Singlereizen.nl

Singlereis Strandvakantie in Dalyan

Wist je dat Turkije veel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand? In Dalyan, een voormalig vissersdorp aan de zuidwest kust van Turkije, maak je kennis met het andere Turkije. Een kilometerslange boulevard met opdringerige verkopers vind je hier niet. Wel een aantal gezellige bars en terrasjes met een perfecte mix van toeristen en ‘locals’.

De omgeving leent zich uitstekend voor een gevarieerde vakantie vol activiteiten op het water en culturele uitstapjes naar eeuwenoude opgravingen en dorpen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Hier in Dalyan is het heerlijk vertoeven. Aan de oevers van de kronkelende Dalyanrivier die zich een weg baant door het beschermde natuurgebied. Geen wonder dat de Caretta schildpad zich hier helemaal thuis voelt!

In Dalyan hebben we een hotel gevonden, niet al te groot, een gezellige sfeer en vriendelijk personeel. In de achtertuin ligt de rivier waar je zo op de boot stapt naar het strand. Of blijf je liever een dagje bij het zwembad? Een fraaie tuin met wuivende palmen en ligbedden, dat is ook best aantrekkelijk! ’s Avonds geniet je van een mooie zonsondergang bij de rivier of wandel je zo naar het dorp voor een cocktail. Heerlijk zo’n vakantie!


Singlereis Strandvakantie in Dalyan
Singlereis Strandvakantie in Dalyan

Activiteiten

Wat je gaat doen
Dalyan is een droombestemming als je houdt van natuur, rust en het authentieke Turkse leven. Vervelen doe je hier niet, want we hebben een uitgebreid programma vol activiteiten in het natuurgebied, op het water en in het binnenland. Ga je iets ondernemen of blijf je liever een dagje luieren bij het zwembad? De keuze is aan jou! Om je een beetje te helpen bij je keuze zijn drie activiteiten bij de prijs inbegrepen:

Jeepsafari
Klaar voor een flinke dosis avontuur? We gaan met open jeeps op pad om de schitterende groene omgeving van het Taurusgebergte te verkennen. Het ongerepte Turkije! Om de omgeving van Dalyan te leren kennen en te bewonderen, is een jeep eigenlijk onmisbaar. Het is de ideale manier om via moeilijk begaanbare wegen op de fraaiste plekjes te komen. De chauffeur/gids vertelt je al rijdend door het landschap veel over de flora, fauna en de producten die op het land worden verbouwd. De jeep volgt de rivier Yuvarlakcay tot in de bergen om een waterval te bezoeken. Tijdens de lunch geniet je van vers gevangen forel. Je beleeft de omgeving van Dalyan op bijzondere wijze.

Dalyan by night; sterrentocht
We vertrekken vanuit de haven van Dalyan rond 18.00 uur en varen stroomopwaarts naar het 52km2 grote Köycegiz meer. De eerste stop is bij de lokale thermaal baden van Sultaniye waar je kan relaxen in het warme water, een modderbad kan nemen en/ of kan zwemmen in het meer terwijl je de prachtige ondergaande zon alles oranje ziet kleuren. Vervolgens stap je weer op de boot en zoeken we een plekje op het meer waar we een echte Turkse BBQ hebben met heerlijke vers bereide ‘mezes’. Terwijl de kapitein van de boot de BBQ klaar maakt kun je nog even zwemmen in het meer. Als iedereen is opgedroogd en hongerig is zullen de “mezes”(voorafjes) geserveerd worden en vervolgens de kip als hoofdgerecht. Na het eten kun je nog een duik in het meer nemen, of voor op het dek genieten van de duizenden sterren die aan de hemel staan en vanaf het meer goed kan zien omdat er geen ‘licht vervuiling” is.

Turkse avond
Op donderdag wordt ons hotel omgetoverd tot een echt Turks restaurant, compleet met live muziek en een optreden van een folkgroep in wisselende klederdracht. Ondertussen geniet je van een barbecue met typisch gerechten, zoals Tatli: de befaamde honingzoete koekjes waar je je vingers bij aflikt. Als de liveband daarna swingende hits laat horen, kunnen de voetjes van de vloer!

Kun je écht niet stilzitten?
In Dalyan kun je terecht voor een fijne strandvakantie, maar als je graag actief bezig bent tijdens je vakantie zit je hier ook gebakken. Wat dacht je van paardrijden, een mountainbiketocht of een trekking over smalle paadjes waar doorgaans meer geiten dan mensen wandelen? Met een gunstige ligging aan de Dalyanrivier en vlakbij zee zijn er uiteraard ook genoeg activiteiten op het water. Wildwaterraften en duiken bijvoorbeeld, of een relaxte boottocht voor wie het wat rustiger aan wilt doen.

Om je vakantie nog gevarieerder te maken kun je een excursie maken naar de historische stad Efes of de oversteek maken naar het Griekse eiland Rhodos. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de hamam, zodat je als herboren thuiskomt. Is een week in Dalyan eigenlijk wel lang genoeg?

* Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Bezoek aan Krater en Mud fun
Aan het einde van de middag vertrekken we met een grote antieke jeep naar Krater (ca. 10 minuten). Bij aankomst staat er een glas heerlijke granaatappelsap klaar. Er wordt verteld over de natuurlijke omgeving en we krijgen een rondleiding door het natuurpark. Daarna duiken we in zwemkleding in het natuurlijke mudbath. Doordat de klei opdroogt ontstaat er een natuurlijk omhulsel van klei om je lichaam. Hilarisch fotomoment! Daarna spoelen we de modder er weer af in een natuurlijk zwembad met waterval; lekker relaxen op de ligbedjes gemaakt van een uitgeholde boomstam. Een drankje doen in de mooie tuin van het complex aan het water mag hier niet in ontbreken. Inmiddels zijn we hongerig geworden en kiest ieder aan het dinerbuffet alle ingrediënten en kruiden die hij/zij op z’n bord wil en de kok maakt het klaar. Wat een beleving is dit!
ca. € 20

Hamam
Op nog geen 15 minuten rijden van ons hotel ligt een badhuis waar we heerlijk mogen genieten van een Turks bad. Een scrubbehandeling op de verwarmde ‘navelsteen’ (grote marmeren plaat) van de hamam. Afspoelen en relaxen met een kopje Turkse thee. Indien gewenst kun je tegen bijbetaling nog een olie-massage krijgen. Omdat er bij het scrubben als het ware een dun laagje van je huid wordt gescrubd zullen we de hamam bezoeken aan het begin van de vakantie zodat niet de aan het einde van je vakantie je mooie, gebronsde huid verwijderd wordt.
ca. € 20

Trekking
Ook voor de wandelliefhebbers is het genieten in Dalyan. Je kunt hier prachtig wandelen over oude routes en paden, door de bergen en het achterland. Wat dacht je van een wandeltocht door de 'verborgen vallei' Saklikent? Na de nodige inspanning lunchen we letterlijk boven de rivier, op platforms die boven het water zijn gebouwd. 's Middags brengen we een bezoek aan de antieke stad Tlos, een van de oudste steden waar je nu een kasteel, theater en rotsgraven kunt bewonderen.
€ 28

Efes
Een bezoekje aan Efes (in het Nederlands ook wel Efeze genoemd) mag niet ontbreken. Je kijkt je ogen uit in deze mystieke stad. Je vindt er vele overblijfselen uit de bloeitijd van het Romeinse Rijk. Deze historische bezienswaardigheden zijn absoluut het bewonderen waard. Een bekende trekpleister is de Artemis tempel, gebouwd ter ere van de godin Artemis.
€ 75

Canyoning
Onze gecertificeerde instructeurs nemen je mee om te canyoningen: ontdek samen met hen de diepe kloven. Canyoningen is voor wie van sportieve afwisseling, stromend water en een schitterende, vrijwel ongerepte omgeving houdt. Bij canyoning beweeg je al lopend en zwemmend door een kloof waar water doorheen stroomt. Een canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan, doordat het water de rotsen heeft uitgesleten en zo een diepe kloof met grillige steenformaties heeft achtergelaten. Een tocht verloopt altijd stroomafwaarts en op sommige stukken van het traject kun je lekker zwemmen of vanaf hoger gelegen rotsen in het water springen. En wat dacht je van de verschillende glijbaantjes die door het water uit de rotsen zijn gesleten?
€ 40

Rhodos
Een uitstapje maken tijdens je vakantie in Turkije? Op nog geen half uur uit de kust van Marmaris ligt het Griekse eiland Rhodos. Je kunt heerlijk ronddwalen in deze middeleeuwse stad. In het oude deel van Rhodos-stad vind je gezellige terrassen, restaurants, kleine winkeltjes en geplaveide steegjes. Lekker shoppen kan in het moderne deel van de stad.
€ 80

**Bij de 15-daagse vakanties zijn de excursies eenmalig inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je in de eerste of tweede vakantieweek met de excursies mee gaat**
Singlereis Strandvakantie in Dalyan
Singlereis Strandvakantie in Dalyan

Verblijf

Verblijf Hotel Portakal

Beschrijving

Waarom we in Hotel Portakal verblijven
Hotel Portakal wordt gerund door Ruud, een Nederlandse eigenaar. Hij en zijn team weten precies hoe ze de gasten in de watten moeten leggen. Er heerst een gezellige Turkse sfeer in het hotel dat voldoet aan de kwaliteitseisen die we in West-Europa gewend zijn. Het ruime zwembad wordt omringd door een fraai aangelegde tuin waar je heerlijk kunt luieren in de zon. Aan een van de picknicktafels kun je genieten van een hapje en een drankje. Ook is er een bar en een binnen- en buitenrestaurant waar lekkere gerechten worden geserveerd.

Je kunt een kluisje huren in het hotel en er is gratis WiFi in het gehele hotel en in de kamers. In Hotel Portakal kun je voor 10 euro per persoon een badlaken huren voor een week. Als je wilt wordt deze zelfs nog een keer voor je gewassen. Makkelijk toch?

Je kamer
Hotel Portakal is een kleinschalig hotel dat beschikt over 45 kamers. Alle kamers zijn ingericht met twee gescheiden bedden, een tv en telefoon. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. Voor de warme dagen is er airconditioning (inbegrepen). De kamers op de begane grond hebben een terras met een zitje. Je verblijft altijd in een 1-persoonskamer waardoor je net wat meer privacy hebt.

Eten en drinken
Elke ochtend staat er een lekker ontbijt in buffetvorm voor je klaar. Een goed begin van de dag! Als de zon ’s avonds langzaam ondergaat, schuiven we vier avonden in het restaurant van het hotel aan voor een vismaaltijd of andere Turkse lekkernijen. En tijdens de Turkse avond genieten we van een heerlijke barbecue met typisch Turkse gerechten. Op de overige avonden kun je zelf beslissen waar je gaat eten en kunnen we met elkaar een leuk terras uitzoeken.

De omgeving
Aan de zuidwest kust en midden in een beschermd natuurgebied vind je een paradijselijk stukje Turkije: Dalyan, een rustig stadje zonder hoogbouw of massatoerisme. Hier ligt ons hotel Portakal, direct aan de rivier die kronkelend naar de Middellandse Zee en een fijn zandstrand loopt. Met een bootje bereik je het zandstrand in slechts 20 minuten (ca. € 3,- heen en terug). Bootjes naar het strand vertrekken in het hoogseizoen om de 10 minuten, in voor- en naseizoen gemiddeld om de 20 min. Honderden vogelsoorten zie je in dit gebied, maar de Caretta schildpad trekt de meeste aandacht. Deze prachtige dieren zijn een must-see als zij hun eieren leggen op het Iztuzu strand, vlakbij Dalyan. Vanuit ons hotel loop je in een paar minuten het romantische dorp Dalyan in. Winkeltjes met typisch Turkse producten, terrasjes en bars zorgen voor een gezellige vakantiesfeer. Discotheken met harde muziek vind je hier niet, maar voor een fijn gesprek in een leuke bar ben je hier aan het juiste adres!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Portakal
Hotel Portakal

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Visum
Om naar Turkije te kunnen reizen moet je in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort of identiteitskaart. Je legitimatiebewijs dient nog minimaal 60 dagen geldig te zijn na afloop van de visumperiode. Het e-visum voor Turkije is 6 maanden geldig en je kunt daarmee maximaal 90 dagen in het land verblijven. Het visum is niet verkrijgbaar in Turkije en dien je daarom voorafgaand aan je vakantie online te kopen. De kosten voor het e-visum bedragen 20 dollar (ongeveer €18) per persoon. Betaling gaat via Visacard of MasterCard. Je kunt het e-visum aanvragen via: www.evisa.gov.tr/en. Via Visa 4 Turkey kun je ook een e-visum kopen voor Turkije. Deze website is in het Nederlands en betalen is naast een creditcard ook gewoon mogelijk via iDEAL of PayPal. De kosten voor het visum zijn €24,50 per persoon.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strandvakantie in Dalyan
Singlereis Strandvakantie in Dalyan

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer