Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in San Candido

De omgeving
San Candido, ook wel Innichen genoemd in het Duits, is een op en top bergdorpje. Karakteristiek, historisch en sfeervol. Het centrum is deels autovrij, met twee kerken, restaurants, winkels en een supermarkt. Rondom het dorp steken de grillige toppen van de Dolomieten er bovenuit: een pracht van een decor!

Vanaf ons hotel loop je in 10 minuten naar het centrum van San Candido, over een mooi wandelpad. Ook de skilift van het skigebied Haunold ligt op nog geen 10 minuten loopafstand. Geen zin om met je ski’s te sjouwen? Het hotel heeft ook een shuttlebus die je gratis naar de lift brengt.
Singlereis Wintersport in San Candido
Singlereis Wintersport in San Candido

Activiteiten

Zaterdag - Aankomt in San Candido
Je bent van harte welkom in San Candido. Je voelt je snel thuis in het prachtige Parkhotel Sole Paradiso uit 1882. Met elkaar lopen we in ongeveer vijf minuten via een wandelpad naar het dorp. Nog geen wintersportuitrusting? Geen probleem dat regelen we gelijk voor je inclusief 10% korting. Voor wie wil kan hier in die middag alvast lekker proefdraaien op de pistes bij Haunold. Liever nog even rustig je vakantie beginnen? Neem dan een kijkje in het authentieke en autovrije centrum van San Candido.

Zondag - Drei Zinnen
Nu gaat het echt beginnen. De start van de skisafari. Onze reisleiders nemen je vandaag en morgen mee naar Helm, skigebied Drei Zinnen. Helm is de berg van Sexten en Vierschach met lange afdalingen en veel variatie. Je begint hoog op de top met een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Vervolgens ski je heerlijk tussen de bomen door tot in het dal.

Maandag - Drei Zinnen
Vandaag gaan we het skigebied van de Drei Zinnen verder verkennen. We bedwingen onder andere de Rotwand en de pistes op Stiergarten. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je verrassen door de pracht van de Dolomieten. De imposante rotsformaties staan niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het winterlandschap is sprookjesachtig mooi, dus vergeet niet te genieten!

Dinsdag - Sillian
We gaan skiën in Oostenrijk. Sillian om precies te zijn. Op de brede pistes heb je hier altijd voldoende ruimte om een bocht te maken. Groot voordeel is ook dat het hier nog lekker rustig is. Vandaag even geen pizza maar wienerschnitzel mit pommes en een schiwasser. Mét Oostenrijkse gemütlichkeit!

Woensdag - Cortina d'Ampezzo
Graag nemen we je vandaag mee naar het mondaine Cortina d'Ampezzo. Echt skiën op zijn Italiaans! Hier wachten 110 kilometers aan pistes op je. Pak je goed in want een deel van dit skigebied ligt hoog, op bijna 3000 meter. Gelukkig is het in dit deel van de Alpen bijna altijd zonnig. Cortina d'Ampezzo ligt midden in de zeer indrukwekkende Ampezzo vallei. Tijdens het skiën kijk je dan ook echt je ogen uit, overal zie je de imposante Dolomieten. Gevorderde wintersporters zullen hier volop genieten op de vele mooie rode en zwarte pistes. Zelfs de echte pro’s gaan zich hier niet vervelen.

Donderdag - Kronplatz
Vandaag en morgen gaan we met elkaar skiën in Kronplatz. Hier hebben we maar liefst 116 km aan pistes. Het zal nog hard werken worden om ze allemaal mee te nemen in de safari. In ieder geval zorgen de reisleiders ervoor dat je de mooiste pistes te zien krijgt.

Vrijdag - Kronplatz
Helaas is het alweer de laatste dag van de skisafari. Reden te meer om vandaag nog even extra goed te genieten. Komt dat even goed uit. Kronplatz is een geweldig skigebied. Gezien de hoeveelheid pistes en diversiteit van het skigebied weten we 100% zeker dat jij je ook vandaag niet gaat vervelen. Natuurlijk ruimen we ook nog even wat tijd in voor de favoriete pistes van de groep.

Zaterdag - Terugreis
Op deze laatste dag kun je bijvoorbeeld nog even de piste op in Helm. Reis je met de bus, dan vertrek je ’s avonds weer naar Nederland.

De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Wintersport in San Candido
Singlereis Wintersport in San Candido

Ski-info

SKIGEBIED Drei Zinnen Dolomiten

Geniet van een prachtige wintersportvakantie in een onontdekt skigebied. De reden dat het nu nog een beetje onontdekt is, is omdat het pas sinds kort verbonden is met verschillende deelgebieden. Hierdoor kunnen niet alleen beginners, maar ook gevorderde wintersporters zich goed vermaken. 

De bergen Monte Elmo, Stiergarten, Croda Rossa, Passo Monte Croce e Col d'la Tenda, welke met elkaar verbonden zijn, vormen samen het centrum van het skigebied Drei Zinnen Dolomiten.
Dit gebied is voornamelijk geschikt voor de beginnende skiër of snowboarder en is sneeuwzeker. Doordat het skigebied onderdeel is van het grote 'Dolomiti Superski', met circa 1200 km aan pistes, zijn er ook voor de ervaren wintersporters uitdagende mogelijkheden. 

Liefhebbers van langlaufen kunnen zich bewegen over meer dan 200 km aan loipes, waarbij je tijdens de tochten het prachtige landschap van deze omgeving kunt bewonderen.

Verblijf

Verblijf Hotel Sole Paradiso

Beschrijving

Parkhotel Sole Paradiso is een hotel met charme en historie: het bestaat al sinds 1882. Het hotel heeft nog een traditionele inrichting. Compleet met houten vloeren en negentiende eeuwse details. Ook de gastvrijheid is ouderwets gezellig. Maar verder heeft Sole Paradiso alle moderne faciliteiten die je van een viersterrenhotel verwacht: een receptie, een tv- en leesruimte, een gezellige Stube en een sfeervol restaurant met befaamde keuken. Thuiskomen na een actieve dag op de piste is hier heerlijk; er is een verwarmd zwembad en een wellness met solarium, sauna, Turks stoombad en infraroodsauna. Liefhebbers kunnen zich nog uitleven in de fitnessruimte of voor een ultieme ontspanning een massage boeken. Natuurlijk is er gratis WiFi in het hotel.

De kamers
Parkhotel Sole Paradiso beschikt over 38 comfortabele tweepersoonskamers. Iedere kamer is uniek, met een andere inrichting maar allemaal met hun eigen charme. Je hebt er een tv, een telefoon en een kluisje (gratis). De badkamer is voorzien van een bad of douche, een toilet en een föhn.

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezellig, maar ook voordelig! Ook kun je ervoor kiezen om (tegen een kleine toeslag) een tweepersoonskamer voor jezelf te boeken.
 

Verzorging
Je verblijft in Parkhotel Sole Paradiso op basis van halfpension, maar wij noemen het graag halfpension-plus. De familie Ortner is met recht trots op de keuken. Die is dan ook in de wijde omgeving bekend. Je smult er van gerechten uit Zuid-Tirol met verse ingrediënten. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar, ’s avonds een diner. Ga er maar goed voor zitten: het bestaat uit maar liefst 6 gangen. En maak je geen zorgen of je wel genoeg vitaminen binnenkrijgt: elke dag staat er een saladebuffet voor je klaar en ’s middags word je ontvangen met sappen en appels!

Ben je vegetariër?
Geen probleem. Hier kan vegetarisch, veganistisch, zoutarm en glutenvrij voor je gekookt worden.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sole Paradiso
Hotel Sole Paradiso

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in San Candido
Singlereis Wintersport in San Candido

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer