Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport in Winterberg

We verblijven tijdens dit heerlijke weekend in Hotel Winterberg resort. Hotel Winterberg ligt in de bergen van hartje Sauerland, omringd door prachtige bossen. Het hotel biedt uitzicht op de hoogste en bekendste berg van het Sauerland: "de Kahler Asten". 

Restaurant
Tijdens ons verblijf kun je genieten van vele specialiteiten in het restaurant van het hotel, met uitzicht op het bosrijke wandelgebied “de Rothaarsteig”. ’s Ochtends is er uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen. Op de eerste avond is er ook een diner met de groep bij de reissom inbegrepen. 

De bar is uitgerust met onder andere een open haard. Bij mooi weer kun je plaats nemen op het prachtige terras, hier heb je een fantastisch uitzicht op de “Kahler Asten”. Laat je heerlijk verwennen met een kopje koffie of huisgemaakte cocktail. Vanaf 12.00 uur s'middags is het mogelijk om een hapje te eten. Doorlopend kun je tot 21.00 uur ook à la carte eten. Wil je even rustig lezen of bijpraten? Dan kun je zonder rumoer in de lobby een drankje drinken.

Faciliteiten
In het hotel kun je gratis genieten van een heerlijk verwarmd binnenzwembad. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de sauna of zonnebank. En voor de liefhebbers kun je bij de receptie een afspraak maken voor een ontspannende massage in de beautysalon.

Singlereis Wintersport in Winterberg
Singlereis Wintersport in Winterberg

Activiteiten

Activiteiten
Winterberg heeft veel meer te bieden dan alleen ski-, langlauf- en wandelplezier. Zo kun je er ook rodelen! De Altastenberg beschikt over een mooie rodelbaan met lift, welke voor het eerst werd geopend in 2016. Met een skipas voor het skigebied mag kun je ook gebruik maken van de rodellift. Je hoeft dan alleen nog een slee te huren, wat je slechts een paar euro kost. Op zoek naar een avontuurlijk uitstapje? Dan is de 400 meter lange panoramabrug op de Erlebnisberg Kappe zeker een aanrader. En wanneer je hier toch bent, neem dan een kijkje bij de bobsleebaan. Als je durft kun je zelfs instappen in de taxibob om kennis te maken met “de formule 1 van de wintersport”!

Après-ski en uitgaan
Uiteraard zijn er ook genoeg uitgaansmogelijkheden, van bar tot disco en van bioscoop tot bowlingbaan. Een aantal leuke restaurants en bars zijn Täglich, Neue Mitte, de Ierse pub en de Hessenkeller. Een avondje bowlen of kegelen is ook bij de Duitsers favoriet! Tegenover het station bevindt zich een bowlingcentrum en in het industriegebied Remmewiese zit zelfs een heel groot kegel/danspaleis. In dit industriegebied zit ook de Alpenrausch; een grote disco waar tot in de kleine uurtjes gedanst kan worden. De late doorhalers zetten de avond voort in de naastgelegen nachtclub. Tip: een dansje wagen in bar/disco de Tenne!
Het centrum van Winterberg biedt een aantal gezellige cafés, waar je uitstekend terecht kunt voor een avondje uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Volldampf; een café in de stijl van treincoupés! Daarnaast ben je tot laat in de nacht van harte welkom in het populaire loungecafé Tiffany’s .

Singlereis Wintersport in Winterberg
Singlereis Wintersport in Winterberg

Ski-info

SKIGEBIED Winterberg

Winterberg is het meest bekende skigebied van het Sauerland, op slechts 316 km rijden vanaf Utrecht.
De laatste jaren is er flink geinvesteerd in zowel de liften als de infrastructuur van het gebied, waardoor je gedurende 3 maanden in de winter heerlijk van de glooiende hellingen op de skies of een board naar beneden kunt suizen.

Je kunt hier over 7 verschillende "bergen" de omgeving verkennen; Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en Poppenberg. Het zijn niet al te lange afdalingen maar het is lekker skiën. Er zijn verschillende oefenhellingen en een enkele zwarte piste; de 'Slalomhang'.

Voor de langlaufers onder ons zijn er ruim 150 kilometer loipen, welke voeren door schitterende landschappen en bossen.

Ook in de avond zijn er genoeg mogelijkheden, er zijn diverse pistes met kunstverlichting, er is een rodelbaan, een bobsleebaan en natuurlijk après-ski, zoals Möppi's Hütte, Hessenkeller en The Blackwater Irish Pub. Liever iets anders? Er is een groot bowlingcentrum waar je ook gezellig een hapje kunt eten en een drankje aan de bar kunt nuttigen.

Verblijf

Verblijf Hotel Winterberg resort

Beschrijving

Op een prachtige locatie naast de piste, niet ver van de Kahler Asten, ligt Hotel Winterberg resort. Het hotel beschikt over 105 stijlvolle hotelkamers. Elke kamer is standaard voorzien van onder andere een televisie, kluisje en gratis WIFI. In elke kamer staan 2 boxspringsbedden. Deze hebben elk hun eigen dekbed en hoeslaken. Elke hotelkamer heeft een eigen badkamer, voorzien van een douche en toilet. s’ Ochtends geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant van het hotel.

Er is een binnenzwembad en sauna aanwezig en je kunt ook gebruik maken van een zonnebank. Bij de receptie kun je een afspraak maken voor een massage in de schoonheidssalon.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Winterberg resort
Hotel Winterberg resort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Groepssamenstelling
Gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Verzekeringen
Het is bij deze reis mogelijk om een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Annulering
Indien een reis onvoldoende aanmeldingen heeft, zullen wij je hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren. 

Wijzigingen
Ons reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Uiteraard zorgen wij voor een gelijkwaardig alternatief.  

Boekingsbevestiging & factuur
Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen een defintieve boekingsbevestiging. Dit is tevens de factuur van jouw geboekte reis. Wij vragen je om een directe aanbetaling, het restant dient uiterlijk zes weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. Let op: je ontvangt hiervoor geen tweede factuur. 

Reisinfo & tickets
De laatste reisinformatie ontvang je ca. 14 dagen voor vertrek. Hierin vind je alle informatie over jouw reis, opstapplaatsen en tijden en je verblijf. Eventuele vliegtickets ontvang je gelijk met de laatste reisinformatie. 

Last-minutes
Boek je last-minute? Dan vragen wij je om een directe betaling van de gehele reissom, samen met een betalingsbewijs. 

Reizen op aanvraag
Is jouw reis op aanvraag? Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om de reis te bevestigen of te annuleren/omboeken.  

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport in Winterberg
Singlereis Wintersport in Winterberg

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer