Singlereizen.nl

Singlereis Turkije 19-daagse rondreis

Turkije heeft voor ieder wat te bieden. Een rijke geschiedenis vol met Romeinse oudheden zoals Perge en Aspendos, cultuursnuiven in de steden Istanbul en Antalya, de natuur bewonderen in Cappadocië, Fethiye en Pamukkale, en om niet te vergeten ontspannen tijdens een 4-daagse eilandhoptour langs de Lycische kust. Deze afwisselende rondreis door Turkije geeft je de mogelijkheid om de meest uiteenlopende activiteiten te ondernemen

Singlereis Turkije 19-daagse rondreis
Singlereis Turkije 19-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek Amsterdam - aankomst Ankara
Vandaag begint je Turkije Groepsreis. Eenmaal aangekomen in Ankara, de levendige hoofdstad van Turkije, kun je een bezoek brengen aan het Mausoleum van Atatürk, de stichter van het moderne Turkije. Het Museum van Anatolische Beschavingen heeft een indrukwekkende collectie die je een helder beeld geeft van de vroege geschiedenis van Anatolië. De Kocatepe-moskee is vanuit de hele stad te zien. Met zijn marmeren trappen, versierde tegels en glas in lood ramen is deze moskee zeker een bezoekje waard. Tegen de avond gaat iedereen flaneren in het Genclik-park, waar het barst van de sfeervolle eethuisjes en terrassen.

Dag 2 - Ankara - Cappadocië (Göreme)
Na het ontbijt maak je je klaar voor het eerste hoogtepunt van de reis: Cappadocië. Cappadocië is ontstaan door de erosie van vulkaanuitbarstingen van miljoenen jaren geleden. De geërodeerde lava heeft het landschap veranderd in een sprookjesachtig geheel. Cappadocië staat bekend vanwege de vele grotwoningen en bizarre rotsformaties. Maar bovenal is het landschap zelf heel erg bijzonder. Het maakt niet uit of je komt voor de geschiedenis, het uitgebreide aanbod van activiteiten of de grotwoningen, in alle gevallen is het het maanachtige landschap dat je zult herinneren.

Dag 3 - Cappadocië (Göreme)
Na het ontbijt heb je de vrijheid om de dag zelf in te delen. Breng een bezoek aan het Göreme openluchtmuseum en leer meer over het kloostergemeenschap en de uitgehouwen kerken. Of ontdek Derinkuyu, de ondergrondse stad. Dwaal door het netwerk aan tunnels dat zich onder de grond bevindt. De stad kent maar liefst 7 lagen en is de diepste ondergrondse stad in Cappadocië. Eenmaal helemaal beneden, kijk je via de luchtschachten omhoog en zie je hoe diep je onder de grond bent. De Rozenvallei is door de roze kleur van het gesteente net anders dan de andere valleien. Voor de wandelliefhebbers is dit een ideale omgeving om te wandelen over de wandelpaden, voor elke wandelaar zijn er verschillende wandelroutes. Naast dat je zelf op pad kunt gaan door de omgeving kun je ook kiezen om de omgeving op een meer bijzondere manier te ontdekken en dit te paard of met de fiets te doen!

Dag 4 - Cappadocië (Göreme) - Sultanhani - Konya
Vandaag vertrek je westwaarts met de bus richting Konya. Onderweg rijd je door lege vlaktes naar Sultanhani met een indrukwekkende caravanserai uit de 13e eeuw. Een caravanserai werd vroeger gebruikt als rustplaats voor reizigers die op doortocht waren en moesten rusten. Het ontwerp van de caravanserai is elegant en zeker de moeite waard voor een stop. De route wordt vervolgd richting Konya, het religieuze centrum van Turkije. De stad heeft een ingetogen sfeer en inwoners kleden zich op traditionele wijze. Konya staat bekend om de oorsprong van de dansende Derwisjen. Derwisjen doen een dansende ceremonie waarbij ze om hun eigen as heen draaien. Bezoek de Mevlana Tekke met zijn turquoise koepel en collectie van islamitische kunst en maak kennis met de bijzondere ceremonie. In de namiddag heb je de gelegenheid om een bezoek te brengen aan oude opgravingen van Çatal Höyük, de oudste nederzetting ter wereld.

Dag 5 - Konya - Aspendos - Antalya
Voordat we aankomen in Antalya brengen we een bezoek aan Aspendos. In Aspendos kun je het best bewaarde Romeinse theater in de wereld bezoeken. Doordat het theater nog steeds een goede akoestiek heeft, wordt dit oude theater, ook tegenwoordig, nog gebruikt voor live concerten. Stap het podium op en geef denkbeeldig je eigen voorstelling of klim omhoog en neem plaats op de grote tribune. Eenmaal aangekomen in Antalya heb je de middag ter vrije besteding. Antalya is een van de belangrijkste steden aan de Turkse Riviera. De stad wordt aan de ene kant omringd door het Taurusgebergte en aan de andere kant door de Middellandse zee. Aantrekkelijke boulevards, een natuurrijke omgeving, strand en een goede combinatie van modern en authentiek. Antalya is dan ook een echte trekpleister geworden door haar indrukwekkende omgeving en unieke stad.

Dag 6 - Antalya
Vrije dag. De oude stad Kaleici is het oude centrum van Antalya en staat letterlijk voor Kasteel. Het is een autovrije zone waar je gemakkelijk doorheen kunt lopen om, onder andere, een bezoek te brengen aan de oude jachthaven. Kaleici heeft een charmante sfeer met leuke winkeltjes en boetieks voor leuke souvenirs. Stap naar binnen via de poort van Hadrian en bewonder de schilderingen op het plafond. Naast de oude stad heeft Antalya twee uitgestrekte stranden Konyaalti (3km) en Lara (11km). Konyaalti begint bij de promenade en is het meeste bezochte strand. Ook veel inwoners brengen hier hun vrije tijd door. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving tijdens een bezoek aan Perge. Op zo’n 15 kilometer van Antalya bevinden zich de ruïnes van deze oude stad. Restanten van het stadium, de toegangspoorten, het badhuis en de hoofdstad zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 7 - Antalya - Demre - Gokkaya Bay
Tijd voor ontspanning op zee! In de ochtend maak je je klaar voor een 4-daagse cruise. Je stapt op in de haven van Demre en vaart in 4 dagen en 3 nachten richting de kustplaats Fethiye, gelegen aan de westkust van Turkije. De cruise heeft voor iedereen iets te bieden. Het kunnen de oude bezienswaardigheden zijn of de turquoise wateren met tal van mogelijkheden zoals zwemmen en snorkelen. Niemand zal teleurgesteld de boot afstappen. De boot is een traditionele Turkse gület en is voorzien van alle gemakken die je nodig hebt tijdens de boottocht. Eenmaal aan boord maak je kennis met de kapitein en de bemanning. Tijdens een korte briefing is de kok al druk bezig met het voorbereiden van een overheerlijke lunch. Je hoeft je niet druk te maken, want er is genoeg voor iedereen! Na de lunch staat de eerste stop alweer op de planning, de gezonken stad Kekova. Kekova is een oude stad gebouwd door de Lyciërs, maar is tijdens een aardbeving in de 2e eeuw verwoest en staat nu onder water. Vanaf de boot kun je door het glasheldere water de ruïnes spotten. Als laatste stop je bij het eiland Kalekoy. Wandel rustig door de geplaveide straten van het stadje of loop omhoog naar het kasteel en geniet van het waanzinnige uitzicht over de Kekova regio. ’s Avonds heeft de kok opnieuw een uitgebreide maaltijd voorbereid en overnacht je op de gület in je gedeelde cabine. 

Afhankelijk van de groepsgrootte kan het voorkomen dat de groep verdeeld wordt over 2 gülets.
 

Dag 8 - Gokkaya Bay - Aquarium Bay
Na je eerste nacht op de boot word je wakker in de baai van Gokkoya. Vandaag maak je een stop in het kleine vissersdorp Kas. Witgewassen huisjes worden hier omhuld door een bloemenzee van roze bougainvilles. Doordat Kas nog redelijk onontdekt is heeft de plaats zijn pittoreske charme goed kunnen behouden. Het dorpje staat ook bekend om de verkoop van unieke sieraden. Tijdens je vrije tijd kun je rustig door de smalle straten wandelen of op het terras genieten van een sterke kop Turkse koffie. Na je tijd in Kas vaar je door langs Kalkan en eindig je de dag in Aquarium Bay.

Dag 9 - Aquarium Bay - Eiland St. Nicholas
Spring in het water voor een verfrissende ochtendduik in het blauwe water van de Vlindervallei. Een groene jungle tussen 2 steile rotswanden. De vallei heeft zijn naam te danken aan de gevleugelde inwoners die hier rondfladderen. De vallei is de thuisbasis voor meer dan 136 soorten vlinders en motten. In het heetst van de zomer zijn de vlinders wat lastiger te spotten doordat ze graag de koelte opzoeken. De meeste vlinders bevinden zich dan ook verder van het strand af en dieper de vallei in. Optioneel kun je een hike maken naar de waterval achterin de vallei. De middag staat in het teken van zwemmen en ontspannen. Voor de lunch meren we aan in Ölüdeniz vlakbij de Blue Lagoon. Met uitzicht op de bergen, het strand en het azuurblauwe water, begin je langzaam te begrijpen waarom deze plek een veel gefotografeerde parel van de Turkse kust is. Maar niet alleen de afwisseling van de verschillende kleuren zijn fotogeniek, ook de paragliders in de lucht trekken veel aandacht. Zo kun je vandaag ook zelf een tandemsprong maken. Samen met een instructeur spring je van een 1970 meter hoge berg genaamd Baba Dag. Geruisloos zweef je door de lucht. Kijk omlaag naar de witte stranden en bergkammen die overgaan in de zee. In de avond meren we aan bij het eiland van St. Nicholas. Voor de zon ondergaat heb je nog de mogelijkheid om naar de oude ruïnes te lopen en te genieten van de zonsondergang.

Dag 10 - Eiland St. Nicholas - Fethiye
De laatste dag op de gület is alweer aangebroken. Je begint de dag rustig en hebt nog even de tijd om tussen de vissen te zwemmen. Met een beetje geluk gooit de kok zijn hengel uit en heb je voor de lunch verse vis op het menu staan. Geniet nog even van het ruisen van de zee voordat je je klaar maakt om aan te meren bij de volgende bestemming, Fethiye. Na de lunch vaar je de haven van Fethiye binnen en is het tijd om de kapitein en zijn bemanning gedag te zeggen. De transfer staat jullie op te wachten en brengt jullie naar het hotel. De rest van de dag heb je de gelegenheid om zelf op pad te gaan en het plaatsje te ontdekken.

Dag 11 - Fethiye
Vrije dag. Na een overheerlijke nacht terug op het vaste land heb je vandaag een dag ter vrije besteding. Fethiye heeft een natuurrijke omgeving om genoeg te ontdekken en te doen. Ruige bergtoppen, groene pijnbomenbossen en een azuurblauwe zee wisselen elkaar af en zorgen voor een natuurrijke omgeving. Prachtig om te gaan wandelen, mountainbiken, picknicken of per jeep op safari te gaan. Ben je een wandelliefhebber? Vraag je reisbegeleider dan naar de Lycian Way, een oude en avontuurlijke wandelroute van 540 km lang langs de Lycische kust. Tussen de steile kliffen en heuvels schuilt een avontuurlijk wandelpad. Laat je overdonderen door adembenemende uitzichten en een echt authentiek Turkije.

Dag 12 - Fethiye - Pamukkale
Vandaag maken we ons klaar voor een bezoek aan Hierapolis en Pamukkale, twee archeologisch vindplaatsen net ten noorden van Denizli. Pamukkale is een uitzonderlijke natuurverschijning. Zeer gemineraliseerd water stroomt vanuit verschillende bronnen naar beneden en creëert een onwerkelijk en spectaculair landschap. Het water in de bronnen is ongeveer 35C. Het stroomt langzaam via de terrassen en hellingen naar beneden en laat bij het afkoelen kleine kalkdeeltjes achter. Door het afzetten van kalk wordt iedere dag opnieuw een klein wit laagje achtergelaten en worden de witte terrassen gevormd. De stad Hierapolis werd vlakbij de bronnen gebouwd en diende als kuuroord voor de Romeinen. De oude bouwwerken zoals o.a. het theater, de boulevard en stadsmuur zijn dan ook te herkennen aan de Romeinse stijl.

Dag 13 - Pamukkale - Efese -Sirince
Voor de cultuurliefhebbers is vandaag het bezoek aan een van de best bewaarde steden Efese een hoogtepunt van de reis. Efese was vroeger de hoofdstad van het Romeinse rijk in Azië, het commerciële centrum van de oudheid. De stad bood onderdak aan meer dan 400.000 inwoners. De antieke Romeinse stad is een goed voorbeeld van een oude havenstad met een kanaal van de zee naar de binnenstad. Bewonder de restanten van belangrijke monumenten zoals de bibliotheek van Celsus en het grote theater. Van de beroemde tempel van Artemis resteren slechts enkele brokstukken. Het huis van de Maagd Maria, trok vanaf de 5e eeuw veel christelijke pelgrims en is nu een bedevaartsoort voor christenen en moslims. Na het bezoek aan Efese rijden we door naar Sirince waar je de komende 2 nachten verblijft. Sirince is een rustig en vredig heuveldorpje en uitstekend voor het ontdekken van de omgeving van Efese.

Dag 14 - Sirince
Vrije dag. Opnieuw word je wakker met een heerlijk ontbijt. Een tafel rijk gevuld met Turks stokbrood, bagelvormige broodjes met sesamzaadjes (simit) samen met overheerlijke verse kazen, olijven, gekookte eieren, tomaat en komkommer, verse raadhoning, jams en thee. Na het ontbijt kun je zelf bepalen hoe je de dag wilt indelen. Het kleine dorpje Sirince gelegen op 600 meter hoogte heeft zijn naam niet voor niets te danken aan zijn schoonheid, Sirince staat dan ook voor ‘mooi’. Het dorp biedt een prachtig uitzicht over de omliggende wijngaarden. Probeer tijdens je Turkije rondreis een van de fruitwijnen die verbouwd worden in de omgeving. De wijn is te proeven in de vorm van rood, wit of rosé en zowel droog als zoet. Een flesje meenemen voor thuis is zeker aan te raden.

Dag 15 - Sirince - Pergamon - Izmir
Na een rustige en ontspannen dag is het tijd om verder door te reizen richting het noorden in de richting van Izmir. Als eerste rijden we naar de kust bij Bergama om de oude stad Pergamon te bezoeken. De stad was ooit bekend om zijn spa en kliniek die gespecialiseerd was in behandelingen voor de mentale gezondheid en behandelingen tegen psychische ziektes. Vandaag de dag is het bekend om de prachtige Akropolis en de Tempel van Hadrianus.

Dag 16 - Izmir - Troje
Vanuit Izmir maken we ons klaar voor de stad Troje. Voor velen heeft de stad zijn bekendheid te danken aan het Trojaanse paard, dat bekend is uit de Griekse mythologie. Tijdens de Trojaanse oorlog tussen de Grieken en de Trojanen werd het houten paard achtergelaten voor de stadspoort van Troje. De Trojanen zagen het paard als een geschenk van de goden en lieten het paard binnen. Niet wetende dat in het paard Griekse soldaten verstopt zaten om zo van binnenuit de stad te kunnen veroveren. Gebaseerd op het verhaal van de Griekse dichter Homerus uit de Ilias, is ook de wereldberoemde film Troy in 2004 uitgebracht. Het Trojaanse paard is volledig herbouwd en geeft je een bijzonder welkom bij binnenkomst in de stad. In Troje heb je de gelegenheid om zelf de stad te ontdekken.

Dag 17 - Troje - Istanbul
We maken ons klaar voor alweer de laatste stop van deze reis, last but definitely not least, Istanbul! Istanbul is een stad waar twee verschillende continenten, Europa en Azië, met elkaar samen komen. De stad heeft hierdoor zowel Europese als Aziatische invloeden, een mooie combinatie van het moderne westen en authentieke oosten. Door de rijke geschiedenis en indrukwekkende cultuur, een mooi einde voor de rondreis door West-Turkije. Neem ’s avonds plaats in een van de lokale waterpijp cafés. Probeer een waterpijp in een van de verschillende smaken zoals mint, aardbei, cappuccino of appel. Wil je ergens een lekker hapje eten? Dan heb je in Istanbul niks te klagen. De inwoners van Istanbul nemen goed eten en drinken zeer serieus. Sluit de laatste dagen van de reis daarom af met een van de beste kebabsmezze of dagverse vis. Om te toosten vergeet dan ook niet de nationale drank raki, mocht je deze nog niet geprobeerd hebben.

Dag 18 - Istanbul
Vrije dag. Vandaag heb je de mogelijkheid om, onder begeleiding van jouw reisbegeleider, een stadswandeling te maken. Tijdens de stadswandeling bezoek je onder andere de oude Hippodroom, de Blauwe Moskee (ook wel de moskee van Sultan Ahmet genoemd), de ondergrondse Basilica Cisterne, en het Topkap? Paleis of het ‘kanonnenpoortpaleis’. De grote bazaar neemt je mee naar een oosterse wereld vol met prachtige mozaïeken, verse kruiden, heerlijke thee, tapijten en nog veel meer. Voor de echte kooplieden en onderhandelaren een waar paradijs. Geef jezelf hier de tijd om te verdwalen, want daar ontkom je niet aan. Daarnaast zijn er in Istanbul behoorlijk wat musea te vinden, zoals o.a. het Archeologisch Museum, het Tapijtmuseum of het Museum van Moderne Kunst.

Dag 19 - Vertrek Istanbul - Vertrek Amsterdam
Helaas is het vandaag weer tijd om naar huis te gaan. In de loop van de dag (afhankelijk van je definitieve vertrektijd) vlieg je terug richting Amsterdam en komt er vandaag een einde aan jouw Turkije rondreis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. De reis is voor ieder redelijk gezond persoon te maken. In de zomermaanden moet er rekening gehouden worden met hoge temperaturen dan in de rest van het jaar. 

Reisafstanden
Ankara - Cappadocië (Göreme): 300 km (3,5 uur)
Cappadocië (Göreme) - Konya: 200 km (3 uur)
Konya - Antalya: 300 km (4 uur) 
Antalya - Demre: 150 km (3 uur) 
Fethiye - Pamukkale: 230km (4 uur) 
Pamukkale - Sirince: 210 km (3,5 uur) 
Sirince - Izmir: 300 km (4 uur) 
Izmir - Troje: 300 km (5 uur)
Troje - Istanbul: 320 km (5 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

  • Cappadocië - Green tour, €4
  • Cappadocië - Paardrijtocht, €60 (duur 4 uur)
  • Cappadocië - Turkse avond met buikdansers, €37
  • Cappadocië - Wervelende derwisj show, €20 (duur 1 uur) 
  • Cappadocië - Red tour, €30 
  • Fethiye - Jeepsafari, €25 (duur 9 uur) 
Singlereis Turkije 19-daagse rondreis
Singlereis Turkije 19-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie STW

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie STW
Accommodatie STW

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Turkije 19-daagse rondreis
Singlereis Turkije 19-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer