Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Kaltenbach

Het Hochzillertal staat bekend als sneeuwzeker skigebied. De hoogte varieert er van 600 tot wel 2500 meter. Ga je gang: maar liefst 439 kilometer aan pistes. Voor skiërs die vooral meters willen maken én voor degene die voor de eerste keer op de latten staan.

Maar het is vooral ons Gasthof in Kaltenbach, dat jouw vakantie onvergetelijk maakt. Alleen al door de ligging: stap de deur uit en je staat al met je andere ski in de gondel. Met z'n drie sterren Superior is het een fantastisch hotel dat de week een extra dimensie geeft. Continu worden de kamers vernieuwd, zodat het hotel er schitterend uitziet. Chillen na een dagje sneeuw? Welkom in het wellnesscenter van Gasthof Hochzillertal. Een verrukkelijke wellness met dagelijks sauna opgieting. En hadden we al genoemd dat de keuken ook prestaties op Alpenhoogte levert? Deze vakantie gaat je verwachtingen op alle fronten overtreffen!

Singlereis Wintersport in Kaltenbach
Singlereis Wintersport in Kaltenbach

Activiteiten

De omgeving
Het plezierige van het Hochzillertal is dat je meerdere skigebieden rondom hebt. Ver van huis hoef je de eerste dagen al niet. Probeer eerst maar eens die pittige dal afdaling tot vlakbij het hotel onder de knie te krijgen! Met veel pistes in elk van de kleuren is het er voor alle typen skiërs uitdagend sporten. 

Lang wachten op de lift is er in Kaltenbach niet bij. Die zijn stuk voor stuk modern zodat je snel weer op de top staat. Toe aan iets anders? De skipas Zillertaler Superskipas geeft je niet alleen toegang tot het aaneengesloten skigebied Hochzillertal en Hochfügen, maar tot het gehele Zillertal gebied met ruim 500 kilometer aan pistes. Er zijn gratis trein- en busverbindingen tussen de dorpen.

Elke vrijdagavond zijn de pistes trouwens óók geopend. Dan kun je tussen zeven en tien uur een verlichte dal afdaling maken. Echt een aanrader! En gezellig après-skiën doe je in de gezellige Postalm, op loopafstand van jouw kamer.
Singlereis Wintersport in Kaltenbach
Singlereis Wintersport in Kaltenbach

Ski-info

SKIGEBIED Zillertal Arena

Zillertal Arena is misschien wel het bekendste skigbied onder de Nederlandse wintersporters en staat bekend om de perfecte combinatie van goed skiën en spetterende après-ski. Een aantal beroemde dorpen in de Zillertal Arena zijn natuurlijk Gerlos, Zell am Ziller en Königsleiten. 

De hoogstgelegen dorpen zijn Gerlos en Königsleiten. Vanuit Gerlos is het mogelijk om naar een groot glooiend plateau te gaan, waar beginners en lichtgevorderden goed terecht kunnen en hun vaardigheden kunnen verbeteren. Voor de gevorderden is dit stuk misschien niet uitdagend genoeg. Boven Königsleiten is het gebied uitdagender met een paar zwarte, en veel rode pistes. Ook zijn hier de beste off-piste mogelijkheden te vinden. Dit betekent echter niet dat beginners niet terecht kunnen bij Königsleiten, want er zijn ook veel blauwe pistes op de Gerlosplatte en er ligt een oefenweide midden in het dorp.

Er zijn voldoende sneeuwkanonnen in het gehele gebied, die ervoor zorgen dat er een goede onderlaag is opgebouwd en bij minder sneeuwval zorgen deze ervoor dat er toch voldoende geskied kan worden. Aan het eind van de dag kan het bij grote drukte voorkomen dat de kwaliteit van de lagergelegen pistes van mindere kwaliteit zijn, maar dan is er de mogelijkheid om met de lift naar beneden te gaan.

In Zell am Ziller overheersen de rode pistes. Sinds 2015 heeft deze plaats ook een eigen dalafdaling. Mocht je een keertje in een ander skigebied van het Zillertal willen skiën, ben je vanaf Zell am Ziller het snelste in Mayrhofen en Kaltenbach.

Ben je een echte rodelliefhebber? Dan zit je in de Zillertal Arena ook helemaal goed. Vrijwel ieder dorp beschikt over een rodelbaan. Vooral de rodelbaan bij Hainzenberg is bijzonder, dit is namelijk een zeven kilometer lange rodelbaan die verlicht is.

Als je aan de Zillertal Arena denkt, denk je natuurlijk ook aan de uitbundige après-ski. In Gerlos is het meerendeel van de bezoekers Nederlands, dus je zit hier prima op je plek als je van Nederlandse après-ski houdt.

Verblijf

Verblijf Hotel Hochzillertal

Beschrijving

Waarom we in Gasthof Hochzillertal*** verblijven
Zullen we eens beginnen met de score op Zoover? Daar belonen eerdere gasten Gasthof Hochzillertal met een 9,2! ‘Zeer klantvriendelijk.’ ‘Uitmuntende keuken.’ ‘Ruime, verzorgde kamers.’ Je merkt, dat is nog eens heerlijk ‘thuiskomen’ na een dagje in de sneeuw. Gasthof Hochzillertal ligt aan een rustige weg. Vanuit de kamer heb je een imposant uitzicht over de bergen. En ook culinair val je van de ene verrassing in de andere: ook het team in de keuken krijgt geweldige reviews.

Voor de cooling down heb je een Alpenkräuter wellness van 150 vierkante meter, met onder meer een sauna met Tiroler kruiden. Een fitnessruimte ontbreekt niet. WiFi is er in het gehele hotel. En qua ligging kán het bijna niet gunstiger: de skilift is op vijf minuten lopen. Sjouwen met skispullen? Niet in het Hochzillertal. Ons Gasthof heeft een eigen depot bij het liftstation. Na afloop van een inspannend dagje kun je hier alles veilig opbergen.

De kamers
Met ruime, verzorgde kamers is het plezierig verblijven in Gasthof Hochzillertal. De kamers zijn verschillend van grootte. Elke dag worden ze schoongemaakt. Je hebt in elke kamer de beschikking over een satelliet televisie, internet, een wekkerradio, een kluisje én natuurlijk een balkon. Douchen doe je comfortabel in de eigen badkamer met douche, toilet en een föhn.

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger! Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een geringe toeslag - een kamer voor jezelf.

Verzorging
Reken maar dat skiën hongerig maakt. En daar heeft de keuken van Gasthof Hochzillertal al op gerekend. Je verblijft daarom op basis van halfpension. ’s Morgens maak je een keus uit een overvloedig ontbijtbuffet met heerlijke kruidenthee en kaas, ham en spek van lokale boeren uit de regio. Je kunt ook dagelijks een eigen snack box vullen om mee te nemen voor de lunch (tegen betaling en ter plaatse bij te boeken).

Dagelijks hoogtepunt in ons Gasthof: het diner. De keuken maakt er gastronomisch werk van. Op vijf dagen staat er een heerlijk viergangendiner voor je klaar, startend met soep en een zeer uitgebreid saladebuffet. Daarna kun je kiezen uit twee hoofdgerechten. Als knallende afsluiter staat er een gigantisch dessertbuffet klaar. De overige twee dagen krijgen je een heerlijke themabuffet voorgeschoteld, zoals het Italiaanse- of boerenbuffet. ‘Guten Appetit!’ 

Ben je vegetarisch? 
Geen probleem. Hier kan vegetarisch en glutenvrij voor je gekookt worden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Hochzillertal
Hotel Hochzillertal

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Kaltenbach
Singlereis Wintersport in Kaltenbach

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer