Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Zell am Ziller

We heten je van harte welkom in het Zillertal, gelegen in het centrum van Tirol – ook de woonplaats van Anton. Kijk je om je heen in dit fantastische skigebied, dan zie je een fantastische samensmelting van met sneeuw bedekte boomtoppen, witte bergen en traditionele woningen met, hoe kan het ook anders, ondergesneeuwde daken.

In dit fantastische skigebied geniet je van 150 kilometer aaneengesloten pistes. En voor zij die twijfelen aan de kwaliteiten van de weergoden; je zit hier dichtbij de Tuxer-gletsjer, waardoor sneeuw een garantie is. Jouw eerste, tweede of zoveelste wintersportvakantie wordt dus sowieso een succes.

Singlereis Wintersport in Zell am Ziller
Singlereis Wintersport in Zell am Ziller

Activiteiten

Activiteiten
Tijdens je wintersportvakantie staan skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. ’s Middags lunchen we zoveel mogelijk samen in een van de restaurants aan de piste. En voor wie er aan het einde van de dag nog energie over heeft is er keuze uit vele gemoedelijke cafeetjes voor een drankje. 

De omgeving
Het bekende Zillertal is een dal (tal) met een lengte van zo’n 35 kilometer met in het midden een rivier (de Ziller). Het uitzicht is adembenemend. In de winter kijk je uit over het dal met lichtjes, met sneeuw bedekte daken en witte bergtoppen zover het oog reikt.

In het Zillertal vind je meerdere wintersport-plekken, waaronder Fügen, Kaltenbach, Zell am Ziller en Mayrhofen. Als plaatsen een achternaam zouden hebben, zou ‘gute Stimmung’ bij allen volstaan. Al deze plaatsen hebben hun authentieke charme weten te behouden. In het centrum van Zell am Ziller vind je naast een hoop vertier een prachtig kerkje, een bakkerij, tourist-office (VVV), bank, supermarkten en sportwinkels.
Singlereis Wintersport in Zell am Ziller
Singlereis Wintersport in Zell am Ziller

Ski-info

SKIGEBIED Zillertal Arena

Zillertal Arena is misschien wel het bekendste skigbied onder de Nederlandse wintersporters en staat bekend om de perfecte combinatie van goed skiën en spetterende après-ski. Een aantal beroemde dorpen in de Zillertal Arena zijn natuurlijk Gerlos, Zell am Ziller en Königsleiten. 

De hoogstgelegen dorpen zijn Gerlos en Königsleiten. Vanuit Gerlos is het mogelijk om naar een groot glooiend plateau te gaan, waar beginners en lichtgevorderden goed terecht kunnen en hun vaardigheden kunnen verbeteren. Voor de gevorderden is dit stuk misschien niet uitdagend genoeg. Boven Königsleiten is het gebied uitdagender met een paar zwarte, en veel rode pistes. Ook zijn hier de beste off-piste mogelijkheden te vinden. Dit betekent echter niet dat beginners niet terecht kunnen bij Königsleiten, want er zijn ook veel blauwe pistes op de Gerlosplatte en er ligt een oefenweide midden in het dorp.

Er zijn voldoende sneeuwkanonnen in het gehele gebied, die ervoor zorgen dat er een goede onderlaag is opgebouwd en bij minder sneeuwval zorgen deze ervoor dat er toch voldoende geskied kan worden. Aan het eind van de dag kan het bij grote drukte voorkomen dat de kwaliteit van de lagergelegen pistes van mindere kwaliteit zijn, maar dan is er de mogelijkheid om met de lift naar beneden te gaan.

In Zell am Ziller overheersen de rode pistes. Sinds 2015 heeft deze plaats ook een eigen dalafdaling. Mocht je een keertje in een ander skigebied van het Zillertal willen skiën, ben je vanaf Zell am Ziller het snelste in Mayrhofen en Kaltenbach.

Ben je een echte rodelliefhebber? Dan zit je in de Zillertal Arena ook helemaal goed. Vrijwel ieder dorp beschikt over een rodelbaan. Vooral de rodelbaan bij Hainzenberg is bijzonder, dit is namelijk een zeven kilometer lange rodelbaan die verlicht is.

Als je aan de Zillertal Arena denkt, denk je natuurlijk ook aan de uitbundige après-ski. In Gerlos is het meerendeel van de bezoekers Nederlands, dus je zit hier prima op je plek als je van Nederlandse après-ski houdt.

Verblijf

Verblijf Gasthof Zellerstuben

Beschrijving

Gasthof Zellerstuben 
Gasthof Zellerstuben is een gezellig, oud en knus hotel zoals je mag verwachten in Tirol. Oostenrijkse decoraties – je weet waar we het over hebben – in combinatie met het vele hout maken van dit leuke hotel meteen een heerlijke wintersportlocatie. Niet om echt te skiën natuurlijk, maar om terug te komen na je lange dag op de pistes. Of in de bar.

Met zo’n 32 kamers, restaurant, receptie, bar en lounge heeft deze terugvalbasis alles wat jouw wintersportvakantie nodig heeft. Een klein maar fijn detail; er is een lift. Je hoeft dus niet je koffers de trappen op en af te sjouwen. Van alle gemakken voorzien. Ook fijn: je parkeert je ski’s zonder probleem in de stalling gelegen onder het hotel. Het hotel is overdag lekker rustig – thuisblijvers lezen een boekje, er wordt opgeruimd en hier en daar trekt men een borrel open – en aan het einde van de middag komen de wintersporters een biertje, chocolademelk of ‘Schnapps’ halen. Je sluit je fantastische dag in de sneeuw dus af met een gezellige samenkomst. Doe lekker waar je zin in hebt. Je hebt hier in ieder geval geen moeders die schreeuwen ‘Het is hier geen hotel!’, want dat is het wel. Geniet er dus maar met volle teugen van!


Je kamer
De kamers zijn simpel doch elegant ingericht. Iedere 1-persoonskamer beschikt over een televisie, telefoon en een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Ook is er een bed. (Oh, echt?) Er zijn zelfs een paar kamers met een balkon of terras. Het hotel maakt de kamer indeling, duimen dus maar!

Eten en drinken
Jouw verblijf in Gasthof Zellerstuben is op basis van halfpension. Wat betekent halfpension? Goede vraag. Halfpension betekent dat er iedere dag, tot en met je vertrekdag, een lekker ontbijtje voor je klaarstaat. Iedere avond, tot en met de een na laatste dag, staat er een smakelijk diner – in ons geval zelfs een driegangendiner met saladebuffet- voor je klaar. (Leuk om te weten: tijdens de kerstweek is een extra uitgebreid kerstmenu inbegrepen).
Vegetarisch is geen probleem en dat kan in het hotel, veganistisch kan ook. Glutenvrij kan ook met een toeslag van €5,- per dag, dit is ter plaatse te betalen. Deze voorkeuren wel doorgeven bij het maken van een boeking in het veld Opmerkingen, dan is het tijdig bekend bij het hotel.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gasthof Zellerstuben
Gasthof Zellerstuben

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Zell am Ziller
Singlereis Wintersport in Zell am Ziller

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer