Singlereizen.nl

Singlereis Wandelen en Cultuur in Niederau

Iedereen die houdt van afwisselende natuur, bewegen en cultuur wordt hier op zijn wenken bediend. Door elke dag een ander aspect aan te bieden, zal je veel van het land zien, horen en meemaken op verschillende gebieden. Je gaat een zeer diverse en afwisselende reis tegemoet die veel zintuigen aanspreekt.

Je denkt alleen maar aan de winter in Oostenrijk? Dan mis je een geweldige bestemming voor je zomervakantie. Midden tussen de Alpenreuzen heb je alle gelegenheid om sportiviteit en gezelligheid te combineren. Want dezelfde sfeer die je in de winter aantrekt, heb je hier in de zomer ook. Gecombineerd met een groot aantal mogelijkheden om er lekker actief op uit te trekken.

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol, in het hart van het Wildschönau Hochtal, ligt het kleine plaatsje Niederau. Ons verblijf bij Marian en Margriet staat niet voor niets hoog genoteerd bij Nederlanders. Zij organiseren namelijk al jaren goed verzorgde singlereizen. Samen met het Nederlandse team zetten zij zich 100 procent in om je vakantie tot een succes te maken. Doordat Niederau in de schitterende Oostenrijkse bergen ligt heb je hier een perfecte vakantie: de ideale combinatie van rust en sportiviteit. Deze zomer staan vrijheid, blijheid én veiligheid hoog in het vaandel en zorgen Margriet en Marian dat je kunt genieten! Zij zullen de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen naleven en zorgen dat je een heerlijke vakantie kunt beleven.

Singlereis Wandelen en Cultuur in Niederau
Singlereis Wandelen en Cultuur in Niederau

Activiteiten

Zaterdag – Herzlich wilkommen in de Wildschönau!
Vanaf 13:00u is jouw nette kamer in pension Busker klaar voor jouw komst! Tijdens de kennismakingswandeling krijg je een eerste indruk van Niederau en het Wildschönau dal. Iedere dag vanaf 16:00u is het Busker Borreltijd op het zonnige terras! Na de borrel gaan we samen aan tafel voor een driegangenmenu. 's Avonds vertelt de reisbegeleider het programma van deze week tijdens de kennismakingsborrel.

Zondag – Möslalm wandeling
Rugzak gevuld, wandelschoenen aan? Om 09:30u vertrekken we voor de Möslalm wandeling. Op de top van de Möslalm (1105 m.) eten we ons tijdens het ontbijt gemaakte lunchpakket (mét uitzicht!). Tijdens de afdaling komen we langs een echt Tiroler Jausenstation voor een lekker koud drankje of Kaffee mit Kuchen. Rond 15:30u zijn we weer bij het pension. Tijd om even op te frissen en daarna... Busker Borreltijd! Om 19:00u uur is het tijd voor het diner, je hoeft alleen maar aan te schuiven. 's Avonds staat de vaak gekopieerde, maar nooit geëvenaarde 'pension Busker muziekbingo' op het programma.

Maandag – München
Om 8:00u staan de taxi´s klaar om ons naar het station van Kufstein te brengen. Vanaf daar vertrekt rond 9:00u de trein naar Müchen. Deze wereldberoemde hoofdstad van Bayern kent vele mooie plekjes. Wat dacht je van de Marienplatz met zijn carriolon, waar alle belangrijke bijeenkomsten worden gevierd. De Viktualienmarkt verleidt zijn bezoekers tot de lekkerste hapjes en drankjes, ook zijn er veel lokale producten te koop. De binnenstad heeft vele culturele bezienswaardigheden, winkels en terassen. Natuurlijk hoort BMW onlosmakelijk bij deze stad; de nieuwste auto´s en motoren worden gepresenteerd in BMW Welten, met ernaast het BMW museum. In deze wijk van München staat ook het Olympisch stadion met zijn hoge uitkijktoren; een prachtig vergezicht over München en omgeving. Maar om bier staat deze stad wel het meest bekend; vandaar een rondleiding door één van de vele bierbrouwerijen, waar we natuurlijk ook gaan proeven! Rond 18:30u zijn we dan weer bij het pension.

Dinsdag – Rosskopf wandeling
Na het ontbijt gaan we met de Gondel in Niederau (10 min lopen) naar boven (1500m) voor de Rosskopf wandeling. Even langs de Käse Alm (kaasboerderij) en dan klimmen we naar de top van de Rosskopf (1731m). Zweetdruppels? Die zijn het uitzicht zeker waard. Tijdens afdalen maken we een stop bij een berghut. Een kom goulashsoep of kaiserschmarren gaat er vast wel in. Daal je te voet (over een steil bospad) af naar het dorp Niederau óf loop je naar de Gondel voor een dalafdaling? Om 16:00u is het tijd om de wandelschoenen uit te doen en te ontspannen (of ga je nog voor duik in het openluchtzwembad in het dorp?). Wie heeft er na het diner zin in een gezelschapsspel (30 Seconds, Klaverjassen) in de huisbar?

Woensdag – Innsbruck
Om 8:45u worden we naar het station in Wörgl gebracht, waar om 9:30u de trein naar Innsbruck vertrekt. Om 10:45u komen we aan. Eerst tijd voor Kaffee und Kuchen op één van de vele gezellige terrasjes. Daarna kun je, met plattegrond in de hand, op eigen houtje deze mooie historische stad ontdekken. Je krijgt tips mee! Om 16:15u nemen we de trein weer terug naar Wörgl en worden we weer naar pension Busker gebracht. Vanavond is er Tiroler Abend. Op het dorpsplein spelen de leden van de muziekkapel de longen uit hun lijf en maken er samen met de vele gasten een gezellige, muzikale avond van!?

Donderdag – Vrije dag
Vul deze dag lekker in hoe jij dat zelf wil. Cultureel, sportief of ontspannen. Tips nodig? Vraag het de reisbegeleider!

Vrijdag – Salzburg
Iets vroeger aan het ontbijt, want om 08:15u staan de taxi's klaar naar het station klaar! We gaan met de trein naar Salzburg! Om 10:45u komen we aan. Tijd voor om deze stad eens te verkennen!

Salzburg is perfect om een dagje cultuur te snuiven. Bewonder de tuinen van Mirabell Schloss, de oudste winkelstraatjes van Salzburg (hier vind je het geboortehuis van Mozart) of de bekendste, mooiste, duurste en meest beroemde straat van Salzburg; de Getreidegasse. Salzburg is een compacte stad, dus kun je in relatief korte tijd veel van bekijken. Stap je in de stadsbus om je naar de Redbull Arena te laten rijden? Formule 1, Motorsport en Extreme sporten, Redbull Salzburg is er onlosmakelijk mee verbonden. Of ga je gezellig borrelen bij de gemütliche biergartens in de omgeving van de Getreidegasse.

Om 16:30u komt er een einde aan de ontdekking van deze prachtige stad en stappen we weer in de trein. Rond 18:30u zijn we weer in het pension en kun je, zoals inmiddels gewend, aanschuiven voor het laatste diner van deze week. 

Zaterdag – Vertrekdag
Vandaag is vertrekdag! Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken en Tirol weer achter je te laten. 

Singlereis Wandelen en Cultuur in Niederau
Singlereis Wandelen en Cultuur in Niederau

Verblijf

Verblijf Pension Busker

Beschrijving

Niederau is een op en top Alpendorpje, ruim 800 meter hoog in het prachtige Wildschönau Tal. De omgeving: in één woord imposant. Het Wildschönau Tal is het hoogste dal van Oostenrijk, ideaal voor een wintersportvakantie en een actieve zomervakantie. In de buurt liggen dorpjes als Oberau, Thierbach en Auffach. Pension Busker ligt in het dorp, op loopafstand van de piste en het centrum met restaurants, terrasjes en winkels. Uitnodigende kroegjes maken het moeilijk de verleidingen van de après-ski te weerstaan. (En waarom zóu je...) In de omgeving van Niederau kun je prachtig wandelen en er zijn mooie routes te vinden voor de langlaufers.

Pension Busker
In Niederau ben je te gast bij Marian en Margriet van Pension Busker. Samen met een Nederlands team doen zij er alles aan om je een heerlijke vakantie te bezorgen. Het is gastvrij en gezellig, met aandacht voor iedereen. In het zitgedeelte kun je gezellig samen zitten, rustig wat lezen of een spelletje doen. Ook is er zowel boven als in de kelder een bar voor een drankje.

Je kamer
Pension Busker beschikt over 25 ruime kamers. Handig: er is ook een lift. De kamers zijn allemaal netjes ingericht met een televisie, een opbergkast en een aparte badkamer met toilet. De meeste kamers beschikken over een bad en een balkon. En vanuit elke kamer hoef je maar naar buiten te kijken om te zien waar je bent: tussen de bergtoppen van Oostenrijk!

Eten en drinken
In de typisch Oostenrijkse eetzaal staat elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Na een dag in de buitenlucht kun je genieten van een lekker driegangendiner, bereid door onze Nederlandse kok.

Vegetarisch of andere dieetwensen?
Geen probleem. Met alle diëten, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch en zoutarm kan rekening worden gehouden (alleen veganistisch niet) voor zowel het ontbijt, lunch als het diner. Geef eventuele allergieën of wensen bij je boeking door zodat hier rekening mee wordt gehouden tijdens je vakantie.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Pension Busker
Pension Busker

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wandelen en Cultuur in Niederau
Singlereis Wandelen en Cultuur in Niederau

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer