Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Frankrijk en Zwitserland

'Bienvenue' in een van ’s werelds grootste skigebieden: Les Portes du Soleil. Achter 'de poorten van de zon' ligt maar liefst 650 kilometer aan pistes verscholen. Knappe skiër die daar in een week tijd alles heeft gezien. Gelukkig hoeft dat ook niet, want we genieten ook van de hoge bergtoppen en prachtige vergezichten die je hier omsingelen. Het skigebied is deels Frans en deels Zwitsers. In bekende dorpen zoals Châtel en Avoriaz wappert de Franse vlag, terwijl de dorpen Morgins en Champéry tot Zwitsers grondgebied behoren. Kortom, grenzeloos skiën kun je nergens beter dan in Les Portes du Soleil!

Ons Hotel Esprit Montagne ligt in het Franse dorpje La Chapelle d’Abondance. Na een inspannende dag is het hier prettig thuiskomen, want rust en comfort staan voorop. Een knisperend haardvuurtje, goed glas wijn (natuurlijk uit de streek!) en warme plaids warmen je snel op. Schuif maar aan tafel voor de Franse keuken en geniet van heerlijke maaltijden, bereid met lokale verse producten. Heb je nog piste-tips nodig voor de volgende dag? De Nederlandse hotelier Alke en zijn team kennen het skigebied op hun duimpje en staan je graag te woord!

Verzorging
Je verblijft in hotel Esprit Montagne op basis van halfpension, dus ontbijt en diner zijn bij de reis inbegrepen. Dat is genieten, want de kok werkt graag met verse en regionale producten. Veel producten komen zelfs rechtstreeks van de boer. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ’s avonds word je verwend met een 3-gangendiner. Bovendien kun je kennismaken met het best bewaarde geheim van de Alpen: haar wijnen. Je hebt de keuze uit een prachtige selectie van uitstekende wijnen. Santé!

Singlereis Wintersport in Frankrijk en Zwitserland
Singlereis Wintersport in Frankrijk en Zwitserland

Activiteiten

Tijdens je wintersportvakantie staan skiën en snowboarden natuurlijk voorop. Of je nu een beginnende of gevorderde wintersporter bent, er is altijd wel iemand in de groep met ongeveer hetzelfde niveau als jij. ’s Middags lunchen we zoveel mogelijk samen in een van de restaurants aan de piste.

Singlereis Wintersport in Frankrijk en Zwitserland
Singlereis Wintersport in Frankrijk en Zwitserland

Ski-info

SKIGEBIED Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil strijdt al jaren met Les Trois Vallées om de titel grootste skigebied ter wereld, maar een ding weten we zeker; dit grootse gebied heeft iedereen wel wat te bieden, er zijn maar liefst 12 skiresorts met 650 kilometer piste. Alle gebieden in Les Portes du Soleil zijn goed te bereiken via de lift, zelfs tijdens het hoogseizoen is de doorstroom goed en de wachtrijen nihil. Daar houden we van!

Het skigebied is een fantastische plaats voor beginnende en licht gevorderde skiërs dankzij de vele kilometers rode en blauwe pistes. Je hoeft dus niet al te veel ervaring te hebben om alsnog mooie tochten te kunnen maken. Voor de gevorderden zijn er enkele pistes die tot de steilste pistes van Europa behoren. Off-pistes skiërs hebben ook keus uit veel afdalingen die variëren van vrij eenvoudig naar uitdagend.

Een leuk detail: Portes du Soleil bestaat uit allerlei authentieke boerendorpjes met lokale winkeltjes en kroegen. Je zult hier niet snel tussen de hoogbouw zitten, maar hooguit een aantal koeien tegenkomen op de weg.

Portes du Soleil is een 'natural powder reserve' en ligt in het hart van de Alpen. Het skigebied biedt skiërs en snowboarders een ongerepte omgeving, besneeuwde bossen en pistes die hun weg banen door alpenweides en prachtige sparrenbossen. In de prachtige berghutten die de tand des tijds hebben doorstaan kun je heerlijk uitrusten en genieten van Zwitserse en Franse culinariteiten.
Het skigebied is sneeuwzeker van november tot half april.

Verblijf

Verblijf Hotel Esprit Montagne

Beschrijving

Het sfeervolle hotel Esprit Montagne in het pitoreske La Chapelle d'Abondance ligt op slechts 250 meter van de skilift Les Portes du Soleil. Er is bovendien een gratis skibus die je naar de pistes brengt. Het hotel wordt beoordeeld met een 9.1 op Zoover dus dit wordt genieten! De Nederlandse eigenaar Alke zal er bovendien alles aan doen om voor jou een fantastische verblijf te verzorgen.

Je verblijft in dit fijne hotel op basis van halfpension. Het hotel biedt verder gratis wifi, parkeergelegenheid, een uitstekend restaurant, biljartkamer, lounge, sauna en een grote tuin.

Kamertype
Je kunt kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleen gebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten met wie jij de kamer wilt delen.

Alle kamers van Hotel Esprit Montagne hebben een eigen badkamer met douche of bad en mogelijk een balkon. Wij hebben hier helaas geen inspraak op want onze kamers zijn 'run of the house'. Je kan uiteraard wel je voorkeur doorgeven aan ons, maar het hotel bepaalt uiteindelijk welke kamer je toegewezen krijgt.

Halfpension
Elke ochtend staat er een heerlijk gevarieerd ontbijtbuffet voor je klaar. In de keuken werken ze met verse en regionale producten. In het restaurant waar het ontbijt en het diner worden geserveerd heb je bovendien prachtig uitzicht op de Vallée d’Abondance. Elke avond zullen Alke en zijn team een heerlijk gastronomisch 3-gangendiner met een 2-tal amuses voorbereiden met verse seizoensproducten uit de streek. Daarnaast zullen we één avond met de groep genieten van een kaasfondue-avond. Het restaurant kan ook glutenvrije, lactosevrije, vegetarische of veganistische gerechten verzorgen als je dit tijdens het reserveren aanvraagt. Alle gasten zijn erg positief over het heerlijke ontbijt en diner, dus dit wordt smullen!

Ontspanning
Je kunt na het wintersporten ontspannen in de lounge. Ook kun je in de biljartkamer terecht voor een potje biljart of een potje kaarten. Daarnaast is er een ski-lockerruimte waarin elke kamer zijn eigen locker heeft die je met de kamersleutel kan openen. Vanuit hier loop je direct naar buiten naar de skilift (250m) of de skibus (30m).
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Esprit Montagne
Hotel Esprit Montagne

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Frankrijk en Zwitserland
Singlereis Wintersport in Frankrijk en Zwitserland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer