Singlereizen.nl

Groepsreis Wandelvakantie Wicklow Mountains

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Ervaar sprookjesachtig Ierland tijdens deze wandelreis door de Wicklow Mountains. Tijdens deze singlereis gaan we meerdere dagen wandelen door het nationale park in het oosten van Ierland. De schoonheid van de natuur is daar ongekend. Ver weg van de moderne wereld overnachten wij op de mooiste plekjes in de wilde natuur. De Wicklow Mountains heeft hele diverse landschappen met vele bergen, meren, bossen en open velden met bijzondere flora en fauna. Tijdens deze meerdaagse wandelreis volgen we de Wicklow Way. Het mooiste pad door de Wicklow Mountains.

Groepsreis Wandelvakantie Wicklow Mountains
Groepsreis Wandelvakantie Wicklow Mountains

Activiteiten

Dag 1 – Welcome to Ireland
Wandelschoenen aan, backpack op. Ierland here we come. Vanaf Schiphol vliegen we naar het noorden. Na een korte vlucht landen we in Dublin. Vanaf Dublin pakken we de bus en sneltram naar onze bestemming: Wicklow Mountains. Onderweg kunnen we alvast elkaar leren kennen en een plan maken wat we echt moeten zien tijdens de wandeltocht in de Wicklow Mountains. Na een gezellige lunch samen, slaan we boodschappen in voor de volgende dagen. Midden in de natuur zijn natuurlijk niet veel supermarkten. De reis kan nu echt beginnen. We stappen de wonderschone natuur in en zoeken een plekje waar we de eerste nacht onze tent kunnen opzetten. Een goed begin van deze mooie singlereis.

Dag 2 t/m 6 - Wandelen in de mooie natuur
De komende dagen zullen we hiken door het prachtige en de diverse Wicklow Mountains. Door het ruim 220 km² grote nationaal park loopt de Wicklow Way. Deze route brengt ons lang verschillende meren en over mooie bergtoppen. Vanaf de top kunnen we het prachtige diverse landschap aanschouwen. Wat is de natuur ook mooi. In de oase van stilte en ruimte vervolgen we onze weg. Ver weg van de hectische wereld zetten we ons tentenkamp op. Na een heerlijke dag wandelen gaan we gezellig samen het diner bereiden. Na het diner maken we ons weer klaar voor de volgende dag. Onderweg komen we af en toe een klein dorpje tegen waar we onze voedselvoorraad kunnen bijvullen. Al met al is de Wicklow Mountains de perfecte plek voor een actieve singlereis.

Dag 7 – Beleef Dublin
Na meerdere dagen in het in de prachtige natuur pakken we voor het laatste keer onze tenten in. Vandaag gaan we vanuit Blessington terug richting de hoofdstad Dublin. Hier zullen we overnachten in een heerlijk comfortabele accommodatie. Wel lekker na al die dagen wandelen. In Dublin hebben we vrije tijd voor ons zelf. Zullen we met zijn allen naar de Christ Church Cathedral gaan of zullen we de tour door de Guinnes brouwerij van onze bucket list afstrepen? Er is zo veel te doen in deze stad. Je kunt je hier onmogelijk vervelen. De laatste avond gaan we lekker uit eten in een lokale Ierse pub. Cheers!

Dag 8 – Aan al het moois komt een einde
Vandaag is alweer de laatste dag van onze singlereis. Wat gaat de tijd toch snel. We pakken onze spullen bij elkaar en vertrekken richting het vliegveld van Dublin. Wat hebben we veel mooie dingen beleefd tijdens de reis in de Wicklow Mountains! Natuurlijk halen we samen nog even herinneringen op als we wachten op het vliegtuig. Misschien kunnen we alvast een datum prikken voor de reünie?


Voor deze reis is een gemiddelde basis wandelconditie nodig. Doordat je de hele reis met je eigen bepakking loopt is het goed om wat kilometers in de benen te hebben waarbij je thuis ook oefent met een backpack. Vanaf de tweede dag wordt het aantal kilometers opgebouwd. Waarbij we beginnen met een wandeling van ongeveer 13 kilometer tot aan het einde van de reis ongeveer 18 tot 20 kilometer. De afstanden zijn afhankelijk van de groep en de weercondities.

Groepsreis Wandelvakantie Wicklow Mountains
Groepsreis Wandelvakantie Wicklow Mountains

Verblijf

Verblijf Wildkamperen

Beschrijving

Tijdens deze rondreis door Ierland ga je wildkamperen. Je hebt een eigen tent van het merk Vaude tot je beschikking gedurende deze 2 weken. Alle kampeer- en kookmaterialen worden geregeld voor je, wel dien je voor een eigen slaapmat en slaapzak te zorgen. In Wicklow Mountains ligt er geen plek vast, we slapen waar we uitkomen. 
Je zet je tentje op in de natuur en maakt gebruik van stromend water uit de natuur.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wildkamperen
Wildkamperen

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona-garantie
Corona, natuurlijk houden we er rekening mee en zorgen dat je veilig op reis kunt, maar we laten onze reizen er niet door stoppen :)  -Je kunt tot 4 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle niet- vliegreizen-Je kunt tot 10 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle vliegreizen  We berekenen slechts €35,- boekingskosten, verder niets; Je krijgt direct je geld terug, geen gedoe met vouchers. Indien het reisadvies verandert vanwege het coronavirus en je reis niet door kan gaan, kijken we samen met jou naar een reisalternatief;Kunnen we geen geschikte andere reis vinden? Dan krijg je gewoon je geld terug, ook de boekingskosten.Jij kunt er namelijk niets aan doen dat jouw reis niet door kan gaan. Verandert het reisadvies tijdens je reis? Dan repatriëren wij indien nodig. Punt uit.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Eigen spullen dragen
Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je vervoert je eigen spullen en wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag. We adviseren ook wandelschoenen type B/C

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Wandelvakantie Wicklow Mountains
Groepsreis Wandelvakantie Wicklow Mountains

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer