Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Fieberbrunn

Skiën, snowboarden, rodelen of een mooie winterwandeling? Wat je ook gaat doen, op deze vakantie kun je lekker actief je gang gaan. Je verblijft in het dorp Fieberbrunn in het Pillerseetal. Je vindt hier aansluiting met één van de populairste skigebieden van Europa: Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Het skigebied heeft in totaal 270 kilometer aan sneeuwzekere piste voor je in petto: van lichte tot (middel)zware afdalingen.

Het dorp Fieberbrunn is razend populair sinds de aansluiting met Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang. En toch heeft het zijn heerlijk authentieke uitstraling behouden. Het schilderachtige bergdorp leeft, maar is gelukkig lang niet zo druk als buurdorpen Saalbach en Hinterglemm. Je vindt hier genoeg leuke barretjes in Fieberbrunn. Al begint de après-ski vaak al op de piste. Prosit! 

Even een dagje geen zin om te skiën? Roetsj dan van de verlichte rodelbaan, neem een duik in het zwembad of zweet de schnaps eruit in de sauna. Dan verdwijnt die spierpijn als sneeuw voor de zon.

Singlereis Wintersport in Fieberbrunn
Singlereis Wintersport in Fieberbrunn

Activiteiten

Tijdens je wintersportvakantie staan skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. ’s Middags lunchen we zoveel mogelijk samen in een van de restaurants aan de piste.

Singlereis Wintersport in Fieberbrunn
Singlereis Wintersport in Fieberbrunn

Ski-info

SKIGEBIED Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

De welbekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 ook Fieberbrunn vormen dit skigebied met zo'n 300 kilometer aan pistes. Fieberbrunn is aan het skigebied verbonden met de nieuwe gondellift TirolS. Je vindt in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geweldige skimogelijkheden, een waanzinnige après-ski en veel Nederlanders.

Het grootste gedeelte van de pistes zijn blauw en rood, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor de beginnende skiërs. De brede oefenpistes zijn er heel fijn en met een beetje oefenen, kun je hier al snel tochten door het hele gebied maken. Ook voor de gevorderde skiërs zijn hier mooie pistes te vinden. Dankzij de verbinding met Fieberbrunn zijn er nieuwe uitdagende afdalingen toegevoegd aan dit skigebied. Ook zorgt deze verbinding ervoor dat je prachtige lange tochten kunt maken. Saalbach - Hinterglemm heeft al flink wat off-piste mogelijkheden, maar in het gebied Fieberbrunn is er voor de liefhebbers meer uitdaging te vinden.

Het dal begint op 1.003 meter en het hoogste punt is gelegen op 2.100 meter. Er zijn ruim 270 km aan pistes in Saalbach - Hinterglemm - Leogang en Fieberbrunn. Deze bestaan van lichte hellingen tot aan WK afdalingen, er zijn funparks, race afdalingen en "Buckelpistes". Het gehele winterseizoen is gegarandeerd sneeuwzeker, mede door de ruim 400 sneeuwkanonnen die het gebied rijk is.

Er zijn 28 gondelliften, 22 stoeltjesliften en 20 sleepliften, ze zijn hypermodern en zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt bij elk weertype.
In het gehele skigebied zijn er ruim 40 berghutten waar je heerlijk kunt lunchen van een snelle snack tot aan een gezellig uitgebreide lunch.

In de avond kun je gebruik maken van 2 verlichte afdalingen voor de skiers en wil je liever rodelen, dan kun je kiezen tussen 5 verschillende verlichte rodelbanen in het gebied.

Verblijf

Verblijf Schlosshotel Rosenegg

Beschrijving

Waarom we in Hotel Schloss Rosenegg verblijven
Dit is nog eens een vorstelijk verblijf! En niet alleen door het winterse weer. Je slaapt als een roos in dit kleine kasteel. Vanaf je hotelkamer zie je het prachtige berglandschap van de Kitzbüheler Alpen. Je loopt langs de indrukwekkende muren, knusse hoekjes en verborgen plekjes: één en al middeleeuwse magie! Het schijnt dat zelfs Napoleon ooit in Schloss Rosenegg heeft overnacht. Benieuwd of hij net zo goed kon skiën als jij. 

Het kasteel is in 1938 tot hotel verbouwd, maar je voelt overal de historie. Even ontspannen? Dat kan! Je vindt hier verschillende soorten sauna's, een zwembad, een aromatisch stoombad en een ontspanningsruimte. En binnen 1 minuut sta je bij de pendelbus naar de skiliften. Pak je koffers maar alvast in: dit is een fantastisch winterverblijf.

Jouw kamer
Deels van de kamers is rustiek met een middeleeuwse sfeer. Deels zijn de kamers in moderne stijl anno 2019. Je geniet van een uniek uitzicht op de binnenplaats van het kasteel en de mysterieuze torentjes. Trakteer jezelf op het indrukwekkende panorama van de Tiroler bergen vanuit je slaapkamerraam!

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger. Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een toeslag - een kamer voor jezelf.

Wat wordt er voor je geregeld?
Je verblijft hier op basis van halfpension. Iedere ochtend staat er een lekker ontbijtbuffet voor je klaar. Ook hebben we ‘s avonds alvast een uitgebreid diner voor je geregeld. Als de zon langzaam achter de bergen verdwijnt, schuif je aan in het restaurant van het hotel. Wel zo lekker na een lange dag skiën. 

Ben je vegetariër of heb je een allergie? 
Geen probleem. Geef het aan en er wordt vegetarisch of glutenvrij voor je gekookt.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Schlosshotel Rosenegg
Schlosshotel Rosenegg

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Fieberbrunn
Singlereis Wintersport in Fieberbrunn

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer