Singlereizen.nl

Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland

Deze reis naar Zweeds Lapland zit vol bucketlist punten. De sneeuwscootertocht, husky tocht, sneeuwschoenwandeling en winter BBQ zijn inbegrepen bij deze reis. Het hoogtepunt van de vakantie is toch wel als het Noorderlicht zich laat zien. Door de goede ligging van het vakantiehuis is de kans groot dat wij het Noorderlicht kunnen spotten. Wat wil je nog meer? Een dagje skiën of snowboarden? Dat is ook mogelijk. Ga jij met ons mee genieten in het schitterende Zweedse Lapland? 

Nog nooit heb je zoiets moois gezien. Tijdens deze expeditie nemen wij je mee naar de wondere wereld van Zweeds Lapland, het ongerepte Kallsedet. Het weergaloze landschap, de pure natuur, de rust en stilte en de uitgestrektheid maakt dit gebied tot een van de mooiste sneeuwbestemmingen van Zweden. Hier vind je het echte Nordic-gevoel. Alle facetten van een echte winter zijn hier aanwezig. Zo maken we mooie tochten met een sneeuwscooter, vis je in stilte je maaltijd bij elkaar op de dikke laag ijs tijdens het ijsvissen, laten we ons de bergen inleiden tijdens het langlaufen en de sneeuwschoenwandeling, trekken we met de sledehonden de prachtige winterwereld in en gaan we skiën in het meest beroemde Zweedse wintersportdorp Åre.

Tijdens deze avontuurlijke winterreis zullen spectaculaire activiteiten worden afgewisseld met gezelligheid en typisch Zweedse gebruiken. Zo verblijven we in een groepshuis, gelegen aan een groot meer met schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging van dit gebied is tevens met regelmaat het noorderlicht te aanschouwen.

Een bijzondere winterbeleving vol bucketlist ervaringen!

Inclusief de volgende activiteiten

Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland

Activiteiten

Dag 1
Vandaag gaat het winterse avontuur echt beginnen. We verzamelen op Schiphol en vliegen naar Åre-Östersund of Trondheim in Noorwegen. Hier word je ontvangen door onze Nederlandstalige reisleiding, waarna zij jou en de groep met de transfer naar de accommodatie in Kallsedet brengen. In de avond krijgen we een korte presentatie en uitleg over het Noorderlicht, welke we met een beetje geluk tijdens deze reis kunnen zien.

Dag 2
Wie vangt de eerste bergforel in het meer? Vandaag gaan we ijsvissen. We pakken onze spullen, kleden ons warm aan en maken op de sneeuwschoenen een tocht naar het meer. We nemen onze boren mee, betreden de dikke laag ijs die op het meer ligt, maken een gat en gaan proberen om de forellen te vangen. ’s Avonds gaan we gezellig relaxen en eten in de grillhut, waarbij we onze zelf gevangen vis kunnen bereiden. ’s Avonds wordt de film Sameblod gedraaid in het Fjällcafé: een film over de Samische cultuur (met Nederlandse ondertiteling).

Dag 3
Maak je klaar voor actie! Er staat een indrukwekkende sneeuwscootertocht op het programma, maar eerst brengen we een bezoek aan de bevroren watervallen. Je zult versteld staan! We eten op locatie gezamenlijk een hapje om wat energie op te doen voor één van de hoogtepunten van deze reis. We maken onder leiding van een lokale gids een prachtige tocht gemaakt door het witte wonderland van zo’n 3 uur. Heb je je rijbewijs? Dan mag je plaatsnemen achter het stuur. Je gaat gezellig met z’n tweeën op een sneeuwscooter, waarbij je allebei zo’n anderhalf uur achter het stuur zit. Wat een uitzicht!

Dag 4
Trek vandaag de sneeuwschoenen maar aan, want we gaan een fantastische sneeuwschoenwandeling maken door de mooie witte omgeving van Kallsedet! De tocht zal ongeveer 4 uur duren. De tocht zal beginnen op het sneeuwscooterpad en zich daarna vervolgen in de diepe sneeuw (afhankelijk van het weer). Geniet van de prachtige, witte omgeving en de rust. Na de sneeuwschoenwandeling zorgen we ervoor dat de houtgestookte sauna opgestookt is, zodat we lekker kunnen opwarmen op de Zweedse manier. ’s Avonds zal er weer een authentieke Zweedse maaltijd voor ons worden bereid, daarna spelen we een spelletje of heb je lekker tijd voor jezelf.

Dag 5
Haal de skispullen maar tevoorschijn! Vandaag gaan we skiën, snowboarden of langlaufen in het gebied Åre-Björnen. Het skigebied ligt in Jämtland, is een uitgebreid gebied met 91 km aan pistes en heel toegankelijk voor zowel beginners als voor de gevorderde wintersporters. Ter plaatse kun je kiezen of je wilt skiën, snowboarden of langlaufen.

Dag 6
Vandaag hebben we een rustige dag in en rond Kallsedet. We rijden naar Kolåsen, waar we een Samische Kolåsens Lappkapell bezoeken. Verder kan je lekker gaan doen waar je zin in hebt. Zo kun je bijvoorbeeld of sneeuwschoenen huren voor een tocht in de prachtige omgeving of leen een boek en relax in het Fjällcafé. Ook kun je de sauna huren (tegen betaling) om lekker te ontspannen. Aan het einde van de dag gaan we gezellig met z’n allen grillen en chillen tijdens de BBQ in de grillhut.

Dag 7
Bij deze winterse vakantie hoort natuurlijk een sledehondentocht. We worden voortgetrokken door echte husky’s, die niet kunnen wachten om ons mee te nemen. We maken een prachtige lange tocht door het winterse landschap. Wat een avontuur! Opwarmen doen we met een drankje in een warme hut. Op de terugweg bezoeken we de Chokladfabrik åre, waar je alle denkbare soorten chocolade kunt kopen.

Dag 8
Helaas is dit alweer de laatste dag van dit onvergetelijke avontuur. We worden met een transfer terug naar het vliegveld gebracht vanwaar we weer terug naar Schiphol vliegen.

Noorderlicht
Het kan voorkomen dat we het Noorderlicht gaan zien. Als dit het geval is, laten we alles uit onze handen vallen en het enige wat je hoeft te doen is het pakken van je camera. Geniet van dit bijzondere natuurverschijnsel. Je krijgt van de reisleiding de uitleg over het Noorderlicht en de tips en tricks over het maken van de perfecte foto’s en beste filmpjes.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met weersomstandigheden. Het kan hierdoor bijvoorbeeld voorkomen dat een activiteit op een andere dag zal plaatsvinden. Als de sneeuwconditie en/of weersomstandigheden ons tegenwerken, kan het zijn dat de sneeuwscootertocht 2 uur duurt.

** De huur van het ski/langlauf materiaal is niet inbegrepen, evenals de skipas.

Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland

Verblijf

Verblijf Kallsedets Fjällcenter

Beschrijving

Het Fjällcenter met Eko-Silver label van Tripadvisor, ligt ten noorden van het alom bekende wintersportgebied Åre, centraal gelegen tussen de vliegvelden van Trondheim en Åre/Östersund. Door deze ligging waan je je ook in april nog in een winter-wonderland. Deze locatie sluit aan bij de winterbeleving die je krijgt tijdens deze reis, ver weg van alle hordes toeristen. Het groepshuis ligt aan een groot meer met een schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging is met grote regelmaat het Noorderlicht te bewonderen!

Faciliteiten en kamers
We verblijven op de kamers in de ‘Vandrarhem’: het groepshuis welke beschikbaar is voor onze groep. In het groepshuis zijn minimaal 5 kamers beschikbaar (single en enkele meerpersoonskamers). Bedlinnen is op alle kamers aanwezig. Het sanitair bestaat uit 3 douches en 4 toiletten, waarbij ook de handdoeken aanwezig zullen zijn! Tijdens deze reis is er plaats voor 8 reizigers.

Het groepshuis heeft een gedeelde woonkamer met tv, een grote, volledig uitgeruste keuken en Wi-Fi-verbinding. Wil je gebruik maken van de wasmachine en/of droger? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding. Op het terrein zijn onder andere een kleine supermarkt en het fjällcafé te vinden. Hier kun je gezellig een drankje doen, een goed boek lezen of wat snacken. Ook kun je de sauna huren (tegen betaling) om lekker te ontspannen.

Bij deze reis heb je de keuze uit drie verschillende kamertypes:

Gedeelde kamer
Kies je voor een gedeelde kamer? Dan deel je de kamer met maximaal 3 andere reizigers van hetzelfde geslacht. De sanitaire voorzieningen (3 douches, 4 toiletten) deel je met alle reizigers in het groepshuis. Dit zijn enkel reizigers van onze groep.

Single kamer
Wil je liever een eigen slaapruimte, maar vind je het geen probleem om het sanitair (3 douches, 4 toiletten) te delen met je medereizigers uit de groep? Boek dan een single kamer in het groepshuis.

Eigen stuga (op aanvraag)
Kies je voor een eigen stuga, dan heb je een eigen huisje tot je beschikking met slaapkamer en sanitair. Mocht je hier interesse in hebben, kun je dit tegen een toeslag bijboeken op het boekingsformulier van een single kamer. Wij zullen contact met je opnemen over de beschikbaarheid. Staat de mogelijkheid niet op het boekingsformulier? Dan zijn de stuga’s helaas niet meer beschikbaar bij de door jou gekozen datum.

Verzorging
We verblijven op basis van Volpension. Dit houdt in dat zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. De lunch zal zijn in de vorm van een lunchpakket, zodat je deze mee kunt nemen naar een excursie. Het diner zal plaatsvinden in het Fjällcafé in de vorm van een lekkere maaltijd en vaak met een huisgemaakte dessert. Tijdens het diner is water inbegrepen. In het groepshuis is onbeperkt koffie en thee beschikbaar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kallsedets Fjällcenter
Kallsedets Fjällcenter

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw winteravontuur
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vluchttoeslagen voorkomen?
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!    

Reisleiding Zweeds-Lapland
De Nederlandse reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De lokale reisleider(s) zijn bekend in de omgeving en zij zullen jou ter plekke wegwijs maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer