Singlereizen.nl

Singlereis Wandelvakantie in Zuid-Limburg

Terwijl je samen over de traditionele Maastrichtse ‘kinderköpkes’ wandelt, vertelt de gids (lokaal, natuurlijk) honderduit over de Romaanse Basiliek van Onze Lieve Vrouwe, het Vrijthof en bakkerij de Bisschopsmolen uit de 11e eeuw! Mmm… De geur van vers brood maakt hongerig! Wie gaat er mee lunchen? Een stukje vlaai eten kan ook, maar dan wel zoals de locals het doen: uit de hand.

De top van Nederland vind je in Zuid-Limburg. Niet alleen omdat het hoogste punt van Nederland gelegen is in het Limburgse Vaals, maar ook omdat er maar weinig plekken zijn waar ontspanning zo zit verankerd in de dagelijkse gang van zaken. Tijdens deze actieve wandelvakantie, wacht er bij iedere bereikte heuveltop een adembenemend drieluik van diepgroene bossen, kabbelende beekjes en betoverende luchten. Na iedere minuut van inspanning, wachten er vijf aan ontspanning. Limburg is magisch zonder toverkunsten, een museum zonder muren.

Eén van meest ‘bewogen’ heuvels van Zuid-Limburg is de Sint-Pietersberg. Het (af)graafwerk, zowel boven- als ondergronds hebben deze heuvel gevormd. Op de heuvel heb je een spectaculair uitzicht over de voormalige ENCI-groeve. Die is op succesvolle wijze teruggegeven aan de natuur. Nu wonen er vlinders, vleermuizen, zeldzame planten en zelfs de oehoe heeft hier een nest!

Het karakteristieke mergellandschap dat toen de dienst uitmaakte, vind je terug in alles: kastelen, hoeves en kloosters. Al die van mergel gemaakte bouwwerken, waren vroeger onderdeel van de Limburgse grond. Ontdek met je groep alle pracht die Limburg biedt. Na deze intensieve ontdekkingsreizen, is het fijn om te weten dat er op iedere straathoek in Limburg een terras pronkt. Hier proef je streekproducten, vlaaien, speciaalbiertjes (tip: kouwe Gulpener!) of zoervleisj.

Singlereis Wandelvakantie in Zuid-Limburg
Singlereis Wandelvakantie in Zuid-Limburg

Activiteiten

Wat ga je allemaal doen?
Daar kunnen we heel kort over zijn: wandelen, genieten, ontdekken en uitrusten. Wandelen is de hoofdmoot van deze vakantie, maar voor de andere activiteiten hebben we ook tied zat. Onder begeleiding van de reisbegeleider ontdek jij stad en land in de warmste provincie van Nederland. Het mooie aan Maastricht is dat je stad uitwandelt en zich de mooiste landschappen aan je voorbij trekken.

Vrijheid, blijheid én veiligheid. Geen vol programma waar je verplicht aan mee moet doen, maar voor wie wil:

Dag van aankomst - Stadswandeling Maastricht
Welkom in Mestreech, het is tijd om het ijs te breken en je groep te ontmoeten!
Leg om 15:00 uur even je spullen in je kamer en trek je wandelschoenen aan. Vervolgens wandelen we met z’n allen en een lokale gids 7 kilometer door de stad. Wanneer de avond valt schuiven we aan in het restaurant van Stayokay. Zonder vandaag al te veel gewandeld te hebben, loopt deze dag al hartstikke lekker.

Dag 2 – Wandelen van Maastricht naar Valkenburg (ca. 14 kilometer)
Na jezelf opgefrist te hebben, wacht er een gezamenlijk ontbijt op je. We wandelen vandaag van Maastricht naar Valkenburg, gedeeltelijk over het Pieterpad. We komen aan in het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap! Na flink wat heuvels getrotseerd te hebben, zijn we bijna in Bemelen. Tijd voor een koffiestop! Via de oude mergelgroeve, gelegen in natuurreservaat Bemelerberg, komen we op het Mergellandplateau. Hier vind je het beschermde kalkgrasland; een zeldzame grassoort die groeit op kalkgrond.
We pakken de trein terug naar Maastricht. Daar is het tijd om op zoek te gaan naar een restaurant.

Dag 3 – Wandelen langs de wijngaarden (ca. 9 kilometer)
Klaar voor een nieuwe dag? Mooi, je start ‘m wederom goed met een smakelijk ontbijt.
Vandaag wandele we naar het buitenland! We gaan een klein stukje de grens over naar het Belgische Kanne. Dit knusse dorpje heeft een paar heerlijke lunchplekken. Na de lunch banen we onszelf een weg door een van de vele prachtige wijngaarden die Limburg rijk is.
Het zou barbaars zijn onszelf niet tegoed te doen aan dit speciale druivensap, dus reken maar dat we gaan proeven. In de avond is er ruimte voor eigen invulling: ga lekker winkelen in Maastricht, pak het openbaar vervoer naar Valkenburg en ontdek de grotten te voet of per mountainbike of drapeer jezelf over een bankstel in de Stayokay.

Vertrekdag – Sint Pietersberg & ENCI Groeve (ca. 10 kilometer)
Goedemorgen! Tijd om fris aan de vierde en laatste wandeldag te beginnen. De vierde dag brengt ons bij de Sint Pietersberg, waar we teruggaan in de tijd en Fort Sint-Pieter bestijgen. We starten deze route, die je ook meeneemt langs de ENCI-groeve – een tropisch en verbazingwekkende groeve die lijkt op de Nederlandse equivalent van de Grand Canyon bij Chalet Bergrust.
Op weg terug naar de Stayokay lopen we langs Slavante voor lunch en een magnifiek uitzicht.
Terug in de Stayokay is de reis helaas ten einde.  

Singlereis Wandelvakantie in Zuid-Limburg
Singlereis Wandelvakantie in Zuid-Limburg

Verblijf

Verblijf Hostel Stayokay Maastricht

Beschrijving

Waarom we in Stayokay Maastricht ** verblijven
Verscholen tussen de bossen aan de oever van de Maas, pronkt misschien wel de mooiste Stayokay van Nederland: Stayokay Maastricht, gelegen in het prachtige centrum van de Limburgse hoofdstad. Met de Meuse als stromend stadshart, biedt deze locatie alles wat je zoekt op vakantie in eigen land: een terras aan het water, een natuurrijke omgeving en alles op loopafstand. We zouden een opsomming kunnen maken, maar alles dekt de lading wel.

Zoals je vast al las, is deze vierdaagse groepstrip naar Limburg een wandelvakantie. En wat is er lekkerder dan je wandeldag afsluiten met een lokaal speciaalbiertje op het aangelegen terras, om vervolgens aan te schuiven voor een van de vele barbecue-avonden aan de Maas (helemaal coronaproof deze zomer). Misschien staat je groep wel open voor een wedstrijdje ‘vind de allerbeste Limburgse vlaai’. De oude bakkerijtjes in de wijken rondom de Stayokay ontvangen je met veel plezier. De Limburgse natuur is heilig, daarom is duurzaamheid een belangrijk punt. Zo wordt er samengewerkt met een team dat dagelijks alle ‘foodwaste’ ophaalt.


Je kamer
Je verblijft in een comfortabele eenpersoons- of gedeelde kamer. Wanneer je een eenpersoonskamer boekt kan dit een meerpersoonskamer zijn, maar natuurlijk wel voor single gebruik. Bij de kamer zit een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche. Opfrissen op je gemak is heerlijk tijdens een inspannende wandelvakantie. In de gedeelde kamer verblijf je met 2 personen.

Eten en drinken
Wandelen kost energie. Daarom start jij iedere dag met een heerlijk ontbijt, zodat je de volgende expeditie op volle kracht kunt beginnen. Het diner op de eerste avond is ook inbegrepen (exclusief drankjes) – dan schuiven we aan in het restaurant van Stayokay. Op de andere avonden zoeken we met de hele groep de beste restaurants in en rondom het Vrijthof – het grootste en meest bruisende plein van Maastricht – uit. Alle Limburgse heerlijkheden verdienen het om geproefd te worden. (Tom Dumoulin niet inbegrepen.)

De omgeving

Natuurgebieden
Het Heuvelland is al sinds jaar en dag onderdeel van een natuurgebied dat zich tot ver buiten de landsgrenzen van ons kikkerlandje uitstrekt. Het is niet voor niets het vaste decor van de Amstel Gold Race; dé Nederlandse wielerklassieker met hoofdrollen voor K. Ruisberg en C. Auberg. Zoals een ware alleskunner betaamt, biedt het glooiende landschap van Limburg niet alleen maar ondergrond voor fietsend Nederland; ook voor liefhebbers van paardensport, motorsport en wandelen biedt Limburg alle essentials. Naast al die prachtige natuurlandschappen en heuvels, kent Limburg nog bergen andere bezienswaardigheden en verhalen.

Historie in Limburg
In de meest zuidelijke provincie van Nederland vind je bijna meer geschiedenis dan in je lesboeken van vroeger. Bezoek de enige Amerikaanse begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen in Margraten. Hier vind je meer dan 8000 gesneuvelde soldaten die het verdienen om herdacht te worden. Of rijd naar toeristisch Valkenburg en wandel over de eeuwenoude, middeleeuwse stadspoort. Is dit voor jou te mainstream en zoek je iets dat meer ‘underground’ is? Geen probleem; de Valkenburgse grotten wachten op iedereen die naar binnen durft. Leer meer over de Bokkenrijders, Valkenburgse kastelen en het gebruik van grotten in oorlogstijden tijdens een van de vele tours. Tijdens deze tours word je meegenomen langs alle prachtige muurschilderingen in de grotten.

Ontdek de stad
Ligt het donker van de grotten je niet? Leer, proef en ontdek dan meer over het Bourgondische leven en ervaar Maastricht in al zijn glorie. Al dat wandelen maakt hongerig.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hostel Stayokay Maastricht
Hostel Stayokay Maastricht

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wandelvakantie in Zuid-Limburg
Singlereis Wandelvakantie in Zuid-Limburg

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer