Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Zell am See

Zell am See ligt aan de oevers van de Zellersee, omgeven door een schitterende omgeving. Je komt om te skiën of te snowboarden, maar in het gezellige centrum kun je ook leuk winkelen, wat eten en drinken en overuren maken tijdens de après-ski.

Dit typisch Oostenrijkse stadje is ideaal gelegen en kent een eigen skigebied, met verschillende dalafdalingen. In de buurt zijn skigebieden zoals de Maiskogel, de gletsjer Kitzsteinhorn in Kaprun en Saalbach-Hinterglemm (circa 25 minuten rijden). In hotel Der Schütthof is het genieten en ontspannen.

Verzorging
Je verblijft in hotel Der Schütthof op basis van halfpension. Voor het vertrek naar de piste kun je nog even de calorievoorraad aanvullen tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet. En als je 's avonds weer uitgehongerd terug bent, staat er wederom een stevig buffet klaar.

Singlereis Wintersport in Zell am See
Singlereis Wintersport in Zell am See

Activiteiten

Skisafari
Zell am See. Kaprun. Saalbach-Hinterglemm. Kitzbühel. Het klinkt als een kwartetspel: de 4 leukste wintersportbestemmingen van Oostenrijk. Maar het is het programma van een avontuurlijke skisafari. Hou je van een beetje variatie tijdens de wintersportvakantie? We nemen je mee langs vier Oostenrijkse highlights. Natuurlijk heb je ook vrije dagen om je eigen programma te bepalen. Of om er samen met een van je nieuwe skivriend(inn)en op uit te trekken. Het programma is geschikt voor gevorderde skiërs; je moet zonder problemen een rode piste af kunnen komen.

Zaterdag - Aankomstdag in Zell am See
Wir sind da! Het is een stukje rijden, maar dan héb je ook wat: sneeuw overal om je heen. Zin om meteen maar het skigebied te gaan ontdekken? Kom maar op. En anders begin je voorzichtig aan de warming-up in het hotel.

Zondag - Kennismakingstocht
Hoog tijd om de populariteit van Zell am See maar eens te checken. De Areitbahn brengt ons in no-time boven, voor de eerste afdaling. ’s Middags nemen we de tijd voor een uitgebreide lunch. Daarna vertrekken we per sneeuwscooter weer naar de piste. En voor de après-ski zoeken we het in hét feestnummer van Zell am See: de Crazy Daisy, middenin het centrum.

Maandag - Kaprun
3698 meter… 3699 meter… 3700 meter. We zijn er: op de top van de Kitzsteinhorn, het letterlijke hoogtepunt in Kaprun. Foto's gemaakt en geappt naar het thuisfront? Mooi, aan de slag. De sneeuw op deze hoogte is immer fabelhaft. En ook in Kaprun weten we waar de gezelligheidsmeter na afloop het verst uitslaat: welkom in het Paviljoen voor de après-ski!

Dinsdag - vrije dag
Dagje heerlijk niets doen. Nou ja, het skiën dan niet meegerekend. Dichtbij huis blijven in Zell am See of eropuit?

Woensdag - Saalbach-Hinterglemm
Wéér een sneeuwklassieker: het gebied Saalbach-Hinterglemm. Als je durft, mag je de afdaling naar Viehhofen doen. Hiervandaan pakken we de skibus naar het gebied van Saalbach. Daar komen we de rest van de groep weer tegen (de taxi à € 4,50 p.p. is niet inbegrepen). Gezamenlijk gaan we weer omhoog. En omláág natuurlijk!

Donderdag - Kitzbuhler Alpen vanuit Mittersill
We gaan meteen aan de boemel: met de Salzburger Lokalbahn, een boemeltreintje dat ons van Schüttdorf linea recta naar de Panoramabahn in Hollersbach brengt. Het is het startpunt voor veel afwisselende pistes in een prachtig gebied. En aan het eind van de dag is het weer kedeng-kedeng terug naar Zell am See.

Vrijdag - vrije dag
Genoeg indrukken opgedaan deze week? Dan kun je vandaag weer zelf je favoriete piste kiezen.

Zaterdag – laatste dag
Het slechte nieuws: aan het eind van de dag staat de bus naar Nederland weer voor je klaar. En het goeie nieuws? Tijd genoeg voor een paar laatste afdalingen.

De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Wintersport in Zell am See
Singlereis Wintersport in Zell am See

Ski-info

SKIGEBIED Schmitten - Zell am See

Schmitten maakt onderdeel uit van de skiregio Kitzbüheler Alpen. Met ruim 80 kilometer aan pistes biedt het gebied een gevarieerd aanbod aan de wintersport liefhebbers van alle niveaus. Schmitten beschikt over een moderne gondel die ontworpen is door de Porsche Design Studio, een ervaring opzich! 

Het skigebied, ook wel bekend als Schmittenhöhe, heeft een funpark waar alle boarders en freeskiërs  elkaar ontmoeten. De berg is ideaal voor beginnende skiërs, je vindt er namelijk genoeg blauwe pistes om te oefenen of je skills te verbeteren. Er zijn ook een aantal uitdagende pistes voor de gevorderden, maar dit is niet het ideale gebied voor echt pittige tochten. Wel vind je in Schmitten de Schüttabfahrt en de Trassabfahrt, waar gevorderde skiërs een echte kick van zullen krijgen!

Verblijf

Verblijf Hotel Schütthof

Beschrijving

Waarom we in Hotel Schutthof verblijven
We heten je van harte welkom in Hotel Schütthof. Het is echt zo'n hotel waar je je vanaf de eerste minuut thuis voelt. Gemoedelijke sfeer, gastvrij personeel. Hotel Der Schütthof heeft nette en comfortabele kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Je kunt er wat drinken in de Stube of de bar, het avondeten wordt geserveerd in het gezellige restaurant. In de gezamenlijke ruimtes van het hotel kun je gratis gebruikmaken van wifi. Na een dag op de piste is het heerlijk relaxen in de gratis wellnessruimte van het hotel. Wat doen we: richting de twee sauna’s, het stoombad of de relaxruimte met prachtig uitzicht op de omgeving?

Je kamer

De kamers in hotel Der Schütthof zijn met zorg ingericht: ze zien er sfeervol uit. Je beschikt er over een televisie, een radio en een kluisje. De badkamer heeft een douche en toilet en er is een föhn. Een deel van de kamers heeft een balkon.

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger! De gedeelde kamer heeft een tweepersoonsbed met gescheiden matrassen. Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een toeslag - een kamer voor jezelf. 

Eten en drinken
Je verblijft in Hotel Schütthof op basis van halfpension. Voor het vertrek naar de piste kun je nog even de calorievoorraad aanvullen tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet. En als je 's avonds weer uitgehongerd terug bent, staat er wederom een stevig buffet klaar. Tijdens de kerst mag je aanschuiven voor een speciaal kerstbuffet. Vooral op kerstavond zal er uitgepakt worden door de Oostenrijkers.

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Vegetarisch, veganistisch, coeliakie intolerantie, glutenvrij en zoutarm dineren is mogelijk als het bij reservering bij ons bekend is. Vergeet het dus niet door te geven!
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Schütthof
Hotel Schütthof

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Zell am See
Singlereis Wintersport in Zell am See

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer