Singlereizen.nl

Singlereis Weekend weg Op Vlieland

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Een weekendje weg en nieuwe mensen leren kennen? Ga naar Vlieland! Je verblijft 3 nachten op de gezellige camping Stortemelk. Ontdek Vlieland samen met reisgenoten. Fietshuur is inbegrepen, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Lekker een dagje naar het strand of ga je de uitgestrekte duingebieden ontdekken? Gedurende het weekend kun je diverse optionele activiteiten ondernemen, maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om te genieten van de uitgestrekte stranden en de gezellige strandbarretjes. Een wandeling met een lokale Vlielander is al inbegrepen in de reissom.

Het oosten van Vlieland is bewoond, het westen bestaat voornamelijk uit een grote zandvlakte. De Vliehors wordt ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. De enige manier om dit deel van het eiland te verkennen is met de Vliehors Express, een grote gele truck die je naar het drenkelingenhuisje brengt. Optioneel kun je mee met een middagtocht met de Vliehors Express.

Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland

Activiteiten

Dag 1 - Harlingen – Vlieland
Op vrijdag kun je zelf bepalen welke veerboot je van Harlingen naar Vlieland neemt (bootovertocht is niet inbegrepen). De regulieren overtochten vertrekken om 09:05u, 14:05u of 19:05u. Tussendoor vertrekken er snelboten (09:35u, 11:50u en 14:30u). Na aankomst in de veerhaven van Oost-Vlieland staat je fiets voor je klaar. Deze fiets is je vrijheid voor het hele weekend! Je bagage gaat direct naar de camping. Op je fiets ben je binnen 10 minuten op de camping. Hier ontmoet je andere weekendgasten. ’s Avonds kunnen we op het strand met elkaar een kampvuurtje maken en een drankje drinken om kennis te maken.

Dag 2 t/m 3 - Vlieland
Vlieland is één en al natuur. Je vindt hier uitgestrekte duingebieden en langgerekte stranden. Je hoeft maar even de camping af te fietsen en je bevindt je al middenin de duinen en bossen. Er is op het eiland veel te beleven. Breng een bezoek aan de lokale brouwerij Fortuna Vlieland of geniet van een cultureel optreden in de Bolder (theater/bar op de camping). Je reisleider weet allerlei leuke plekjes die je kunt gaan bezoeken. Je fiets geeft je de vrijheid om daarheen te gaan waar jij wilt. Natuurlijk is het gezellig om samen met meerdere reisgenoten op ontdekking te gaan, maar niks hoeft. Het is vakantie!

Dag 4 - Vlieland – Harlingen
Je weekend Vlieland zit er alweer op! Tijd om je tas in te pakken en weer op de veerboot te stappen naar Harlingen. Hopelijk heb je genoten! Je kunt kiezen welke boot je terug neemt. De eerste boot vertrekt om 06:50u, de laatste om 19:10u. We vragen je wel na het ontbijt uit te checken.


Om jou het beste van Vlieland te bieden zijn er vast een paar activiteiten aan te raden!

Wandeltocht met Vlielander (inbegrepen)
Als je het echte Vlieland wilt ontdekken en geïnteresseerd bent in mooie eilandverhalen ga je mee wandelen met een echte local. We hebben een doorgewinterde eilander gevonden die je graag de pareltjes van het eiland wil laten zien. Vlieland is continu in beweging en zo ook de rijke biodiversiteit op het eiland. Ben je benieuwd naar die ene vreemde vogel? Laten we hem zoeken! Onderweg staat je nog een aangename verrassing te wachten!

Vliehors Express (optioneel)
Wanneer je een week op Vlieland bent mag je een excursie met de Vliehors Express niet missen. Alleen met de grote gele trucks kun je de immense zandplaat aan de westkant van het eiland verkennen. Dit beschermde natuurgebied wordt door defensie ook als oefenterrein gebruikt. De Vliehors Express laat z’n sporen na in het zand (probeer maar te lezen). Wanneer we bij het drenkelingenhuisje aankomen kunnen we zwaaien naar Texel en als we geluk hebben zonnende zeehonden spotten.

Optionele activiteiten
Gedurende de week zijn er diverse mogelijkheden voor optionele activiteiten, waaronder:

  • Blokarten
  • Golfsurfen
  • Zeekayakken
  • Suppen
  • Bezoek aan brouwerij Fortuna Vlieland
  • Zeehonden spotten
 
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland

Verblijf

Verblijf Kampeerterrein Stortemelk

Beschrijving

Op Vlieland verblijven we op Camping de Stortemelk, vlakbij het strand. Het is een camping waar men echt nog kampeert in tenten en er is geen elektriciteit bij de tenten. Het is dus aan te raden een powerbank mee te nemen om je telefoon op te laden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kampeerterrein Stortemelk
Kampeerterrein Stortemelk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijzondere coronavoorwaarden
Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers. Coronaprotocol Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften: We houden anderhalve meter afstand We wassen ons handen regelmatig We schudden geen handen Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is          

Annulering door Corona?
Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer