Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Oostenrijk en Italië

Het is het ideale gebied voor lange skisafari's en voor zonnige afdalingen in de Alpen en de Dolomieten. Elke dag ga je weer ergens anders heen. Bovendien staan er perfecte reisleiders voor je klaar, die er de weg weten alsof ze er geboren zijn. Niet alleen de beste 'wegen' om te skiën, maar ook richting die ene berghut met de lekkerste pizza's en Apfelstrudel...

In Anras - een klein gezellig dorpje - overnacht je in het luxe viersterren Hotel Pfleger, dus na een lange dag op de ski's is het hier goed 'thuiskomen'. De keuken van Hotel Pfleger staat in hoog aanzien. Bovendien zijn er heerlijke wellnessfaciliteiten. In de sauna of het stoombad is het heerlijk ontspannen. En wat zou een vakantie in Anras zijn zónder romantische fakkeltocht? Sport, plezier, verzorging met een gezellige groep singles: veel beter ga je het niet treffen deze winter!

Singlereis Wintersport in Oostenrijk en Italië
Singlereis Wintersport in Oostenrijk en Italië

Activiteiten

Activiteiten
Om met deze singles wintersportvakantie mee te kunnen moet je kunnen skien of snowboarden en zonder problemen een rode piste af kunnen. Onze ervaren reisbegeleiders kennen de skigebieden op hun duimpje en nemen je mee op skisafari. 's Middags lunchen we gezellig op de piste, aan het einde van de dag is het gezellig napraten in een van de bergrestaurants. Naast de skisafari's organiseren we nog een gezellige activiteit, waarvoor je niets extra's hoeft te betalen.

Skisafari
Elke dag een ander gebied, een nieuw avontuur, nieuwe pistes en een gids die de beste plekken van het skigebied kent! 

Tijdens deze vakantie neemt onze reisbegeleider je mee op safari naar verschillende skigebieden in de buurt. Bij voldoende deelnemers gaan er zelfs twee reisbegeleiders mee en kun je kiezen of je bij de ‘snelle groep’ of de ‘koffiegroep’ aansluit. Onze reisbegeleiders kennen de skigebieden op hun duimpje, dus je kunt je pistekaartje thuis laten. Lekker makkelijk dus! Ook fijn: we zoeken de gezelligste berghutten op voor een kop koffie, warme choco of lunch. 

We skiën deze week 4 dagen in Italië; 2 dagen in de Sextner Dolomiten (Drei Zinnen), 1 dag in Kronplatz en 1 dag in Cortina d’Ampezzo. In Oostenrijk zoeken we het skigebied van Lienz op en we gaan een dag naar Sillian. Op de aankomst- en vertrekdag heb je een extra mogelijkheid om te skiën in Sillian. Om met de skisafari mee te kunnen is ski- of snowboardervaring vereist. Is een rode piste voor jou geen enkel probleem? Dan kun je gezellig mee!


Programma

Zaterdag – Sillian

Je bent van harte welkom in Anras. Je voelt je snel thuis in het Pfleger Hotel bij de familie Mascher. Nog geen wintersportuitrusting? Geen probleem dat regelen we gelijk voor je in Sillian. Voor wie wil, kan hier in die middag alvast lekker proefdraaien op de pistes. Met de ski bus ben je in 20 minuten van Anras bij de gondel lift Thurntaler, van waaruit je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Dolomieten. 

Zondag - Drei Zinnen
Nu gaat het echt beginnen. De start van de skisafari. Onze reisleiders nemen je mee naar Helm, skigebied Drei Zinnen. Helm is de berg van Sexten en Vierschach met lange afdalingen en veel variatie. Je begint hoog op de top met een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Vervolgens ski je heerlijk tussen de bomen door tot in het dal.

Maandag - Drei Zinnen
Vandaag ga je het skigebied van de Drei Zinnen verder verkennen. We bedwingen onder andere de Rotswand en de pistes op Stiergarten. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je verrassen door de pracht van de Dolomieten. De imposante rotsformaties staan niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het winterlandschap is sprookjesachtig mooi, dus vergeet niet te genieten!

Dinsdag - Kronplatz
Vandaag ga je skiën in Kronplatz. Hier is maar liefst 116 km aan pistes. Het zal nog hard werken worden om ze allemaal mee te nemen in de safari. In ieder geval zorgen de reisbegeleiders ervoor dat je de mooiste pistes te zien krijgt.

Woensdag – Cortina d'Ampezzo
Graag nemen we je vandaag mee naar het mondaine Cortina d'Ampezzo. Echt skiën op zijn Italiaans! Hier wachten 110 kilometers aan pistes op je. Pak je goed in want een deel van dit skigebied ligt hoog, op bijna 3000 meter. Gelukkig is het in dit deel van de Alpen bijna altijd zonnig. Cortina d'Ampezzo ligt midden in de zeer indrukwekkende Ampezzo vallei. Tijdens het skiën kijk je dan ook echt je ogen uit, overal zie je de imposante Dolomieten. Gevorderde wintersporters zullen hier volop genieten op de vele mooie rode en zwarte pistes. Zelfs de echte pro’s gaan zich hier niet vervelen.

Donderdag – Lienz
Vandaag ga je in 2 gebiedjes skiën in Oostenrijk en vlak tegen de Italiaanse grens. Je start de dag in Hochstein en gaat na de koffie richting Zettersfeld. Vanaf Zettersfeld kijk je op de Dolomieten en naar Karinthië met de Weissensee (bekend van de alternatieve Elfstedentocht).

Vrijdag – Sillian
Ook vandaag ga je skiën in Oostenrijk. Sillian om precies te zijn. Op de brede pistes heb je hier altijd voldoende ruimte om een bocht te maken. Groot voordeel is ook dat het hier nog lekker rustig is. Vandaag even geen pizza, maar Wienerschnitzel mit pommes en een schiwasser. Mét Oostenrijkse gemütlichkeit! Helaas is dit ook alweer de laatste dag van de skisafari. Reden te meer om vandaag nog even extra goed te genieten. 

Zaterdag - Sillian 
Op deze laatste dag kun je bijvoorbeeld nog even de piste op in het Hochpustertal. Reis je met de bus, dan vertrek je ’s avonds weer naar Nederland.

*De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.


Winterse avondwandeling
Krakende sneeuw onder je schoenen, frisse berglucht langs je neusvleugels en een verlichte lantaarn in de hand. Herr Mascher is onze gastheer tijdens deze winterse wandeling en hij vertelt ons mooie verhalen over dit dorpje en de omgeving van het piepkleine Anras.

Singlereis Wintersport in Oostenrijk en Italië
Singlereis Wintersport in Oostenrijk en Italië

Ski-info

SKIGEBIED Sillian Hochpustertal

Sillian Hochpustertal is ideaal voor de wintersporters die graag skiën in een rustige omgeving. Dankzij de hoge ligging is dit skigebied sneeuwzeker en rijk aan veel afdalingsmogelijkheden.

Het aanbod aan blauwe pistes is beperkt, maar de rode pistes zijn heerlijk breed. Voor de beginners zijn de afdalingen wellicht minder geschikt. Snowboarders en freestylers zullen zich prima vermaken in de funparks, maar het skigebied is vooral geschikt voor een wintersport met de kinderen of voor liefhebbers van langlaufen. Dit heeft niet alleen te maken met de heerlijke rust die hier heerst, maar ook met het feit dat hier goed ingespeeld wordt op het opvangen van de kleintjes. Er zijn kinderkortingen, een babylift en een crèche aanwezig.

Er zijn ook voldoende off-piste mogelijkheden voor de freeriders. De gidsen weten hier de mooiste afdalingen en in dit rustige skigebied kun je altijd als eerste naar beneden.

Verblijf

Verblijf Hotel Pfleger

Beschrijving

Hotel Pfleger is een mooi viersterren hotel, onder leiding van de familie Mascher. Zij heten je van harte welkom in de kleine huisbar, de gezellige Stube en het mooie en ruime restaurant. In de wellness-oase is het heerlijk ontspannen in de sauna, het stoombad of de relaxruimte. Wil je jezelf echt eens verwennen? Tegen betaling kun je gebruik maken van de zonnebank en massages. Of boek meteen een compleet beauty-arrangement!

Kamers
Hotel Pfleger beschikt in totaal over 34 nette kamers. Elke kamer is ingericht met een zithoek met televisie en telefoon. Ook is er een kluisje op de kamer. De luxe badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn. Vanaf het balkon heb je een schitterend uitzicht!

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger! Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een geringe toeslag - een kamer voor jezelf.

Verzorging
Op de dag van aankomst word je door Herr und Frau Mascher vriendelijk ontvangen en drinken we 's avonds een welkomstdrankje. Elke morgen staat een smakelijk en uitgebreid ontbijt voor je klaar. Aan calorieën ontbreekt het niet voor een dagje inspanning. En na een sportieve dag staat er een heerlijk 4-gangenkeuzemenu voor je klaar in het hotel. 

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Met vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en lactose intolerantie kan rekening worden gehouden in de keuken als het bij reservering bij ons bekend is. Vergeet het dus niet door te geven! 

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Pfleger
Hotel Pfleger

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Oostenrijk en Italië
Singlereis Wintersport in Oostenrijk en Italië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer