Singlereizen.nl

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Praag

Praag is één en al bezienswaardigheden. En het leuke is: je hoeft er geen grote afstanden voor af te leggen. Veel van wat Praag zo de moeite waard maakt, vind je middenin de historische binnenstad, rond het Oude Stadsplein. Van de bekende klok van Praag tot en met honderden winkeltjes. Zó vol heb je nog nooit gezeten tijdens de Kerstdagen, qua programma dan...

Over programma gesproken: we laten je alle highlights van Praag zien, maar er blijft voldoende vrije tijd over. Vanuit ons 4-sterrenhotel gaan we met een Nederlandstalige gids op ontdekkingsreis. We wandelen over de beroemde Karelsbrug naar het kasteel van Praag. Ook de Joodse wijk en de gezellige wijk Malá Strana zijn een bezoek meer dan waard. En na een dag vol indrukken gaat er wel een ‘pivo’ in, oftewel een biertje. En zó vers drink je ze niet vaak. We brengen een bezoek aan een van de oudste brouwerijen in de stad en tappen 'm vers uit het voorraadvat!

Verzorging
Je verblijft in Praag op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet klaar in het hotel. Daarnaast is het diner op kerstavond of oudejaarsavond ook al bij de prijs inbegrepen, een gezellig begin van de kerstdagen of het nieuwe jaar! De overige avonden bepalen we zelf waar we aanschuiven. Onze reisbegeleider kent de leukste restaurantjes.

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Praag
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Praag

Activiteiten

Tijdens deze city trip nemen we je mee naar de mooiste plekjes van Praag. Voor de liefhebbers hebben we een dag-tot-dag-programma samengesteld. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor eigen invulling.

Dag 1
Welkom in Praag! Als we allemaal zijn ingecheckt in het hotel gaan we (afhankelijk van de vluchttijden) op ons gemak richting de oude stad. Hier heerst tijdens de feestdagen een leuke sfeer. Op de kerstmarkt vind je tientallen kraampjes. De perfecte plek om kennis te maken met je reisgenoten!

Dag 2
Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om de stad nader te verkennen. Dat doen we met een Nederlandstalige gids. We zien niet alleen de mooiste plekken in de oude stad, maar komen er ook van alles over te weten. Wist je dat het Oude Stadsplein niet zomaar een plein met een kerk is, maar dat de geschiedenis teruggaat tot de 12e eeuw? Ook bijzonder: de beroemde astronomische klok. Via de smalle straatjes vanaf het Oude Stadsplein wandelen we naar de Joodse wijk. Hier vind je veel moderne restaurants en hippe boetieks. Liefhebbers kunnen ’s middags een bezoek brengen aan het Joodse Museum (optioneel, ca. € 11,50) of het Joods kerkhof en de oude en nieuwe Synagoge (optioneel, ca. € 7,50). Aan het einde van de dag schuiven we aan voor een gezellig diner (inbegrepen).

Dag 3 (Eerste Kerstdag/oudejaarsdag)
Vandaag gaan we de Praagse burcht bewonderen. Dit grote complex van paleizen en kerken is de grootste van Europa en dus een absolute must-see! We wandelen hier tussen sierlijke torens tot wel 99 meter hoog. In het bekende ‘gouden straatje’, waar vroeger veel goudsmeden werkten, moet je soms even bukken om een goede indruk te krijgen. De huizen zijn hier namelijk zo klein dat je er niet rechtop kunt staan. Nog een leuk weetje: schrijver Franz Kafka woonde hier korte tijd op nummer 22! Dorst gekregen van alle indrukken? Dat komt mooi uit, want ’s middags kun je een bezoek brengen aan één van de oudste bierbrouwerijen van Praag. Je kunt een tour ter plaatse boeken (€ 10,- pp) door de brouwerij en je mag daarna de ‘pivo’ (bier in het Tsjechisch) natuurlijk ook proeven. Wie de smaak te pakken heeft, kan ook ’s avonds nog alle kanten uit. Van gezellige bars tot hippe clubs waar je helemaal los kunt gaan!

Dag 4 (Tweede Kerstdag/nieuwjaarsdag)
Wat doe jij het liefst vandaag? Een ontspannen boottrip over de Moldau, zodat je die indrukwekkende gebouwen nog eens vanaf het water kunt zien? Of bezoek je liever een museum? Goed nieuws voor de shopaholics onder ons: in Praag vind je een overvloed aan winkels! Wat je vandaag wilt doen is helemaal aan jou. Onze reisbegeleider geeft je graag tips!

Dag 5
Alweer de laatste dag van de vakantie. Afhankelijk van de vluchttijden kun je nog één keer de stad in, dan verlaten we Praag weer en vliegen terug naar Nederland.

*De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Openbaar vervoerskaart (3 dagen)
Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld in Praag. Met de openbaar-vervoerskaart kun je 72 uur gratis alle kanten op. Je kunt met de kaart gebruikmaken van de tram, de bus en de metro. Ook kun je met de pas kosteloos met de kabelbaan naar de top van de Petrinheuvel. Makkelijk dus, als je alle hoogtepunten van de stad wilt zien!

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Praag
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Praag

Verblijf

Verblijf Hotel Crystal Palace

Beschrijving

Het 4-sterrenhotel Crystal Palace is de perfecte plek om de kerstdagen door te brengen. Je wandelt slechts 800 meter naar het gezellig drukke Wenceslasplein. De bekende Karelsbrug en het Oude Stadsplein liggen op 20 minuten wandelafstand. Pak je liever de tram? Dan stap je op 150 meter van het hotel in en sta je in slechts 5 minuten in de binnenstad. In het compacte historische centrum wandel je van het ene feestelijk versierde hoogtepunt naar het volgende. Praag is een mooie stad, zeker tijdens kerst!

Waarom we in Crystal Palace verblijven
Dit keurige en moderne hotel beschikt over een 24-uurs receptie en een restaurant waar we ’s morgens ontbijten. Daarnaast is er een lift en een ruimte om je bagage achter te laten. Tegen betaling kun je gebruikmaken van de wellness met onder andere een Finse sauna en relaxbedden. In het hele hotel kun je gratis gebruikmaken van wifi. Handig, want dan kun je meteen informeren of het thuisfront óók van die fantastische feestdagen heeft...

Je kamer
Je verblijft in een nette kamer met fijne bedden. Iedere kamer beschikt over een flatscreen-tv, telefoon, minibar, kluisje en een badkamer met douche of bad, toilet, föhn en vloerverwarming. Je kunt ervoor kiezen om een kamer te delen met een reisgenoot of, tegen een kleine toeslag, een kamer voor jezelf te boeken. Deel je de kamer met een reisgenoot, dan beschikt de kamer over twee éénpersoonsbedden.

Eten en drinken
Je verblijft in Praag op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet klaar in het hotel. Daarnaast is het diner op kerstavond of oudejaarsavond ook al bij de prijs inbegrepen, een gezellig begin van de kerstdagen of het nieuwe jaar! De overige avonden bepalen we zelf waar we aanschuiven. Onze reisbegeleider kent de leukste restaurantjes.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Crystal Palace
Hotel Crystal Palace

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Praag
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Praag

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer