuwschoenwandelen & relaxen in de sauna
Na alle activiteiten die we de afgelopen dagen hebben ondernomen, is het vandaag tijd voor een relaxdag. Genieten van de mooie vergezichten over het meer of lekker met een boekje op de bank, het kan allemaal! Vandaag is de dag naar eigen wens in te vullen. De actievelingen doen mee met een sneeuwschoenwandeltocht. Wat een uitdaging is dat! Je geniet van de rust en leegte. Het is hier dat je beseft dat ons kleine landje best vol is. Vanmiddag ontspannen we heerlijk in de sauna. Rollend afkoelen in de sneeuw hoort daar natuurlijk ook bij!

Dag 6 - 
Op avontuur met de sneeuwscooter
Vandaag wordt wederom een hele gave dag! We maken een sneeuwscootertocht, dwars door de prachtige natuur. Na het ontbijt pakken we onze spullen en gaan we, samen met de reisbegeleider, op weg naar het startpunt van onze tocht. Bereid je voor, het is wel een eindje rijden, maar des te langer genieten we van het uitzicht, toch? Je krijgt extra warme kleding aan voor vandaag, zodat je het onderweg niet koud krijgt. Tijdens de tocht rijden we over meren en moerassen en gaan we tegelijkertijd op elandenspeurtocht. Spot jij wild tijdens deze “moosetracking”? We volgen de sporen in de sneeuw, de takken die ze hebben gebroken en uiteraard letten we op de uitwerpselen van deze bijzondere dieren. Na een indrukwekkende dag, kletsen we lekker bij in het café van de camping en schuiven we vanavond weer aan voor een lekkere maaltijd.

Dag 7 - Adventure park
We beginnen de dag vandaag wederom met een vers verzorgd ontbijt, waarna de ochtend verder vrij te besteden is. Een wandeling rondom de camping? Of met een boek bij de kachel, alles kan. Na de lunch vertrekken we naar het adventurepark. Dit is voor de echte adventure seekers. Je kiest zelf hoe moeilijk je het wilt maken, verleg je grenzen en voel de adrenaline stijgen! Je kunt letterlijk op verschillende hoogtes ‘de boom in’. Leuk weetje, in de maanden december en januari is het een groter gedeelte van de dag donker, dat geeft een extra dimensie aan de ervaring van vanmiddag! Vanavond kunnen we in het café bij de accommodatie voor de laatste keer genieten van het diner. Proost op een fantastische groepsreis in Zweeds Lapland: Skål!

Dag 8 - Terug naar Nederland
Helaas is er vandaag alweer een einde gekomen aan deze winterse groepsreis naar Lapland. Met een rugzak vol ervaringen kijken we terug op een super gave week. 

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Het programma kan ter plekke worden aangepast als gevolg van actuele weersomstandigheden en openingstijden rond de feestdagen.

Groepsreis Wintersport Lapland Zweden
Groepsreis Wintersport Lapland Zweden

Verblijf

Verblijf Burträsk

Beschrijving

Tijdens deze actieve winterreis in Lapland verblijven we in 3 verschillende stuga’s die naast elkaar gelegen zijn. Je verblijft met maximaal twee of drie andere medereizigers in één stuga. Iedere stuga beschikt over een eigen keuken, douche, toilet en TV. Daarnaast is er een café, ‘Café Arresten’, bij de accommodaties aanwezig. In het café is Wi-Fi aanwezig. In het café worden tijdens deze groepsreis alle maaltijden verzorgd. Het is ook mogelijk om in het café te relaxen, een drankje te doen of ontspannen een boek te lezen. In de stuga is een eigen keuken aanwezig voor eventuele extra maaltijden en/of snacks die op eigen gelegenheid bereid kunnen worden.
Beddegoed en handdoeken zijn aanwezig.
De foto's laten een soortgelijke stuga zien en het cafe.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Burträsk
Burträsk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Wintersport Lapland Zweden
Groepsreis Wintersport Lapland Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer