Singlereizen.nl

Groepsreis Wintersport Skiën in Karinthië

Wil jij ook graag met een kleine groep op skireis? Dat kan! Bij deze actieve groepsreis ga je elke dag skiën en ook een middag rodelen. Je verblijft in een hotel op basis van halfpension. De gastheer en gastvrouw zullen je deze reis in de watten leggen na een heerlijke dag op de mooie pistes.

Groepsreis Wintersport Skiën in Karinthië
Groepsreis Wintersport Skiën in Karinthië

Activiteiten

Dag 1 - Op naar het skioord in Karinthië
Voor dag en dauw is het tijd om te vertrekken naar het prachtige Karinthië voor deze avontuurlijke wintersportreis. In de bus kan je dromen over de mooie skipistes, genieten van de omgeving en van hoe rustig het nu nog op de weg is. Het is een volle dag rijden en dat is het zeker waard! Onderweg leren we elkaar kennen middels het wc-rollenspel en stoppen we regelmatig voor plaspauzes. Hoe langer we rijden hoe mooier de omgeving wordt en dan staan we nog niet eens op de skipistes, dat belooft wat voor de komende dagen! Bij aankomst in het hotel zal je je direct thuis voelen door het warme welkom van onze Nederlandse gastheer en gastvrouw. Tijd om je op te laden voor deze actieve skivakantie.


Dag 2, 3 en 4 - De latten onder en gaan met die banaan
De skispullen staan al klaar en lonken naar ons. Na een heerlijk typisch Oostenrijks ontbijt is het tijd om de droomachtige besneeuwde bergen te bedwingen. Het hotel ligt op enkele minuten van het skigebied Nassfeld; het grootste skigebied van Karinthië, staat in de top 10 van skigebieden in Oostenrijk en heeft 110 km aan sneeuwzekere pistes! Binnen no-time kunnen we genieten van de eerste afdeling tijdens deze single skireis waarbij er nog vele afdalingen mogen volgen.

Voor de lunch spreken we af bij een gezellig Oostenrijkse stube om ons energielevel weer op peil te krijgen. Hierna is er nog genoeg tijd om in de middag mooie afdalingen te maken en om daarna gezellig te après-skiën. Zum Wohl op deze nu al geslaagde single skireis!

Na een lekkere douche kunnen we zo aanschuiven voor het diner. Onze gastheer- en vrouw hebben een heerlijk 3 gangen maaltijd voor ons bereid. Deze week genieten we optimaal van de Oostenrijkse gastvrijheid.

Dag 5, 6 en 7 - Oneindig genieten tijdens deze skivakantie
We krijgen geen genoeg van de mooie skipistes hier in Karinthië. Ook is het elke ochtend weer genieten van een heerlijk ontbijt. We zijn nog lang niet uit geskied. Nassfeld is Karinthië’s grootste en meeste moderne resort met een groot aanbod aan winteractiviteiten. Een echte winterse activiteit die niet aan deze skireis mag ontbreken is rodelen. Dat staat naast het skiën vandaag ook op het programma. We nemen onze slee mee naar boven en sleeën met een brede glimlach naar beneden, vergeet niet te bremsen (remmen). Door deze mooie locatie nabij de Italiaanse grens hebben we veel zonuren en is er een buitengewoon sneeuwrecord. Vanavond staat er weer een 3-gangen diner voor ons klaar om je vingers bij af te likken, wat een gezelligheid tijdens deze actieve skivakantie.

Dag 8 - Op de ski's naar huis
Niet huilen omdat de reis ten einde is, maar lach om de mooie tijd die we samen hebben gehad. Met vermoeide benen en mooie herinneringen aan de prachtige afdalingen is tijd terug te keren naar Nederland. In de bus praten we nog uren na over wie de mooiste foto heeft gemaakt en de grappigste filmpjes. Ook dromen we stiekem vast van de volgende singlereis.

Groepsreis Wintersport Skiën in Karinthië
Groepsreis Wintersport Skiën in Karinthië

Ski-info

SKIGEBIED Nassfeld

Het skigebied Nassfeld ligt in het zuiden van Karinthië, is het grootste en meest moderne resort van het gebied en staat in de top 10 van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Het is een zeer mooi, modern en verzorgd skigebied welke zich uitstrekt van 1300 tot 2000 meter hoogte. De pistes zijn in prima conditie, als er even geen verse sneeuw is, dan zijn er sneeuwkannonen door het hele gebied om dit op te vangen. De grootte van het gebied is ruim 110 kilometer piste met 30 ultramoderne liften.

Lange afdaling naar Tröpolach
Er is een schitterende afdaling van bijna 8 km, de Carnia afdaling welke helemaal tot aan Tröpolach loopt, bovenaan is de piste lekker breed, ongeveer halverwege ski je tussen de bomen door.
Aan het einde van de dag is het heerlijk vertoeven in dit dorpje met verschillende après-ski bars.
Met de Millennium Expres, de langste gondelbaan van de Alpen ben je in 22 minuten op het hoogste punt, vanwaar je toegang hebt tot alle pistes, een deel van het skigebied ligt in Italië, welke goede mogelijkheden voor beginnende en gemiddelde skiërs biedt.

Piste 64 is voor de beginners heerlijk breed en hierdoor uitermate geschikt om te leren skiën.

Voor de uitdagende skiër is piste 75, de Trogkofelabfahrt met een hoogteverschil van 600 meter de zwaarste afdaling van het gebied.

Daarnaast kun je op de Weissensee, Europa's grootste natuurlijke ijsbaan, heerlijk schaatsen en een mooie tocht maken, of een ijshockeywedstrijd spelen. Hier wordt elk jaar de alternatieve Elfstedentocht gereden.

Voor de langlaufers onder ons zijn er ruim 55 km loipes uitgezet, er zijn mooie tochten die je onder begeleiding of zelf kunt maken, van Rattendorf naar Tröpolach bijvoorbeeld is een prachtige tocht. Ook voor de sneeuwschoenwandelaars worden er meer en meer routes uitgezet.

Verblijf

Verblijf Hotel Sonnleitn Nassfeld

Beschrijving

Tijdens deze actieve groepsreis verblijf je in een comfortabel hotel. Deze scoort een 9,6 op Zoover, kortom fenomenaal! Je zal je hier direct thuis voelen door de gastvrijheid van de Nederlandse gastheer en gastvrouw. Het hotel bevind zich op enkelen minuten rijden van Nassfeld.

Verzorging
Je verblijft tijdens deze reis op basis van halfpension. Tijdens deze reis is een Oostenrijks ontbijt elke ochtend inbegrepen. Ook krijg je elke avond een heerlijk 3-gangen diner.
Het beddengoed en de handdoeken zijn inbegrepen. Je krijgt een kleine en grote handdoek die halverwege de week worden gewisseld voor een schone set. Kortom het zal je aan niets ontbreken.

Kamertype
Tijdens deze reis deel je de kamer met één medereizer. Bij het maken van de kamerindeling word rekening gehouden met het geslacht en leeftijd. 

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sonnleitn Nassfeld
Hotel Sonnleitn Nassfeld

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Wintersport Skiën in Karinthië
Groepsreis Wintersport Skiën in Karinthië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer