Singlereizen.nl

Singlereis Unieke rondreis Van Oslo naar de Noordkaap

Met een groep van maximaal 16 singles reizen we 18 dagen door Scandinavië richting de adembenemende Noordkaap! Per minibus leggen we een route af door het de prachtige natuur van Noorwegen en Zweden. Onderweg stoppen we op diverse campings waar we zullen overnachten in eigen tenten. Deze onvergetelijke reis neemt je mee langs prachtige vergezichten, ongerepte stukken natuur en leuke dorpjes. Via de oostkust van Zweden rijden we door naar het noordelijkste stukje vaste land: de Noordkaap. Een avontuurlijke droomreis die je nog lang zal heugen!

Via de oostkust van Zweden touren we richting de Noordkaap, het noordelijkste stukje vaste land van Europa. Vanaf hier rijden we verder zuidwaarts door Noorwegen, langs de prachtige bergen en door Nationale parken. Onderweg gaan we hiken, bezoeken we leuke dorpjes en kunnen we genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Deze reis is onder andere inclusief een bezoek aan de Noordkaap en het Visitors Centre, een wandeling naar de watervallen en meerdere hikes door bossen en langs fjorden. Wij bieden je de mogelijkheid om bijvoorbeeld walvissen te spotten, te raften en zelfs te zip-linen over de Brudesløret waterval.

Ben jij op zoek naar een actieve, avontuurlijke rondreis door een geweldig gebied? Ga dan deze zomer met ons mee op dit avontuur, naar een bestemming waar je geweest moet zijn! De reisleiding zorgt ervoor dat jij de reis van je leven hebt. Naast de gezamenlijke activiteiten heb je ook voldoende mogelijkheden om zelf op pad te gaan tijdens de vele stops.

Singlereis Unieke rondreis Van Oslo naar de Noordkaap
Singlereis Unieke rondreis Van Oslo naar de Noordkaap

Activiteiten

Tijdens deze reis maken we een rondreis door Noorwegen en Zweden met als ultiem doel het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. Er is een programma die ons langs diverse hoogtepunten van de landen zal voeren. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze excursies staan in het programma met een * aangegeven met een richtprijs erbij. De verschillende activiteiten met een * erachter zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hieraan wilt deelnemen.

Dag 1
Vandaag start dit geweldige avontuur. We verzamelen op de luchthaven en vliegen naar Oslo, waar onze reisleiding ons op staat te wachten. We rijden door Noorwegen, gaan de grens over naar Zweden en rijden richting Johannisholm: een klein vakantiepark midden in de Zweedse bossen, waar we onze eerste nachten zullen doorbrengen. Na aankomst nemen we intrek in de tenten voor alleengebruik, welke ons verblijf zullen zijn de komende 18 dagen. We kunnen gaan genieten van de eerste Zweedse maaltijd en nemen het programma door voor de komende dagen.

Dag 2
Na het ontbijt rijden we (ongeveer 40 minuten) naar het startpunt van de oude Zweedse zomerboerderijen. We maken een wandeling door het prachtige natuurgebied van Gnupen. We wandelen ongeveer 4 km door het oude bos, waar zeldzame planten en vogels leven. In het natuurgebied vind je de Lybergsgnupen: een rotsformatie die 657 meter boven het zeeniveau uitkomt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Mora en het Siljan meer. Op de top is een plek waar we een vuurtje zullen stoken, waar we onze sandwiches kunnen roosteren. Aan het einde van de dag heb je de mogelijkheid om met de groep gebruik te maken van de sauna of de hottub*.

* Optioneel:  Hot tub of sauna 1000 SEK per groep. / €97 per groep

Dag 3
Vandaag verlaten we Johannisholm en rijden we richting Sundsvall. Onderweg stoppen we bij Västerby, waar we een lokaal café bezoeken en een aardewerkwinkel. Na de stop rijden we door naar onze kampeerplaats in Sundsvall, waar we onze tenten zullen opzetten bij het meer en het diner bereiden boven het open vuur. In de avond kunnen we lekker relaxen bij het kampvuur.

Dag 4
Na het ontbijt aan het meer pakken we onze spullen op en trekken we verder richting Byske. Tijdens de rit bezoeken we Umeå, de plaats die wordt beschouwd als belangrijkste culturele stad van Noord-Zweden. Eenmaal aangekomen op onze kampeerplaats is Byske, zetten we ons kamp weer op, maken we ons diner klaar en maken we ons op voor het avontuur van morgen.

Dag 5
Na het ontbijt reizen we naar natuurgebied Kalvträsk Vildmarkscamp voor een hike in het bos, welke ons tot 500 meter boven de zeespiegel zal brengen. Vanaf de uitkijktoren heb je een ongelofelijk uitzicht. Na de hike heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een spectaculaire rafting-trip*.

* Optioneel:  White Water Rafting 950 SEK p.p. / €92

Dag 6
We genieten weer van een ontbijtje, breken ons camp weer af en stappen in de mini-busjes richting onze volgende kampeerplaats in Gällicare. Onderweg stoppen we in Törehamm en bezoeken de haven van Töre, het meest noordelijke punt in Bothnian Bay. Wanneer we ons kamp hebben opgezet, gaan we richting de Dundretberg. Vanaf de top van de Dundret kun je 1/11e van heel Zweden zien, inclusief de Kabnekaise berg en één van de 14 Werelderfgoederen van Zweden: het gebied Laponia. We rijden richting de top en wandelen rondom de 7 toppen.

Dag 7
Na ons inmiddels vaste ochtendritueel reizen we door naar onze volgende kampeerlocatie in Kautokeino. We komen steeds dichter bij het hoogtepunt van onze reis. Eenmaal gesetteld vertrekken we richting de Pikefossen watervallen, de enige 8 meter waterval in de regio Kautokeino / Alta.

Dag 8
Vandaag bereiken we ons hoofddoel van de reis: de Noordkaap! Onderweg brengen we een bezoek aan Alta, waar we zullen stoppen aan de rivier en lunchen. We kamperen op de Noordkaapcamping, welke op 24km van het noordelijkste puntje van Europa ligt welke we morgen zullen gaan ontdekken. Vanavond genieten we van de omgeving en kunnen we heerlijk relaxen.

Dag 9
Na het ontbijt gaan we richting de Noordkaap. We bezoeken het Visitor Center en genieten van het prachtige uitzicht van deze bijzondere locatie. Ter plaatse heb je de mogelijkheid om diverse excursies te doen, waaronder walvis spotten, king krab vissen of de excursie North Cape by Sea.*

* Optioneel:  Walvis spotten 1300 SEK p.p. / €125 // King krab vissen 1300 SEK p.p. / €125 // North Cape by Sea 1600 SEK p.p. / €155

Dag 10
Als het ontbijt op is, pakken we onze spullen en reizen we verder in de richting van Storslett. Onderweg maken we een stop bij Hjemmeluft, waar we een bezoekbrengen aan een van de andere Werelderfgoederen: de oude rotstekeningen. Je vindt hier meer dan 3000 rotstekeningen, welke zijn gemaakt tussen 4022 BC en 200 AD.

Dag 11
We maken vandaag veel kilometers. We rijden door de bergpassen richting  Narvik, waar we ons kamp zullen opzetten.

Dag 12
Zodra we het ontbijt op hebben, maken we een wandeling langs de Navvy Road, welke ons door de wilde natuur voert. De planten zijn weelderig en de watervallen die we tegenkomen zijn spectaculair. We nemen de trein van Narvik naar Katterat Station waar we de wandeling voorzetten in de richting van Rombaksbotn. De wandeling is ongeveer 6 km lang. Vanaf hier kunnen we 2 dingen doen: we nemen de boot terug richting Narvik of we brengen een bezoek aan het Polar Park Arctic Wildlife Centre. In dit natuurpark vind je veel verschillende dieren in hun natuurlijke leefomgeving, waaronder wolven, rendieren, lynxen, poolvossen en beren*.

* Optioneel: Bezoek aan het Polar Park Arctic Wildlife Centre 260 NOK p.p. / €26

Dag 13
Vandaag weer een reisdag op het programma. We trekken door de bergen en Nationale Parken om zo aan te komen in Mo I Rana, waar we ons kamp neerzetten voor de komende 2 nachten.

Dag 14
Vandaag kunnen we kiezen wat we willen gaan doen. We kunnen een wandeling maken over de gletsjers of kunnen een bezoek brengen aan de grotten in Gronligrotta. Met 4200 meter lang is dit grottenstelsel het grootste in het hele Noordelijk gebied.

* Optioneel:  Gletsjerwandeling 950 SEK p.p. / €92 // Grotten in Gronligrotta 200 SEK p.p. / €19

Dag 15
Na het ontbijt pakken we ons kamp weer op en reizen we vandaag richting Trondheim, waar we de komende 2 nachten zullen doorbrengen. We leggen vandaag een route af van ongeveer 475 km richting het zuiden.

Dag 16
Vandaag kunnen we weer met de groep kiezen wat we zullen gaan doen. We kunnen gaan hiken en beklimmen de Bosbergheia, de op 2 na hoogste berg van Trondheim. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht in alle richtingen die je ook maar kijkt . We kunnen ook naar het klimpark*, welke is gelegen in een schilderachtige omgeving tussen de bossen, bergen en water aan alle kanten. Je kunt hier onder andere zweven aan de zip-line over het water van de Brudesløret waterval.

* Optioneel: Klimpark 350 SEK p.p. / €34

Dag 17
Voor onze laatste nacht rijden we richting Lillehammer, bekend om de Olympische Winterspelen in 1994. In de avond brengen we een bezoekje aan de stad en genieten van het laatste diner van de reis in een lokaal restaurant.

Dag 18
Na het ontbijt maken we ons klaar voor het laatste stukje van deze rondreis. We rijden van Lillehammer nog zo’n 2,5 uur richting de luchthaven van Oslo, waar ons avontuur helaas zal eindigen. Hier staat het vliegtuig richting Nederland op ons te wachten. 

* Prijzen kunnen iets afwijken in verband met de wisselkoers.
** Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden.

Singlereis Unieke rondreis Van Oslo naar de Noordkaap
Singlereis Unieke rondreis Van Oslo naar de Noordkaap

Verblijf

Verblijf Diverse campings

Beschrijving

Tijdens deze 18-daagse reis zal je meerdere campings aandoen waar we zullen overnachten. De campings die je aandoet zijn van prima kwaliteit en beschikken over goede voorzieningen. Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Bij aankomst in Zweden staan de tenten opgezet klaar. Vanaf de 3e dag dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er wel hulp bij mogelijk door de gidsen. Samen met de reisbescheiden ontvang je een document met alle kampeerplaatsen met adressen.

Tent
Iedereen heeft de beschikking over een eigen 2- of 3-persoonstent. Zowel de tent, een thermarest matras en ondermat, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen. De laatste nacht bij Oslo verblijven we met elkaar in gedeelde cabins.

Verzorging
Bij deze reis is het diner op dag 1, de maaltijden op dag 2 en het ontbijt op dag 3 inbegrepen. Hierna starten we onze rondreis en zijn de maaltijden voor eigen rekening. Je kunt rekening houden met ongeveer 2200-2500 SEK (€190-230) voor de gehele reis. Tijdens de reis zullen we regelmatig stoppen bij pinautomaten om eventueel geld op te nemen.

Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken. Zo kan er gezamenlijk eten worden gekocht voor het diner en kunnen we dit gezellig samen bereiden en op eten. Het is aan de groep om uiteindelijk te beslissen wat er wordt gedaan voor het ontbijt, de lunch en het diner. Er is een aanbevolen menu dat aangehouden kan worden, maar dit kan ook zelf worden bepaald.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse campings
Diverse campings

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw zomeravontuur
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niet hoeft' in Noorwegen en Zweden
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer jullie met ons op vakantie gaan, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jullie voor een deel een eigen invulling geven aan de vakantie. Bij deze reis ligt de route vast, maar zijn er verschillende activiteiten optioneel bij te boeken. Hierdoor kunnen jullie kiezen of jullie hieraan willen deelnemen of er voor kiezen om iets anders te doen. Meedoen is ieders vrije keuze: het is tenslotte jullie vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor spelletjes.

Reisleiding - Rondreis Noordkaap
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die 24/7 klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij/zij adviseert over de leukste routes, hikes, uitstapjes en weet de leukste campings om ons kamp op te slaan. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Unieke rondreis Van Oslo naar de Noordkaap
Singlereis Unieke rondreis Van Oslo naar de Noordkaap

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer