Singlereizen.nl

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Gent

De omgeving
In de laatste weken van het jaar, ontpopt Gent zich tot een winterwonderland. Een ijsbaan onder de stadshal, flonkerende verlichting in alle knusse straatjes en zelfs de kerstman is aanwezig. De kerstmarkt is de laatste jaren gegroeid tot één van de mooiste van België. Het kasteel Gravensteen is prachtig verlicht en op het Sint-Veerleplein zing je mee met het kerstkoor, hopelijk niet te vals. Dat meeblèren mag dan weer wél in de après-ski, want daar hoor je het verschil toch niet. Je merkt het al, Gent is een stad waar je van álles kunt beleven. Neem je tijd om te verdwalen in de middeleeuwse straatjes en van het bourgondische leven te genieten. Zak af met een Belgisch speciaalbiertje, voordat jullie weer naar het hotel lopen.

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Gent
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Gent

Activiteiten

Programma
Tijdens deze citytrip nemen we je mee naar de mooiste plekjes van Gent. Voor de liefhebbers hebben we een dag-tot-dag-programma samengesteld, maar er is ook voldoende ruimte voor eigen invulling. Onze reisbegeleider geeft je graag tips!

Dag 1
Tijdens een warm welkom proosten we met een Gentse Gruut, een heerlijk Belgisch biertje met het middeleeuwse kruidenmengsel gruut. Dit is het eerste, maar zeker niet het laatste speciaalbiertje deze citytrip! Tijd om elkaar te leren kennen! Met ’n gezamenlijk diner, avondwandeling en als afsluiter een drankje in de kroeg komt dat zeker goed.

Dag 2
Met een goed ontbijt achter de kiezen, trekken we de wandelschoenen aan en lopen we door het stadshart van Gent. Onze lokale gids wijst de weg en vertelt leuke weetjes en anekdotes over de stad.? 's Middags gaan we de stad verder verkennen. Heb je al een bezoek gebracht aan het Belfort van Gent? Het Belfort is de middelste toren van de beroemde torenrij, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. De vurige draak is hét symbool van Gent, en bewaakt het historische hart van Gent. ’s Avonds hebben we al een gezellig restaurant uitgezocht voor je. Dit diner is inclusief de prijs.

Ga je met oud & nieuw met ons mee? Dan hoef je niet zelf op pad voor vuurwerk: ontkurk de champagne en de gigantische vuurwerkshow begint vanzelf. Zo vlam jij 2020 in tussen de Vlamingen! We proosten op een mooi jaar vol reizen.

Dag 3
Vandaag is een mooie dag om de kerstmarkt te bezoeken. Wandel rond tussen de vele houten stalletjes en straatartiesten, ga mee schaatsen op de ijsbaan en warm jezelf op met een beker cécémel (zoals de Belgen Chocomel noemen). Ineens krijg je een sneeuwbal in je mond gepropt! Normaal gesproken geen pretje, maar voor Gentse sneeuwbal maak je graag een uitzondering. Dit zoete gebakje is iets wat je echt moet proeven. Gent is sowieso hemels voor de zoetekauw: neuzekes, pralines, mastellen… Wil je in deze stad alles proeven, dan ben je wel even zoet.

Dag 4
Shopaholics opgelet: Gent is een winkelstad eerste klas! Of verken je graag de stad vanaf het water? Vaar dan mee door de kanalen van de stad en zie de prachtige middeleeuwse panden op een heel andere manier. Aan het einde van de dag zit de vakantie erop en nemen we afscheid van elkaar.

City Card Gent (2 dagen inclusief)

Beleef, proef en voel levendig Gent. Met de All in City Card Gent heb je toegang tot alle topattracties in Gent, inclusief het openbaar vervoer en de Gentse hop on, hop off watertram. Gebruik van de City Card Gent is simpel en 2 dagen geldig. Je krijgt ook een handige plattegrond mee van de stad. Wel zo makkelijk als je alle hoogtepunten van de stad wilt zien. Onze reisbegeleider kan je hier alles over vertellen.

* Invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Gent
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Gent

Verblijf

Verblijf Hotel NH Gent Belfort

Beschrijving

Waarom we in Hotel NH Gent Belfort verblijven
Het hotel NH Gent Belfort ligt midden in de stad. Binnen vijf minuten sta je voor het Gravensteen, het Belfort of één van de kathedralen. Bruine kroegjes liggen op ‘rol’-afstand van je bed, dus een avondje doorhalen met Belgische speciaal bieren mag gerust. Met alles op steenworp afstand, is NH Gent Belfort het ideale hotel voor een citytrip Gent!

Je kamer
In je hotelkamer kom je niets tekort: iedere kamer beschikt over een flatscreen tv, telefoon, minibar, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Het hotel beschikt over nette kamers met ieder twee eenpersoonsbedden. Je kunt ervoor kiezen om een tweepersoonskamer te delen met een reisgenoot. Of boek tegen een kleine toeslag zo’n tweepersoonskamer voor jezelf!

Eten en drinken
’s Morgens zit je gebakken met een gezond ontbijt in het hotel. Op kerstavond en oudejaarsavond is er al een sfeervol restaurant geregeld en dit diner is inbegrepen! Op de andere avonden kun je zelf bepalen waar en met wie je gaat eten, dus houd TripAdvisor in de aanslag!

Ben je vegetarisch of heb je andere wensen? Geen probleem natuurlijk! Laat het ons even weten, dan bekijken we wat er mogelijk is.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel NH Gent Belfort
Hotel NH Gent Belfort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Gent
Singlereis Vier Kerst of Oudjaar in Gent

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer