Singlereizen.nl

Singlereis Vier Kerst in Krakau

Wat een kerstkraker! En dan hebben we het niet over die hits van Mariah Carey of Wham... Krakau is dé winterse citytrip voor de feestdagen! Trek die muts maar over je oren. We gaan een stuk wandelen! Door het oude centrum, richting de historische Grote Markt. Beter bekend als: Rynek Glowny. Felgekleurde kerststallen, gemaakt van blinkend papier en kralen, torenen boven je uit. Tijd voor ’n glas glühbier! Of gewoon een lekker Pools pilsje, als je ‘m graag ‘Krakoud’ hebt.

Met een beetje geluk valt er ook dit jaar met kerst weer een goed pak sneeuw. En áls dat gebeurt, dan is Krakau helemáál een sprookjesachtige stad. Het middeleeuwse hart van de stad staat niet voor niets op de UNESCO-lijst: de statige panden zijn kleurrijk, groot en als geheel prachtig om doorheen te struinen. Daarnaast is Krakau de stad van 100 kerken: stel je eens voor hoe je op kerstavond álle klokken hoort luiden. Wat een magisch sfeertje!

Loop door het eeuwenoude Wawel-kasteel en zoek de warmte op van de kerstmarkt op Rynek Glowny, één van de mooiste pleinen in Europa. Daal af in de krochten en prachtige zalen van de Wieliczka zoutmijn of loop met kippenvel rond in het concentratiekamp Auschwitz. Het kan niet anders, dit wordt jouw meest indrukwekkende stedentrip ooit!

De omgeving
Krakau is lekker compact, dat zal je wel merken! Het hotel ligt aan de groene ring die rondom het stadshart ligt. Alles is dichtbij, of gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken. Met de tram naar de wijken Podgórze en Kazimierz is zo gepiept. Met de bus ben je ook in een half uur bij de zoutmijn van Wieliczka.

Singlereis Vier Kerst in Krakau
Singlereis Vier Kerst in Krakau

Activiteiten

Natuurlijk nemen we je tijdens deze citytrip mee naar de mooiste plekjes van de Poolse parel Krakau. We hebben een dag-tot-dag-programma samengesteld, maar daarbij is er ook ruimte voor jouw eigen invulling!

Dag 1 (23 december)
Witamy w Krakowie! Welkom in Krakau! We proosten op een gezellige citytrip met de Poolse variant van glühwein: grzaniec. Want als er iets bijna zeker is, dan is het dat het waarschijnlijk krakend koud wordt in Krakau! Nadat je bent ingecheckt in het hotel heb je alle tijd om elkaar beter te leren kennen tijdens een avondwandeling en een afzakkertje in een kroeg. Vergeet niet om even naar het trompetgeschal te luisteren bij de Mariakerk op het grote marktplein. Je hebt elk uur een kans!

Dag 2 (kerstavond)
Start de dag met een wandeling over de kerstmarkt op het plein Rynek Glówny. Voor de inwoners van Krakau is de kerstmarkt één van de hoogtepunten van het jaar. De helft van de kerstmark is gevuld met rustieke houten kraampjes met allerlei ambachtswerk, kerstversieringen, snoep, gebreide kleding, souvenirs en nog veel meer. De andere helft is gevuld met eetstalletjes die ook warm eten serveren. Je kunt gezellig met z’n allen aan een picknicktafel zitten om een ‘Grzaniec’ (gluhwein) te drinken. Deze wordt geserveerd uit één van de enorme houten vaten op de markt. Er is ook een podium waar de nodige kerstliedjes worden gezongen.

In de middag is er de optie om de heuvel Wawel te bezoeken, het kloppende hart van de stad. Waarom dit kasteel niet Wowel heet is een raadsel, want het is hier schitterend! De Wawel-kathedraal is een prachtige ratjetoe van torens, muren en zijbeuken, waarbij het lijkt of er elke eeuw een nieuw stuk is bijgebouwd. Grijp meteen je kans om een selfie te maken met het standbeeld van paus Johannes Paulus II! Iets verderop kom je terecht op het imposante binnenplein van het kasteel, waar de stad Krakau is gesticht. Het is er echt adembenemend, kijk rustig om je heen en laat de muren rustig op je af komen. Heb je die sierlijke regenpijpen met drakenkoppen al gespot?

Op kerstavond is het Wigilia, het heiligste van het heiligste voor de Polen. Probeer maar een plaatsje te bemachtigen bij de nachtmis in één van de kerken in de binnenstad! Het is super bijzonder om dit eens mee te maken in een land waarvan je de taal (waarschijnlijk) niet spreekt.

Dag 3 (1ste kerstdag)
In de ochtend trekken we door de stad met een Engelstalige gids die leuke weetjes en anekdotes over de stad vertelt. Struin door de middeleeuwse straten waarbij elke straat om de hoek nog mooier dan de vorige is. De gids vertelt je meteen meer over het ontstaan van de stad en waarom Krakau vroeger de hoofdstad van Polen was.

Eerste kerstdag is in Polen heel belangrijk, maar daarnaast is er in de middag nog genoeg te ontdekken! Bezoek de oude Joodse wijk Kazimierz. Daar zijn veel cafeetjes gewoon geopend tijdens de kerstdagen. Zin in iets anders? Deze dag is een uitgelezen kans om een mooie wandeling te maken langs de rivier de Wisla of naar één van de grafheuvels die rondom de stad liggen. Onze insiderstips: beklim de grafheuvel van Krakus of Kosciuszko! Vanaf die toppen ligt de stad aan je voeten en heb je een prachtig uitzicht over de wijde omtrek. Ben je niet zo’n kilometervreter? Ons hotel ligt pal aan de Planty stadstuin die het hele stadshart omringt. Het rondje is 4 kilometer, dus hardlopen kan natuurlijk ook (als het niet te glad is)!

Dag 4 (2de kerstdag)
Vandaag besteed jij je dag zoals jij dat wilt! Er is genoeg te doen in Krakau: bezoek het museum in de fabriek van Oskar Schindler (bekend van de film Schindler’s list) en zie de oude synagoge van binnen. Niet alleen de stad maar ook de omgeving van Krakau is indrukwekkend. Ga naar de zoutmijn van Wieliczka, net buiten de stad. Onze ongezouten mening: dit ondergrondse avontuur ga je niet vergeten! Je kunt ook het concentratiekamp Auschwitz bezoeken. Maar daar moet je hoofd natuurlijk wel naar staan, zo tijdens de feestdagen.

TIP: Wil je naar het concentratiekamp Auschwitz? Geef even een seintje. Dan reserveren wij een kaartje voor je (dat kan tot 20 december 2019).

Dag 5 (27 december)
Ook vandaag heb je nog genoeg tijd om zelf de stad of omgeving te verkennen. 's Avonds zit de citytrip er alweer op, je hebt Krakau leren kennen in de bijzonderste week van het jaar! Met een rugzak vol verhalen vlieg je vanuit de Poolse stad met zijn allen weer naar Holandia!

KrakowCard (inclusief)
Met de KrakowCard maak je gratis gebruik van alle bussen en trams in de stad. Superhandig om niet alleen het stadshart te zien maar ook de mooie omringende wijken Kazimierz (joodse wijk) en Podgórze (voormalig getto en de Schindlerfabriek) te bezoeken. Met de pas heb je ook nog eens toegang tot meer dan 40 musea in de stad!

Invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Vier Kerst in Krakau
Singlereis Vier Kerst in Krakau

Verblijf

Verblijf Hotel Wyspianski

Beschrijving

Waarom we in Hotel Wyspianski verblijven

Op slechts 500 meter lopen van het hartje van de stad loop jij je hotel binnen na een gezellige avond borrelen! Op een kippeneindje afstand (900 meter) vind je ook het trein- en busstation. Hotel Wyspianski is dus een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip.

Je kamer

We hebben zowel eenpersoonskamers als tweepersoonskamers. Altijd met losse bedden, zodat je ook in een tweepersoonskamer lekker je eigen space hebt. In de kamer kom je niets tekort: een flatscreen tv, wifi, telefoon, radio en föhn zijn aanwezig.

Je kunt een kamer boeken waarbij je wordt ingedeeld met een van je reisgenoten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger! Liever wat meer privacy? Boek dan - tegen een geringe toeslag - een kamer voor jezelf.

Eten en drinken

Elke ochtend schuif je in de ontbijtruimte aan voor een gezonde start van je dag. Op kerstavond is het diner inbegrepen. Uiteraard hebben we daar een heel sfeervol restaurant voor in petto! Op de overige avonden mag je zelf bepalen waar je aan wilt schuiven. Onze reisbegeleider weet natuurlijk de leukste places to be. In Krakau vind je veel restaurants uit andere culturen. Onze gouden tip: probeer één van de Georgische restaurants!

Ben je vegetarisch of heb je andere wensen? Laat het ons weten zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Wyspianski
Hotel Wyspianski

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Vier Kerst in Krakau
Singlereis Vier Kerst in Krakau

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer