Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport In Maria Alm

Zo, eindelijk weer boven. Je duwt de beugel van je af en manoeuvreert je langs de andere skiërs. Een adembenemend uitzicht, bestaande uit onder sneeuw bedolven boomtoppen, een strakblauwe lucht en wintersporters zo klein als mieren, ontvouwt zich voor je ogen. “Wie als laatste beneden is betaalt de eerste drie rondjes”, hoor je van de groepsgenoot die gisteren als eerst de après-ski verruilde voor z’n nest. Als de protagonist in een actiefilm, schuif je je skibril voor je ogen. “Nu is het menens”, fluister je, terwijl je naar de rand glijdt.

Na een lange autorit, te veel snelwegkoffie en een snelheidsboete, je oprit oprijden na een week vakantie: hét ultieme thuiskomgevoel. Precies dát gevoel van thuiskomen, ontstaat wanneer je arriveert in het Oostenrijkse prachtdorp Maria Alm, gelegen op zo’n 800 meter hoogte. Je rijdt de bergweg op terwijl de sneeuw valt op de voorruit. Je vergaapt je aan het uitzicht dat bestaat uit de witgekleurde nokken van traditionele woningen en met sneeuw bedekte bergtoppen, die de rest van het schilderij opvullen.

Authentiek Maria Alm, gelegen in skigebied Hochkönig, is dé onontdekte parel op wintersportgebied. Dit gastvrije dorp, waar je tal van leuke restaurants, kroegen, pleintjes en winkelstraatjes vindt, is een perfecte combinatie van wintersport, ontspanning en après-ski. De après-ski start onderaan de piste, waar de lunch vaak gepaard gaat met een koud biertje of schnaps. In een gezellige omgeving de avonturen op de piste bespreken, de setting is er perfect voor. Maar après-ski is niet het enige wat de klok slaat. In het hotel vind je namelijk een wellness met sauna, stoombad en jacuzzi. Hier komt je lichaam helemaal tot rust, zodat je er de volgende dag weer 100% tegenaan kan.

Singlereis Wintersport In Maria Alm
Singlereis Wintersport In Maria Alm

Activiteiten

Tijdens je wintersportvakantie staat skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. ’s Middags lunchen we zoveel mogelijk samen in een van de restaurants aan de piste. En voor wie er aan het einde van de dag nog energie over heeft is er keuze uit vele gemoedelijke cafeetjes en swingende après-ski bars.

De omgeving
Voornamelijk bergen en sneeuw. Geintje, er is meer dan dat. Samen met de dorpen Dienten en Mühlbach, vormt het knusse en relatief rustige Maria Alm skigebied Hochkönig, vernoemd naar de gelijknamige berg van 2.941 meter. De 120 kilometer piste biedt vertier aan zowel beginners als professionals, met als hoogtepunt de Königstour; de beste skiroute van de Alpen. Deze route van 35 kilometer en 7.700 hoogteverschil neemt je mee langs zes bergtoppen en bestaat voornamelijk uit blauwe en rode pistes. De uitzichten die je hier tegenkomt zijn met geen woorden te beschrijven. Daarom raden we je aan de foto’s te bekijken. Check and ski for yourself.
Singlereis Wintersport In Maria Alm
Singlereis Wintersport In Maria Alm

Ski-info

SKIGEBIED Ski Amadé

Wintersport Ski Amadé
Met 5 skigebieden, een hoogte van 2.700 meter en meer dan 760 goed besneeuwde pistekilometers is Ski Amadé een van de grootste skiregio’s in de Alpen. Met slechts één skipas kun je gebruik maken van ruim 270 liften in alle 5 de skigebieden. Deze vijf gebieden zijn niet op elkaar aangesloten, maar zijn per auto en bus goed te bereiken.

Tot Ski Amadé behoren Salzburger Sportwelt, Hochkönig, Gastein, Grossarltal en het populaire en meest afwisselende skigebied Schladming-Dachstein. Hier vind je ook gezellige après-ski en regelmatig goed georganiseerde evenementen. Deze gebieden behoren tot de absolute wereldtop. De Salzburger Sportwelt biedt veel pisteplezier, maar ook langlaufers en freestylers kunnen hier goed uit de voeten.

Ski Amadé is sneeuwzeker. Sneeuwkanonnen staan klaar om tot wel 88% van de pistes te voorzien van een mooie witte laag. Door de aanwezigheid van de Dachsteingletsjer kan er vaak tot ver in april worden geskied. Ook de digitale wintersporter zit hier goed. Het aantal Wi-Fi hotspots in de vele dal- en bergstations en in een aantal skihutten en bergrestaurants ligt nu al op ruim 300. Met de skipas Ski Amadé kun je gaan skiën in alle vijf de skigebieden.


SKIGEBIED Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt bestaat over veel verschillende dorpen die gezamenlijk veel pistes hebben. Het skigebied is groot, maar niet helemaal aaneengesloten. Gelukkig worden hier skibussen ingezet. Het gebied is niet te massaal en geschikt voor wintersporters van elk niveau en leeftijd. 

Alle gebieden in dit skigebied hebben een eigen karakter, waardoor het elke dag lijkt alsof je in een ander skigebied terecht bent gekomen. In het gebied Flachau - Wagrain - Sankt Johann im Pongau zijn er vooral veel brede en vlakke pistes te vinden. De Salzburger Sportwelt heeft veel fijne pistes voor de beginnende skiërs. Beginners kunnen vrijwel in ieder dorp terecht, op uitzondering van Zauchensee. Voor degenen die wat meer uitdaging zoeken, is Altenmarkt - Zauchensee de beste optie. 

Snowboarders hoeven in dit skigebied bijna niet te steppen. Er zijn weinig verbindingspaden en de pistes sluiten goed op elkaar aan. Off-pistes liefhebbers kunnen het beste terecht in Zauchensee, maar mocht je echt een liefhebber zijn biedt dit skigebied mogelijk te weinig uitdaging. 

De après-ski is voornamelijk in Flachau erg populair, je kunt hier tot in de vroege uurtjes doorfeesten. Daarnaast vallen er in de Salzburger Sportwelt ook andere activiteiten te ondernemen zoals rodelen, langlaufen, ijsklimmen en sleeën.


SKIGEBIED Hochkönig

Het skigebied Hochkönig is een langgestrekt skigebied met de dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Met ruim 120 km pistes maakt het deel uit van het grotere skigebied "Ski-Amadé" met in totaal 720 km pistes.
De Königstour is een 35 km lange aaneengesloten tocht van Maria Alm naar Mühlbach en weer terug. Onderweg kom je over blauwe, rode en zwarte pistes (alternatief), heb je een schitterend uitzicht, bedwing je 6 bergtoppen en heb je naadloos aansluiting van pistes en liften.

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in nieuwe liften, zo hoef je niet meer met de skibus naar de Aberg, kun je lekker vanaf het midden van het dorp bij de NatrunBahn instappen. Ook de Gabühlbahn is sinds 2019-2020 vernieuwd en kun je met 10 personen vanuit Dienten in een gondel stappen.

De skipistes zijn voor zowel beginners als gevorderden gevarieerd genoeg, op de Aberg zijn er voldoende blauwe pistes, ook kun je als je wat meer ervaren bent de Familienabfahrt naar Hintertal maken. De rode pistes zijn vooral in Mühlbach lekker rustig, hier kun je heerlijk carven tussen de bomen.
Ook de zwarte pistes bieden hier voldoende uitdaging, in Maria Alm zelf op de Aberg zijn er 2 te vinden en in Mühlbach bij de Karbachalm is een topper voor wie deze uitdaging zoekt.

In het gehele gebied vindt je vind je genoeg "almen" waar je traditionele Oostenrijkse gerechten kunt eten. Van luxere grote restaurants tot aan kleine berghutjes met eigengemaakte soepen en "strudels".

Wil je na het skiën ook nog een andere uitdaging aangaan? Sneeuwschoenwandelen is helemaal hip, wandel door de ongerepte sneeuw naar een leuke berghut voor een gezellige lunch of 's avonds na het eten even een wandeling maken. Er zijn ook 2 rodelbanen te vinden in het Hochkönig gebied, zowel overdag als 's avonds kun je op de verlichte banen naar beneden suizen en tussendoor genieten van een drankje.

Ook de tourskiërs komen uitgebreid aan hun trekken in het gebied, dagelijks wandelen er groepjes naar boven in de vroege ochtend om na een uitgebreid ontbijt bovenop de berg naar beneden te suizen. Nog niet zo ervaren hierin of het een keertje uit willen proberen? Voor beginners is er een speciaal tourleerpad ontwikkeld, hier kun je je skills trainen.

Verblijf

Verblijf Hotel Alpenhof

Beschrijving

Vraag aan een fervente wintersporter hoe een sfeervol wintersporthotel eruitziet en hij beschrijft Hotel Alpenhof tot in detail. Witte muren, afgewisseld met rood geschilderde details aan de buitenzijde, tot in de puntjes afgewerkt met veel donkerbruin hout. Uiteraard inclusief passend houtsnijwerk. Aan alle zijden hangen pittoreske balkonnetjes en op het met sneeuw bedekte dak, boven de façade van het geheel, pronkt vol trots een Oostenrijkse vlag. Net zo trots als jij, wanneer je de eerste afdaling succesvol afrondt en quasi-nonchalant op je reisgenoten afstapt. En ben je wel écht in Oostenrijk als je verblijf niet wordt gerund door een gastvrije familie? Wij vinden van niet. Daarom staat de familie Eder het hele verblijf voor je klaar en zorgen ze dat het jou aan not a single thing ontbreekt.

Iedere grote sportcoach zal zeggen dat rust een van de belangrijkste onderdelen van topsport is. En aangezien skiën topsport is – wintersport, it’s in the name – moet je goed uitrusten wil je der nächste Tag weer fris en fruitig de piste trotseren. Goed om te weten dat er in het hotel een uitgebreide wellness is: stoombad, sauna, bubbelbad en massagemogelijkheden. De laatste keer dat je lichaam zo ontspannen was, was toen je thuiskwam van vakantie.

Het hotel is voorzien van een ruime lift – “wat een dag, ik kan niet meer lopen” – en natuurlijk een restaurant en bar. Hier bespreken jij en je groepsgenoten de beleefde avonturen, als jullie weer op expediski zijn geweest, onder het genot van een schnitzel van Oostenrijks formaat en een halve liter bier. Uiteraard geschonken in een pul. Zoals je mag verwachten van een wintersporthotel in de Alpen, is er in de kelder een skistalling waar je al je eigen of gehuurde skimateriaal achterlaat.
 

Je kamer
Je verblijft in een comfortabele kamer, inclusief privébadkamer met toilet, wastafel, bad of douche. Er hangt een zachte badjas voor je klaar, zodat je op je dooie gemak de wellness binnenwandelt. Als je nog soepel loopt na al die afdalingen. Tip: pak de lift, die afdaling is een stuk minder belastend voor je lijf dan zo’n piste. Verder vind je in je kamer een flatscreen-televisie, radio, kluisje en telefoon. Oh, en een lekker bed. Maar we gingen er vanuit dat dat voor zichzelf sprak.

Eten en drinken
Zoals we al zeiden; de familie Eder legt je deze week goed in de watten. Ons verblijf in het hotel is op basis van halfpension, dat betekent inclusief ontbijt en diner. In de ochtend ontwaak je met een kakelvers ontbijtbuffet; gebakken eitje, zwarte koffie en traditionele kaiserbrötchen. In de avond vullen we alle verbrande calorieën weer aan tijdens het diner, dat bestaat uit verschillende hoofdgerechten, soepen en een saladebuffet.

Ben je vegetarisch? We zeiden toch dat er een saladebuffet was. Grapje, in Hotel Alpenhof is vegetarisch, veganistisch of glutenvrij eten geen probleem. Even aangeven, et voilà. Oh, dat is Frans. Correctie: und los geht’s!
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Alpenhof
Hotel Alpenhof

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport In Maria Alm
Singlereis Wintersport In Maria Alm

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer