Singlereizen.nl

Singlereis Wandelen in Andalusië

Prachtsteden als Sevilla, Córdoba en Granada zijn de grote publiekstrekkers. Maar wist je dat tussen die steden indrukwekkende en verlaten natuurgebieden liggen? Bijvoorbeeld het natuurgebied Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, dat in de achtertuin van ons vakantie-adres ligt. Precies daar hebben we een paar mooie wandelroutes voor je uitgestippeld, dwars door de avocado-, olijf- en mangobossen.

Tijdens deze wandelvakantie verblijven we in een gerenoveerd landhuis dat zijn charme heeft weten te behouden. Met een groot stuk land eromheen en de geur van rozemarijn en weelderige oleander móet je hier wel tot rust komen. Vanuit je kamer stap je zo de natuur in. Overdag is het lekker wandelen over slingerende bergpaadjes, ’s avonds dineren we gezellig onder de sterrenhemel of in het dorp. Heerlijk, zo’n onbezorgde vakantie! En wat morgen komt, zie je dan wel weer. Zoals de Spanjaarden zeggen: “Mañana, mañana!”


Verzorging
Tijdens je verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. ’s Avonds dineren we bij ons landhuis en twee avonden gaan we uit eten in een van de lokale restaurants. Daarnaast krijg je op de wandeldagen een lunchpakket mee waar je niets extra’s voor betaalt. Dat is wel zo handig, want daardoor kom je ter plekke niet voor onverwachte uitgaven te staan.

Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten
Deze streek in Andalusië leent zich uitstekend voor een wandelvakantie in het voor- en najaar. De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede basisconditie en voor de liefhebber van rust. 

De wandelschoenen kunnen deze week vier keer uit je koffer. We maken vier wandeltochten onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids. Zorg voor goede wandelschoenen, want je gaat volop klimmen en afdalen. Een dagrugzak, goede zonnebrandcrème en een hoed of pet zijn ook onmisbaar, want de temperatuur kan in het voor- en najaar aardig oplopen in Andalusië. Wandelstokken kunnen handig zijn en zijn eventueel ook te leen bij de finca. Hieronder vind je het dag-tot-dag-programma van deze reis. Het kan zijn dat er ter plaatse nog een dag verschoven wordt. Je verblijft alle dagen in landhuis Finca Floretta en we vertrekken iedere dag vanuit hier. Alle transfers zijn uiteraard inbegrepen.

Zaterdag (dag 1): aankomst en kennismakingswandeling
Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam naar Málaga, waarna de transfer volgt naar het landhuis Finca Floretta in Canillas de Albaida. De transfer zal ongeveer een uur duren. Bij aankomst in het landhuis word je verwelkomd met een drankje en krijg je informatie over de week die voor je ligt. Bij een aankomst in de ochtend maken we 's middags een kennismakingswandeling naar Cómpeta waar we op een terrasje met elkaar kunnen proosten op een goede wandelweek. De totale wandeltocht is 6 kilometer en duurt ongeveer 1,5 uur en we stijgen en dalen 315 meter.

Zondag (dag 2): drie dorpentocht
We vertrekken uit Canillas de Albaida om langs een oude ezelsroute naar Archez te lopen. Na een korte pauze vervolgen we onze weg naar Cómpeta waar we een stop maken op een van de levendige terrasjes van het dorp. Daarna stijgen we verder naar onze lunchplek met uitzicht op Cómpeta. Vandaar dalen we langzaam weer af naar Finca Floretta. De totale wandeltocht is 11 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 5 uur. We stijgen en dalen 550 meter.

Maandag (dag 3): avocado en olijvenroute
We dalen af naar de Rio Cájula en lopen langs een schitterend pad het natuurgebied in. Oleanders, avocadobomen en citroenbomen flankeren de route. Na een korte pauze gaat de route verder door olijfboomgaarden en we stijgen door een pijnboombos verder naar het hoogste punt van de wandeling. Na de lunch lopen we terug naar de Finca. De totale wandeltocht is 10,5 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 4,5 uur. We stijgen en dalen 540 meter.

Dinsdag (dag 4): vrije dag
Vandaag is er geen programma. Je kunt de dag naar eigen wens invullen. Je kunt met de bus naar het strand gaan, paardrijden, mountainbiken, een 4x4 tour maken of bijvoorbeeld lunchen in Cómpeta en luieren bij het zwembad.

Woensdag (dag 5): route in het spoor van de Moren
Je wordt met de groep naar Sedella gebracht. Vandaar stijgen we naar een mooi uitkijkpunt om daarna af te dalen naar Salares voor een eventuele koffiepauze. Via de Arabische brug klimmen we langs oude moestuinen en steeneiken het dal weer uit. We lunchen op een mooie plek in het bos en volgen daarna een geurig kruidenpad. Via de Rio Cájula lopen we terug naar Finca Floretta. De totale wandeltocht is 14 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 6 uur. We stijgen 650 meter en dalen 775 meter.

Donderdag (dag 6): Málaga
Ga je op vakantie naar Andalusië, dan moet je beslist een bezoek brengen aan Málaga. Deze bruisende en overzichtelijke stad heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en je vind er een mooie mix van oud en nieuw. Bij een bezoek aan Málaga mag een bezoek aan de historisch binnenstad niet ontbreken. Er zijn veel overblijfselen uit de Moorse tijd en ook de Romeinen en de Feniciërs hebben hun sporen nagelaten in deze stad aan de Middellandse Zee. 

We reizen per minibus naar Málaga. Onder begeleiding van een Nederlandse gids word je per fiets langs de hoogtepunten van Málaga geleid, zoals het Alcazaba (Moors fort), het Romeinse theater, de indrukwekkende kathedraal en de levendige overdekte markt van de stad. Ook fiets je langs het strand, de haven en de moderne boulevard Muelle Uno. De tour duurt ongeveer 3,5 uur en daarna heb je tijd om zelf op verkenning te gaan.
Het Picassomuseum, de oude kathedraal, het Alcazaba of gewoon lekker naar het strand? Je kiest zelf waar je zin in hebt. Om 17:00 uur rijden we met z’n allen weer terug naar Canillas de Albaida.

Vrijdag (dag 7): zijderoute
Vanaf Finca Floretta rijden we met de groep naar het hoogste punt van Cómpeta. Vanaf deze plek stijgen we in ongeveer anderhalf uur naar het begin van de oude zijderoute naar Granada. Langs een schitterend panaromapad volgen we het spoor van vroegere muilezeldrijvers. Bij de overblijfselen van een oude herberg hebben we een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Na een pauze trekken we verder en klimmen we langzaam verder naar het hoogste punt van deze week op 1200 meter. Nu dalen we via het dal van de honinggrot via een schitterend pad langzaam af naar Fábrica de la Luz, de oude waterkrachtcentrale van het dorp. Hier worden we opgehaald en rijden in tien minuten terug naar de finca. De totale wandeltocht is, 14 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 5,5 uur. We stijgen 630 en dalen 705 meter.

Zaterdag (dag 8): bezoek aan de markt
Op zaterdag bezoeken we de grootste markt uit de omgeving in Caleta de Velez en vandaar is het een korte wandeling naar de boulevard en het strand van Torre del mar, met vele strand restaurantjes en natuurlijk vergeet niet de sardines van het spit te eten, een heerlijkheid van de streek.

Zondag (dag 9): de laatste wandeldag
Vandaag vertrekken we vanaf de finca richting Corumbela, met prachtige uitzichten op het dal en in de verte de zee. We lopen naar het dorp van de - op een kleine abrikoos lijkende - vrucht nispero. Sayalonga, een mooi wit dorpje. We pakken hier een terrasje en hier worden we daarna opgehaald. Deze wandeltocht is 14 kilometer en duurt ongeveer 5 uur met stijging van 450 meter en daling van 600 meter.

Maandag (dag 10): vertrek naar Nederland
De laatste dag van je vakantie is alweer aangebroken. Op maandag gaan we terug naar Nederland. Na de transfer van een uur vlieg je van Málaga terug naar Amsterdam. 

* De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië

Verblijf

Verblijf Finca Floretta

Beschrijving

Het landhuis
Het landhuis 'Finca Floretta' wordt gerund door de Nederlanders Evert en Judith. Zij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je vakantie. In de sfeervolle woonkamer met openhaard ben je altijd welkom voor een drankje of gewoon voor een praatje. Op de warme dagen is er natuurlijk ook voldoende plek op ons terras of bij het zwembad.

De accommodatie
De zeven kamers zijn keurig ingericht en allemaal voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Voor bad- en bedlinnen wordt gezorgd. Je kunt ervoor kiezen om een kamer te delen met je reisgenoot of een kamer voor jezelf te boeken.

De omgeving
De 'finca' ofwel landhuis ligt op een heerlijk rustige plek. Het natuurgebied Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama begint zodra je vanuit je kamer naar buiten stapt. Na een korte wandeling van slechts 5 minuten bereik je het dichtstbijzijnde dorpje, Canillas de Albaida. Het is een typisch Andalusisch dorp waar de (slechts 900!) inwoners je ’s morgens met een vriendelijke 'buenos días' begroeten. Twee kilometer verderop ligt het dorp Cómpeta dat bekend staat om haar heerlijke wijnen. De toeristische kust ligt op 22 kilometer afstand, met plaatsen als Torre del Mar en Nerja. Granada en het bekende Alhambra bereik je met de auto in ongeveer anderhalf uur.

Verzorging
Tijdens je verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. ’s Avonds dineren we bij ons landhuis en twee avonden gaan we uit eten in een van de lokale restaurants.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Finca Floretta
Finca Floretta

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer