Singlereizen.nl

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Duitsland

Natuurlijk ken je Düsseldorf. Je bent er vast wel eens langs gekomen op weg naar het zuiden. Ooit geweten dat het een van de meest bijzondere Duitse steden is? Helemaal tijdens kerst en oud en nieuw. Het is heerlijk slenteren tussen de kerststalletjes. Maar Düsseldorf is ook de stad van de exclusieve winkels, cultuur, historie, culinaire hotspots én winkelwalhalla’s.

De Altstad is een architectonisch juweeltje: na de oorlog zijn oude gebouwen weer in volle glorie hersteld. Mag het iets meer trendy zijn? Op naar Medienhafen, de plek waar creatieve ondernemers van de oude haven een verrassende hotspot hebben gecreëerd. Het is hier ’s avonds gezellig druk in de bars en restaurants. En je bent ook weer snel ‘thuis’: in ons viersterren-prachthotel op de kop van de Königsallee, hartje stad!

De bekendste wijk van Düsseldorf is de Königsallee, die iedereen hier liefkozend ‘Kö’ noemt. Het is een prestigieuze winkelstraat waar je alles vindt wat je maar zoekt. Zoals ons hotel, want dat ligt op de kop van de Kö. De straat ligt tegen de Altstadt aan, de wijk die na de oorlog grotendeels is herbouwd. Omdat Düsseldorf een redelijk compacte stad is, vind je ook de andere leuke wijken in de buurt. Wijken als de Carlstadt en Medienhafen. De perfecte plek dus om de dagen rond kerst en oud en nieuw door te brengen.

Natuurlijk kom je om veel van de stad te zien, maar mág je eenmaal in het hotel op een beetje luxe rekenen? Van ons wel. Het Leonardo Royal hotel heeft vier sterren op z’n gevel staan. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar en liften. Even ontspannen doe je in de sauna, inspannen kun je in de fitnessruimte. En de wifi is gratis, ook op je kamer.

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Duitsland
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Duitsland

Activiteiten

Programma
Normaal is Düsseldorf al een heerlijke stad om rond te dwalen. De dagen rond kerst en de jaarwisseling geven er net dat extra beetje gemütlichkeit aan mee. We gaan ze opzoeken, die gezellige plekjes. Volg ons dag-tot-dag-programma en je bent na afloop Düsseldorf-expert. Natuurlijk laten we ook voldoende tijd over om je eigen invulling te bepalen.

Dag 1
Herzlich Willkommen in Düsseldorf! Na een korte reis (want Düsseldorf ligt vlakbij de grens) is er vandaag nog genoeg tijd om erop uit te trekken. Dat komt mooi uit, want alleen vandaag - als je met oud en nieuw hier bent - kunnen we nog een bezoek brengen aan de beroemde kerstmarkt. Struin rond tussen de kraampjes, de versierde gebouwen en straatartiesten. Natuurlijk kun je hier ook een warm glaasje (óf twee) Glühwein drinken. ‘s Avonds schuiven we aan in een gezellig restaurant voor het welkomstdiner.

Dag 2
Eerst de buurt van het hotel maar eens verkennen? Tijdens een stadstour met privégids wandelen we langs de mooiste highlights van de stad. Onder leiding van onze gids trekken we door de Altstadt en onderweg spotten we ongetwijfeld wel een leuk restaurantje voor het diner. En daarna sluiten we de dag af met een drankje in een gezellig barretje. Wat dacht je bijvoorbeeld van Et Kabuffke, een van de oudste bars waar je héél voorzichtig moet nippen van je Killepitsch kruidenlikeur met 42% alcohol? Op oudjaarsdag om exact twaalf uur geniet je van een spectaculaire vuurwerkshow. (Helaas is er geen vuurwerkshow als je met kerst in Düsseldorf bent.) En dan... Hebben we nog de hele nacht voor ons!

Dag 3
Na het ontbijt maken we vandaag kennis met een hele andere kant van Düsseldorf. De Medienhafen is het havengebied van de stad, vol met architectonische hoogstandjes, übertrendy bars, spannende restaurantjes en verrassende musea. Onderweg passeren we de 234 meter hoge Rheinturm. Wie wil kan de toren beklimmen voor een schitterend uitzicht over de stad (optioneel, € 9,- p.p.).

Dag 4
Je mag een dagje op adem komen. Ga nog eens langs een van de vele mooie plekken van de stad die je ongetwijfeld in je hart gesloten hebt na een paar dagen!

*De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Duitsland
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Duitsland

Verblijf

Verblijf Leonardo Royal Hotel Königs

Beschrijving

Waarom we in Leonardo Royal Hotel Königsallee verblijven

Natuurlijk kom je om veel van de stad te zien, maar mág je eenmaal in het hotel op een beetje luxe rekenen? Van ons wel. Het Leonardo Royal hotel heeft vier sterren op z’n gevel staan. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar en liften. Even ontspannen doe je in de sauna, inspannen kun je in de fitnessruimte. En de wifi is gratis, ook op je kamer.

Je kamer

Mooi dat je middenin de gezelligheid van Düsseldorf zit, maar je merkt er in je kamer helemaal niets van: de ramen zijn geluiddicht. Zet de flatscreen-tv aan en plof neer op de comfortabele bedden. Voor je gemak vind je er ook koffie- en theezetfaciliteiten, een minibar, een telefoon, een radio en een kluisje.

Je kunt ervoor kiezen om een kamer te delen met een reisgenoot of, tegen een kleine toeslag, een kamer voor jezelf te boeken. Deel je de kamer met een reisgenoot, dan beschikt de kamer altijd over twee eenpersoonsbedden.

Eten en drinken

Het ontbijt is iedere dag inbegrepen. In het hotel staat er een uitgebreid buffet voor je klaar waar je zo kunt aanschuiven. Op 1 januari kun je er tot 11.30 uur terecht, zodat je eerst lekker kunt uitslapen. Op kerstavond en oudejaarsavond hebben we al een gezellig restaurant gereserveerd. Dit diner is bij de prijs inbegrepen. Op de overige avonden bepaal je zelf waar je wil eten. Uiteraard kent onze reisbegeleider ook alle adresjes waar de Duitse kookkunst overuren maakt. Wil je een Geheimtipp? Vraag ernaar!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Leonardo Royal Hotel Königs
Leonardo Royal Hotel Königs

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Duitsland
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Duitsland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer