Singlereizen.nl

Singlereis Unieke rondreis van Oslo naar de Noordkaap

Deze avontuurlijke droomreis brengt je in 18 dagen naar de adembenemende Noordkaap. We reizen per minibus door de prachtige vergezichten, ongerepte stukken natuur en leuke dorpjes van Noorwegen en Zweden. Onderweg stoppen we bij diverse campings om te overnachten in onze eigen tent. Een unieke reis die je nog lang zal bijblijven.

Via de oostkust van Zweden touren we richting de Noordkaap, het noordelijkste stukje vaste land van Europa. Vanaf hier rijden we verder zuidwaarts door Noorwegen, langs de prachtige bergen en door Nationale parken. Onderweg gaan we hiken, bezoeken we leuke dorpjes en kunnen we genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Deze reis is onder andere inclusief een bezoek aan de Noordkaap en het Visitors Centre, een wandeling naar de watervallen en meerdere hikes door bossen en langs fjorden. Wij bieden je de mogelijkheid om bijvoorbeeld walvissen te spotten, te raften en zelfs te zip-linen over de Brudesløret waterval.

Ben jij op zoek naar een actieve, avontuurlijke rondreis door een geweldig gebied? Ga dan deze zomer met ons mee op dit avontuur, naar een bestemming waar je geweest moet zijn! De reisleiding zorgt ervoor dat jij de reis van je leven hebt. Naast de gezamenlijke activiteiten heb je ook voldoende mogelijkheden om zelf op pad te gaan tijdens de vele stops.

Singlereis Unieke rondreis van Oslo naar de Noordkaap
Singlereis Unieke rondreis van Oslo naar de Noordkaap

Activiteiten

Tijdens deze reis maken we een rondreis door Noorwegen en Zweden met als ultiem doel het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. Er is een programma die ons langs diverse prachtige punten in Scandinavië zal voeren. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze staan onder aan de dag aangegeven met een richtprijs erbij. Je kunt ter plaatse kiezen of je hieraan wilt deelnemen en de betaling hiervan zal ook ter plaatse zijn.

Dag 1
Vandaar start dit geweldige avontuur. We verzamelen op de luchthaven en vliegen naar Oslo, waar onze reisleiding ons op staat te wachten. We rijden door Noorwegen, gaan de grens over naar Zweden en rijden richting Johannisholm: een klein vakantiepark midden in de Zweedse bossen, waar we onze eerste nachten zullen doorbrengen. Na aankomst nemen we intrek in de tenten voor alleengebruik, waarin we de komende 18 dagen zullen overnachten. We kunnen gaan genieten van de eerste Zweedse maaltijd en nemen het programma door voor de komende dagen.

Dag 2
Na het ontbijt rijden we (ongeveer 40 minuten) naar het startpunt bij de oude Zweedse zomerboerderijen. We maken een wandeling door het prachtige natuurgebied van Gnupen. We wandelen ongeveer 4 km door het oude bos, waar zeldzame planten en vogels leven. In het natuurgebied vind je de Lybergsgnupen: een rotsformatie die 657 meter boven het zeeniveau uitkomt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Mora en het Siljan meer. Op de top is een plek waar we een vuurtje zullen stoken, waarop we onze sandwiches kunnen roosteren. Aan het einde van de dag heb je de mogelijkheid om een optionele activiteit bij te boeken. Je hebt de keuze uit boogschieten, schieten in de oude schuur met een geweer of je kunt met de groep gebruik maken van de sauna of de hottub.
Optioneel: Boogschieten 200 SEK / €19 p.p. | Schieten 200 SEK / €19 p.p. |  Hot tub 1000 SEK / €95 per groep | Sauna 1000 SEK / €95 per groep

Dag 3
Vandaag verlaten we Johannisholm vroeg, rond 09h00, en rijden we richting Östersund. Onderweg stoppen we in het Hamra National Park bij de Svarta rivier voor een 3 km lange wandeling. Het Hamra National Park is gelegen in een golvende omgeving met heuvels nabij Gävleborg Country. Het strekt zich uit over 1383 hectares en bestaat voornamelijk uit bossen, moerassen en beekjes. Het woud is het meeste bekend en biedt een thuis aan voor talloze vogelsoorten, kleine waterdieren, oerdieren en planten. Na de stop rijden we verder naar Östersund, waar we onze tenten zullen opzetten bij het meer en het diner bereiden boven het open vuur. In de avond kunnen we lekker relaxen bij het kampvuur.

Dag 4
Na het ontbijt aan het meer pakken we onze spullen op en trekken we verder richting Saiva. Eenmaal aangekomen op onze kampeerplaats zetten we ons kamp weer op, waarna we ons opmaken voor een bezoek aan de Trappstegfosen watervallen. Dit betekent letterlijk ‘Trap van watervallen’. De waterval bestaat uit meerdere kleine watervallen die in elkaar overlopen met bij elkaar een hoogte van zo’n 10 meter. Na het bezoek aan de waterval gaan we terug naar het kamp en maken we ons diner klaar.

Dag 5
Na het ontbijt reizen we naar onze volgende kampeerplek: Gällivare. We maken onderweg een stop in Arnidsjaur, waar we ook een grote supermarkt vinden. Nadat we ons kamp hebben opgezet, gaan we richting de Dundret Mountain. Vanaf de top van de Dundret kun je op een heldere dag 1/11e van heel Zweden zien, inclusief de Kebnekaise (de hoogste berg van Zweden) en één van de 14 Werelderfgoederen van Zweden: het gebied Laponia. We rijden richting de top en wandelen rondom de 7 toppen. Op de top vind je een rijke flora en fauna. Bloemen zoals de Alpine Catchfly, Lapland Lousewort, Blue Heath en Diapensia bloeien hier. Het is ook de thuisbasis van vogels zoals Rock Ptarmigan, Sneeuwgors en de rustige en onbevreesde Dotterel. Beneden in het berkenbos hoor je de Blauwborst zingen en zie je Willow Ptarmigans voor je opstijgen.

Dag 6
Na ons inmiddels vaste ochtendritueel reizen we met onze mini-busjes richting onze volgende stop in Noorwegen. Na het opzetten van de tenten, rijden we naar het Mala Natuur Reservaat, waar we ’s middags een mooie wandeling maken en een bezoek brengen aan het Klipsjärven Visitor Center. De grenzen van Finland, Zweden en Noorwegen ontmoeten elkaar op het grenspunt van de Three Nation, dat op een kunstmatig eiland in het natuurreservaat Malla Strict ligt. Het punt ligt ongeveer 11 km ten westen van het dorp Kilpisjarvi. Je komt er door te wandelen of te skiën door het natuurreservaat Malla Strict, of in de zomer kun je er komen met de Malla-boot.

Dag 7
Vandaag bereiken we het hoofddoel van de reis: de Noordkaap! Onderweg brengen we een bezoek aan Alta, waar we zullen stoppen aan de rivier en lunchen. We kamperen op de Noordkaap-camping, welke op 24km van het noordelijkste puntje van Europa ligt welke we morgen zullen gaan ontdekken. Vanavond genieten we van de omgeving en kunnen we heerlijk relaxen.

Dag 8
Na het ontbijt gaan we richting de Noordkaap. We bezoeken het Visitor Center en genieten van het prachtige uitzicht van deze bijzondere locatie. Ter plaatse heb je de mogelijkheid om diverse excursies te doen, waaronder de Walvis & Nature Safari of King Crab Fishing. Bij de Walvis & Nature Safari maken we een 1,5 à 2-uur durende tocht op het water. We gaan op zoek naar de walvissen en de andere wildlife in deze omgeving. Bij de King Crab Fishing krijg je een kleine sightseeing tour langs de fjorden en langs het schiereiland over zee. Terug bij het fjord hijsen we onze containers en ontdekken we de vangst van vandaag. Aan het einde van de tour proeven we van de King Crab.
Optioneel: Walvis & Nature Safari 1750 SEK / €170 p.p. |  King Crab Fishing 1750 SEK / €170 p.p.

Dag 9
Als het ontbijt op is, pakken we onze spullen en reizen we verder in de richting van Storslett. Onderweg maken we een stop bij Hjemmeluft, waar we een bezoek brengen aan een van de andere Werelferfgoederen: de oude rotstekeningen. Je vindt hier meer dan 3000 rotstekeningen aan beide zijnen van de baai, welke zijn gemaakt tussen 4022 BC en 200 AD. Hjemmeluft is het grootste gebied met rotstekeningen in Alta. Ook zijn er sporen gevonden van een prehistorische nederzetting. Een 3 km lang padensysteem verbindt de verschillende rotsgravuresites en geeft je de ervaring door de tijd te reizen, van de oudste rotstekeningen tot de jongste.

Dag 10
We rijden weer een stukje en maken een wandeling naar de Gorsa Bridge: een aluminium brug dat gespannen is over een van de diepste ravijnen in Noord-Europa. De Gorsa-brug in de Kåfjorddalen-vallei, die zich spectaculair uitstrekt over de 153 meter diepe Sabetjohk-kloof, is een van de hoogtepunten van de Lyngenfjord.

Dag 11
We maken vandaag veel kilometers. We rijden door de bergpassen richting Narvik, waar we ons kamp zullen opzetten.

Dag 12
Vandaag staat er nog een lange, maar mooie rijdag op het programma. We rijden door Nationale parken, over en door de bergen richting ons kamp voor de komende twee nachten in Mo I Rana.

Dag 13
Vandaag kunnen we kiezen wat we willen gaan doen. We kunnen zelfstandig een wandeling maken door de prachtige omgeving maar kunnen ook kiezen om een wandeling te maken over de gletsjers onder leiding van een gids. Wanneer je voor het laatste kiest, maken we een tocht van ca. 1,5 uur op de gletsjer van gemiddeld niveau. We starten met een korte introductie over het lopen op een gletsjer, want dat is een vak apart. Na het oefenen gaan we de gletsjer op, krijgen we uitleg over de geschiedenis en over de omgeving, terwijl we genieten van een prachtig uitzicht!
Optioneel: Gletsjerwandeling 1500 SEK / €143 p.p.

Dag 14
Na het ontbijt pakken we ons kamp weer op en reizen we vandaag richting Trondheim, waar we de komende 2 nachten zullen doorbrengen.

Dag 15
Tijd voor actie! Je kunt vandaag deelnemen als de optionele activiteit in het Klimpark, welke is gelegen in een schilderachtige omgeving tussen de bossen, bergen en water aan alle kanten. Hier kun je in zip-lijnen over het water zweven terwijl je geniet van de prachtige Brudesløret-waterval. Ons klimpark heeft 16 klimroutes in bomen en rotsen, waaronder 20 zip-lijnen. De lengtes van de zip-lijnen variëren van 30 tot 320 meter. De paden hebben verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden.
Optioneel: Klimpark 500 SEK / €48 p.p.

Dag 16
Vandaag zetten we koers richting Heidal. In de namiddag hebben we de mogelijkheid om White Water Rafting te ondernemen. Tijd voor wat actie en avontuur dus! Je wordt gekleed in een neopreen wetsuit en jas, waterschoenen, een helm en een zwemvest. Bij aanvang krijg je een instructie en veiligheidsvoorlichting, zodat je er helemaal klaar voor bent!
Optioneel: White Water Rafting 1200 SEK / €115 p.p.

Dag 17
Voor onze laatste nacht rijden we richting Lillehammer, bekend om de Olympische Winterspelen in 1994. In de avond brengen we een bezoekje aan de stad en genieten van het laatste diner van de reis in een lokaal restaurant (exclusief).

Dag 18
Na het ontbijt maken we ons klaar voor het laatste stukje van deze rondreis. We rijden van Lillehammer nog zo’n 2,5 uur richting de luchthaven van Oslo, waar ons avontuur helaas zal eindigen. Hier staat het vliegtuig richting Nederland op ons te wachten. 

* Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden. De route kan iets afwijken i.v.m. beschikbaarheid van campings.

Singlereis Unieke rondreis van Oslo naar de Noordkaap
Singlereis Unieke rondreis van Oslo naar de Noordkaap

Verblijf

Verblijf Diverse campings

Beschrijving

Tijdens deze 18-daagse reis zal je meerdere campings aandoen waar we zullen overnachten. De campings die je aandoet zijn van prima kwaliteit en beschikken over goede voorzieningen zoals douches en een elektriciteitspunt. Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Bij aankomst in Zweden staan de tenten opgezet klaar. Vanaf de 3e dag dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er wel hulp bij mogelijk door de gidsen. Samen met de reisbescheiden ontvang je een document met alle kampeerplaatsen met adressen.

Tent
Iedereen heeft de beschikking over een eigen 2- of 3-persoonstent. Zowel de tent, een thermarest matras en ondermat, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen. De laatste nacht bij Oslo verblijven we met elkaar in gedeelde cabins.

Verzorging
Bij deze reis is het diner op dag 1, de maaltijden op dag 2 en het ontbijt op dag 3 inbegrepen. Hierna starten we onze rondreis en zijn de maaltijden voor eigen rekening. Je kunt rekening houden met ongeveer 2200-2500 SEK (€190-230) voor de gehele reis. Tijdens de reis zullen we regelmatig stoppen bij pinautomaten om eventueel geld op te nemen.

Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken. Zo kan er gezamenlijk eten worden gekocht voor het diner en kunnen we dit gezellig samen bereiden en op eten. Het is aan de groep om uiteindelijk te beslissen wat er wordt gedaan voor het ontbijt, de lunch en het diner. Er is een aanbevolen menu dat aangehouden kan worden, maar dit kan ook zelf worden bepaald.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse campings
Diverse campings

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw zomeravontuur
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering - Actieve reizen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering.  Mocht je deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Met de uitgebreide dekking van onze reisverzekeringen ben je voor alle activiteiten die op het programma staan tijdens deze reis verzekerd. Mocht je een eigen reisverzekering hebben, controleer dan even of dit bij jouw reisverzekering ook het geval is.

'Alles mag, niet hoeft' in Noorwegen en Zweden
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer jullie met ons op vakantie gaan, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jullie voor een deel een eigen invulling geven aan de vakantie. Bij deze reis ligt de route vast, maar zijn er verschillende activiteiten optioneel bij te boeken. Hierdoor kunnen jullie kiezen of jullie hieraan willen deelnemen of er voor kiezen om iets anders te doen. Meedoen is ieders vrije keuze: het is tenslotte jullie vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor spelletjes.

Reisleiding - Rondreis Noordkaap
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die 24/7 klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij/zij adviseert over de leukste routes, hikes, uitstapjes en weet de leukste campings om ons kamp op te slaan. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Unieke rondreis van Oslo naar de Noordkaap
Singlereis Unieke rondreis van Oslo naar de Noordkaap

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer