Singlereizen.nl

Groepsreis Weekendje Ardennen Actief en Ontspanning

Een actief weekend in de Ardennen is de perfecte manier om even uit de dagelijkse sleur te ontsnappen. Leer nieuwe mensen kennen en geniet van de schone natuur die in dit stukje België te vinden is. De vakantie begint al in de bus met alle medereizigers, met als eindbestemming Hotton, waar we dit weekend zullen kamperen. Vanuit dit dorp ondernemen we verschillende outdoor-activiteiten in de omgeving onder leiding van een enthousiaste reisbegeleider. Er staat ons een leuk programma te wachten inclusief kanotocht op de rivier de Ourthe, een prachtige wandeling en een fietsroute door de Ardense heuvels, die we met de mountainbike zullen afleggen.

Kortom: Alle ingrediënten voor een onvergetelijk outdoor weekend! Ben je nieuw met het concept singlereizen of groepsreizen? Dan is dit de uitgelezen kans om hier tijdens een 3-daagse reis achter te komen. Ervaar de charme van onze kampeervakanties midden in de natuur, inclusief uitdagende activiteiten en kundige reisbegeleiding.

Groepsreis Weekendje Ardennen Actief en Ontspanning
Groepsreis Weekendje Ardennen Actief en Ontspanning

Activiteiten

Dag 1 – De reis kan beginnen: op naar de Ardennen
Vandaag vertrekken we vanuit Enschede met de bus richting de Belgische Ardennen voor een gezellige groepsreis. We stoppen onderweg in Deventer en Eindhoven, om al onze medereizigers op te pikken. Tijdens de busreis hebben we de gelegenheid om elkaar alvast beter te leren kennen en bespreken we het leuke programma van dit weekend. Eenmaal aangekomen op de camping zetten we onze tenten op en komen we even bij van de reis. Tijdens een wandeling kunnen we de omgeving in ons opnemen, voordat we aanschuiven bij de barbecue van vanavond. Onder het genot van de barbecue-gerechten en een lekker drankje, proosten we op een gezellig weekend.  

Dag 2 – De Ardennen ontdekken op de mountainbike
De eerste ochtend in België breekt aan en we worden langzaam wakker met een goed ontbijt. Vandaag staat een fietstocht op het programma met leuke beklimmingen en spannende afdalingen. Dit afwisselende terrein vraagt om goede uitrusting, vandaar dat we de route afleggen op de mountainbike. Deze activiteit wordt begeleid door onze reisbegeleider, die rekening houdt met het verschil in mountainbike ervaring binnen de groep. Hierdoor is deze activiteit voor iedereen toegankelijk, gezien het tempo aangepast kan worden op verzoek van de groep. Na deze adrenaline boost komen we tijdens de lunch even tot rust, voordat we de kano instappen. De tocht op het water geeft ons een ander perspectief van de prachtige omgeving, die we niet hadden willen missen. Gemoedelijk, met de stroming mee, kanoën we door de vallei van de Ourthe. Moe maar zeker voldaan sluiten we deze dag af met een gezamenlijke maaltijd op de camping of in een gezellig restaurant in Hotton.

Dag 3 – De laatste dag vullen we samen in
We hebben deze ochtend onze tenten weer ingepakt en bespreken tijdens het ontbijt het ochtendprogramma. Deze ochtend heeft een vrije invulling en iedereen mag met ideeën komen. Willen we nog een laatste wandeling maken of hebben we nog andere activiteiten op ons lijstje?  Na de lunch vertrekken we in een ingepakte bus weer richting Nederland. Wat een verrassend weekend is dit geweest! We kijken als groep terug op een gezellige tijd, vol toffe activiteiten en de prachtige omgeving waar we elkaar beter hebben leren kennen. De charme van de Belgische Ardennen zullen we niet snel vergeten.

Groepsreis Weekendje Ardennen Actief en Ontspanning
Groepsreis Weekendje Ardennen Actief en Ontspanning

Verblijf

Verblijf Camping LaBrise

Beschrijving

Tijdens dit weekend verblijf je op camping LaBrise, een gezellige kleine camping in Hotton. Je krijgt een tent van ons te leen voor alleengebruik.
Voor vertrek ontvang je een inpaklijst, maar houd er rekening mee om zelf een slaapzak, slaapmat en handdoek(en) mee te nemen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping LaBrise
Camping LaBrise

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Inreisbeperkingen
Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Weekendje Ardennen Actief en Ontspanning
Groepsreis Weekendje Ardennen Actief en Ontspanning

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer