Singlereizen.nl

Singlereis Winterreis in Tenerife

Tenerife is een perfect eiland voor een actieve vakantie in de natuur, gecombineerd met ontspanning en strand! Door een tropisch klimaat is de temperatuur op Tenerife het hele jaar lekker. Het is maar vier uurtjes vliegen en je waant je in een prachtige omgeving. Ga mee en wandel door de kliffen, beklim de grootste vulkaan en ontdek de onderwaterwereld! Boek nu de groepsreis Tenerife…

Bijna iedereen denkt bij Tenerife aan een zonovergoten strandvakantie. Al sinds de jaren ’60 ontvangt Tenerife toeristen. Veel van deze toeristen komen voor de rust, zonneschijn en zee. Dit is zeker mogelijk op Tenerife, maar er is nog zoveel meer te doen. Het is één van de groenste eilanden en het heeft dus een rijke natuur. Wij zullen tijdens deze groepsreis Tenerife actief bezig zijn, we gaan wandelen, bergbeklimmen en we overnachten op El Teide. Tenerife ligt zo’n 400 km ten westen van Marokko in de Atlantische Oceaan. Het eiland heeft ongeveer 900.000 inwoners en is daarmee het eiland met de meeste inwoners van Spanje. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife en in deze stad vind je een grote haven die belangrijk is voor vracht- en cruiseschepen. Een bekend toeristisch oord is Playa de las Américas.

Uiteraard brengen we een bezoek aan de welbekende El Teide, we nemen je ook mee naar unieke plekken, die niet iedereen kent. Aan het einde van deze reis heb jij het échte Tenerife leren kennen en waarschijnlijk zul je, net vele anderen, dol worden op dit Canarische eiland! We laten je een unieke kant zien van Tenerife tijdens deze 8-daagse groepsreis. We doen verschillende coole watersport activiteiten en gaan natuurlijk de beklimming maken naar de El Teide!

Aan het eind van de week heb je er een hoop nieuwe vrienden bij!

Het weer op Tenerife:
Het gehele jaar door is het op Tenerife gemiddeld 22C. Dat betekent dat het in de winter ook heerlijk weer is op dit eiland. Centraal op het eiland ligt de hoogste berg van Spanje; El Teide (3718 meter). Deze heeft een grote invloed op het weer op Tenerife. Hierdoor is kan het weer in het noorden van Tenerife heel anders zijn dan in het zuiden. Tevens kan het op 3718 meter behoorlijk koud zijn (lees handschoenen en een dikke trui).

Singlereis Winterreis in Tenerife
Singlereis Winterreis in Tenerife

Activiteiten

Dag 1 - Ready to take off!
Vandaag vertrekken we naar Tenerife. Zijn jullie er klaar voor? Eenmaal aangekomen op het vliegveld wachten we op het vervoer dat ons komt ophalen. Als we zijn aangekomen op de verblijfplaats, is er vrije tijd om even te settelen. Dit kan je gebruiken om je spullen een plek te geven.. maar je kan natuurlijk ook alvast een duik in het zwembad nemen! Is het later op de dag?
Laten we een leuk cafeetje opzoeken en een fris biertje drinken. De vakantie is begonnen!


Dag 2 - Tunnel wandeling

In de ochtend is er tijd om even rustig wakker te worden en lekker te ontbijten. Na het ontbijt trekken we stevige wandelschoenen aan en gaan we de bergen in. Niet zomaar bergen, maar één van de eerste gebergtes op Tenerife: het Teno-gebergte. Tijdens deze tocht lopen we door een unieke tunnel. Deze tunnel doet namelijk nog altijd dienst als een waterkanaal! ’s Avonds komen we gezellig bij elkaar om de dag door te nemen.

Dag 3 & 4 - 2-daagse trektocht hoogste berg van Spanje; El Teide
Deze dagen zijn ontzettend speciaal. We gaan namelijk El Teide beklimmen! Na de eerste dag klimmen, overnachten we in een herberg.

De tweede dag gaat de wekker heel vroeg.. vandaag moeten we op de top zijn voordat de zon opkomt! Hier nemen we plaats en kijken we naar de prachtige zonsopgang die een uniek kleurenspektakel geeft. Als je je afvraagt wat je ruikt… het is de zwavel! Vergeet niet je camera mee te nemen om de meest mooie foto’s te maken!

Dag 5 - Walvis spotten, zee-kajakken en snorkelen
Na twee dagen in de bergen vertrekken we nu naar het andere uiterste. De zee! We stappen in de boot en gaan de zee op om walvissen te spotten. Kijk goed in de rondte en wie weet zie jij wel de walvisstaart uit het water komen! Na de tocht gaan we zee-kajakken en er is ook tijd om te snorkelen. Vandaag maken we kennis met de waterwereld: zowel boven als onder water! 

Dag 6 - Kliffen, kliffen en nog eens kliffen…
Na een nacht bijkomen van een dag op het water, is het tijd voor een nieuwe ervaring. Trek je wandelschoenen aan en neem je zaklamp mee! Vandaag lopen we opnieuw langs een waterkanaal en wel een die ons langs enorme en indrukwekkende kliffen brengt. Kijk goed om je heen maar vergeet niet te kijken waar je je voeten plaatst. Soms is het zo dat het waterkanaal in de bergwand verdwijnt, dan is het tijd om verder te lopen met een helm en zaklamp. Aan het eind van de dag is er tijd om verhalen te delen met je medereizigers. Ook bespreken we het programma voor de volgende dag.

Dag 7 - Canyoningen
We zijn al bijna aan het einde van de vakantie.. maar vandaag gaan we nog iets heel leuks doen: Canyoning! Tenerife heeft de perfecte omgeving voor canyoning. Er zijn heel wat droge canyons, maar er zijn ook canyons waar het hele jaar door water is. Alles komt dus aan bod! Als je dol bent op canyoning dan garanderen we actie en adrenaline. Als avonturier in Tenerife is dit echt een must do!

Dag 8 - Gracias Tenerife!
Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. Afhankelijk van de vluchttijd kan de reisleider jullie misschien nog van een activiteit voorzien! We praten na over de geweldige week die we gehad hebben en wisselen telefoonnummers uit. Ook plannen we alvast een datum voor de reünie, dan zullen we elkaar gauw weer zien

Singlereis Winterreis in Tenerife
Singlereis Winterreis in Tenerife

Verblijf

Verblijf Camping Montaña Roja

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we in een houten bungalow op camping Montaña Roja (Él Médano). Je slaapt met maximaal 4 deelnemers in 1 bungalow (mannen en vrouwen apart). Sanitair is voorzien op enkele centraal gelegen gebouwen op de camping. Elke bungalow heeft 4 bedden die tegen de muur staan. Hierdoor is de middengang vrij. Het voorste gedeelte van de bungalow is voorzien van bergruimte, tafels en een ijskast. Iedere bungalow heeft zijn eigen terras. 

Het is een leuke camping, gelegen in een beschermd natuurgebied en vlak bij de zee en uitzicht op de rode berg. Er is een cafetaria en zwembad. Tevens zitten we vlakbij het dorpje El Médano en op wandelafstand van beach-bars.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Montaña Roja
Camping Montaña Roja

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Programma
Programma is altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer. Hierdoor vindt het programma waarschijnlijk niet in deze volgorde plaats.


Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Winterreis in Tenerife
Singlereis Winterreis in Tenerife

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer