Singlereizen.nl

Singlereis Winters Avontuur Zweden

Ben jij op zoek naar een wintervakantie die anders is dan anders? Op zoek naar een echt winterse vakantie vol leuke, afwisselende activiteiten? Geen standaard wintersportvakantie, maar op avontuur met een leuke groep singles naar het uitgestrekte, witte landschap van Zweden. Deze reis is inclusief vele activiteiten, waaronder een hondensleetocht en een sneeuwscooter safari.

Deze vakantie zit vol onvergetelijke ervaringen. Prachtige witte en sneeuwzekere landschappen, met natuurlijk vele winterse activiteiten! Wij bieden je een compleet en divers programma, zodat jij een vakantie beleeft die je nog lang zal heugen! Zo maken we onder andere een avontuurlijke hondensleetocht, een tour op sneeuwscooters die je zelf bestuurt, gaan we crosscountry skiën, ijsvissen, schaatsen op de bevroren meren en bouwen we een iglo of shelter van onder andere takken en vers gevallen sneeuw om er 1 nacht in te slapen!

Deze vakantie nemen we je mee naar een de provincie Dalarna, een prachtig gebied in Midden-Zweden. Het gebied in en rond Johannisholm is ideaal voor vele buitensporten en activiteiten. De bossen, meren en heuvels geven de prachtige Zweedse natuur weer en lenen zich bij uitstek voor onze activiteiten. Een plaats om optimaal te genieten van de rust, ruimte en avontuur.

De reis staat de gehele week onder professionele, lokale begeleiding. De vakkundige reisleider neemt je mee op dit onvergetelijke avontuur en zal de hele week aanwezig zijn om jouw reis tot een groot succes te maken. Hij kent het gebied op zijn duimpje. Ook als de zon achter de heuvels is verdwenen, zijn er tal van activiteiten om te doen. Zo is er een fantastische grillhut geschikt om in te barbecueën op een houtvuur, een hottub die het hele jaar door gebruikt kan worden en een hout gestookte sauna om na een dag vol activiteiten heerlijk te ontspannen (op aanvraag).

Singlereis Winters Avontuur Zweden
Singlereis Winters Avontuur Zweden

Activiteiten

Dag 1
Vandaag vertrekken we met het vliegtuig vanuit Nederland naar Zweden voor deze winterexperience met een gezellige groep medereizigers. Nadat we zijn geland, worden we opgehaald met een transferbusje door de reisleider/chauffeur die ons van de luchthaven naar het prachtige Johannisholm zal brengen.

Dag 2
Trek de sneeuwschoenen maar aan! We gaan vandaag een wandeling maken door de sneeuw met de GPS, gaan onderweg ‘back to basic’ lunchen bij het kampvuur naast een bevroren meer en we kunnen volop genieten van het geweldige uitzicht.

Dag 3
Tijd om te gaan wintersporten: ski- of snowboardschoenen aan en gaan! Vandaag trotseren we de skipistes van Sälen waar een pak sneeuw ligt. Er zijn pistes voor alle niveaus, van beginnend tot gevorderd. Heb je nog geen ski-ervaring? De reisleiding leert je graag de basis! Eenmaal terug in de stuga kunnen we genieten van een warme douche, warme chocolademelk bij de openhaard en we kunnen de spieren laten bijkomen in de sauna.

Dag 4
Een bucketlist-activiteit van vele reizigers staat op het programma. De honden staan te trappelen om ons mee te nemen het oneindig uitgestrekte, witte landschap in. We gaan op hondensledetocht! Wat zal dit een gave ervaring worden! Aan het eind van de middag is het tijd voor andere talenten. We bouwen onze eigen iglo’s of shelters waar we ook in kunnen slapen. De volgende morgen genieten van een schitterende zonsopgang op een manier zoals je die nog nooit hebt meegemaakt.

Dag 5
Na de bijzondere beleving van vannacht, vertrekken we vandaag vroeg in de morgen voor een avontuurlijke sneeuwscootertocht! We verkennen het Zweedse landschap en volgen de avontuurlijke wegen die speciaal voor sneeuwscooters zijn aangelegd. Dit is een van de hoogtepunten van de reis! Daarna is het tijd om de traditionele ijzers onder te binden en gaan we genieten van een middagje schaatsen op het prachtige bevroren Siljan meer (optioneel / ca. €5 schaatshuur).

Dag 6
Vandaag gaan we de omgeving verkennen op een andere manier: op de cross country ski’s. Er zijn verschillende loipes, zodat het voor iedereen leuk en toegankelijk is!

Dag 7
Wie vangt de eerste of de grootste? Weer tijd voor iets nieuws: we gaan vandaag ijsvissen. Kleed je warm aan, want we nemen ons visgerei mee en leren hoe je vis kunt vangen op een bevroren meer. Wie is de ice-curling kampioen van de groep? In deze omgeving is ice curling een heuse competitie. Onze reisleiding weet er alles van en vandaag zullen we met de liefhebbers erachter komen wie er een natuurtalent is in deze sport (optioneel / ca. €21 incl. vervoer).

Dag 8
Na het ontbijt zit dit winteravontuur er helaas al weer op. We pakken onze spullen en gaan en gaan we ons opmaken voor de terugreis naar Nederland.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met de weersomstandigheden.
** De activiteiten schaatsen en ice curling zijn optionele activiteiten.

Singlereis Winters Avontuur Zweden
Singlereis Winters Avontuur Zweden

Verblijf

Verblijf Johannisholm Adventure

Beschrijving

In Johannisholm, op 36 km van Mora, liggen in een rustige, bosrijke omgeving de zogenaamde stuga’s: de traditionele Zweedse huisjes waarin wij zullen verblijven tijdens deze reis. Johannisholm ligt tussen het Venjanmeer en het Örklingenmeer in.

Kamers en faciliteiten
Alle traditionele, eenvoudig ingerichte stuga’s zijn voorzien van een keuken, douche en toilet. Volgens traditie beschikken enkele stuga’s over een stapelbed. De kleine hutten hebben gedeelde faciliteiten. 

Alle stuga’s in Johannisholm hebben een televisie met dvd-speler in de woonkamer. Ze zijn eenvoudig ingericht en voorzien van eenvoudig meubilair en houten vloeren. Tevens wordt er bedlinnen en 2 handdoeken uitgedeeld (een grote en een kleine). Mocht je meer handdoeken nodig hebben dan kan dit op aanvraag worden verzorgd. Wi-Fi is gratis beschikbaar bij de receptie, maar de verbinding is beperkt. Op aanvraag en tegen betaling zijn ook de houtgestookte sauna en hot-tub beschikbaar.

Kamertype
Single kamer
Wanneer je kiest voor een singlekamer, heb je een eigen kamer in de stuga. De overige faciliteiten in de stuga deel je met de overige medereizigers die in deze stuga verblijven.

Gedeelde kamer
Wanneer je kiest voor een gedeelde kamer, deel je een kamer in de stuga met een of enkele medereiziger(s) van hetzelfde geslacht. De overige faciliteiten in de stuga deel je met de overige medereizigers die in deze stuga verblijven.

Verzorging
Het verblijf in Johannisholm Adventure is op basis van volpension. Zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen, waarvan onder andere 2 typische Zweedse diners. De lunch zal bestaan uit een lunchpakket, welke meegenomen kan worden naar de activiteiten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Johannisholm Adventure
Johannisholm Adventure

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw winteravontuur
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reisleiding Zweden Johannisholm
De reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De Engelstalige of Nederlandse reisleiding is een lokale gids, die het gebied op zijn/haar duimpje kent en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Winters Avontuur Zweden
Singlereis Winters Avontuur Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer