Singlereizen.nl

Groepsreis Wintersport in Karinthië

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Wil jij ook graag met een kleine groep op skireis? Dat kan! Bij deze actieve groepsreis ga je elke dag skiën en ook een middag rodelen. Je verblijft in een hotel op basis van halfpension. De gastheer en gastvrouw zullen je deze reis in de watten leggen na een heerlijke dag op de mooie pistes.

Groepsreis Wintersport in Karinthië
Groepsreis Wintersport in Karinthië

Activiteiten

Dag 1 - Roadtrip naar Karinthië
De langverwachte skivakantie naar Karinthië gaat vandaag eindelijk van start. In de ochtend ontmoeten we elkaar op het station van Enschede, waar onze reisbegeleider al op ons staat te wachten. Wanneer al onze spullen in de bus geladen zijn, vertrekken we richting Oostenrijk. De gezellige singlereis is nu dan echt begonnen! We worden aan het einde van de dag warm verwelkomd door onze Nederlandse gastheer en gastvrouw van het hotel. In dit knusse hotel zullen we de hele week vertoeven, een fijne plek om tussen de activiteiten door tot rust te komen.

Dag 2 t/m 4 - We ontdekken Nassfeld: het grootste skigebied van Karinthië
Gewapend met onze skipas en ski’s betreden we de pistes van Nassfeld. Dit gebied staat in de top 10 van beste skigebieden in Oostenrijk en ligt op een steenworp afstand van ons hotel. De komende dagen zullen wij veel op de pistes te vinden zijn, en is er voor iedereen een gepaste afdaling. Verleg je grenzen tijdens deze groepsreis, en wissel de blauwe skipiste (licht gevorderd) in voor meer uitdaging op de rode skipiste (gevorderd). Met 110 km aan pisteplezier is Nassfeld dé plek om je skivakantie door te brengen. Een week tussen de bergen met de zon op je bol, niks meer aan doen!

Naast het skiën genieten we ook volop van de Oostenrijkse cuisine, vooral tijdens onze bezoekjes aan de typische Oostenrijkse Stübes, waar het vaak gezellig druk is. Daarnaast maken we er ook elke avond een feestje van tijdens de aprés-ski. Wat een luxe dat we na een sportieve dag skiën en een paar biertjes in de apres-ski hut, aan kunnen schuiven voor een volledig verzorgde drie-gangen diner in het hotel.

Dag 5 t/m 7 - Optimaal genieten in de Oostenrijkse bergen
We genieten volop van de Oostenrijkse bergen tijdens deze actieve groepsreis in de sneeuw. We hebben al heel wat kilometers afgelegd op de skipistes, en eerlijk gezegd kunnen we er geen genoeg van krijgen. Het moderne skiresort waar we vertoeven heeft naast het skiën ook een groot aanbod van andere activiteiten. Daarom gaan we voor de afwisseling een middag roddelen, een typische wintersport activiteit die niet mag ontbreken op het programma. Met hogesnelheid sleeën we de berg af. Wie is er als eerste beneden?

Dag 8 - De terugreis naar Nederland
Na een geweldige week op die ski’s in dit prachtige skigebied, keren we moe maar voldaan terug naar huis. We zullen de prachtige afdalingen en de Oostenrijkse gezelligheid niet snel vergeten. In de bus naar huis komen alle “highlights” van deze reis nog even voorbij, voordat we op het station van Enschede weer afscheid van elkaar nemen. Stiekem kijken we al uit naar de volgende single reis.

Groepsreis Wintersport in Karinthië
Groepsreis Wintersport in Karinthië

Ski-info

SKIGEBIED Nassfeld

Het skigebied Nassfeld ligt in het zuiden van Karinthië, is het grootste en meest moderne resort van het gebied en staat in de top 10 van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Het is een zeer mooi, modern en verzorgd skigebied welke zich uitstrekt van 1300 tot 2000 meter hoogte. De pistes zijn in prima conditie, als er even geen verse sneeuw is, dan zijn er sneeuwkannonen door het hele gebied om dit op te vangen. De grootte van het gebied is ruim 110 kilometer piste met 30 ultramoderne liften.

Lange afdaling naar Tröpolach
Er is een schitterende afdaling van bijna 8 km, de Carnia afdaling welke helemaal tot aan Tröpolach loopt, bovenaan is de piste lekker breed, ongeveer halverwege ski je tussen de bomen door.
Aan het einde van de dag is het heerlijk vertoeven in dit dorpje met verschillende après-ski bars.
Met de Millennium Expres, de langste gondelbaan van de Alpen ben je in 22 minuten op het hoogste punt, vanwaar je toegang hebt tot alle pistes, een deel van het skigebied ligt in Italië, welke goede mogelijkheden voor beginnende en gemiddelde skiërs biedt.

Piste 64 is voor de beginners heerlijk breed en hierdoor uitermate geschikt om te leren skiën.

Voor de uitdagende skiër is piste 75, de Trogkofelabfahrt met een hoogteverschil van 600 meter de zwaarste afdaling van het gebied.

Daarnaast kun je op de Weissensee, Europa's grootste natuurlijke ijsbaan, heerlijk schaatsen en een mooie tocht maken, of een ijshockeywedstrijd spelen. Hier wordt elk jaar de alternatieve Elfstedentocht gereden.

Voor de langlaufers onder ons zijn er ruim 55 km loipes uitgezet, er zijn mooie tochten die je onder begeleiding of zelf kunt maken, van Rattendorf naar Tröpolach bijvoorbeeld is een prachtige tocht. Ook voor de sneeuwschoenwandelaars worden er meer en meer routes uitgezet.

Verblijf

Verblijf Hotel Sonnleitn Nassfeld

Beschrijving

Tijdens deze actieve groepsreis verblijf je in een comfortabel hotel. Deze scoort een 9,6 op Zoover, kortom fenomenaal! Je zal je hier direct thuis voelen door de gastvrijheid van de Nederlandse gastheer en gastvrouw. Het hotel bevind zich op enkelen minuten rijden van Nassfeld.

Verzorging
Je verblijft tijdens deze reis op basis van halfpension. Tijdens deze reis is een Oostenrijks ontbijt elke ochtend inbegrepen. Ook krijg je elke avond een heerlijk 3-gangen diner.
Het beddengoed en de handdoeken zijn inbegrepen. Je krijgt een kleine en grote handdoek die halverwege de week worden gewisseld voor een schone set. Kortom het zal je aan niets ontbreken.

Kamertype
Tijdens deze reis deel je de kamer met één medereizer. Bij het maken van de kamerindeling word rekening gehouden met het geslacht en leeftijd. 

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sonnleitn Nassfeld
Hotel Sonnleitn Nassfeld

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona-garantie
Corona, natuurlijk houden we er rekening mee en zorgen dat je veilig op reis kunt, maar we laten onze reizen er niet door stoppen :)  -Je kunt tot 4 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle niet- vliegreizen-Je kunt tot 10 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle vliegreizen  We berekenen slechts €35,- boekingskosten, verder niets; Je krijgt direct je geld terug, geen gedoe met vouchers. Indien het reisadvies verandert vanwege het coronavirus en je reis niet door kan gaan, kijken we samen met jou naar een reisalternatief;Kunnen we geen geschikte andere reis vinden? Dan krijg je gewoon je geld terug, ook de boekingskosten.Jij kunt er namelijk niets aan doen dat jouw reis niet door kan gaan. Verandert het reisadvies tijdens je reis? Dan repatriëren wij indien nodig. Punt uit.

Inreisbeperkingen
Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Wintersport in Karinthië
Groepsreis Wintersport in Karinthië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer