Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Niederau

Je verlanglijstje voor een wintersportvakantie is bekend. Je zoekt de gezelligheid van Oostenrijk, gecombineerd met genoeg mogelijkheden om de spieren eens even flink op de proef te stellen. Leg die verlanglijst nu eens naast de mogelijkheden van een vakantie in Niederau, in het Wildschönau. Twee skigebieden voor de deur, met veel verschillende mogelijkheden én de grootste kans op sneeuw. Plus een hotel met lekker eten en een gastvrije ontvangst, met gastvrouwen Marian en Margriet van Hollandse afkomst. Zin in een wintersportvakantie zoals een wintersportvakantie moet zijn?

Even een lesje aardrijkskunde: Niederau ligt in het Wildschönau Tal, het hoogste dal van Oostenrijk. Het is een gezellig dorpje, met een indrukwekkend decor. Door de ligging kun je kiezen uit twee verschillende skigebieden. Je kunt er skiën en snowboarden, maar ook wandelen, langlaufen en rodelen. Voor de snowboarders is er zelfs een apart snowboardpark met halfpipe. Na een dag actief op de latten geniet je na op het zonneterras van Pension Busker, drankje bij de hand. Onze kok is ondertussen bezig met een verrukkelijk driegangendiner. Welkom in Niederau!

De omgeving
Niederau is een op en top Alpendorpje, ruim 800 meter hoog in het prachtige Wildschönau Tal. De omgeving: in één woord imposant. Het Wildschönau Tal is het hoogste dal van Oostenrijk, ideaal voor een wintersportvakantie. In de buurt liggen dorpjes als Oberau, Thierbach en Auffach. Pension Busker ligt in het dorp, op loopafstand van de piste en het centrum met restaurants, terrasjes en winkels. Uitnodigende kroegjes maken het moeilijk de verleidingen van de après-ski te weerstaan. (En waarom zóu je...) In de omgeving van Niederau kun je prachtig wandelen en er zijn mooie routes te vinden voor de langlaufers.

Pension Busker
In Niederau ben je te gast bij Marian en Margriet van Pension Busker. Samen met een Nederlands team doen zij er alles aan om je een heerlijke vakantie te bezorgen. Het is gastvrij en gezellig, met aandacht voor iedereen. In het zitgedeelte kun je rustig wat lezen of een spelletje doen. Ook is er zowel boven als in de kelder een bar voor een drankje. Of plof je moe maar voldaan neer op het zonneterras, genietend van de rust, de zon en de mooie Oostenrijkse omgeving?

De kamers
Pension Busker beschikt over 25 ruime kamers. Handig: er is ook een lift. De kamers zijn allemaal netjes ingericht met een televisie, een opbergkast en een aparte badkamer met toilet. De meeste kamers beschikken over een bad en een balkon. En vanuit elke kamer hoef je maar naar buiten te kijken om te zien waar je bent: tussen de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk!

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger! Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een geringe toeslag - een kamer voor jezelf.

Verzorging
Het verblijf in Pension Busker is op basis van halfpension. In de typisch Oostenrijkse eetzaal staat elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Na een dag in de buitenlucht kun je genieten van een lekker driegangendiner, bereid door onze Nederlandse kok. 

Vegetarisch of andere dieetwensen? 
Geen probleem. Met alle diëten, gluten vrij, lactose vrij, vegetarisch en zoutarm kan rekening worden gehouden (alleen veganistisch niet) voor zowel het ontbijt als het diner. Geef eventuele allergieën of wensen tijdig door zodat hier rekening mee wordt gehouden tijdens je vakantie.
Singlereis Wintersport in Niederau
Singlereis Wintersport in Niederau

Activiteiten

Activiteiten
Tijdens je wintersportvakantie staat skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. 's Middags lunchen we gezamenlijk in een van de restaurants aan de piste. En voor wie er aan het einde van de dag nog energie over heeft is er keuze uit vele gemoedelijke cafeetjes. Liefhebbers kunnen bovendien ter plaatse de volgende activiteiten bijboeken:

Learn to ski of Learn to snowboard week

Heb je nog nooit op de latten of een snowboard gestaan en wil je dolgraag weten hoe dat nou voelt? Ga met ons mee in de Learn to ski- óf learn to snowboard-week van 7 maart! Speciaal voor iedereen die nog nooit op wintersport is geweest. Een ervaren leraar leert je de fijne kneepjes van het vak. De leraar is niet altijd Nederlands, maar spreekt zeker een aantal woordjes met jullie mee! Na deze vakantieweek heb je het materiaal leren kennen, weet jij hoe je moet glijden, remmen en bochten moet maken! De leraar geeft je de beste tips om je techniek verder te verbeteren. Je kan het je misschien nog niet voorstellen, maar je zult zien dat je het na een week al aardig onder de knie hebt. Voor je het weet raas je over de blauwe piste en dan weet je pas echt waarom iedereen zo gek is van skiën of snowboarden! Dat wil jij toch ook meemaken? Natuurlijk is er tijdens jouw vakantie ook ruimte om samen met je reisgenoten gezellig te borrelen en elkaar nog beter te leren kennen. Want op de piste hebben jullie al gegarandeerd de grootste lol. Dit wordt een eerste wintersportervaring om nooit te vergeten: volgend jaar weer! Ga je snowboarden, dan heb je 1 lesdag minder dan de skiërs, omdat je het snowboarden sneller onder de knie hebt.

Het dag-tot-dag-programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag

Van harte welkom in Niederau! Je voelt je al snel thuis bij Margriet en Marian van Pension Busker. Vandaag regelen we je wintersportuitrusting, want je wilt morgen meteen aan de slag. Je past de schoenen en ook je ski's/snowboard krijg je aangemeten. Daarnaast verkennen we het dorpje Niederau.

Zondag

Het is zover: je eerste lesdag! De les start om 9.45 uur. Je krijgt uitgelegd hoe je de ski's moet vasthouden, hoe je je ski of snowboard aan je schoenen vastmaakt, kortom: de basics! Op de beginnerspiste maak je je eerste meters en de les duurt tot 11.45 uur. We schuiven aan in één van de gezellige restaurants in Niederau om te lunchen. Kun je meteen je eerste ervaringen met je reisgenoten delen. Na een stevig bord pasta met een verfrissend glas Schiwasser kun je er 's middags weer tegenaan. De les begint weer om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur.

Voor deze dag heb je nog géén skipas nodig. Wil je na de lessen nog zelf oefenen, dan zou je ter plaatse een puntenpas kunnen kopen. Deze kost ongeveer € 25,- voor 25 punten. Bij de kleine sleepliftjes op de beginnerspiste kost het je 2 punten per afdaling. Overleg even met de leraar wat je het beste kunt oefenen!

Maandag

Hoe voelen de beentjes? Vandaag begint de les weer om 9.45 uur tot 11.45 uur in de ochtend en van 13.30 uur tot 15.30 uur in de middag. Vanaf vandaag krijg je een 5-daagse skipas die geldig is van maandag t/m vrijdag. Je kunt bij aankomst ook de skipas regelen voor je laatste dag, dan betaal je € 30,- extra. Dit kun je ter plaatse met Marian en Margriet regelen.

Dinsdag t/m donderdag

Elke dag begint de les 's morgens om 9.45 uur tot 11.45 uur en de middagles duurt van 13.30 uur tot 15.30 uur. De snowboardles eindigt op woensdag. Als het goed is voel je je nu al helemaal thuis op de piste! Er is daarom zelfs de mogelijkheid om op donderdag mee te doen aan het af-skiën. Dit zit bij de prijs inbegrepen. ´s Avonds is er zelfs een echte prijsuitreiking in het dorp in een hotel.

Vrijdag en (evt.) zaterdag

Vandaag ben je vrij om te gaan en skiën/boarden waar je wilt. Oefen je skills en verken de pistes die jij aankunt. Jouw leraar kan je hierin goed adviseren. Geniet van de omgeving, het buiten zijn en van wat je allemaal hebt geleerd!

Inbegrepen

- 5 dagen skiles van 4 uur per dag/4 dagen snowboardles van 2 uur per dag
- 7 dagen skimateriaal (ski´s en schoenen)/7 dagen snowboardmateriaal (schoenen en snowboard)
- 5-daagse skipas voor skigebied Ski Juwel

Niet inbegrepen

- Helm zelf meenemen of ter plaatse bij huren
- Voor exclusieve merken of bijzonder snelle ski´s moet een meerprijs worden betaald, direct in de skiverhuur bij het afhalen
- Meerprijs skipas voor de 6e dag (zaterdag)

Activiteiten

Tijdens je wintersportvakantie staat skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. 's Middags lunchen we gezamenlijk in een van de restaurants aan de piste. En voor wie er aan het einde van de dag nog energie over heeft is er keuze uit vele gemoedelijke cafeetjes. Liefhebbers kunnen bovendien ter plaatse de volgende activiteiten bijboeken:

"Skisafari" voor de gevorderde skiër

Wil je samen met een Nederlandse gids veel kilometers maken? Ook dat kan! Tijdens enkele skidagen rijden we met de gevorderde skiërs uit de groep per minibus naar Hopfgarten, Westendorf en Kirchberg om vanuit daar van de mooiste pistes af te dalen. Ga jij met gemak van de rode pistes af? Ga dan mee en ontdek de mooiste spots van de Wilder Kaiser én de Kitzbühler Alpen! Deze mogelijkheid bieden we aan bij belangstelling van minimaal 4 personen.

Avond rodelen

Een avondje rodelen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je wintersport. Op een sleetje de berg afrazen en letterlijk even alle remmen los! Houd je er rekening mee dat de enige rem op de slee je eigen voeten zijn...?
Singlereis Wintersport in Niederau
Singlereis Wintersport in Niederau

Ski-info

SKIGEBIED SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is onder de Nederlanders een van de populairste skigebieden in de Alpen. Dit is ook logisch aangezien het skigebied alles heeft waar een wintersporter naar op zoek is: een gevarieerd gebied, leuke dorpen en gezellige après-ski.

De Alpen zijn in dit gedeelte van Oostenrijk niet ruw, maar meer glooiend. Het grootste gedeelte van de pistes is daarom ook blauw of rood. Ben jij toe aan wat meer uitdaging, dan kun je afdalingen maken vanaf de Hohe Salve. Boarders kunnen zich uitleven in het funpark Boarders Playground bij Westendorf. Dit funpark is opgesplitst in een deel voor beginners en voor professional, op deze manier kunnen boarders van ieder niveau hier terecht.

De SkiWelt is ook ideaal om mooie tochten te maken. Je kunt hier van dorp naar dorp zonder het gebruik van skibussen. Ook is er een verbinding met het skigebied Kitzbühel-Kirchberg, nog meer skiplezier dus!

Het skigebied ligt rond de 620-1957 meter, door de talloze sneeuwkanonnen kan er tot april geskied worden

Verblijf

Verblijf Pension Busker

Beschrijving

Niederau is een op en top Alpendorpje, ruim 800 meter hoog in het prachtige Wildschönau Tal. De omgeving: in één woord imposant. Het Wildschönau Tal is het hoogste dal van Oostenrijk, ideaal voor een wintersportvakantie en een actieve zomervakantie. In de buurt liggen dorpjes als Oberau, Thierbach en Auffach. Pension Busker ligt in het dorp, op loopafstand van de piste en het centrum met restaurants, terrasjes en winkels. Uitnodigende kroegjes maken het moeilijk de verleidingen van de après-ski te weerstaan. (En waarom zóu je...) In de omgeving van Niederau kun je prachtig wandelen en er zijn mooie routes te vinden voor de langlaufers.

Pension Busker
In Niederau ben je te gast bij Marian en Margriet van Pension Busker. Samen met een Nederlands team doen zij er alles aan om je een heerlijke vakantie te bezorgen. Het is gastvrij en gezellig, met aandacht voor iedereen. In het zitgedeelte kun je gezellig samen zitten, rustig wat lezen of een spelletje doen. Ook is er zowel boven als in de kelder een bar voor een drankje.

Je kamer
Pension Busker beschikt over 25 ruime kamers. Handig: er is ook een lift. De kamers zijn allemaal netjes ingericht met een televisie, een opbergkast en een aparte badkamer met toilet. De meeste kamers beschikken over een bad en een balkon. En vanuit elke kamer hoef je maar naar buiten te kijken om te zien waar je bent: tussen de bergtoppen van Oostenrijk!

Eten en drinken
In de typisch Oostenrijkse eetzaal staat elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Na een dag in de buitenlucht kun je genieten van een lekker driegangendiner, bereid door onze Nederlandse kok.

Vegetarisch of andere dieetwensen?
Geen probleem. Met alle diëten, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en zoutarm kan rekening worden gehouden (alleen veganistisch niet) voor zowel het ontbijt, lunch als het diner. Geef eventuele allergieën of wensen bij je boeking door zodat hier rekening mee wordt gehouden tijdens je vakantie.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pension Busker
Pension Busker

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Niederau
Singlereis Wintersport in Niederau

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer