Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm zijn de twee dorpen die iedere Nederlandse wintersportliefhebber kent. Op de eerste plaats omdat het er fantastisch skiën en snowboarden is. Echt, die 270 kilometer aan piste (sneeuwzeker, door de kanonnen) heb je niet zomaar afgewerkt. Ook off-piste heb je mogelijkheden genoeg. Reken maar dat je hier samen met je reisgenoten overuren maakt!

En dan hebben de twee dorpen, Hinterglemm voorop, ook nog eens een geweldige feestreputatie. Wie durft er te zeggen dat hij of zij naar Saalbach-Hinterglemm is geweest zonder een bezoek aan de Goasstall? Ook overdag geniet je volop als je even rust wilt nemen. Opvallend is het grote aantal berghutten. En heb je trek gekregen? De Oostenrijkse keuken reikt hier tot grote sneeuwhoogte. Op de piste eet je nergens de populaire Kaiserschmarren lekkerder dan hier. 

Half maart vind je hier de White Pearl Mountain Days. Tijdens dit jaarlijkse internationale evenement kun je dagelijks naar twee of drie feestjes. Het geeft je een typisch ‘Ibiza in de bergen gevoel’, het evenement duurt 14 dagen (van 14 maart tot 28 maart). Heerlijk voorjaarsskiën op 270 km piste, sounds van internationale dj’s en live performances, culinaire hoogtepunten van sterrenkoks en nieuwkomers in de kookwereld en nog veel meer healthy lifestyle. Liever even geen traditionele Duitse en Nederlandse après-ski? Dan is dit evenement zeker iets voor jou!

De omgeving
Als twee dorpen in Oostenrijk zó bekend zijn in Nederland, moet er wel iets bijzonders mee zijn. En dat klopt helemaal. Vanuit Saalbach-Hinterglemm maak je de mooiste tochten. De 270 kilometer aan piste is één en al afwisseling. Beginner, gevorderd of aanstaand Olympisch kampioen: je kunt hier aan de slag. En dan is het eten er ook nog eens formidabel en is het ná het skiën heerlijk uitblazen in een van de vele après-skibars. 

Vooral in Hinterglemm is het elke dag feest. Het dorp is autoluw: verkeer dat er moet zijn wordt om het dorp heen geleid via een tunnel. Daardoor is de sfeer in het centrum heel gezellig. Saalbach doet er trouwens niet veel voor onder. Houd je van skiën en van feestvieren, dan kun je geen betere bestemming vinden dan deze twee dorpen.
Singlereis Wintersport in Hinterglemm
Singlereis Wintersport in Hinterglemm

Activiteiten

Tijdens je wintersportvakantie staan skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. ’s Middags lunchen we zoveel mogelijk samen in een van de restaurants aan de piste.

Singlereis Wintersport in Hinterglemm
Singlereis Wintersport in Hinterglemm

Ski-info

SKIGEBIED Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

De welbekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 ook Fieberbrunn vormen dit skigebied met zo'n 300 kilometer aan pistes. Fieberbrunn is aan het skigebied verbonden met de nieuwe gondellift TirolS. Je vindt in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geweldige skimogelijkheden, een waanzinnige après-ski en veel Nederlanders.

Het grootste gedeelte van de pistes zijn blauw en rood, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor de beginnende skiërs. De brede oefenpistes zijn er heel fijn en met een beetje oefenen, kun je hier al snel tochten door het hele gebied maken. Ook voor de gevorderde skiërs zijn hier mooie pistes te vinden. Dankzij de verbinding met Fieberbrunn zijn er nieuwe uitdagende afdalingen toegevoegd aan dit skigebied. Ook zorgt deze verbinding ervoor dat je prachtige lange tochten kunt maken. Saalbach - Hinterglemm heeft al flink wat off-piste mogelijkheden, maar in het gebied Fieberbrunn is er voor de liefhebbers meer uitdaging te vinden.

Het dal begint op 1.003 meter en het hoogste punt is gelegen op 2.100 meter. Er zijn ruim 270 km aan pistes in Saalbach - Hinterglemm - Leogang en Fieberbrunn. Deze bestaan van lichte hellingen tot aan WK afdalingen, er zijn funparks, race afdalingen en "Buckelpistes". Het gehele winterseizoen is gegarandeerd sneeuwzeker, mede door de ruim 400 sneeuwkanonnen die het gebied rijk is.

Er zijn 28 gondelliften, 22 stoeltjesliften en 20 sleepliften, ze zijn hypermodern en zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt bij elk weertype.
In het gehele skigebied zijn er ruim 40 berghutten waar je heerlijk kunt lunchen van een snelle snack tot aan een gezellig uitgebreide lunch.

In de avond kun je gebruik maken van 2 verlichte afdalingen voor de skiers en wil je liever rodelen, dan kun je kiezen tussen 5 verschillende verlichte rodelbanen in het gebied.

Verblijf

Verblijf Hotel Alpenblick

Beschrijving

Hotel Alpenblick ***
Herzlich willkommen in Hotel Alpenblick! Midden in Hinterglemm vind je een knus hotel met nog die echte Oostenrijkse charme. Eén voet over de drempel en je merkt meteen dat de familie Hasenhauer weet wat gastvrijheid is. De ligging is trouwens ook niet onhandig: 5 minuten lopen van het centrum en de skilift (Reiterkogelbahn). En heb je spierpijn van het feesten in de Goasstall: ook die is maar 6 minuten lopen, als dat nog lukt.... 

Het hotel beschikt over de faciliteiten die je van een 3-sterrenhotel mag verwachten: een receptie, een bar en een sfeervol restaurant. De keuken is niet voor niets heel bekend in het dorp. Thuiskomen na een actieve dag op de piste is heerlijk; je hebt er een solarium, een sauna en een stoombad. Na het skiën proosten we met z’n allen in een van de gezellige après-ski bars van Hinterglemm. En als je snel bent kun je nog nét op het grote zonneterras van Hotel Alpenblick genieten van een drankje in de zon, geserveerd met een panoramisch uitzicht op de bergen.

De kamers
Hotel Alpenblick beschikt over 30 comfortabele kamers. Iedere kamer heeft een tv, een telefoon en een kluisje (gratis). De badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en föhn. Er zijn een aantal kamers met balkon. Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten.

Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger. Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een toeslag - een kamer voor jezelf.

Verzorging
Je verblijft in Hotel Alpenblick op basis van halfpension. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar, ’s avonds een diner bestaande uit 4-gangen keuzemenu. Eén of twee avonden per week is er een themabuffet. 

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Hier kan vegetarisch en glutenvrij voor je gekookt worden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Alpenblick
Hotel Alpenblick

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Hinterglemm
Singlereis Wintersport in Hinterglemm

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer