Singlereizen.nl

Singlereis Wandelen in Drenthe

De zon schijnt je hotelkamer binnen als je wakker wordt. Je zet het raam op een kiertje en je hoort de vogels al vrolijk fluiten. Alle bomen zitten vol met knoppen en het ruikt naar een veelbelovende zomerdag. Net als die geur van verse broodjes die aan komt waaien! Na het stevige ontbijt ga je aan de wandel door de Drentse bossen. Wat is het hier prachtig, midden op de Hondsrug vlakbij Hunebedhoofdstad Borger. Dé ideale plek voor een wandelvakantie in eigen land.

In Eesergroen is altijd wat te doen, want daar ligt Lucy’s Inn. Het is een oude Drentse boerderij met een Engels tintje. De eigenares heeft haar roots liggen aan de andere kant van de Noordzee. Wees dus voorbereid op ongekende Britse gastvrijheid! Rondom het verblijf liggen uitgestrekte landerijen en de nabijgelegen levendige dorpen om te ontdekken. En het ademt hier geschiedenis. Want wie Drenthe zegt, zegt hunebedden! Natuurlijk komen we die tegen op onze wandelingen en het tijdens de fietstocht.

Want dat kan nu gewoon, wandelen en fietsen. Dat was duizenden jaren geleden wel anders, toen hier gletsjers lagen van soms wel een kilometer dik. Alles eronder werd van de aardbodem weggevaagd, verbrokkeld en samengeperst. Het resultaat? De Hondsrug. Bezaaid met gigantische stenen die de reis van Scandinavië over het ijs maakten. En die stenen lagen ‘voor het oprapen’. Daar wist dat Trechterbekervolkje wel raad mee, zij maakten er de indrukwekkende Hunebedden van. We zien ook de gletsjerkuilen terug, verborgen in de bossen. Afgewisseld met de open heide en zandverstuivingen wisselt de natuur in Drenthe lekker af. Voor wie het aandurft, kan een verfrissende duik nemen in recreatieplas het Loomeer. Wees gerust, er is daarna altijd een terrasje in de buurt voor een Drentse Boerenwafel met warme kop koffie of een koud biertje met je groepsgenoten.

Singlereis Wandelen in Drenthe
Singlereis Wandelen in Drenthe

Activiteiten

Dag 1 – Welkom(stdrankje) in Lucy’s Inn
Evert en Judith wachten jullie op met ‘n welkomstdrankje in Lucy’s Inn. Knop om naar vakantiemodus: sluit aan bij een ommetje over het natuurpad. Blijven hangen in de knusse leefruimte kan ook. Wie heeft er zin in een spelletje? Evert roept vanuit de eetzaal: “Eten is klaar!” Wat een luxe. Neem na het tafelen nog ‘n borrel of duik lekker vroeg je bed in.

Dag 2 – Ontdekkingstocht door Drenthe (14 kilometer)
Na het ontbijt stappen we op de normale fiets (let op, geen electrische) naar het beginpunt van de wandelroute. Tijdens het wandelen spot je essen, bos, heide, veen en nátuurlijk: de hunebedden. Wandelen maakt hongerig, dus komt Evert voor de lunch nog even langs met koffie en koek. Onderweg eten we een welverdiende boterham en maken we ‘n tussenstop op het terras. Zodra Lucy’s Inn weer aan de horizon verschijnt, ben je vrij om te doen wat je wilt. Als je maar op tijd weer terug bent voor het diner ’s avonds!

Tips: Je benen opladen voor de volgende dag, een potje darten in de recreatiezaal of met de groep op de fiets naar een dorp in de buurt!

Dag 3 – Historische boswandeling (14 kilometer)
Na het ontbijt stappen we op de fiets naar het startpunt van de boswandeling. Bomen, heel veel bomen en… een tropisch zandstrand? Ook wel ‘t Loomeer genoemd. Hier blijven we even hangen voor een lekker kop koffie en ’n broodje! Je wandelt verder op historische grond. Letterlijk! De zwerfkeien komen uit de ijstijd. Een paar foto’s, goede gesprekken (en grappen) later komen we aan bij Lucy’s. Evert duikt de keuken in voor een heerlijk diner!

Dag 4 – Fotogeniek Orvelte
Ontbijt achter de kiezen en door! Nog even de laatste dag uitbuiten.
We springen op de fiets naar Orvelte, een fotogeniek monumentendorp. Na een fietstochtje van 12 kilometer zie je de eerste rietgedekte Saksische boerderijen. In Orvelte kan je heerlijk rondstruinen en proeven van de sfeer uit vervlogen tijden. Dikke tip: proef de enige echte onovertroffen Drentse krentewegge bij de bakker. En voor de zoetekauw: in het Oudhollands snoepwinkeltje vind je ulevellen en polkabrokken. Mmm! Wat dacht je van een kopje koffie om het af te leren? Daarna fietsen we terug.

Dag 5 – Wandeldag
Vandaag gaan we zo’n 13 kilometer van het Drenthepad verkennen. Eerst gaat het op de fiets naar Borger en vandaar lopen we richting Gasselte. Klaar voor een hele gevarieerde dag? Aan het einde van onze route worden we opgehaald door Evert en brengt hij ons terug naar de fietsen.

Dag 6 – Vrije dag
Vandaag mag je de beentjes strekken. Een vrije dag. Doe lekker waar je zin in hebt. Wat lummelen, een stukje fietsen en lunchen in Borger of wil je misschien een dagje uit, naar bijvoorbeeld Safaripark Wildlands in Emmen of juist lekker winkelen in de gezellige studentenstad Groningen? Evert en Judith kunnen je tips geven of wat er te doen is in de omgeving. Het diner is ‘s avonds weer in Lucy’s Inn.

Dag 7 – Wandeldag
Heerlijk uitgerust vertrekken we vandaag voor de laatste wandeldag op de fiets naar het bos voor een mooie boswandeling (van 14 kilometer). Ook vandaag weer genoeg te zien en te ontdekken en tijd om mooie herinneringen te maken. ‘s Avonds pakt Evert uit met ‘het laatste avondmaal’ en maken we er een gezellige laatste avond van.

Dag 8 – Vertrekdag
Helaas, aan al het goede komt een eind. Na het ontbijt is het tijd om de spullen te verzamelen en afscheid te nemen.

Wij hopen dat je een fantastische ervaring, met net zulke fantastische mensen, hebt gehad. Deze ervaring neemt niemand je meer af. En dat in eigen land. Wij merken vaak dat de groep het leuk vindt om nog even in de omgeving te blijven hangen. Voor een gezamenlijke (afsluitende) lunch bijvoorbeeld. Dikke tip: proef de enige echte onovertroffen Drentse krenteweg

Singlereis Wandelen in Drenthe
Singlereis Wandelen in Drenthe

Verblijf

Verblijf Lucy’s Inn

Beschrijving


Lucy’s Inn is een ruime bed and breakfast en een écht familiebedrijf. Vooral de ruime opzet zorgt in deze tijden voor een aangenaam verblijf. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht. Eigenares Lucy heeft deze plek een gezellige Engelse touch gegeven.

Voor een boodschap, souvenirs of terrasje fiets je naar het nabij gelegen Borger (5 KM). Een bruisend Drents dorp – waar je o.a. een supermarkt, drogist, tankstation en diverse horecagelegenheden vindt. In de ontspannen sfeer van Lucy’s Inn is het altijd goed toeven. Door de ruime en lichte eetzaal start je dag altijd in de natuur. Koffie, krantje en je rustig klaarmaken voor wat de dag gaat brengen. En als jullie weer terug zijn, de dag gezellig afsluiten met een spelletje darts of biljart. Of lekker de beentjes omhoog rondom de open haard? Want er is niets lekkerder om even neer te ploffen na een wandeling of fietstocht met reisleider Judith. Even bijkomen met een drankje, warme thee of een goede borrel. Wat voor weer het ook is, jouw dag start en eindigt in de natuur.

Lucy’s Inn is coronaproof. Dat betekent dat er voldoende afstand gehouden wordt in de openbare ruimtes zoals het terras, de eetzaal en recreatieruimte. Er wordt extra aandacht besteed aan hygiëne, zoals de schoonmaak van de kamers en de algemene ruimtes. Ook is er desinfectiemiddel aanwezig zodat je je handen lekker schoon houdt.
 

Je kamer
Je verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, inclusief privé-badkamer met toilet, wastafel en douche. Wel zo fijn, want een dag flink wandelen wil nog wel eens voor een ‘natuurlijk’ luchtje zorgen.

Eten en drinken
Je valt in Borger met je neus in de boter! Niet letterlijk natuurlijk, maar je geniet in Lucy’s Inn wel van ontbijt, lunch én diner. Die worden dagelijks vers bereid door Evert. In de ochtend een voedzaam ontbijt zodat jij flink energie hebt voor de excursies van Judith, en na de wandeldagen schuiven jij en je groepsgenoten in de eetzaal aan voor een smakelijk diner. Ook voor de lunch wordt gezorgd: je krijgt dan een lunchpakketje mee. Dat loopt gesmeerd!

De omgeving

Borger – Hunebedhoofdstad
Maar liefst 52 van de 53 hunebedden in Nederland liggen in Drenthe. Niet gek dat Drenthe in één adem worden genoemd met deze bijzondere grafmonumenten. Het zijn de oudste monumenten in Nederland, want ze stammen uit de late steentijd en zijn gebouwd door het trechterbekervolk. De enorme hunebedkeien zijn in de ijstijd naar ons land gekomen. In Hunebedhoofdstad Borger vind je het grootste exemplaar van maar liefst 23 meter lang. Alles wat je wilt weten over deze indrukwekkende bouwwerken vind je in het hunebedcentrum van Borger. (Reservering is vanwege het coronavirus verplicht.)

Boomkroonpad
Maak je op voor een heel bijzondere wandeling: over het boomkroonpad van boswachterij Gieten-Borger. Daar loop je op eenzame hoogte van 22 meter tussen de boomtoppen. Nu weet je eindelijk hoe het moet zijn om als roofvogel boven de boomtoppen naar beneden te kijken.

Beestenboel
Het is niet alleen maar bomen en stenen wat de klok slaat in Drenthe. Ook voor een lekker portie dieren ga je naar Drenthe. Naast de herten, wilde zwijnen en reeën in het wild, kun je in Wildlands Adventure Zoo in Emmen terecht. Als Columbus dit park kende in zijn tijd, had-ie Amerika nooit ‘ontdekt’. Hij was linea recta naar Drenthe gereisd. Via de savanne naar de jungle en na een korte pauze met versnapering, door naar het poolgebied. In Wildlands maak jij je eigen wereldreis in één dag tijd. (Ook hier is reservering verplicht, vanwege het coronavirus.)

Reuzegezellig
Ga op reis in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord en laat je meevoeren door de tijd. Van de bouw van de vroege plaggenhutten tot de late jaren ‘20 van de vorige eeuw. De legende van Ellert en Brammert wil dat hier vier eeuwen geleden twee reuzen hebben gewoond: vader en zoon. Ruwe, robuuste kerels, type Hagrid, maar dan nog tien koppen groter. Ze hadden een ondergrondse hut op de hei, tegenwoordig bekend onder de naam Ellertsveld. Wie weg niet weg is, is gezien…

Stadswandeling
In de mood voor een dagje stad? Met de auto of het openbaar vervoer ben je zo in het gemoedelijke Assen of studentenstad Groningen. Leuk om met een of meerdere groepsgenoten te doen. In Assen vind je een gezellig winkelcentrum met veel horeca, waar je in Groningen slentert door leuke winkelstraatjes, gelegen tussen oude pakhuizen en mooie grachten. Ook Emmen bereik je in no time! Vergeet je mondkapje niet voor het openbaar vervoer!
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Lucy’s Inn
Lucy’s Inn

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wandelen in Drenthe
Singlereis Wandelen in Drenthe

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer