Singlereizen.nl

Singlereis Strandvakantie op Ibiza

Het is nog vroeg op Ibiza en jij bent met een missie opgestaan. Je loopt tussen de pijnbomen door en vangt een eerste glimp op van de baai. 'Ja hoor, yogastrandje gevonden! Wat een prachtig plekje is dit!' Met plezier rol je je yogamatje uit. Tijd om te rekken en strekken. Terug in het hotel schuif je bij het ontbijt helemaal zen aan bij de rest van de groep. Na de koffie worden er nieuwe plannetjes voor de dag gesmeed: "Wie gaat er mee de zee in voor een frisse ochtendduik?"

Op dit mediterrane eiland vind je alles wat je nodig hebt voor een topvakantie! De felle zon, de lichtblauwe zee en de goudgele stranden laden je snel op. Je krijgt meteen zin om Ibiza te verkennen. Liever relaxen? Met zoveel strandtenten langs de kabbelende zee moet het woord ‘loungen’ hier wel zijn uitgevonden...

De relaxte sfeer op Ibiza is er echter niet altijd geweest. Lang geleden was Ibiza een slagveld tussen Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en piraten. In de twintigste eeuw veroverden de hippies het eiland. Love and peace waren hun wapens. De liefde voor muziek is zo ontstaan. Hippies kwamen hier ook naartoe voor artiesten als Santana, The Rolling Stones en Pink Floyd die hier in deze jaren optraden. Er zijn een aantal plekken waar je hippies nog altijd tegen komt zoals de hippiemarkt in San Juan of op het strand Benirras waar elke zondag een hippieritueel te vinden is waarbij ze dansen en drummen. Erg gezellig en perfect om de unieke energie van het eiland een keer van dichtbij mee te maken. Met een rijke historie en een heerlijk klimaat weet Ibiza ook jouw hart te veroveren, let maar op!

Singlereis Strandvakantie op Ibiza
Singlereis Strandvakantie op Ibiza

Activiteiten

Jouw programma... 

…want het is jóúw vakantie! Dat betekent dat jij kan doen wat jij wil doen, ziet wat jij wil zien en ontdekt wat jij wil ontdekken. Met mensen die net zo gek zijn op reizen als jij! 

Onze collega heeft samen met de reisleider en lokale partners een aantal verrassende activiteiten en charmante restaurantjes uitgezocht. En getest! Zo weet je zeker dat je alles uit je vakantie op Ibiza kan halen. Als je wil, natuurlijk. Een tipje van de sluier: 

  • Ontdek de geheime plekken van Ibiza in een eilandtour 
  • Wandel en ga te water tijdens de Ter land en Ter Zee-tour 
  • Hop van kraam naar kraam op de Hippie-markt van Punta Arabi
  • Eenmaal in Ibiza-Stad geweest, wil je er terug
  • Ga stuur- óf bakboord tijdens een boottocht langs de westkust  
  • Verken de idyllische baaitjes by bike 
  • Show je dansmoves en drink een cocktail in een van de vele populaire clubs!

Dit kan je (ook) doen op Ibiza 
Zoveel te doen! Wat past echt bij jou? Lees meer over de activiteiten en beslis zelf.

Geheime eilandtour
Steeds meer mensen vinden hun weg naar Ibiza. Vandaag laten we je kennis maken met een aantal onbekende plekken op het eiland. Verborgen plekken die nog niet zijn ontdekt door veel toeristen. Onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids verken je het eiland. Je leert meer over de boeiende geschiedenis die voor een unieke cultuur en atmosfeer op het eiland heeft gezorgd. Je bezoekt onder andere een fascinerende openlucht discoruïne en de hippiemarkt. Onderweg serveert de gids een smakelijke tapas picknick met lokale producten. Deze heerlijke dag eindigt aan een mooi strand met kristalhelder water in het oosten van Ibiza. De geheime eilandtour is een echte all inclusive-tour, aan het einde van de dag weet je één ding zeker; je hebt de mooiste plekken van het eiland ontdekt. 

Ter land & ter zee tour
Tijdens deze actieve wandel- & boottocht verken je één van de mooiste natuurregio’s in het westen van Ibiza. De Nederlandssprekende gids neemt je mee naar prachtige baaien en geheime stranden die enkel bekend zijn bij locals. Na een verfrissende duik in het heldere water bij Cala Salada stap je op de boot en vaar je langs de grillige kustlijn terug. Ibiza-stad - De hoofdstad van Ibiza is een absolute ’must-see op het eiland. De mix van toeristen, hippies en kunstenaars zorgen voor een laid-back sfeertje. Vlakbij ons hotel stappen we in de bus die ons in 20 minuten naar de stad brengt. Al van ver zie je de 13e-eeuwse kathedraal boven de stad uittorenen. Daar omheen ligt D' Alt Vila, oftewel de ‘hoge stad’. Hier kun je uren rondstruinen’ langs boetiekjes, kraampjes en terrassen. We maken een wandeling en volgen de kronkelende straatjes tussen de wit gepleisterde huizen die via trappen met elkaar verbonden zijn. Heb je een uitkijkpunt gevonden? Mooi. Dan kun je het uitzicht over de oude stad en de haven ook meteen bewonderen! 

Met de catamaran naar Formentera
Op een prachtige luxe zeilcatamaran vaar je over de Middellandse Zee naar het eiland Formentera. Dit eiland wordt ook wel het kleine Caribië genoemd vanwege haar prachtige witte stranden. Net boven Formentera ligt een waar paradijs, een beschermd natuurgebied met de naam Es Palmador. Het kristalheldere water nodigt uit om een sprong in het prachtige water te wagen. De kwaliteit van de wateren rondom Formentera is fenomenaal en snorkelen en zwemmen is dan ook heerlijk om uit te voeren. 

Singlereis Strandvakantie op Ibiza
Singlereis Strandvakantie op Ibiza

Verblijf

Verblijf Hotel Abrat

Beschrijving

We verblijven in Hotel Abrat, een uitstekend 3-sterrenhotel met uitzicht op zee en een mooie, grote tuin. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met gratis ligstoelen en parasols. Verder is er een 24-uurs receptie, lift, bar, restaurant en fitnessruimte. Ook handig: er is gratis WiFi.

De kamers
Alle kamers zijn netjes ingericht met een tv, telefoon, kluisje (gratis), minibar en een balkon. De kamers beschikken bovendien over airconditioning. De badkamer is voorzien van een bad of douche, föhn en toilet. De kamers aan de voorkant hebben uitzicht over zee. Voor deze kamers betaal je iets meer, maar dan word je wel dagelijks getrakteerd op een prachtige zonsondergang! Wil je graag een kamer voor jezelf? Ook dat is mogelijk! Of deel je die gezellig met een reisgenoot? Dan vind je altijd twee aparte éénpersoonsbedden in de kamer. Niet alleen gezellig, maar ook voordelig! Aan jou de keuze!

Verzorging
Je verblijft deze vakantie op basis van logies en ontbijt. ’s Morgens staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. ’s Avonds is er een ruime keuze aan restaurants in de directe omgeving van het hotel, dus daar maken we graag gebruik van.  Op de overige avonden kun je zelf bepalen waar je wil eten. Wordt het een keer dat luxe sushi restaurant? Of kies je liever voor het betaalbare terras in hippie-sfeer? Uiteraard geeft onze reisbegeleider je graag tips!

De omgeving
Aan de ene kant is Ibiza toeristisch, met een bruisend nachtleven en hippe clubs. Maar Ibiza is ook het eiland van de sfeervolle, traditionele dorpjes en hippiemarkten. Ga samen kennis maken met beide kanten van Ibiza. De badplaats San Antonio is onze perfecte uitvalsbasis. Hier is altijd wat te beleven; een kilometers lange boulevard om over heen te struinen, marktkraampjes voor een nieuw sieraad of souvenir en natuurlijk heerlijke loungebedden. Op 100 meter van ons hotel ligt een klein strand. De grotere en mooiere baai ‘Cala Gració’ ligt 900 meter verderop. Café del Mar, de bekendste bar op Ibiza vanwege de spectaculaire zonsondergang, ligt op 1 kilometer van ons verblijf. Vanuit San Antonio zijn er bovendien goede busverbindingen naar Ibiza-stad. Je bereikt de gezellige hoofdstad in 20 minuten en een buskaartje kost je slechts 3 euro.

2-persoonskamer voor alleengebruik!
Er is een mogelijkheid om een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te boeken. Op het boekingsformulier zie je dan het dubbele bed staan, welke je dan kunt boeken. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Abrat
Hotel Abrat

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Strandvakantie op Ibiza
Singlereis Strandvakantie op Ibiza

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer