Singlereizen.nl

Singlereis Wintersport Canada

Staat Canada op je bucketlist? Dan is dit de uitgelezen vakantie voor je, veel verschillende soorten avonturen in heerlijke poedersneeuw. Ga de gebieden ontdekken per skies, er is een ruim aanbod aan pistes met verschillende moeilijkheids graden. Of je laten afzetten op een bergtop met een helikopter en dan in maagdelijke sneeuw afdalen.. En wat dacht je van de schitterende uitzichten op de bergtoppen..

We verblijven er in twee verschillende hotels. Skiën doen we met Nederlandse begeleiding (twee skileraren gaan mee), die kunnen rekenen op lokale gidsen. We komen dus op de mooiste plekjes. Op de meeste dagen sta je op de ski’s of op het snowboard, maar er is meer te doen in de schitterende natuur. Optioneel kun je heliskiën of een tocht maken met sleehonden of een snowscooter. Op het ijs kun je schaatsen, je kunt er sneeuwschoenwandelen en door een canyon wandelen. Overal is de omgeving even betoverend. En reken maar dat we met z’n allen heel wat na te praten hebben elke dag. De après-ski vergeten we niet...

De omgeving
Banff, in het westen van Canada, is hoog gelegen op 1463 meter. De stad ligt middenin het gigantische Banff National Park, omgeven door de Canadese Rockies en indigokleurige bergmeren. Het is een bruisende stad waar verveling absoluut niet voorkomt. Banff ademt cultuur, entertainment, gezelligheid en luxe. Kunstliefhebber? Je vindt hier tal van galerieën, als je een dagje iets anders wilt doen. 

Met de grandioze achtertuin leent Banff zich perfect voor natuurliefhebbers en vakantiegangers die willen genieten van het sprookjesachtige landschap. Het adembenemende Lake Louise ligt middenin Banff National Park. Het is een omgeving waar we alleen maar van kunnen dromen: een decor van bevroren meren waar je perfect kunt schaatsen, een berglandschap waar we u tegen zeggen en bossen waarin de grizzlyberen hun winterslaap houden. Om over het skigebied nog maar te zwijgen. Vanuit het Banff National Park heb je keus uit de drie skigebieden: Banff Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise Ski Resort.
Singlereis Wintersport Canada
Singlereis Wintersport Canada

Activiteiten

Tijdens deze prachtige reis nemen we je mee naar de mooiste plekjes van de Canadese Rockies. Voor de liefhebbers hebben we een dag-tot-dag-programma samengesteld, maar er is ook voldoende ruimte voor eigen invulling. Onze reisleider en de skileraren geven je graag tips! Om deel te nemen aan deze reis vinden we het wel belangrijk dat een rode piste geen enkel probleem voor je is.

Dag 1
Ben je er klaar voor? Je vliegt in circa 9 uur naar Calgary en daar volgt een transfer van ongeveer 2 uur naar onze eerste bestemming: Lake Louise.

Dag 2
Vandaag gaan we skiën in Lake Louise met een skigids van Lake Louise.

Dag 3
Skiën in de ’Back Bowls’, het achterste gebied van Lake Louise.

Dag 4
Hiken rond Lake Louise of sleehondentocht. Aansluitend gaan we genieten van een high tea in Fairmont Chateau Lake Louise.

Dag 5
Skiën in Sunshine Village (skigebied bij Banff met skihost van Sunshine Village).

Dag 6
Vandaag kun je heliskiën in Panorama. Dit is inclusief uitgebreid ontbijt, lunch en begeleiding van een gediplomeerde mountain guide. Of maak vandaag een dagtocht met de bus naar het skigebied ‘Kicking Horse’. Deze twee activiteiten zijn tegen betaling bij te boeken.

Dag 7
Skiën op Mount Norquay in Banff. Optioneel: een bezoek aan de hot springs in Banff.

Dag 8
Skiën in Sunshine Village Banff/Lake Louise.

Dag 9
Helaas zit je vakantie er weer op! Vandaag gaan we weer terug naar Nederland. De transfer brengt je weer naar Calgary en van daaruit vliegen we terug naar Amsterdam.

Dag 10
Aankomst Schiphol Amsterdam. 

N.B. De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.

Naar keus bij te boeken
Lake Louise biedt naast skiën en snowboarden nog meer sportieve activiteiten. Wat dacht je van sneeuwschoenwandelen of een bezoek aan een canyon? De Johnston Canyon Icewalk is een populaire wandeling waarbij een gids je meeneemt naar het lager gelegen gedeelte van de kloof. Ondertussen hoor je alles over de wildlife en het ontstaan van de Johnston Canyon. Liever een arresleetocht op het bevroren meer Lake Louise? In de winter wordt een ijsbaan gemaakt op het meer en kun je er ook schaatsen en ijshockeyen. Een echte aanrader tijdens je verblijf in Lake Louise is een hondensleetocht of een tocht met de sneeuwscooter. En natuurlijk kun je er prachtig wandelen als je het een dagje rustiger aan wilt doen. 

Indicatie extra kosten optionele activiteiten (als de wisselkoers verandert kunnen de prijzen afwijken):

• Sleehondentocht (halve dag) € 75,-
• High tea in Fairmont Chateau € 45,-
• Heliskiën in Panorama € 470,- transfer heen en terug € 75,-. Vanwege slecht weer kan deze dag naar een andere dag in het programma worden verschoven.
• Dagtocht skigebied ‘Kicking Horse’ € 75,-
Singlereis Wintersport Canada
Singlereis Wintersport Canada

Ski-info

SKIGEBIED Lake Louise

Lake Louise is een van de grootste skigebieden van Canada en heeft meer dan 100 kilometer aan pistes. Voor de beginners zijn hier eenvoudige en brede pistes te vinden, maar voor de ervaren wintersporters zijn er ook genoeg uitdagende afdalingen in de bowls aan de achterzijde van de berg. Freeriders kunnen hier hun hart ophalen, er liggen namelijk eindeloze off-piste afdalingen te wachten.

Behalve dat je hier heerlijk kunt skiën en snowboarden, is het ook mogelijk om te langlaufen, sneeuwschoenwandelingen te maken en een ritje te maken met de Sightseeing Gondel.

Verblijf

Verblijf Hotels Banff en Lake Louise

Beschrijving

De hotels

The Deer Lodge in Lake Louise
The Deer Lodge is een klassieke lodge in Lake Louise, ideaal voor een rustige vakantie in de natuur. Deze authentieke accommodatie met 71 kamers is volledig gerestaureerd waarbij de oude architectuur bewaard is gebleven. The Deer Lodge ademt rust en ruimte, in een prachtige omgeving. De lodge is gelegen op loopafstand van het betoverende meer Lake Louise. Het skigebied van Lake Louise vind je op enkele kilometers afstand, vanaf de lodge rijden er gratis pendelbussen naar de piste en terug.

Het kleine centrum van Lake Louise ligt op 4 kilometer van de lodge. In de bar van The Deer Logde is het gezellig een drankje drinken met elkaar. De lodge beschikt over een sauna. Neem vooral zwemkleding mee, want op het dak van het hotel is een jacuzzi. Stel je voor: je geniet van het warme water, terwijl je een prachtig uitzicht hebt op de 2450 meter hoge Victoria gletsjer!

Hotel The Inns of Banff in Banff
The Inns of Banff is een driesterren accommodatie, op korte loopafstand van het centrum van Banff. In het hotel vind je nette hotelkamers en appartementen. Faciliteiten om je verblijf te veraangenamen genoeg: Bear’s Den Pub (een gezellige typisch Canadese bar), een groot verwarmd outdoorzwembad met geweldig uitzicht op de bergen, een indoorpool en een whirlpoolarea met sauna. Wifi is gratis in het hotel. Naar wens kun je (tegen betaling) ontbijten in het restaurant van het hotel (of je gaat met ons mee als we steeds een ander restaurant opzoeken om te ontbijten). Reken erop dat er een flink ontbijt (warm en koud buffet) wordt geserveerd.

De kamers
De kamers in The Deer Lodge hebben een interieur dat een mix van historisch en modern is. De (kleine) Lodge Room (14 m²) is ingericht met twee losse bedden. In alle kamers van The Deer Lodge heb je het gemak van een telefoon, een kluisje en een eigen badkamer. Er is geen televisie op de kamer, wel gratis wifi in de lodge.

Alle kamers van hotel The Inns of Banff zijn voorzien van een 32-inch flatscreen-tv, een koffiezetapparaat en een waterkoker. De badkamer is uitgerust met een haardroger.

Je boekt een kamer waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten van hetzelfde geslacht.

Verzorging
Je verblijft op basis van halfpension. ‘s Ochtends ontbijten we in verschillende restaurants, ook ’s avonds zoeken we met elkaar een leuk restaurant op voor een heerlijke maaltijd.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotels Banff en Lake Louise
Hotels Banff en Lake Louise

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wintersport Canada
Singlereis Wintersport Canada

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer