Singlereizen.nl

Singlereis Wandelen in de Franse Alpen

Hier, rondom het authentieke bergdorpje La Chapelle d’Abondance, draait alles om outdoor-activiteiten en bergsport. Je vindt er kronkelende wandelpaadjes die direct naast het hotel beginnen maar ook 380 kilometer aan uitgestippelde mountainbikeroutes en kabels waaraan je van berg naar berg slingert. Zin om deze zomer je grenzen te verleggen tijdens deze wandelvakantie?

Na een heerlijke wandeldag in de bergen is het comfortabel thuiskomen in hotel Esprit Montagne, goed voor een 9,4 op Zoover! Daarmee wordt het hotel beoordeeld als beste hotel in Frankrijk. Val maar gerust aan op het uitgebreide diner, met de lekkerste streekproducten. Uiteraard ontbreekt een goed glas Franse wijn niet. Goede bedden zorgen voor de nodige nachtrust, zodat je de volgende dag weer vol energie de bergen in kunt trekken. De Nederlandse hotelier Alke kent niet alleen het gebied op zijn duimpje, maar weet ook precies hoe hij je in de watten legt!

Reisgegevens

• 8 - 15 singles
• m/v verdeling in 2017 was gemiddeld 60% man, 40% vrouw 
• Verblijf in mooie en nette kamers 
• Verblijf o.b.v. halfpension 
• Aankomst en vertrek op zaterdag 
• Vlucht met KLM van Amsterdam naar Genève óf eigen vervoer

Vegetarisch of andere dieetwensen?
Geen probleem. Met alle diëten, allergieën, maar ook vegetarisch en veganistisch kan rekening worden gehouden. Geef eventuele allergieën of wensen tijdig door zodat hier rekening mee wordt gehouden tijdens je vakantie.



Verzorging
Je verblijft in hotel Esprit Montagne op basis van halfpension, dus ontbijt en diner zijn bij de reis inbegrepen. Dat is genieten, want de kok werkt graag met verse en regionale producten. Veel producten komen zelfs rechtstreeks van de boer. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ’s avonds word je verwend met een 3-gangendiner. Eén avond kun je zelfs vier gangen verwachten. We sluiten de week af met een gezellige barbecue. Bovendien kun je kennismaken met het best bewaarde geheim van de Alpen: haar wijnen. Je hebt de keuze uit een prachtige selectie van uitstekende wijnen. Santé!

Singlereis Wandelen in de Franse Alpen
Singlereis Wandelen in de Franse Alpen

Activiteiten

Zaterdag - Aankomst en kennismakingswandeling

Bienvenue en Portes du Soleil! Je wandelschoenen kunnen uit je koffer, want na aankomst maken we een kennismakingswandeling vanuit ons hotel naar de waterval en daarna door naar het dorp voor een drankje op het terras. Een wandeling van circa 1 à 1,5 uur (100 hoogtemeters). Een mooie gelegenheid om de omgeving en elkaar beter te leren kennen.

Zondag - Wandeltocht en proeverij van Alpenwijnen

We vertrekken met de bus (of eigen auto's) naar Pré-la-Joux waar de lift naar boven vertrekt. We wandelen naar Pointe de Mossette. Vervolgens pakken we weer een lift naar beneden en lopen we naar Lindarets. Daar pakken we weer een lift omhoog en wandelen we via de kam en het bos terug naar Pré-la-Joux. Deze wandeling heeft circa 500 hoogtemeters. 

We sluiten deze wandeling af met een wijnproeverij. Je vakantie in deze streek is niet compleet als je de heerlijke wijnen uit de regio niet geproefd hebt. Hotelier Alke weet dat als geen ander en laat je zeven verschillende wijnen proberen. Proef de verschillen tussen de Italiaanse wijn uit de Aoste Vallei, de Zwitserse wijn uit de Cantons Vaud en Valais en de Franse wijn uit de Savoie en Haute Savoie. Welke is jouw favoriet?

Maandag - Wandeltocht

Trek je wandelschoenen maar weer aan: vandaag wandelen we vanuit het hotel omhoog naar Pointe des Mattes en dalen dan weer af naar Refuge de Trébentaz voor de lunch. Na de lunch gaan we een stukje klimmen en wandelen we via de Combe de Chemin terug naar La Chapelle en langs de beek terug naar hotel. We maken vandaag circa 1200 hoogtemeters.

Dinsdag - Vrije dag of optioneel wandeltocht, mountainbiketocht of fantasticable

Zin om even een dagje te ontspannen? Of je boek te lezen in de zon? Daar is vandaag alle tijd voor! Maar je kunt er ook voor kiezen om vandaag te kiezen voor een wandeltocht, mountainbiketocht of avontuurlijke middag 'fantasticable'.

Woensdag - Wandeltocht

Vandaag gaan we weer aan de wandel! Naast het hotel nemen we de lift omhoog en wandelen we verder omhoog naar de grens met Zwitserland. We volgen de kam en dalen vervolgens af naar Chalet de Mouet voor een heerlijke lunch. Na de lunch vervolgen we onze route via de kam en met twee liften naar Châtel. Daar hebben we een drankje op het terras verdiend. Daarna stappen we in de bus die ons terugbrengt naar hotel. Een wandeling met circa 900 hoogtemeters.

Donderdag - Wandeltocht en BBQ

Vandaag maken we vanuit Chevenne een rondje omhoog naar Cornettes de Bise. Een wandeling met 1200 hoogtemeters. We sluiten de dag af met een gezellige barbecue.

Vrijdag - Vrije dag

Vandaag weer een rustig dagje als afsluiter. Waterliefhebbers kunnen zich uitleven tijdens het raften of hydrospeed. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een dag even helemaal niets te doen of een duik te nemen in het zwembad in het dorp. Of ga mee naar de badplaatsen Vevey en Montreux aan het meer van Genève waar je heerlijk kunt struinen over de boulevard en langs de havens (met eigen vervoer)? Aan jou de keuze!

Zaterdag - Terugreis

De vakantie zit erop en helaas is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. 

De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.

Multipas Portes de Soleil

Ga je met Estivant mee naar la Chapelle d’Abondance, dan ontvang je gratis de 'Multipas Portes du Soleil'. Met deze pas heb je in het gebied Portes du Soleil onder andere gratis toegang tot geopende liften, zwembaden en –meren, tennisbanen en enkele musea. Even behoefte aan een culturele break? Ga dan mee naar de Abdij in La Chapelle d’Abondance of het Maison du Val.

Naar keus bij te boeken

Naast de inbegrepen activiteiten is er nog genoeg tijd om zelf invulling te geven aan je vakantie. Houd je van wandelen of mountainbiken? Dan geven onze reisleider en de Nederlandse hotelier je graag tips. Waterliefhebbers kunnen zich uitleven tijdens het raften of hydrospeed. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een dag even helemaal niets te doen of een duik te nemen in het zwembad in het dorp. Of ga mee naar de badplaatsen Vevey en Montreux aan het meer van Genève waar je heerlijk kunt struinen over de boulevard en langs de havens. 

Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.



Raften
Raften doe je door met een groepje mensen in een grote rubberen boot een wild stromende rivier met verschillende stroomversnellingen af te zakken. Samen probeer je de boot in de goede richting te sturen. De rafttrip duurt ongeveer 2 uur inclusief de instructies. De rivier stroomt op sommige plaatsen wat sneller en wilder dan op andere. Er zijn 3 verschillende rafttrips te maken die variëren in moeilijkheid.
€ 40


Kayakken
Een goede manier om de mooie omgeving te verkennen, is vanaf het water. Hier en daar kom je een stroomversnelling tegen. Onderweg kun je een verfrissende duik nemen. Stap ook in de kayak en ga mee met deze tour.
€ 40

Hydrospeed
Hydrospeed is een sport voor de echte waterliefhebber. Je ligt met je bovenlichaam op een soort board en met je benen in het water. Op deze manier zak je de rivier af. Onderweg probeer je met behulp van je board en zwemflippers de stenen in de rivier te ontwijken en in de goede richting te sturen. De instructeur weet de beste route langs de verschillende moeilijke passages en geeft je de juiste aanwijzingen voor een veilig vervolg van de tocht.
€ 40

Adventure Parcours
Zeker de moeite waard is het Adventure Parcous. Hier slinger je tussen de bomen en zoef je aan een kabel van de ene naar de andere boom.
€ 20

Parapente
Ervaar het vrije gevoel van parapenten. Terwijl je in de lucht zweeft, kun je om je heen kijken en genieten van het prachtige uitzicht. Dit is echt een uitdaging en tegelijkertijd heerlijk ontspannend.
€ 70

Fantasticable
Vlieg met hoge snelheid door de lucht van de ene berg naar de andere! Met de fantasticable glijd je, gezekerd in een harnas, langs een meterslange staalkabel naar beneden. Tussen vier bergtoppen op een hoogte van 250 meter zijn twee kabels gespannen van 1,2 en 1,3 kilometer lang. Hieraan kun je een snelheid van maar liefst 100 kilometer per uur bereiken. Wel goed opletten, want het Alpenlandschap heeft er nog nooit zo bijzonder uit gezien!
€40

Mountainbiketocht
De vallei waar La Chapelle d’Abondance in ligt leent zich uitstekend voor een mountainbiketocht. Met maar liefst 380 kilometer aan routes kun je er met gemak een hele week mee vullen. Onder begeleiding van een instructeur gaan we een dag met de mountainbike op pad. Geniet van de natuur met meren, watervallen en prachtige uitzichten. Zet maar een tandje erbij als we klimmen naar de top, daarna kun je weer zoevend naar beneden…
€29
Singlereis Wandelen in de Franse Alpen
Singlereis Wandelen in de Franse Alpen

Verblijf

Verblijf Hotel Esprit Montagne Zomer

Beschrijving

Je vindt ze maar zelden in Frankrijk: niet al te grote, sfeervolle hotels met de nodige comfort. We hebben er toch zo een gevonden! De naam? Hotel Esprit Montagne. Niet voor niets is dit hotel al meerdere keren door beoordelingssite Zoover uitgeroepen tot een van de beste van Frankrijk. Handgemaakte, houten meubels en foto’s van het omliggende berglandschap zorgen in dit hotel voor een rustieke sfeer. De Nederlandse eigenaar en Alpen-kenner Alke heeft het hier goed voor elkaar. Een goede locatie met de charme van het bergleven, twintig gezellig ingerichte kamers en een uitstekende keuken. Wat wil je nog meer?

Na een actieve dag in de bergen is het fijn thuiskomen in hotel Esprit Montagne. Geniet van een lokaal wijntje in de tuin of kom helemaal tot rust in de sauna. Nog wat stijve spieren? Dan maakt de masseur graag de spieren los, zodat je de volgende dag weer fit en soepel op pad kunt. Even internet checken? Er is gratis WiFi in het hotel. We hebben een eigen, gratis parkeerplaats rondom het hotel.


Je kamer
De kamers zijn, net zoals de rest van het hotel, rustiek ingericht met veel houtwerk, foto’s van de bergen aan de wand en sfeervolle gordijnen. In de tweepersoonskamers staan gescheiden bedden met comfortabele matrassen. Ook kun je ervoor kiezen om een tweepersoonskamer voor jezelf te boeken. Iedere kamer heeft een apart toilet en een badkamer met een ligbad en bidet. Er is bewust voor gekozen om geen TV in de kamers te plaatsen, zodat je goed tot rust kunt komen. Mocht je toch graag willen kijken, dan kan dat in de tv-lounge met zelfs Nederlandse zenders. Sommige kamers beschikken ook over een balkon.

Eten en drinken
Je verblijft in hotel Esprit Montagne op basis van halfpension, dus ontbijt en diner zijn bij de reis inbegrepen. Dat is genieten, want de kok werkt graag met verse en regionale producten. Veel producten komen zelfs rechtstreeks van de boer. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ’s avonds word je verwend met een 3-gangendiner. Eén avond kun je zelfs vier gangen verwachten. We sluiten de week af met een gezellige barbecue. Bovendien kun je kennismaken met het best bewaarde geheim van de Alpen: haar wijnen. Je hebt de keuze uit een prachtige selectie van uitstekende wijnen. Santé!

Vegetarisch of andere dieetwensen?
Geen probleem. Met alle diëten, allergieën, maar ook vegetarisch en veganistisch kan rekening worden gehouden. Geef eventuele allergieën of wensen tijdig door zodat hier rekening mee wordt gehouden tijdens je vakantie.


De omgeving
Het hotel ligt mooi tussen de bergtoppen van de Alpen in de regio Haute Savoie, op slechts 5 kilometer van de Zwitserse grens. Het authentieke bergdorpje La Chapelle d’Abondance ligt op circa anderhalve kilometer van ons hotel, op een hoogte van 1020 meter. Slingerende wandelpaden beginnen direct naast het hotel in alle richtingen. Op slechts 45 minuten rijden ligt het meer van Genève, met gezellige terrassen en badplaatsen zoals Montreux en Vevey. Een leuke afwisseling voor de actieve dagen in de bergen. In die bergen ben je al zodra je het hotel uitstapt. Ideaal, want zo hoeven we nooit ver te rijden voor de activiteiten.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Esprit Montagne Zomer
Hotel Esprit Montagne Zomer

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Wandelen in de Franse Alpen
Singlereis Wandelen in de Franse Alpen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer