Singlereizen.nl

Singlereis Vietnam & Cambodja Ontdek pracht en praal

Vietnam en Cambodja zijn twee bijzondere bestemmingen met elk een eigen karakter. In het prachtige Vietnam logeer je in de schilderachtige Halong Bay, je bezoekt de keizerlijke hoofdstad Hué en ziet het historische stadje Hoi An. Na de bruisende steden Ho Chi Minh City en Phnom Penh is het tijd voor het slaperige Cambodjaanse stadje Battambang. Je reis sluit je af met hét hoogtepunt van Indochina: Angkor Wat. Boek nu deze ontdekkingstocht door Indochina!

Singlereis Vietnam & Cambodja Ontdek pracht en praal
Singlereis Vietnam & Cambodja Ontdek pracht en praal

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek Hanoi
Vandaag begint je groepsreis Vietnam & Cambodja. Je vliegt naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 - Aankomst Hanoi
Je landt op N?i Bài International Airport, het vliegveld van Hanoi. Een transfer brengt je van de luchthaven naar je hotel in de stad. 's Avonds kun je de stad al in. Hanoi heeft een geheel eigen sfeer. De verschillende meren, verspreid door de stad, bepalen het stadsbeeld. De oude koloniale villa's geven de stad een onmiskenbaar Frans tintje. Geniet van je eerste Vietnamese maaltijd!

Dag 3 - Hanoi
Vrije dag. De oude binnenstad, ten noorden van het Hoan Kiem-meer, bestaat uit talloze kleine, smalle straten die bewoond worden door allerlei handwerkslieden. Bij de winkeltjes worden pannen geslagen, leer bewerkt, mooie stoffen en vele andere waren verkocht. Je kunt hier uren ronddwalen. Vergeet de markt in het oude centrum niet! Op de markt en de straatjes eromheen zijn vele soorten rijst, tropische vruchten, bloemen, kruiden, groenten en handwerk (manden, schalen) te koop. Er zijn diverse musea die de moeite waard zijn, evenals de Tempel van de Literatuur en de Eenzuilige Pagode. Het Ho Chi Minh-mausoleum mag je natuurlijk niet missen (gesloten op maandag en vrijdag en een aantal weken in het najaar in verband met het onderhoud aan het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh).Wil je uitrusten van de drukte van de stad dan kan dat bij een gezellig cafeetje aan het Hoan Kiem-meer. Ook een ritje per cyclo (fietstaxi) door de binnenstad is leuk. Liefhebbers kunnen vandaag deelnemen aan de optionele excursie 'Hanoi - Stadsbezichtiging (middag)'.

Dag 4 - Hanoi – Halong Bay
Je reist naar het verbluffend mooie natuurgebied van Halong Bay (de Baai van de Neerdalende Draak). Al eeuwen geldt dit uitgestrekte gebied (groter dan 1500 km²) als één van de belangrijkste attracties van Vietnam. En terecht: de grillige karstrotsen die steil uit de wateren van de Golf van Tonkin lijken op te stijgen, de ruim 3000 eilanden en baaien en de enkele Chinese jonk die nog voorbijkomt, maken deze streek onvergetelijk. Je maakt een cruise door dit sprookjesachtige gebied en slaapt ook op de boot. De baai is al tweemaal toe uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, in 1994 vanwege de schoonheid van het gebied en zes jaar later vanwege de biologische waarde. Tijdens deze boottrip zijn 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt inbegrepen.

Dag 5 - Halong Bay – Hanoi – Hué
Na het ontbijt vaar je terug richting het vasteland. Ook nu geniet je van de honderden eilandjes, rotsen, grotten en verscholen strandjes. Je rijdt terug naar Hanoi, waar je (afhankelijk van je aankomsttijd) nog enige tijd kunt spenderen. Aan het eind van de middag vertrek je met de nachttrein naar Hué (second class softsleeper; geplande vertrektijd is 19:30 uur of 20:15 uur, wijzigingen voorbehouden). De trein draagt de toepasselijke naam 'Herenigings Express': Noord- en Zuid-Vietnam worden immers zo verbonden!

Dag 6 - Hué
Na aankomst met de nachttrein (om 08:30u óf om 09:40u; onder voorbehoud van wijzigingen) ga je naar je hotel in de oude keizersstad Hué en kun je de rest van je dag zelf indelen. Je kunt een kijkje nemen in de uitgestrekte Verboden Paarse Stad. Oud is de Verboden Stad niet. Het oudste deel stamt uit het begin van de 19de eeuw, uit de tijd van de Nguyen-keizers. Het is wel één van de weinige grootse bouwwerken uit de Vietnamese historie. Rondom Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven uit de Nguyen-dynastie, die tot 1945 vanuit Hué het land regeerden. Hoewel er dertien keizers geweest zijn, werden er slechts zeven begraven in een tombe, omdat zij tot aan hun dood regeerden. De tombes zijn een soort van miniatuurpaleisjes, omringd door groene tuinen, aan een meer of rivier. Wellicht de mooiste tombes zijn die van de keizers Khai Dinh en Minh Mang. Deze prijken vanwege de mooie architectuur en prachtige doorkijkjes op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt aan de Parfumrivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Je kunt een facultatieve excursie maken over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes.

Dag 7 - Hué – Da Nang – Marmeren Bergen – Hoi An
Je vervolgt je rondreis door Vietnam zuidwaarts. De rit van vandaag is niet lang (slechts 130 km; ‘kale’ reistijd circa drie uur), maar we zullen onderweg een paar keer stoppen. Je gaat eerst naar Da Nang, waar je optioneel het Cham Museum kunt bezoeken. Het museum heeft de grootste verzameling Cham-beeldhouwkunst ter wereld; de collectie telt meer dan 300 beelden van zandsteen. De beelden dateren uit de 7de tot de 15de eeuw. De beelden uit de periode tot de 10de eeuw verraden voornamelijk hindoeïstische invloeden uit India en Indonesië. In de periode tussen de 10de en 15de eeuw overheersten Khmerinvloeden uit Cambodja. Je bezoekt ook de beroemde Marmeren Bergen. De mooie Marmeren Bergen (Ngu Hanh Son) zijn vijf heuvels met grotten. Ten tijde van de Vietnamoorlog was het een schuilplaats voor de Viet Cong. Nu is het een boeddhistisch heiligdom. De vele beelden die in de verschillende grotten staan, getuigen hiervan. Je reist verder langs de schilderachtige Vietnamese kust richting Hoi An, het voormalige Faifo.

Dag 8 - Hoi An / Optionele excursie Tra Que
Vrije dag. Hoi An is een stadje met traditionele huizen en wordt door veel reizigers als één van de meest sfeervolle en leuke plaatsen van Vietnam ervaren. Bezoek er de fotogenieke markt, met manden vol exotische vissoorten, garnalen, groenten of fruit. Liefhebbers van de Vietnamese keuken kunnen optioneel op de fiets naar het kruidendorpje Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen en rijstvelden dwars door het tijdloze platteland. Je krijgt een rondleiding over één van de boerderijen. Je lunch bestaat uit delicatessen zoals ‘tam huu’ (loempia’s) of ‘banh xeo’ (traditionele pannenkoekjes uit de regio Midden-Vietnam). Je kunt eventueel de 'chef' helpen met koken, of toekijken hoe het eten wordt bereid.

Dag 9 - Hoi An / Optionele excursie My Son
Vrije dag in Hoi An. Talrijke oude, vaak houten huizen en historische gebouwen getuigen van het verleden. Enkele van de oude Chinese huizen zijn geopend voor bezoekers. De inrichting van deze huizen ziet er nog hetzelfde uit als eeuwen geleden. Ook een aantal oude Chinese tempels is nog steeds in gebruik. Liefhebbers van opgravingen zullen zeker tijdens deze Vietnam en Cambodja groepsreis een optioneel bezoek willen brengen aan My Son, dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De monumenten liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An.

Dag 10 - Hoi An – Danang – Ho Chi Minh City
Ook vandaag heb je nog tijd om Hoi An en omgeving verder te bekijken. Wie wil kan een kort boottochtje maken op de rivier of op eigen gelegenheid naar het rustige strand van Hoi An gaan. Je kunt er voor kiezen een fietstocht in de prachtige omgeving te maken. Aan het eind van de dag rijd je naar Danang, waar je op de nachttrein naar Ho Chi Minh City stapt.

NB: Shoestring heeft als uitgangspunt dat we ter plaatse – om milieuredenen - geen gebruik maken van regionale of binnenlandse vluchten. Van Danang naar Ho Chi Minh City gebruik je daarom een nachttrein. Optioneel kun je voor het traject tussen Danang en Ho Chi Minh City kiezen voor een binnenlandse vlucht (opgeven bij boeking).

Dag 11 - Ho Chi Minh City
’s Middags kom je aan in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Ho Chi Minh City, ook wel afgekort tot HCMC, is rijk aan musea, pagodes, tempels, koloniale gebouwen en kerken. Opvallend zijn de Notre Dame-kathedraal, het oude Stadhuis en het Hoofdpostkantoor dat duidelijk Franse invloeden laat zien. De Giac Lam-pagode, de oudste van de stad, is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kunt uren dwalen door deze bedrijvige stad; het lijkt alsof iedereen hier onderweg is, op de fiets of de brommer. Iedereen is druk bezig met bouwen, timmeren of handelen. In de Dong Khoi-straat vind je designwinkels en verschillende restaurants. De Bitexco wolkenkrabber is een prima plek voor een drankje. Vanuit het restaurant op de 50ste etage heb je een fraai uitzicht op de metropool, vooral tijdens zonsondergang!


Dag 12 - Ho Chi Minh City / Optionele excursie Tay Ninh & Cu Chi
Vrije dag. Wie wil, kan deelnemen aan een optionele excursie naar Tay Ninh en Cu Chi. Deze gecombineerde excursie neemt een volle dag in beslag. Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. Cao Dai is het product van een poging een ideale godsdienst te creëren door samensmelting van verscheidene oosterse en westerse godsdiensten en filosofieën. Dit heeft een interessante en kleurrijke ideologie opgeleverd die momenteel rond de drie miljoen aanhangers heeft, voornamelijk in de Tay Ninh-provincie. Om 12 uur kun je een ceremonie bijwonen in de extravagante tempel, die het midden houdt tussen een Franse kerk en een Disneykasteel. Hierna rijden we verder naar Cu Chi, het indrukwekkende ondergrondse tunnelnetwerk van waaruit de guerrilla vocht tijdens de Vietnamoorlog. Het complex werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerrillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben.

Dag 13 - Ho Chi Minh City / Optionele excursie Mekongdelta
Vrije dag. In HCMC zijn enkele interessante musea, waaronder het unieke Museum van Oorlogsherinneringen (vroeger van Amerikaanse Oorlogsmisdaden genoemd) en het Historisch Museum. Een bezoek aan Cholon, de bruisende Chinese wijk, is zeker aan te raden. Liefhebbers kunnen kiezen voor een optionele dagexcursie naar de Mekongdelta, die een volle dag in beslag neemt. Je rijdt hierbij naar het stadje Cai Be, waar je op de boot stapt voor een tocht over de Mekong naar Vinh Long. Al snel begrijp je dat de delta de 'rijstschuur' is van Vietnam. Het is een gevarieerd waterrijk gebied met rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages. Tijdens de boottocht zie je het dagelijks leven aan de rivier en een drijvende markt, je proeft tropische vruchten in een lokale fruitgaard en bekijkt kleine familiebedrijfjes. Er wordt in de regio bijvoorbeeld rijstpapier, popcorn of kokossnoep geproduceerd. De lunch wordt geserveerd in een bonsaituin.

Dag 14 - Ho Chi Minh City – Phnom Penh
Per openbare bus reis je via de Moc Bai - Bavet grensovergang naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Na aankomst kun je deze bruisende stad alvast verkennen. Phnom Penh is een sfeervolle plaats met een brede boulevard aan de Tonle Saprivier, vol restaurants en terrasjes. Probeer een lekkere coconut milkshake! Langs de boulevard is het leuk wandelen en in de zijstraatjes vind je veel gezellige marktjes vol groenten en fruit. Het uitgaansleven is bruisend; je vindt hier alles, van discotheken tot nachtclubs.

Dag 15 - Phnom Penh
Vrije dag: er is voldoende te zien in Phnom Penh. Het Koninklijk Paleis is voor een deel te bezichtigen. Op het paleisterrein vind je de 'Zilveren Tempel' met een vloer van zilveren stenen. Het Nationaal Museum heeft een prachtige collectie historische Khmerkunst. De Tuol Sleng-gevangenis en de Choeung Ek, beter bekend onder de naam Killing Fields, getuigen van het gruwelijke bewind van Pol Pot en zijn Rode Khmer. Tijdens de optionele excursie Phnom Penh - Stadsbezichtiging breng je een indrukwekkend bezoek aan deze 'Killing Fields', het monument ter herdenking van de vele slachtoffers die het Rode Khmerregime heeft gemaakt. Wie enkele souvenirs wil kopen, mag een bezoek aan de Russische markt zeker niet overslaan. Je vindt er werkelijk alles; van aardewerken kommen tot hangmatten, zijden stoffen en zilverwerk. Op deze markt zijn tal van lokale restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten. De centrale markt in art-decostijl is altijd vol leven en in het midden heb je een grote afdeling met goud- en juwelenstalletjes. 

Dag 16 - Phnom Penh – Udong – Battambang
Je vervolgt je rondreis door Cambodja van Phnom Penh naar Battambang. Onderweg maak je een stop bij Udong, de oude hoofdstad van het Khmerrijk. Iedere nieuwe koning zorgde ervoor dat het aantal tempels, stoepa's en paleizen uitbreidde. Optioneel kun je enkele van de bouwwerken op de heuvel bekijken. Het slaperige Battambang wordt nog maar weinig in reisprogramma’s opgenomen. Cambodja's op één na grootste stad ligt aan de Sangkerrivier en staat bekend om zijn goed bewaarde Franse koloniale architectuur. ’s Avonds kun je aanschuiven bij één van de vele eet- en drinkstalletjes. 

Dag 17 - Battambang – Siem Reap
Vrije ochtend. Een bijzondere ervaring is een optioneel ritje op de bamboetrein ('norry'), een traditioneel vervoersmiddel op een enkelspoor. Je zoeft er met een vaart van zo'n 20 tot 40 kilometer per uur overheen, slechts een stukje boven de grond. De oneffenheden in de rails zorgen voor een stuiterende adrenalinekick! Je rijdt naar Siem Reap, de 'toegangspoort' tot het beroemde Khmerheiligdom Angkor, dat uiteraard op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Na aankomst kun je je laten masseren in het Angkor Massage-instituut, waar blinde mensen de massages verzorgen en zo kunnen deelnemen aan de maatschappij. Siem Reap heeft een leuke overdekte markt waar je in de eetkraampjes lekker Cambodjaans kan eten. Probeer eens 'fish amok', een romige vis-curry die geserveerd wordt in een kokosnoot. Op Bar Street vind je tal van restaurants, terrasjes en hippe cafeetjes.

Dag 18 - Siem Reap / Angkor
Vrije dag. Je kunt een bezoek brengen aan het wereldberoemde Khmerheiligdom Angkor, dat natuurlijk een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft. Vanaf de 10de eeuw was Angkor de hoofdstad van het machtige Khmerrijk. Het complex bestaat uit meer dan 110 tempels en wordt beschouwd als één van de architectonische wereldwonderen. Angkor is in de loop van honderden jaren opgebouwd door verschillende Khmerheersers. In het complex staan veel verschillende tempels, maar sla zeker Angkor Wat, Bayon en Ta Phrom niet over.

Let op: voor een bezoek aan het tempelcomplex van Angkor Wat koop je bij de ingang een strikt persoonsgebonden entreebewijs. Een toegangspas voor 1 dag kost 37 US$, voor 3 dagen betaal je 62 US$ (prijswijzigingen onder voorbehoud).
 
Dag 19 - Siem Reap / Angkor
Vrije dag. Je kunt ervoor kiezen om nog een (deel van de) dag Angkor te verkennen. De tempel Preah Kahn is bijna niet gerestaureerd, waardoor je mooi kunt zien hoe de natuur de tempel heeft overgenomen. Er hangt een mystieke sfeer. Gigantische woudreuzen overgroeien de rotsblokken, tempelmuren en -daken en meterslange dikke boomwortels kronkelen door de ruïnes. Vlinders fladderen door de groene omgeving en je hoort overal vogels. Ook Ta Som en Pre Rup zijn de moeite van een bezoek zeker waard. Als je het schitterend bewerkte Banteay Srei complex wilt bezoeken, moet je eerst een tocht maken van zo'n 30 kilometer door de rijstvelden. De tempel op zich is misschien niet de meest indrukwekkende, maar de vele reliëfs en sculpturen behoren tot de meest verfijnde van Angkor. Genoeg cultuur gehad vandaag? Misschien is een massage in het ‘Angkor Massage Institute’ dan een welkome optie. Of ga naar het vogelreservaat Preak Tuol, waar je vanaf een motorbootje de traditionele vissersdorpen en ‘ondergelopen bossen’ ziet.
 
Dag 20 - Vertrek Siem Reap
Afhankelijk van de tijd waarop je terugvlucht vertrekt, heb je nog een deel van de dag de tijd om Siem Reap te bekijken. Dan staat een transfer naar de luchthaven op je te wachten voor de terugreis naar huis.

Dag 21 - Thuiskomst
Helaas is je rondreis ten einde maar kan het nagenieten beginnen...

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 3. De reis is door ieder fit persoon te maken. Wel moet er rekening gehouden worden met enkele, lange busritten. Er word gereisd door een ontwikkelingsland met lagere standaarden dan dat je gewend bent. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Hanoi naar Halong Bay: 170 km (3 à 4 uur)
Halong Bay naar Hanoi: 170 km (3 à 4 uur)
Hanoi naar Hué: 670 km (14 uur nachttrein)
Hué naar Hoi An: 130 km (3 uur)
Hoi An naar Danang: 40 km (45 minuten)
Danang naar HCMC: 900 km (17½ uur nachttrein)
HCMC naar Phnom Penh: 250 km (6 à 7 uur)
Phnom Penh naar Battambang: 294 km (5 uur)
Battambang naar Siem Reap: 175 km (3 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Bijboeken
Wil je het aantal overnachtingen in de trein beperken? Dan kun je een binnenlandse vlucht boeken. Geef dit aan bij de boeking van je reis. 

  • Danang - Ho Chi Minh City: binnenlandse vlucht inclusief transfers en hotelnacht in plaats van nachttrein, €169 (eenpersoonstoeslag: €29)
Singlereis Vietnam & Cambodja Ontdek pracht en praal
Singlereis Vietnam & Cambodja Ontdek pracht en praal

Verblijf

Verblijf Accommodatie SVC

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies en ontbijt

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SVC
Accommodatie SVC

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Boottocht Halong Bay met overnachting aan boord, lunch en diner
  • Elke dag ontbijt (niet in de nachttrein)
  • Eten bij een gezin thuis i.s.m. ResiRest (eventuele transferkosten zijn voor eigen rekening)
  • Hotelovernachtingen
  • Bezoek onderweg aan Marmeren Bergen, Cham Museum en Udong (excl. entreegeld)
  • Entreegeld Halong Bay
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met airconditioned (mini)bus
  • Openbare bus HCMC naar Phnom Penh
  • Nachttrein Danang naar Ho Chi Minh City
  • Nachttrein Hanoi naar Hué

Niet inbegrepen

  • Vertrekbelasting
  • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
  • Optionele excursies
  • Overige entreegelden
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Visum
Singlereis Vietnam & Cambodja Ontdek pracht en praal
Singlereis Vietnam & Cambodja Ontdek pracht en praal

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
26-04-2024 16-05-2024 21 € 2543,00 18-45 jaar
26-04-2024 16-05-2024 21 € 2942,00 18-45 jaar
09-05-2024 29-05-2024 21 € 2399,00 25-35 jaar
09-05-2024 29-05-2024 21 € 2798,00 25-35 jaar
06-06-2024 26-06-2024 21 € 2189,00 25-35 jaar
06-06-2024 26-06-2024 21 € 2588,00 25-35 jaar
11-07-2024 31-07-2024 21 € 2299,00 18-65 jaar
11-07-2024 31-07-2024 21 € 2698,00 18-65 jaar
31-07-2024 20-08-2024 21 € 2299,00 18-45 jaar
31-07-2024 20-08-2024 21 € 2698,00 18-45 jaar
22-08-2024 11-09-2024 21 € 2189,00 25-35 jaar
22-08-2024 11-09-2024 21 € 2588,00 25-35 jaar
03-10-2024 23-10-2024 21 € 2309,00 18-65 jaar
03-10-2024 23-10-2024 21 € 2708,00 18-65 jaar
17-10-2024 06-11-2024 21 € 2149,00 25-35 jaar
17-10-2024 06-11-2024 21 € 2548,00 25-35 jaar
07-11-2024 27-11-2024 21 € 2099,00 25-35 jaar
07-11-2024 27-11-2024 21 € 2498,00 25-35 jaar
22-11-2024 12-12-2024 21 € 2149,00 18-65 jaar
22-11-2024 12-12-2024 21 € 2548,00 18-65 jaar
20-12-2024 09-01-2025 21 € 2459,00 18-45 jaar
20-12-2024 09-01-2025 21 € 2858,00 18-45 jaar