Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Val Thorens

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Val Thorens is als onderdeel van Les Trois Vallées één van de bekendste wintersportplaatsen in Frankrijk. Het gebied behoort tot de grootste wintersportgebieden van Europa, met ruim 600 pistekilometers binnen handbereik. Daarnaast heeft Val Thorens de leukste après-ski gelegenheden van Frankrijk. Samen met jouw reisgenoten is dit de ultieme Franse wintersportbestemming! 

Wat kun je verwachten van deze single wintersportvakantie?

Chalets-appartement Val Thorens
Met een leuke groep singles verblijven we deze week in een chalet-appartement, dichtbij de piste. ’s Ochtends zorgt de reisbegeleiding/kok voor een goed ontbijt en voor een heerlijk diner. Bovendien kun je na een dag op de piste lekker ontspannen in de wellness bij het complex. 

Het grootste wintersportgebied van Europa
Het gebied van Val Thorens ligt voor bijna 100% boven de 2000 meter hoogte en biedt daarmee uitzonderlijk goede sneeuwomstandigheden voor een maximale wintersportvakantie. Vanuit Val Thorens ligt de gehele Trois Vallées binnen handbereik!

Singlereis Wintersport in Val Thorens
Singlereis Wintersport in Val Thorens

Activiteiten

Vrijdag

We ontmoeten elkaar aan het einde van de middag of begin van de avond bij één van de opstapplaatsen in Nederland. Onze touringcar rijdt vanuit Nederland, via diverse opstapplaatsen, in de nacht naar Frankrijk. Op deze manier komen we 's ochtends uitgerust aan in het prachtig besneeuwde Val Thorens.

Zaterdag
Na aankomst kun je samen met de reisbegeleiding je lessen en/of huurmateriaal regelen. Wil je de dag van aankomst gelijk de pistes ontdekken? Dan kan, vanaf 12.30 is het namelijk gratis bij een 7 -daagse liftpas. Verder is er voldoende tijd om het dorp te verkennen of alvast een bezoek te brengen aan de plaatselijke après-ski met jouw kersverse reisgenote

Zondag tot en met vrijdag
Vandaag gaat de standaard liftpas in en kun je zeven dagen lang genieten van de fantastische pistes. Samen met een leuke groep singles maken we dagelijks mooie tochten, drinken we 's avonds een drankje in de après-ski of gaan lekker relaxen in de accommodatie. Deze week staat volledig in het teken van veel skiën en boarden en natuurlijk mag een kijkje bij de bekende skihutten niet ontbreken.

Zaterdag
Vandaag mag je nog de hele dag de piste op, want de touringcar vertrekt pas na het diner. Voor dit etentje regelt de reisleiding een leuk restaurant in de buurt, dit diner is echter niet bij de prijs inbegrepen.

Zondag
In de loop van de ochtend rijden we Nederland weer binnen.

Singlereis Wintersport in Val Thorens
Singlereis Wintersport in Val Thorens

Ski-info

SKIGEBIED Les Trois Vallees

Les Trois Vallées staat ook wel bekend als het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. In totaal vind je hier meer dan 600 kilometer aan pistes dus vervelen zul je je hier niet. Je kunt hier eindeloos kiezen uit pistes.

Het skigebied is uitgestrekt over drie dalen. De meest toegankelijke kant is die van Courchevel en Meribel, de pistes trekken hier door tot in het bos. Richting Val Thorens en Les Menuires wordt het landschap steeds ruiger, waardoor je hier ook de uitdagendste pistes van het gebied treft. In het skigebied kun je overal komen met relatief eenvoudige pistes, waardoor het gebied ook geschikt is voor beginners. 

Dankzij de ideale verdeling van de kleuren pistes, is Les Trois Vallées voor iedereen toegankelijk, of je nu een beginner bent of al vergevorderd. De freestylers onder ons zullen zich prima vermaken in een van de Funparks en naast de pistes kun je hier ook onbeperkt kiezen uit off-piste routes. Wil je graag lange tochten maken? Dan zit je hier helemaal op je plek. Er zijn namelijk lange tochten mogelijk in elke moeilijkheidsgradatie.

Dankzij de hoge ligging van het gebied en de aanwezige gletsjer is het hier zeer sneeuwzeker en kun je van november tot half mei terecht voor een fantastische wintersportvakantie waar je gegarandeerd genoeg kilometers kunt maken!

Verblijf

Verblijf Les Balcons de Val Thorens

Beschrijving

Het complex Les Balcons de Val Thorens ligt op de rand van het centrum van Val Thorens op 2300 meter hoogte. Het gebied is zeer sneeuwzeker voor een wintersportvakantie tot halverwege mei. Kortom, samen met een gezellige groep singles is dit de ideale bestemming om de Franse wintersport te ontdekken. 

Ligging
Het chalet-appartement van Les Balcons ligt dicht bij de piste en op loopafstand van diverse restaurants en cafés. Na een lange dag in de sneeuw kun je afsluiten met een bezoek aan de bekende aprés-ski bar La Folie Douce of de 360 Bar, of heerlijk relaxen op een van de vele terrassen in het dorp. 

Kamers
Samen met je reisgenoten verblijf je in een gezellig en ruim appartement voor maximaal 14 personen. Het appartement beschikt over een knusse woonkamer, balkon en een keuken. Elk chalet is uitgerust met meerdere toiletten, 7 badkamer en 7 toiletten. Je deelt een slaapkamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht en zoveel mogelijk van gelijke leeftijd. 

Verzorging
Tijdens de reis zijn het ontbijt en diner bij de reissom inbegrepen. ’s Ochtends zorgt de reisbegeleiding/kok voor een goed ontbijt en in de avond zetten zij een heerlijk diner op tafel. Het half pension start op zaterdagavond met het diner en eindigt met het ontbijt op de zaterdag van vertrek. Tijdens de week heeft de kok een ‘vrije avond’, dit is meestal op woensdag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Les Balcons de Val Thorens
Les Balcons de Val Thorens

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Groepssamenstelling
Gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Verzekeringen
Het is bij deze reis mogelijk om een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Annulering
Indien een reis onvoldoende aanmeldingen heeft, zullen wij je hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren. 

Wijzigingen
Ons reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.  

Boekingsbevestiging & factuur
Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen een defintieve boekingsbevestiging. Dit is tevens de factuur van jouw geboekte reis. Wij vragen je om een directe aanbetaling, het restant dient uiterlijk zes weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. Let op: je ontvangt hiervoor geen tweede factuur. 

Reisinfo & tickets
De laatste reisinformatie ontvang je ca. 14 dagen voor vertrek. Hierin vind je alle informatie over jouw reis, opstapplaatsen en tijden en je verblijf. Eventuele vliegtickets ontvang je gelijk met de laatste reisinformatie. 

Last-minutes
Boek je last-minute? Dan vragen wij je om een directe betaling van de gehele reissom, samen met een betalingsbewijs. 

Reizen op aanvraag
Is jouw reis op aanvraag? Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om de reis te bevestigen of te annuleren/omboeken.  

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie!Wordt de reis geannuleerd door Corona maatregelen? Dan ontvang je de volledige reissom retour!

Eigen vervoer
Natuurlijk is het ook mogelijk om met eigen vervoer naar onze bestemming te reizen. In dat geval is de aankomst- en vertrekdag op zaterdag (tenzij anders aangegeven).

Ski- of snowboardlessen
Helaas is het bij deze bestemming niet mogelijk om via ons ski- of snowboardlessen te volgen. Natuurlijk helpt de reisleiding je graag om ter plaatse je lessen te boeken bij een plaatselijke skischool. Zo ontvang je de persoonlijke aandacht en het niveau dat bij je past. 

Materiaalhuur
Helaas is het bij deze bestemming niet mogelijk om via ons materiaal te huren. Natuurlijk helpt de reisleiding je graag om ter plaatse je materiaal te boeken bij een plaatselijke verhuur. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Val Thorens
Singlereis Wintersport in Val Thorens

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer