Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Les Menuires

Les Menuires is onderdeel van het populaire Franse wintersportgebied Les Trois Vallées. Les Menuires is een typisch Franse wintersportplaats met een fantastische ligging direct aan de piste. Vanuit de chalets stap je zo op je ski’s of board en liggen de pistes letterlijk aan je voeten. Naast de vele pistemogelijkheden heeft Les Menuires ook een gezellig centrum met restaurants, cafés en leuke winkeltjes. Oftewel, Les Menuires heeft alles in huis voor een ongedwongen wintersportvakantie met een gezellig groep leeftijdsgenoten 50-plussers.

Wat kun je verwachten van deze singlereis:

Singlereis Wintersport in Les Menuires
Singlereis Wintersport in Les Menuires

Activiteiten

Vrijdag
Vrijdag vertrekken we aan het einde van de middag / begin van de avond met de bus vanuit Nederland. Zodra we compleet zijn rijden we in de nacht naar Frankrijk. Op deze manier komen we ’s ochtends uitgerust aan in het besneeuwde Les Menuires.

Zaterdag
Na aankomst worden de liftpassen uitgedeeld (geldig vanaf zondag) en kun je samen met de reisbegeleiding je lessen en/of je huurmateriaal regelen. Vandaag is er voldoende tijd om het dorp te verkennen of om alvast een bezoek te brengen aan de plaatselijke après-ski. Rond 15:00 uur kunnen we de chalets in.

Zondag tot en met vrijdag
Vandaag gaat de 7-daagse liftpas in en begint de vakantie écht! Zeven dagen lang gaan we genieten van de fantastische pistes. We maken samen mooie tochten, drinken’s avonds een drankje in de après-ski of gaan lekker relaxen in de chalets.

Zaterdag
De zaterdag van vertrek is de laatste piste-dag van de vakantie. Vandaag moeten we de chalets al vroeg verlaten voor de volgende gasten. Uiteraard kun je je bagage achterlaten bij de receptie en is er gelegenheid om je nog even om te kleden voordat we de bus in stappen. Na een snel hapje buiten de deur stappen we na het eten weer in de bus richting huis.

Zondag
In de loop van de ochtend rijden we Nederland weer binnen.

Wijzigingen
Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.

Singlereis Wintersport in Les Menuires
Singlereis Wintersport in Les Menuires

Ski-info

SKIGEBIED Les Trois Vallees

Les Trois Vallées staat ook wel bekend als het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. In totaal vind je hier meer dan 600 kilometer aan pistes dus vervelen zul je je hier niet. Je kunt hier eindeloos kiezen uit pistes.

Het skigebied is uitgestrekt over drie dalen. De meest toegankelijke kant is die van Courchevel en Meribel, de pistes trekken hier door tot in het bos. Richting Val Thorens en Les Menuires wordt het landschap steeds ruiger, waardoor je hier ook de uitdagendste pistes van het gebied treft. In het skigebied kun je overal komen met relatief eenvoudige pistes, waardoor het gebied ook geschikt is voor beginners. 

Dankzij de ideale verdeling van de kleuren pistes, is Les Trois Vallées voor iedereen toegankelijk, of je nu een beginner bent of al vergevorderd. De freestylers onder ons zullen zich prima vermaken in een van de Funparks en naast de pistes kun je hier ook onbeperkt kiezen uit off-piste routes. Wil je graag lange tochten maken? Dan zit je hier helemaal op je plek. Er zijn namelijk lange tochten mogelijk in elke moeilijkheidsgradatie.

Dankzij de hoge ligging van het gebied en de aanwezige gletsjer is het hier zeer sneeuwzeker en kun je van november tot half mei terecht voor een fantastische wintersportvakantie waar je gegarandeerd genoeg kilometers kunt maken!

Verblijf

Verblijf Le Hameau des Marmottes

Beschrijving

Appartementencomplex Hameau des Marmottes in Les Menuires is een mooi chalet park, ingeklemd tussen twee blauwe pistes.

Ligging
De stoeltjesliften van Tortellet en Le Bettex bevinden zich in de directe omgeving van de chalets en zijn skiënd bereikbaar over de blauwe piste. Het centrum van Les Menuires is ook gemakkelijk bereikbaar met de Preyerand personenlift, deze draait ook ’s avonds. Verder rijdt er ook een skibus gratis naar het centrum de hele dag door.

Faciliteiten
Het park bestaat uit 22 chalets en drie in chaletstijl gebouwde appartementgebouwen met elk ca. 12 luxe appartementen. Alle verblijven zijn gebouwd in de stijl van de Savoie, waarbij veel gebruik is gemaakt van hout. De appartementen hebben een sfeervolle, luxe inrichting en beschikken over een Wi-Fi aansluiting (gratis). Bij voldoende sneeuw is terugskiën tot aan het appartement mogelijk. In ieder appartementengebouw bevindt zich een skiberging. Er is de mogelijkheid tot het gebruik maken van de hammam en sauna in de Spa op de tweede verdieping.

Kamertype 
Het appartement beschikt over een woonkamer met zithoek met een slaapbank, televisie, dvd-speler en eethoek. Ook is er een keuken met keramische kookplaten, een oven, koelkast, vaatwasser en koffiezetapparaat. Ook is er een balkon aanwezig.

In het appartement zijn er vier slaapkamers aanwezig waarvan twee met twee eenpersoonsbedden en één met een tweepersoonsbed. Daarnaast zijn er twee badkamers waarvan één met bad en één met douche en toilet. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Le Hameau des Marmottes
Le Hameau des Marmottes

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Groepssamenstelling
Gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Verzekeringen
Het is bij deze reis mogelijk om een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Annulering
Indien een reis onvoldoende aanmeldingen heeft, zullen wij je hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren. 

Wijzigingen
Ons reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.  

Boekingsbevestiging & factuur
Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen een defintieve boekingsbevestiging. Dit is tevens de factuur van jouw geboekte reis. Wij vragen je om een directe aanbetaling, het restant dient uiterlijk zes weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. Let op: je ontvangt hiervoor geen tweede factuur. 

Reisinfo & tickets
De laatste reisinformatie ontvang je ca. 14 dagen voor vertrek. Hierin vind je alle informatie over jouw reis, opstapplaatsen en tijden en je verblijf. Eventuele vliegtickets ontvang je gelijk met de laatste reisinformatie. 

Last-minutes
Boek je last-minute? Dan vragen wij je om een directe betaling van de gehele reissom, samen met een betalingsbewijs. 

Reizen op aanvraag
Is jouw reis op aanvraag? Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om de reis te bevestigen of te annuleren/omboeken.  

Eigen vervoer
Natuurlijk is het ook mogelijk om met eigen vervoer naar onze bestemming te reizen. In dat geval is de aankomst- en vertrekdag op zaterdag (tenzij anders aangegeven).

Materiaalhuur
Helaas is het bij deze bestemming niet mogelijk om via ons materiaal te huren. Natuurlijk helpt de reisleiding je graag om ter plaatse je materiaal te boeken bij een plaatselijke verhuur. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Les Menuires
Singlereis Wintersport in Les Menuires

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer