Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Mittersill

Mittersill is een authentiek Oostenrijks stadje en een uitstekend alternatief voor het mondaine, dichtbijgelegen Kitzbühel. Vooral de meer ervaren skier of boarder komt hier volledig aan zijn trekken. Met maar liefst 5 skigebieden in de buurt kun je hier alle kanten op. Ga maar mee naar bijvoorbeeld de Wildkogel Arena, Zell am See en natuurlijk Kitzbühel.

Onze uitvalsbasis in Mittersill is viersterren Hotel Bräurup, een mooi en gezellig hotel met een eigen bierbrouwerij, een uitgebreide Beauty & Spa en uitstekende keuken. Winkeltjes, cafés en restaurants liggen binnen handbereik. Een betere plek om te wintersporten kun je je toch niet wensen?

Verzorging
Het verblijf in Hotel Bräurup is op basis van halfpension. Dat komt niet verkeerd uit, want het hotel heeft een uitstekende keuken. 's Ochtends kun je de dag beginnen met een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet. Na het skiën kun je 's avonds genieten van een 3-gangen keuzemenu met saladebuffet. Een keer per week schuiven we aan voor een uitgebreid Oostenrijks bauernbuffet of fondueavond.

Singlereis Wintersport in Mittersill
Singlereis Wintersport in Mittersill

Activiteiten

Skisafari
Tijdens deze vakantie neemt onze reisleider Harm je 4 dagen mee op skisafari. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag heeft hij een mooie route uitgestippeld in verschillende skigebieden. Laat je pistekaart deze dagen maar thuis, want Harm kent deze gebieden op zijn duimpje. Is een rode piste voor jou geen probleem? Dan kun je gezellig mee! Op de overige dagen is er geen skisafari, maar kun je het skigebied natuurlijk wel samen met je reisgenoten verkennen.

Zaterdag – Aankomst in Mittersill
Wilkommen in Österreich! Kom je met de bus naar Oostenrijk? Dan kom je ’s morgens aan en kun je vandaag al de piste op. Met de gratis skibus bereik je binnen 10 minuten de skilift en kun je het skigebied Kitzbühel Kirchberg gaan verkennen. Aan het einde van de middag, als de groep compleet is, schuiven we voor een lekker diner aan in Hotel Bräurup.

Zondag – Pass Turn en Jochberg
We blijven vandaag nog dicht bij huis en gaan het nabijgelegen skigebied van Pass Turn en Jochberg verkennen. Onze reisleider wijst ons de weg over de 170 kilometer aan pistes. ’s Avonds staat er een typisch Oostenrijkse hobby op het programma: Eisstockschiessen. Lukt het je niet de Eisstock dicht bij de schijf te laten glijden? De Oostenrijkers leren je graag de juiste techniek!

Maandag – Zell am See
Zell am See is een authentiek dorp met een autovrij centrum. Leuk om aan het einde van de dag doorheen te wandelen als we een intensieve dag op de piste erop hebben zitten. Eerst verkennen we natuurlijk het skigebied met ruim 75 kilometer aan pistes. Nadat we zijn afgedaald van de ‘Schmittenhöhe’ sluiten we de dag af in een gezellige kroeg, want hier in Zell am See vind je een bruisende après-ski!

Dinsdag – Kitzbühel Kirchberg
We klikken de latten aan in het nabijgelegen skigebied Kitzbühel Kirchberg. Onze gidsen kennen dit gebied op hun duimpje en wijzen je de weg naar de mooiste pistes, gezelligste berghutten en meest indrukwekkende uitzichtpunten. Deze dag sluiten we natuurlijk gepast af met een biertje of een Glühwein. Proost!

Woensdag - Kitzbühel of Kaprun
Vandaag kun je een dagje rustig aan doen en de pistes in het skigebied Kitzbühel Kirchberg verder verkennen. Ga je liever opnieuw op ontdekking in een ander skigebied? Dan kun je de taxi nemen naar Kaprun (optioneel, ca. €20 pp). Daar kiezen we wederom de mooiste pistes uit en gaan skiën op de gletsjer, op 3.029 meter hoogte. We dalen af van de brede pistes en sluiten af met een gezellige après-ski. Aan het einde van de middag nemen we de taxi terug naar het hotel waar we kunnen aanschuiven voor het diner.

Donderdag – Neukirchen (Wildkogel Arena)
Vandaag nemen we de skibus naar Neukirchen. Vanaf daar laten we ons door de skilift naar een hoogte van 2.150 meter brengen om vervolgens het skigebied Wildkogel Arena te ontdekken. Tussen de 55 pistekilometers liggen bijzonder gezellige berghutten waar we onze benen even rust kunnen gunnen. Aan het einde van de dag maken we een mooie dalafdaling en keren we terug naar Mittersill. Na het eten zin om even een frisse neus te halen? Ga dan mee met de fakkeltocht. De fakkel in je hand maakt de wandeling nog nét wat sfeervoller! Onze reisleider wijst de weg door het gezellige Mittersill.

Vrijdag – Königsleiten/Gerlos (Zillertal Arena)
Vandaag staat Königsleiten op het programma. We gaan met de taxi naar het skigebied Zillertal Arena en stappen in Königsleiten in de skilift. Vanaf hier kunnen we ons uitleven op een aantal brede en uitdagende pistes. Vervolgens zetten we koers richting Zell am Ziller en maken we een lunchstop in Gerlos. Met maar liefst 151 pistekilometers belooft het een mooie dag te worden in de Zillertal Arena. En natuurlijk sluiten we de week gepast af met een après ski-feest in Königsleiten. Zum Wohl!

Zaterdag - Terugreis
Op deze laatste dag kun je nog één keer van die fijne piste afdalen in het skigebied Kitzbühel Kirchberg. Reis je met de bus, dan vertrek je ’s avonds weer naar Nederland.

De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Wintersport in Mittersill
Singlereis Wintersport in Mittersill

Ski-info

SKIGEBIED Kitzbühel - Kirchberg

Je kent dit skigebied waarschijnlijk wel van de bekende dorpen Kitzbühel en Kirchberg en anders vast wel om zijn gevarieerde aanbod of fantastische après-ski. We hebben het natuurlijk over het skigebied Kitzbühel - Kirchberg!

Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in dit skigebied. Oude liften zijn vervangen of gerepareerd en dankzij het moderne liften netwerk hoef je hier maar weinig te wachten. Je vindt in Kitzbühel - Kirchberg veel beginnersweides en blauwe pistes, wat ideaal is voor de beginnende wintersporter. Ook is het hier al snel mogelijk om leuke tochten te maken. Je vindt hier geen extreem hoge toppen, maar de gevorderden kunnen hier wel mooie tochten maken en de bekende Streif afdalen. Daarnaast zijn er ook genoeg zwarte en rode pistes. Je zou het misschien niet helemaal verwachten, maar in Kitzbühel - Kirchberg vind je ook heel mooie off-piste afdalingen. Mocht je graag off-piste willen gaan, moet je zeker eens naar de Kitzbüheler Horn.

Dit skigebied is dankzij de vele sneeuwmachines sneeuwzeker van december tot april.

Verblijf

Verblijf Berghutten Mittersill

Beschrijving

De berghotels
Niet alleen de pistes zijn elke dag anders, ook het hotel. Elke nacht hebben we een andere slaapplek, altijd op grote hoogte in de bergen. Is het die dag toevallig mooi weer? Dan puffen we samen tot laat in de middag uit op een zonnig terras. De definitieve hotels of Gasthofen zijn pas kort voor vertrek bekend. Wel laten we altijd ons oog vallen op berghotels die direct aan de piste of zelfs op de piste liggen. Hooguit dat we een enkele keer moeten uitwijken naar een Gasthof in het dal. 

Altijd zijn het eenvoudige maar keurig verzorgde hotels, waar je een stevig diner wacht en een heerlijk verblijf. Met z’n allen een spelletje doen? Of duik je liever even weg in een goed boek? Alles kan. Eén ding is zeker: je slaapt hier goed. En de volgende dag hoef je alleen maar de deur van het hotel open te doen of hebt begint alweer te kriebelen: gáán!

Je kamer
In onze berghotels vind je altijd kamers voor meerdere personen, soms met stapelbedden. Mannen en vrouwen liggen bij elkaar op de kamer. We gaan er alles aan doen om aparte kamers te reserveren. Niet altijd is dat echter mogelijk. Toiletten en - warme - douches zijn er genoeg. In elk hotel liggen handdoeken en beddengoed voor je klaar.

Eten en drinken
In onze berghotels begrijpen de koks dat je een lange dag te gaan hebt. Daarom begint elke nieuwe dag met een overvloedig ontbijt. Zo kunnen we er de eerste uren tenminste weer tegen. En ook ‘s avonds kun je rekenen op een flinke calorieënboost. Het diner is elke avond niet alleen smakelijk, het is ook gezellig om met z’n allen nog eens terug te kijken op wéér een dagje vol gevarieerde pistes. Het enige wat tijdens onze skisafari exclusief is, zijn drankjes en de lunches onderweg. 

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en zoutarm dineren is mogelijk als het bij reservering bij ons bekend is. Vergeet het dus niet door te geven!

Vervoer op de bestemming
Niet alle skigebieden die we tijdens onze safari aandoen, sluiten op elkaar aan. In die gevallen maken we gebruik van het openbaar vervoer. De ene keer met de trein vanuit Zell am See naar Mittersill, de andere keer met de bus van Zell am See naar Hinterglemm of van Kitzbühel naar Fieberbrunn. Natuurlijk zijn de kosten van het openbaar vervoer al in de reissom inbegrepen. 

Neem niet te veel bagage mee, want deze breng je zelf naar de volgende overnachtingsplek. Belangrijk is dat je je bagage meeneemt in een rugzak (en niet een koffer of reistas). Je kunt er voor kiezen om je rugzak te laten vervoeren. Dan volstaat een klein rugzakje voor overdag ook. Hiervoor betaal je ter plaatse € 35,- per persoon per week. Let op! Als je bagage transport hebt bijgeboekt, betekent dit nog steeds dat je je bagage moet verpakken in een rugzak, dus géén koffer of reistas.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Berghutten Mittersill
Berghutten Mittersill

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Mittersill
Singlereis Wintersport in Mittersill

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer