Singlereizen.nl

Groepsreis Turkije 10-daagse rondreis

De groepsreis naar Turkije brengt je van de Turkse Riviera naar het maanachtige landschap in Cappadocië. Een mooie reis waarbij cultuur, natuur en strand elkaar goed afwisselen. Volg de kust vanaf Fetiye langs de Lycian way richting Antalya. De azuurblauwe zee, omringd door prachtige bergen geven een indrukwekkend beeld. Doe een stap terug in de tijd en ontdek de oude Romeinse ruïnes. Neem een duik vanaf een traditionele gulet tijdens een boottocht. En laat je in Cappadocië overdonderen door de vele luchtballonnen bij zonsopkomst.
Groepsreis Turkije 10-daagse rondreis
Groepsreis Turkije 10-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek Nederland - Aankomst Fethiye
In de ochtend stap je op de vlucht van Amsterdam naar Dalaman. Vanuit hier begint je rondreis door het zuidwesten van Turkije. Na aankomst staat een transfer je op te wachten en reis je direct door naar het kustplaatsje Fethiye. Deze fascinerende kustplaats is een ware hotspot voor Turkse gület boten. Dit zijn traditioneel gebouwde houten boten en worden veel gebruikt voor de kust van Turkije en Griekenland.

Dag 2 - Fethiye
Vrije dag. Naast dat Fethiye een belangrijke stop is voor veel Turkse jachten, is Fethiye ook rijk aan een prachtige natuuromgeving. Hoge bergtoppen, groene en ruige natuur en azuurblauwe zee kenmerken de natuurrijke omgeving. Ben je in voor een stevige wandeling? Dan heb je vandaag de mogelijkheid om te gaan wandelen. The Lucian Way is een oude en avontuurlijke wandelroute van zo’n 540 km langs de Turkse kust. De Lucian Way start in Ölüdeniz, vlakbij Fethiye, en eindigt in Geyikbayiri, in de buurt van Antalya. Liever wat meer ontspannen? Maak dan een optionele boottocht op een traditionele houten gulet. De kapitein neemt je mee naar 12 verschillende eilanden voor de kust van Fethiye en Göcek. Bij sommige eilanden zal ook worden gestopt voor een verfrissende duik met mogelijkheid om te snorkelen. Een perfecte manier om te genieten en ontspannen onder de mediterrane zon!

Dag 3 - Fethiye - Kas
Na het ontbijt reis je door naar het voormalig vissersdorpje Kas waar je in de loop van de middag zult aankomen. Aan de voet van de heuvel vind je een idyllisch haventje en smalle kronkelende straatjes met oude huizen. Doordat het plaatsje nog redelijk onontdekt is heeft de plaats zijn charme goed kunnen behouden. De middag heb je vrij te besteden. Breng een bezoek aan het oude theater van Antiphellos. Het theater was in het jaar 1828 volledig verwoest maar is door voormalige bewoners van Kas weer hersteld. Vanaf de bovenste 26ste rij heb je ook een mooi uitzicht over de kust.

Dag 4 - Kas
Vrije dag. Kas behoort ook tot een van de plaatsen die zich bevindt op de Lucian Way. De stad biedt dan ook verschillende archeologische bezienswaardigheden zoals de gezonken stad Kekova. Er bestaat geen betere manier om de gezonken stad te ontdekken dan per kayak. Ga mee op optionele excursie naar Kekova en peddel over de ruïnes van deze gezonken stad. Door het kristalheldere water kun je vanaf je kayak zo door het water naar de bodem kijken en deze spectaculaire stad bewonderen. De ruïnes zijn meer dan 3000 jaar oud en stammen nog uit de tijd van de Lycians. Naast het bezoeken van Kekova kun je vandaag ook mee gaan op een boottocht langs verschillende voor de kust gelegen eilanden.

Dag 5 - Kas - Antalya
Tijd voor het bruisende stadsleven van Antalya. De stad is volledig omringd door aan de ene kant het indrukwekkende Taurus gebergte en de andere kant de Middellandse zee. Het oude historische centrum van de stad, ook wel bekend als Kaleiçi, ligt midden tussen de moderne stad. Kaleiçi staat letterlijk ook voor ‘in het kasteel’. Het oude centrum is gebouwd om de oude haven heen en heeft een charmante atmosfeer met leuke boetiekjes en restaurants om te eten. Loop via de Hadrian’s Gate richting Kaleiçi. Kijk omhoog als je door de 3 gebogen marmeren poort wandelt, hier vind je een van de best bewaarde tekeningen op het plafond van de bogen.

Dag 6 - Antalya
Vrije dag. Zowel de stad zelf als de omgeving van Antalya bieden veel mogelijkheden om erop uit te gaan vandaag. In de omgeving heb je veel oude Romeinse en Griekse ruïnes zoals Perge, Aspendos en Termessos. Oude theaters, badhuizen en overblijfselen van de oude steden geven je een goed beeld van het Romeinse en Griekse tijdperk. Het is dan ook zeker de moeite waard om een van deze ruïnes te bezoeken. Voor een mooie zonsondergang ga je naar Romeinse fort Hidirlik Kalesi. De 14 meter hoge toren geeft je een goed uitzicht over de baai en de oude haven. De toren ligt aan de rand van het Karaalioglu Park en is ook ideaal voor een picknick tussen de locals. Maar naast de oude ruïnes heeft de stad ook een heerlijk strand, Konyaalti beach, om even te ontspannen.

Dag 7 - Antalya - Göreme
In de ochtend maak je je klaar voor een lange reisdag richting Cappadocië. Vanuit de kust reis je naar het binnenland op weg naar Nationale Park Göreme waar je een het einde van de dag zult aankomen. Het maanachtige landschap dat volledig is gevormd door erosie zal je versteld doen staan. Grote pilaren, grotwoningen, ondergrondse steden, dorpen en kerken vormen de kernmerken van het landschap. 

Dag 8 - Göreme
Vrije dag. De vroege vogels kunnen vandaag vroeg uit de veren voor een indrukwekkende belevenis waarbij je tientallen heteluchtballonnen bij zonsopkomst de lucht in ziet gaan. Grote vlammen zorgen voor warme lucht die de ballon doen stijgen, een bijzondere en spectaculaire gebeurtenis. Alle luchtballonen geven een betoverende zonsopkomst die je niet wil missen. De middag vrij ter besteding en je kunt je dag dan ook verder indelen zoals je dat zelf graag wilt. Het landschap van de streek Cappadocië wordt gekenmerkt door het bijzondere turfsteenlandschap dat is gevormd door de Dagi-vulkanen. De uitbarstingen en zijn lavastromen vormden het gesteente, maar door de erosie werd het sprookjesachtige landschap gevormd.

Dag 9 - Göreme
Vrije dag. Ook vandaag heb je de mogelijkheid om het prachtige natuurgebied te ontdekken. De rozen vallei is gekenmerkt door het meer roze gesteente wat net anders is dan de andere valleien in de omgeving. Ook biedt Göreme een schitterend open lucht museum, het museum neemt je mee langs oude grotwoningen, kerken en wandtekeningen. De meest bekende kerk is de Dark Church, deze kerk zal je ligt doen denken aan de verbogen stad Petra, in Jordanië. Om je dag af te sluiten, ga dan naar Sunset view point voor een idyllische zonsondergang. Als optionele excursie kun je ervoor kiezen om de omgeving op een meer bijzondere manier te ontdekken en dit te paard, met de fiets of met zelfs met een quad te doen! Voor ieder wat wils.

Dag 10 - Vertrek Göreme - Aankomst Nederland
Helaas komt er vandaag weer een einde aan de reis door Turkije. Je laat de heerlijke baklava, de verse honing, en de gastvrijheid van de Turkse bevolking achter en maak je klaar voor de vlucht terug naar Nederland. Afhankelijk van je vluchtschema vertrek je op tijd richting de luchthaven van Kayseri.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor iedereen die fit is goed te doen. De reisafstanden zijn relatief kort en je hebt voldoende vrijheid om de dagen naar wens in te delen.

Reisafstanden
Dalaman Airport - Fethiye:  45km (40 minuten)
Fethiye - Kas: 106 km (2 uur)
Kas - Antalya: 188km (3 uur)
Antalya - Göreme: 538 km (9,5 uur)
Göreme - Kayseri Airport: 72km (1 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

  • Cappadocië -Green tour, €40
  • Cappadocië - Paardrijtocht, €60 (duur 4 uur) 
  • Cappadocië - Turkse avond met buikdansers, €37
  • Cappadocië - Wervelende derwisj show, €20 (duur 1 uur)
  • Cappadocië - Red tour, €30
  • Kas - Kayak naar de gezonken stad Kekova, €40 
  • Fethiye - Jeepsafari, €25 (duur 9 uur) 
Groepsreis Turkije 10-daagse rondreis
Groepsreis Turkije 10-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie STB

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in middenklasse hotels in tweepersoonskamers, met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels beschikken over wifi, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal kan zijn.

Reizigers die zich - zoals velen - individueel inschrijven voor een reis, delen een tweepersoonskamer met iemand anders van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie STB
Accommodatie STB

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Turkije 10-daagse rondreis
Groepsreis Turkije 10-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer