Singlereizen.nl

Singlereis Surfvakantie (HBO-WO) Alvor, Portugal

Surfen op drie niveaus, kies jouw programma
We zijn straks met 24 deelnemers. Een groot deel is absoluut beginner, een aantal is ‘intermediate’ (heeft al wel kitesurfles gehad maar kan nog niet zelfstandig kiten). Een laatste groepje is ervaren kiter. Zij kunnen zelfstandig het water op.

Beginners en intermediates volgen het lesprogramma. Dat bestaat uit 3 x 3 uur kitesurfles en 2 x 2 uur golfsurfles. Materialen, vervoer, instructeurs etc. zit bij de prijs inbegrepen. Op elke twee deelnemers is één instructeur.

Gevorderde kiters maken geen gebruik van het lesprogramma’s. Voor hen wordt wel transport geregeld. Daarnaast krijgen zij begeleiding, spot assessment en rescue service ter plekke. Deze gevorderde kiters kunnen nemen zelf materiaal mee of huren dit apart. Lees hieronder de details.

Hoe zijn de kitesurf omstandigheden?
Voor kitesurfen heb je water en wind nodig. Dat eerste ligt op slechts enkele honderden meters van ons hotel. De Lagune van Alvor is zowel voor gevorderden als beginners een geschikt kitesurfgebied. Ook zit je qua wind helemaal goed.

De beste windperiode om te kiten is namelijk van juni t/m augustus. De kans dat je dagelijks kunt kitesurfen in deze periode is ongeveer 90%.  Dan het klimaat: met een gemiddelde temperatuur van 25 graden, 11 uur zon per dag en nauwelijks neerslag is juni een geschikte maand om te gaan kitesurfen in Alvor.

De kitesurfomstandigheden zijn weliswaar uitstekend. Toch heb je geen 100% garantie dat je kunt kitesurfen. Als je pech hebt, kan het zomaar zijn dat er één of meer dagen onvoldoende wind is. In dat geval krijgt iedereen die het lespakket heeft geboekt voor gelijke waarde vervangende activiteiten, zoals wakeboarden in het cablepark, jetski varen of surfles.

Locatie
Wij zitten in de accommodatie Ar de Mar, midden in Alvor. Dit is een levendig, kleinvissersplaatsje aan de Algarve. Kenmerkend zijn de vele smalle straatjes en de vele restaurants en barretjes. De diners in de restaurants zijn voor Nederlandse begrippen goed betaalbaar. Reken op € 25 à € 30 p.p. voor een driegangen-diner met een drankje. Andere leuke dingen om te doen zijn onder andere:

Nog wat extra informatie:

  • Schoentjes zijn niet nodig voor deze locatie
  • Beginners en intermediate-lessers: Je kite met het nieuwste kite-materiaal van Best kiteboarding. Jouw materiaal krijg je allemaal ter plekke.
  • Gevorderde kiters dienen zelfstandig te kunnen kitesurfen en upwind varen is een Pré.
  • Gevorderde kiters kunnen hun eigen materiaal meenemen. De beste maten zijn 7 tot 13 m2.  Wetsuit of shorty is aan te raden, voor algemene bescherming.
  •  Je dient een reisverzekering af te sluiten waar bijzondere sporten onder vallen. Hier kun je een beroep op doen indien er onverhoopt letsel ontstaat of andere specialistische medische hulp nodig is.
  • Zowel het kitesurfen als het golfsurfen is volledig op eigen risico.

 

Singlereis Surfvakantie (HBO-WO) Alvor, Portugal
Singlereis Surfvakantie (HBO-WO) Alvor, Portugal

Activiteiten

(Kite) surfen voor beginners en intermediates
In het ondiepe water van de Lagune van Alvor kun je perfect je kite-skills leren of verbeteren. Je krijgt drie dagen drie uur kitesurfles. We gaan zorgen dat je maximale aandacht krijgt. Per tweetal krijg je één instructeur. Ook krijg je twee dagen 2 uur golfsurfles op de Atlantische Oceaan.

Om niet met teveel mensen op het water te zijn, wordt de groep lessers in tweeën verdeeld. Zo kan het zijn dat het ene deel van de groep kitesurfles krijgt en het andere deel golfsurfles. Het kitesurfen doen we in de laguna van Alvor. Voor de golfsurflessen wordt je naar Alentejo gebracht. Dat is ongeveer 25 minuten rijden.

Na afloop van jouw week krijg je een IKO-kaart waarop het niveau staat dat je hebt behaald nadat je alle lessen succesvol hebt afgerond. Je krijgt les in het Engels of in het Nederlands.

Pakket A voor beginners en intermediates kost €550 en bestaat uit:

Kitesurfen voor gevorderden
Als geoefende kiter kun je op zelfstandig kitesurfen. Je wordt door de kiteschool met de boot naar de kitespot gebracht en de kiteschool houdt je in de gaten. Gevorderde kiters nemen hun eigen spullen mee (huren zonder les is niet mogelijk). Deze mag je bij de kiteschool neerzetten. Zo hoef je het niet elke keer mee te sjouwen naar onze ‘Ar de Mar’.

Kleine schades kun je ook bij de kiteschool laten repareren. Bij grotere schade kan er vaak nog wat geregeld worden met de plaatselijke fabriek. Je kunt je surfmateriaal meenemen in het vliegtuig tegen een meerprijs. Zie hiervoor de alinea ‘vliegtijden en bagage’.

Gevorderden kitesurfers kiezen voor pakket B. Dit kost € 150,- en is inclusief:

  • Spot assessmemt (info over kitespots, waar de kite oplaten etc.).
  • Algehele begeleiding.
  • Rescue service.
  • Transport per boot of busje naar alle surfspots.
  • Totaalprijs voor deze reis is dan € 745 + € 150 = € 895 ,-
Singlereis Surfvakantie (HBO-WO) Alvor, Portugal
Singlereis Surfvakantie (HBO-WO) Alvor, Portugal

Verblijf

Verblijf Ar de Mar

Beschrijving

In Alvor zitten we op een sfeervolle bestemming in het centrum, op ongeveer 5 minuten lopen van het strand. Het complex Ar de Mar (9,2 in booking.com) bestaat uit twee gebouwen Ar de Mar 1 en Ar de Mar 2. Verdeeld over deze twee gebouwen hebben we alle 2-persoonskamers. Allen met eigen badkamer en 2 gescheiden bedden. Je deelt de kamer met iemand van hetzelfde geslacht.

We ontbijten met z’n allen in Ar de Mar 1 en voor de gezelligheid zitten we op het heerlijke dakterras van Ar de Mar 2, met uitzicht op de Lagune van Alvor. ’s Avonds dineren we in verschillende restaurantjes van het sfeervolle dorpje. Hier zijn zó veel leuke eettentjes, waar je gezellig en lekker kunt eten, dat we er zoveel mogelijk gaan ervaren.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Ar de Mar
Ar de Mar

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Surfvakantie (HBO-WO) Alvor, Portugal
Singlereis Surfvakantie (HBO-WO) Alvor, Portugal

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer