Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport In Wagrain

Woehoee wintersportvakantie! Sta jij al te poppelen om van de piste te gaan? Meteen na het ontbijt je skies en snowboard aan en gaan. Van beginnner tot gevorderd kan zich in Snow Space Salzburg vermaken. Aan het eind dag komen we gezellig samen om de verhalen van de dag te delen in een gezellige après-ski bar. 

Natuurlijk kom je ook voor de gezelligheid naar Oostenrijk. Op de piste kun je overal neerstrijken voor een geweldige lunch. Onderaan de gondels is heerlijk après-skiën, vooral in de Kuhstall. Als de zon schijnt is het een schirmbar, gaat de zon onder dan komen er glazen wanden uit de vloer en wordt het een levendige après-ski tent. 

Het dorp Wagrain is ook leuk om te ontdekken. Typisch Oostenrijks, zoals het hoort. Je kunt er prima winkelen en de restaurants staan bekend om lekker eten voor Holländische prijzen. Wat wil je nog meer? Een overdekt zwemparadijs misschien? Kom maar op: glijbanen, waterkanonnen, sauna én solarium! 

Extra pluspunt van wintersporten in Wagrain: je rijdt er supermakkelijk naar toe, via de Tauernautobahn die tot vrijwel aan de voordeur loopt. Geen halsbrekende toestanden over smalle bergwegen dus. In de plaats zelf kun je gebruikmaken van de gratis skibus.

Maar er is meer, zoals de SkiMovie reuzenslalom (mét officiële tijdregistratie) en een funslope. Na afloop blaas je samen uit in een van de vele traditionele skihutten en andere places-to-bier. En waarom we extra enthousiast zijn over Snow Space Salzburg? Wifi is er in nagenoeg het gehele gebied.

Singlereis Wintersport In Wagrain
Singlereis Wintersport In Wagrain

Activiteiten

Tijdens je wintersportvakantie staan skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. ’s Middags lunchen we zoveel mogelijk samen in een van de restaurants aan de piste.

Singlereis Wintersport In Wagrain
Singlereis Wintersport In Wagrain

Ski-info

SKIGEBIED Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt bestaat over veel verschillende dorpen die gezamenlijk veel pistes hebben. Het skigebied is groot, maar niet helemaal aaneengesloten. Gelukkig worden hier skibussen ingezet. Het gebied is niet te massaal en geschikt voor wintersporters van elk niveau en leeftijd. 

Alle gebieden in dit skigebied hebben een eigen karakter, waardoor het elke dag lijkt alsof je in een ander skigebied terecht bent gekomen. In het gebied Flachau - Wagrain - Sankt Johann im Pongau zijn er vooral veel brede en vlakke pistes te vinden. De Salzburger Sportwelt heeft veel fijne pistes voor de beginnende skiërs. Beginners kunnen vrijwel in ieder dorp terecht, op uitzondering van Zauchensee. Voor degenen die wat meer uitdaging zoeken, is Altenmarkt - Zauchensee de beste optie. 

Snowboarders hoeven in dit skigebied bijna niet te steppen. Er zijn weinig verbindingspaden en de pistes sluiten goed op elkaar aan. Off-pistes liefhebbers kunnen het beste terecht in Zauchensee, maar mocht je echt een liefhebber zijn biedt dit skigebied mogelijk te weinig uitdaging. 

De après-ski is voornamelijk in Flachau erg populair, je kunt hier tot in de vroege uurtjes doorfeesten. Daarnaast vallen er in de Salzburger Sportwelt ook andere activiteiten te ondernemen zoals rodelen, langlaufen, ijsklimmen en sleeën.


SKIGEBIED Ski Amadé

Wintersport Ski Amadé
Met 5 skigebieden, een hoogte van 2.700 meter en meer dan 760 goed besneeuwde pistekilometers is Ski Amadé een van de grootste skiregio’s in de Alpen. Met slechts één skipas kun je gebruik maken van ruim 270 liften in alle 5 de skigebieden. Deze vijf gebieden zijn niet op elkaar aangesloten, maar zijn per auto en bus goed te bereiken.

Tot Ski Amadé behoren Salzburger Sportwelt, Hochkönig, Gastein, Grossarltal en het populaire en meest afwisselende skigebied Schladming-Dachstein. Hier vind je ook gezellige après-ski en regelmatig goed georganiseerde evenementen. Deze gebieden behoren tot de absolute wereldtop. De Salzburger Sportwelt biedt veel pisteplezier, maar ook langlaufers en freestylers kunnen hier goed uit de voeten.

Ski Amadé is sneeuwzeker. Sneeuwkanonnen staan klaar om tot wel 88% van de pistes te voorzien van een mooie witte laag. Door de aanwezigheid van de Dachsteingletsjer kan er vaak tot ver in april worden geskied. Ook de digitale wintersporter zit hier goed. Het aantal Wi-Fi hotspots in de vele dal- en bergstations en in een aantal skihutten en bergrestaurants ligt nu al op ruim 300. Met de skipas Ski Amadé kun je gaan skiën in alle vijf de skigebieden.

Verblijf

Verblijf Hotel Enzian

Beschrijving


Mogen we je even voorstellen aan de familie Fritzenwallner? We komen vaker enthousiaste families tegen die een hotel runnen, maar de Fritzenwallners scoren wel heel hoog op vriendelijkheid. In het hotel heb je een spa met sauna, infraroodcabine en zonnebank. In de lobby is er gratis wifi en er is een ski-opslag. 

Het hotel ligt op 200 meter van het centrum, elke 10 minuten stopt een skibus van en naar de piste. De skiliften Grafenberg en Flying Mozart bevinden zich beide op 700 meter afstand. Je kunt gratis parkeren. Op 400 meter afstand is er een supermarkt.


De kamers
Hotel Enzian beschikt over comfortabele eenpersoons- en tweepersoonskamers. Er is een tv en een telefoon, in de badkamer heb je een bad of douche met een toilet en een föhn. We kunnen je niet beloven dat je een balkon hebt, maar er zijn kamers mét. 

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger! Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een geringe toeslag - een kamer voor jezelf.


Verzorging
Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Ook het diner is uitstekend. De chefkok is namelijk herr Wolfgang zelf, eigenaar en gastheer én vooral liefhebber van de lekkerste Oostenrijkse gerechten...

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Enzian
Hotel Enzian

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport In Wagrain
Singlereis Wintersport In Wagrain

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer